Oh, så jävla arg!

Ma Cherie har nog kommit in i sin första trotsperiod. För det första kan jag inte sitta upp själv. Idag tror jag hon gick 15 m baklänges för att försöka undvika det. När hon sedan stod stilla i ett ögonblick satte jag snabbt foten i stigbyglen och svingade mig upp från marken istället för från pallen. Hinner inte mer än upp i sadeln förrän hon ställer sig på bakbenen, helt utan anledning. Fick reagera snabbt så jag drog i ena tyglen så hon tappa balansen och gick ner igen -.-' 
Sen stod hon och studsa på stället ett par ggr, vägrade gå nära två av hörnorna eftersom de saltat ridhuset och missat att harva ut ifrån hörnorna. Så där låg lite vitt salt i de två hörnorna och det gick ju inte. Usch nej. 
När jag sen skulle börja trava så fortsatte hon studsa och hoppa framåt. Gav henne då en ordentlig skänkel så hon skulle sluta tramsa och då fattade hon galopp istället. Bröt iaf av och försökte på nytt. Och igen. Och igen. Och tillslut förstod hon att hon skulle trava. 
Sen var allt läskigt idag också. Bland annat Dynamite som var i ridhuset samtidigt. Hon gnisslar med sina tänder och ljudet gjorde Mache onödigt jobbig. 
Galoppen var iaf super idag! Tycker det är ganska kul, folk säger att jag rider för mycket med mina händer. Men jag kallar inte det att "rida med händerna" när man kan rida en unghäst som blivit riden i ett halvår i relativt samlad galopp i korrekt form med slappa tyglar och med händerna helt stilla i sitt läge. Liksom, hur mycket händer använder man då egentligen. Ja, jag tar upplyftande tygeltag i ena tygeln ibland för att hästarna inte ska hamna på bogarna och sluta arbeta, men då lyfter jag den rakt uppåt snabbt och när jag får respons så lägger jag ner den igen. Samma sak gör jag på hästar som har lätt för att skjuta bogen utåt. Lyfter upp handen snabbt för att samla hästen igen och sen så lättar man igen. Men det är knappast "mycket händer"?

Jag är iaf riktigt jävla asförbannad idag! Blev det under ridpasset, men inte pga Mache så det behöver ni inte vara rädda för. Varför jag blev arg tänker jag inte ta upp här, för då lär det bli en massa tjafs på annat håll. Jag får försöka avreagera mig på annat sätt. Slå tre ggr i golvet som Mr Andersson eller något. Skit arg iaf. Fan alltså.
Grrr...

Imorgon är det markarbete med finaste Harald igen! Hoppas det går bra :) 

MysHarald!<3

/Linnea

Nära miss igen..

Ja idag var det nära att vi missade tåget igen. Vi fick springa som ett par idioter från bussen ner till perrongen och bort till tåget och när vi kommer innanför dörrarna så "tåg mig hässleholm tag plats, dörrarna stängs". Bussen ville inte köra från skolan liksom. Tror den stannade fyra ggr och dog. -.-'

På hästkunskapen nu i eftermiddags så skulle vi visitera och examinera hästar. Jag fick dessutom ta hand om Maria, vår tyska vän, så när treorna kom, Philip och Daniella så pratade jag engelska med dom också x) haha!
Cartoon och Harald valde vi iaf. Harald är ju bara för mysig! Han stod och slickade på mina händer i säkert tio-femton minuter och nafsade i min jacka. Så himla söt alltså, gud vad jag hade velat ha den hästen! Hela tiden hade han också halvslutna ögon så han stod bara och mös. Sen sträckte han fram mulen, nosade i mitt hår och sen fick jag en väldigt blöt puss på kinden :') haha han är bara för underbar! <3
Maria bara "He loves you, you should take him home :)" jag bara "yes, I think so too :)" haha!
Därefter hjälpte jag även till att klippa halsen på P.L. Första gången jag klipper en häst och så får jag halsen och halva huvudet x) haha men det var ju tur att han va snäll iaf! Skären var dock lite kassa och dessutom var den inte rengjord så vi måste finslipa lite imorgon bitti när vi är i stallet. Han blev lite randig om man säger så ^^

Maten idag var också asgod, skulle kunna äta hur mycket som helst! Tyvärr så tar ju utrymmet slut efter ett tag och om man då också ska få plats med efterrätt så får man prioritera ;) fiskgratäng med noisette/osttopping och kokt potatis var det idag! Och chokladpudding till efterrätt. Gott gott!

Sitter på tåget nu iaf, har precis lämnat Klippan. Så det är inte så långt kvar hem nu, men sen ska jag cykla hem från stationen också. Kallt lär det bli :( men men! Sånt är livet ibland ^^

/Linnea


Tisdag morgon.

Just nu har jag svenska. Jag sitter och försöker hitta material till mitt miniprojekt, som handlar om dressyr. Inte världens lättaste, jag ska nog låna böcker från stallet. Där är nog lättare att hitta det som jag vill ha. 

I morse var de -8 hemma hos mig, pappa körde mig till stationen som tur va! Det var verkligen superkallt och sen skulle jag dessutom cyklat i det :o I eftermiddag får jag dock cykla för pappa jobbar. 
Ikväll är jag dessutom helt ensam hemma, förutom djuren då förstås. Pappa kommer inte hem förrän på natten, framåt morgonen ;/ Så jag har huset för mig själv hela kvällen och halva natten. Tur att jag känner huset iaf, så jag vet att där inte är något ;)

Efter denna lektionen har jag engelska och sen lunch. Någon sorts fiskgratäng och sen efterrätt; chokladpudding! :D Happyface!!!

Nu ska jag försöka hitta något mer om mitt ämne! :)

/Linnea

I did survive!

Mache var precis som jag trodde väääldigt pigg idag. Det börjar liksom med att jag kommer in i ridhuset när där är tre andra men som precis ska ut. Och när de två sista går ut så börjar hon studsa, steppa, stegra och gå skänkelvikningar för hon ville med ut :P Sen var hon spänd hela tiden, så jag red inte speciellt länge. Mest bara så hon fick röra på sig, så får jag rida igenom henne mer imorgon :) 

Nu har jag precis käkat en halv kyckling. Pappa åt den andra, och det var en riktigt god kyckling! Så nu är jag nästan mätt, riktigt mätt blir jag typ aldrig (a) haha!
Funderar på om jag ska duscha kroppen ikväll och håret i morgon bitti? Det är inte bra att duscha och sen gå ut för hudens skull, men håret blev bättre om jag tvättade det på morgonen. Får nog bli så! :) 


/Linnea

I never thought that I could walk through fire.

Just nu är jag hemma och vänta på att mobilen ska ladda lite. Sen ska jag springa ner till stallet en runda (och när jag skriver springa menar jag "gåväldigtfortigenomskogenheltensam" så ni vet) och rida Mache. Hon har vilat i helgen, reds senast i fredags så jag lär väl få lina henne lite innan :P Tyvärr så är hon en så intelligent häst så hon vägrar att busa på linan, utan hon är precis lika pigg som alltid när jag hoppar upp ändå, men på något vänster så känns det säkrare (a) haha!

Förstör inte detta nu, ni förstår inte hur ont det gör! Lägg ner, ni vet ändå ingenting. Snälla..


/Linnea

Äckliga bussjävel.

Bussjävelen var sen till skolan så vi missade 17 över tåget. Dock så fick jag chans att äta mcflurry då, så det jämnar sig väl. ;)

Sitter iaf på tåget hem nu, ändå störigt för jag kunde varit hemma om tio minuter men nej, inte det nej. Fia har dessutom värsta raget, tur att ingen retas med henne nu för då tror jag hon slår ner den personen ;) haha knas!

Harald gick som sagt urbra idag och om jag hade kunnat så hade jag gärna tagit med honom hem i bakfickan. Så grymt fin och mysig häst, ungefär som Ma Cherie. Men Mache är ändå bäst! <3

Sov lite lite inatt och dessutom så var jag uppe och duschade kl 5 i morse. Man vaknar bättre då och håret blir bättre, så jag funderar på att göra det hädanefter iaf när inte Stoffe är hos pappa. Eller så får han helt enkelt stå ut med de fem minutrarna ^^

Så här såg min mcflurry ut förresten, där var ett hål i den :o


Update!

Min dator vaknade igen, tack vare min underbara och överfina pojkvän!
Fashion var superfin på träningen, lätt som en fjäder och hur fin som helst. Låg till och med på bettet :)

Skolan idag har börjat med dressyr på Harald. Skitfin var han, mjuk, mysig och relativt lugn. Eller ja, han va pigg i början och bockade i första galoppfattningen men sen lugnade han sig och va super. Sänkte nacken rätt så mycket och slappnade av betydligt. Man kunde liksom sitta lätt och vara hålla ett jämnt stöd i tyglen. Han tog stöd i bettet, slappnade av och gick på fint. Myshäst!

Nu sitter jag och kollar på en film om ecstasy på klasstiden och sen är det mat!

/Linnea


My computer is dead.

Nu är min dator död på riktigt. Den kraschade häromdagen och vi skulle försöka fixa den i helgen utan att behöva omformatera den och skit och mög. Tror ni inte att datorhelvetet är helt kass så det inte ens går att omformatera den? Måste verkligen ha en ny. Under tiden får jag se om det faktiskt funkar att få igång den tillfälligt eller om jag får låna en dator. Men jag blir bara så trött på det eftersom alla mina bilder på fotograferingen på Mache fanns på hårddisken, som numera inte finns. Tråkigt att behöva ta nya :(
Men man får ändå se det positivt, nu har jag iaf en anledning till att köpa en ny ^^ Det har jag visserligen haft innan med, men jag har iaf haft en då ;)
En annan positiv sak är att hästen faktiskt fortfarande finns. Det hade varit värre om hon var såld eller avlivad eller något sånt, då hade jag juh inte kunnat ta nya bilder. Nu finns hon kvar och kommer förhopningsvis finnas ett bra tag framöver så det är inte kört helt :) 

Älskade häst! <3

Annars har väl inget annat hänt idag, vi ska snart äta och sen köra till Perstorp. Jag ska träna med Fashion ikväll liksom ;) 

Imorgon äre skola igen!!! :D Haha, kul kul, och dessutom ska jag rida Harald! :) 

/Linnea

Köpt broddar!

Så, nu har jag blivit lite fattigare, jag har köpt isbroddar till Mache och även gängverktyg. Allt kostade 171 kr och sen fick jag även syn på en grymt snygg jacka där, som jag verkligen vill ha! Den va på rea nu också och jag har sett den innan men då va den lite dyr. Nu är den billigare och det hade varit awesome med en jacka att byta lite emellan. Får se hur det blir ;)

Nu ska jag iaf in och köpa ny parfym och lite annat sen ska vi hem igen.

/Linnea


08.15

Jaop, klockan är 08.15 nu och jag ligger i sängen hos krille. Krille sover btw, han vill inte vakna för klockan ;) men vi ska snart köra och hämta Torun och sen sticka till Perstorp igen, jag ska dessutom passa på att mocka till Mache, och sen ska vi hem till moi och titta på min dator ;)

Annars vet jag inte vad som händer resten av dagen, har inget speciellt planerat. Imorgon skulle jag dock vilja åka till väla och hööks och köpa bl a isblindbroddar till Mache så hon slipper halka runt ;)

Men vi hörs senare när jag är mer uppdaterad :)

/Linnea


Jobbigt med unghästar.

Unghästar är inte att leka med. Mache var helknasig idag. Precis allt var superduper läskigt. Så efter ett par plötsligt stopp, sidoskutt och konstiga galoppfattningar så hade jag ganska ont i ryggen. Det gjorde liksom ont varje gång jag satt ner i sadeln vid lättridningen typ ;( 
Stundtals var hon skitfin, verkligen! Och jobbigt var det idag med, bomträning på serpentinbågar. Så sen när jag travade av henne var hon rättså svettig om man säger så, men hon travade lugnt på ändå.

Det blev då alltså ingen träning med Fashion idag, ryggen gjorde för ont. Jag får försöka behandla det med värme i helgen och se om det går över då :)

Nu gör jag i princip ingenting. Jag skulle varit med Krille, men jag vet inte om det blir av? vi får väl se :) 

/Linnea

Min skola är störd.

Eller ja, kanske inte just skolan men eleverna där iaf! Haha men det är så skönt för då har man iaf hittat rätt x)
Man kommer aldrig hem från den skolan utan ett leende på läpparna, iaf inte när man umgås med roligt folk. Vi har alltid kul i klassen och 2:orna, kanske speciellt 2a, är så grymt roliga. Jag satt med dem på bussen idag och det var minst sagt roligaste på länge. Haha, det är inte lätt alltså x) man kan verkligen inget annat än att skratta åt dem, eller med dem för den delen ;) haha!

Jag sitter iaf på tåget hem nu, tack gode Gud för riesen! Så sjukt goda och de håller inte länge! Jag gav min sista till Mr Andersson så jag fick köpa nya (a) haha!
Snart hemma, vi står i Åstorp som alltid, avgår härifrån om två minuter. Det är alltså så det ska va ;) men det är ändå ganska segt att åka tåg i 46 min fram och tillbaka till Helsingborg varje dag, men som sagt, skolan väger upp det.
Och juste ja, jag gjorde hästglosorna idag igen, denna gången ensam och fick 100% på dem!!! Grymt bra är jag ;)
Pappa hämtar mig på stationen och sen ska jag ner och rida på min underbara finaste pållehest! <3

/Linnea


Correction

Quizz rev tydligen aldrig. :)

/Linnea


Undertemp..

Japp, jag hade två grader mindre temp idag när jag kom hem. Tyckte väl det va något onormalt när man INTE blir pigg av pepsi. Jag blir liksom alltid pigg av pepsi. 
Detta kände jag av redan på tåget hem. Yr i huvudet, ont i hela kroppen, svullen känsla kring huvud och ögon, måste va feber. Och ja, så rätt jag hade!
Därför tog jag beslutet att låta Mache vila idag. Hon fick ändå in lite nya intryck när jag red igår så hon kan få smälta det. Och jag själv cyklade hem, bytade om till myskläder och tog det lugnt. Låg i sängen och glodde på film. 

Nu har jag nästan precis varit i duschen, eller ja, precis och precis, klockan 7 (a) Torkat håret och plattat det har jag också gjort. Hoppas det håller sig till imorgon då. Måste nog ändå ha mössa för det är kaaallt utomhus fortfarande. 
Ja, och var om inte i Perstorp ska det snöa när jag ska cykla hem?! Ibland undrar jag verkligen vad jag gjort för att förtjäna den sortens behandling. Haha! :)

Ja, klockan är halv nio och jag ska faktiskt gå och nanna nu. Bara borsta tänderna och sen ska jag sova! Tar det sena tåget imorgon, så det bli ändå inte att går upp såå fruktansvärt tidigt. Hoppas bara inte det är kasst väder för då tror jag att jag avlider lite halvt. Pappa kommer dessutom inte hem från jobbet förrän typ halv tolv ikväll kanske? lite synd att be honom köra då kl 7 på morgonen ;( 
Jaja, hajsvaj så länge dåe! :)

/Linnea

Ny favorithäst på skolan!

Känns som om jag bytar hela tiden x) haha nej men vi hade hoppträning för Ann Lindkvist i morse. Hon va faktiskt riktigt bra, inte alls som man hört om henne. Jag gillar henne.
Harald var också skitfin! Han blev stark bitvis men ändå grymmefin. Hoppade faktiskt ÖVER hinderna och rev bara ner någon enstaka bom, men det gjorde alla hästarna :) han va jättemysig och Ann berömde mig faktiskt rätt mycket.
Efter lektionen i dörren till ridhuset så när jag gick förbi så sa hon "du skötte honom super, jättebra jobbat!" och då blev jag glad :') haha
Harald är den nya favorithästen på skolan, han är pigg och framåt, snygg som in i och samtidigt superkelen i boxen. Jag skulle kunna ta med honom hem vilken dag som helst ;)

Just nu sitter jag och har JVS. Anledningen till att jag bloggar är att jag redan är klar med engelskan, men svenskan och samhället och matten ligger jag en vecka före de andra. Så jag har inget att göra typ x)
Dock är jag sjukt trött och vill bara hem och sova. Tror faktiskt att Mache får vila idag, för jag måste själv vila ;) tror det va det som gjorde att jag blev yr i huvudet i går kväll, jag har liksom sovit lite för lite, varit igång hela dagarna i skolan och ridit och sånt, och sen ridit två-tre hästar när jag kommit hem också. Behöver nog en liten vilodag innan kroppen kollapsar totalt ;)

Slutar om cirkus 10 min och då ska jag hem då. Hoppas jag hinner med tåget 17 över men är det tveksamt väntar jag hellre en halvtimme. Fick den där känslan nu igen liksom ;(

/Linnea


Now's my time to take chances, and find my own wings.

Usch, jag tror jag har sömnbrist eller något annat cp :S Går runt i huset och slår i allt man kan slå i, går in i dörrkarmar och byråer. Helt sjukt och ingen nice känsla asså ;o 

I morse hade vi tömkörning och jag hade Kråkan tillsammans med Nicci och Emma. I stallet precis innan skulle alla hästarna broddas och släppas ut och bara för att jag broddade och släppte ut så många så mockade snälla Ida-Maria åt mig! :D Vi fick dessutom äntligen beröm för att vi var effektiva och snabba i stallet och jobbade på bra. Skönt att höra äntligen! :D
Tillbaka till Kråkan. Hon blev rädd i början och började back, och när jag sen följde efter så gick hon runt och backade. Jag bara pratade lugnande med henne, och tillslut stannade hon så jag kunde komma på rätt plats. Ann berömde mig då också och sa "Det gjorde du bra!" Och det var faktiskt ganska roligt, tyckte jag! :) Sen gick hon dessutom över en bom med mig :) Hon är bomrädd, så det var lite läskigt om man säger så ;)

Därefter hade vi bara matte, där jag räknade fram ett par avsnitt igen (a) haha, tror jag egentligen skulle gått NV, men det är (enligt mig) väldigt mycket roligare att gå Hästhållning (a) :)
Därefter tog vi bussen 12.24, slutade tolv idag liksom. Sen åt vi på knutan, jag, Nicci och Fia och tog tåget hem tillsammans 13.17 :) Kul kul! Jag var dock sjukt trött på tåget så jag höll på att somna flera gånger (a) Men jag höll mig vaken, av ren artighet! ;) haha!

Väl hemma åkte jag till stallet och tränade med Fashion. Tränade galoppombyte över bom och hinder och banansvängar. Fashion var superduktig så hon fick ett äpple efteråt. Förhoppningsvis kommer hon ihåg mig som något bra så hon inte är så jävla sur nästa gång, men det tvivlar jag på (a) haha, speciell häst det där, stark personlighet! ;)
Ma Cherie var också jättefin idag! Lite rädd för allt möjligt i början, varför vet jag inte. Men jag red mycket vägar, snett igenom och serpentiner över medellinjen. Sen gjorde jag en av övningarna som Alexander sa på sin clinic, att rida skänkelvikning in från väggen till medellinjen och därefter rakt fram och öka lite. Mache lyssnade super och var lyhörd från första början. Skänkelvikningarna börjar sitta bättre och bättre också. 
Jag red också ganska mycket galoppfattningar och övergångar. Red serpentiner med enkelt byte på mitten och det är helt sjukt vad den hästen fattar bra! Hon förstår exakt vad hon ska göra och det krävs inte mycket för att hon ska stanna eller gå fram. Så mysigt! :') Hon förvånar mig varje gång jag rider henne, det är som en ängel sänt från ovan. Jag är så glad och otroligt tacksam att jag fått chansen ta hand om denna underbara häst! <3

Imorgon ska vi ha hoppträning för Ann Lindkvist för första gången och det ska bli intressant! Hoppas Harald sköter sig (a) haha :) Slutar dock tre, men sen ska jag hem och rida på min underbara fina sköthäst! 

/Linnea

Tåg är tråkigt.

Ja, alltså på morgonen finns inget tråkigare än tåg. När man dessutom inte ser något utåt är det värre.

Det bästa med dagen är att den är kort. Jag slutar redan 12 idag och jag kommer hem 14:03 till Perstorp.
Jag fick skjuts av pappa idag igen, fast det bara va fyra minus ute. Han skulle dessutom försöka matcha in min hemkomst med när han skulle handla så jag slipper faktiskt gå hem också (a) lyx liksom.
I morse när jag vakna så var jag så sjukt jävla trött så jag ville bara stänga av klockan igen och somna om. Men det gjorde jag inte, för jag tycker faktiskt om att gå i skolan nu :D

Tömkörning nu på morgonen, för det är ju bara så jävla roligt -.-' tömmarna bara glider ur händerna och cpar sig. Sjukt jobbigt.

/Linnea


Dressyrpass.

Ma Cherie fick sig ett litet dressyrpass i ridhuset.
Lite dragig och ville mest bara springa idag, hon bet tag i bettet och sprang. Så jag red mycket övergångar och halter för att hon skulle lyssna. Red även lite bakdelsvändningar och framdelsvändningar, så mycket som hon kan av det iaf, och det gick bra :) Provade även att rygga en gång och då tog hon två steg bakåt och det räckte, så då fick hon klapp på halsen och beröm. 
Hon var lite spänd i början med, så jag skrittade länge och gjorde många halter. Satt även ner lite i traven och det gick super! Börjar bli liten dressyrhäst av ungpållen :)

Skolan idag var inget märkvärdigt. Förutom att mitt tåg va en kvart försenat, pga av ett annat försenat tåg -.-' Så vi missade 26an och när vi kom till knutan så mötte vi även Melinda i 2A. Vi fick ta 27an istället till välavägen och gick därifrån, så jag slapp missa mitt elevråd iaf! :D haha.
Jag och Nicci fick dessutom 98% på vårt glosförhör, där det var 100 (!) glosor! Tyckte det var asbra faktiskt ;)
Sen på hästkunskapen så visiterade jag och Rebecca Harald och berättade allt om honom. Tror vi fick mer än godkänt faktiskt, för vi hade rätt på allt :D haha. 
Det roligaste var väl när vi stod och pratade med Philip och Daniella från SPIDen. Det var ganska roligt om man säger så ;) 
Och jag missade inte mitt tåg idag faktiskt! Dock var det svinkallt på det så man var ju lagom frusen när man kom hem sen. Och då skulle man gå hela vägen hem också! :o Som tur var så gick jag in om på Ica och träffade Josse och hennes mamma, som var supersnäll som skjutsade mig hem så jag slapp gå i den hemska kylan ;) 

Imorgon har vi tömkörning i skolan. Egentligen skulle jag låna mammas vantar, men såklart så glömde jag dem i stallet -.-' Jag får helt enkelt ta mina egna, som dock är för små x) 
Nu ska jag duscha och sen ska jag sätta igång en film och sova! :) 

/Linnea

The one that got away.

Idag har det hänt massor!
Till att börja med så red jag Harald i skolan. Han va grymmefin men stark som en oxe (a) Haha, inte lätt för lilla mig, men med Britt-Maries råd så lyckades vi ganska bra faktiskt :)
Efter så hade vi matte direkt. Jag räknade tre tal i jämnfört med förra lektionen då jag räknade fram tre avsnitt x) Haha, är det ekvationer så är det!
Lunch efter det och sen hade vi Klassrådstid. Två enkäter att svara på och sen slutade vi.
Här kommer det tråkigaste på dagen. Vår buss var sjukt jävla seg. Han var försenad med 6 minuter! När vi kom till knutan äntligen, så var klockan nästan 47 men vi satsade. Jag runade ner in och nerför rulltrapporna. När jag kommer ner och kastar upp de två sista dörrarna så rullar tåget iväg :( Jag bara "Nej! Nej nej nej!" Sen kom vi ut, jag tog en bild och sen kastade jag mig på golvet och sa "Jag DÖR nu!" Haha, så jävla segt :( 
Jaja upp igen och byta spår. Kom hem 15.03 istället för 14.32 som jag skulle gjort annars. 

Jag gick direkt ner till stallet. Tänkte egentligen rida Ma Cherie och träna lite dressyr på henne. Men sen kom jag på att jennyträningarna började idag så hon fick vila istället. 
Torun bar mig dock att rida igenom Pia lite så hon inte skulle springa på som en tok hela tiden. Det gick super och hon var skitfin verkligen! Jag red med på lektionen och fick leda de små ryttarna, och även fast Pia var pigg så höll de sig nära ändå. Duktiga små tjejer! 
Pia var så grymt fin på slutet och det var en fröjd att rida henne. Fina lilla häst! Och för er som inte vet så är Pia en b-ponny ;)

Därefter red jag Harboe. Honom hade jag inte ridit på ett tag, så lite stel var han men han har blivit mycket starkare. Torun berättade att han inte gått så mycket men de gångerna han gått så gick han fint. Bommar var det inga problem med, han riktigt tog dem till sig och jobbade över dem utan att springa iväg efteråt! :) Fina ponny! Han är tillsalu, btw, om någon är intresserad? ;)

Nu har jag iaf kommit hem och fått något i magen. Jag ska sätta mig och göra en header till Cherie nu och sen ska jag duscha, torka håret, kanske platta det och sen ska jag sova! Ändå har jag sovmorgon imorgon ;) haha!

/Linnea

Och så var det måndag igen..

Måndag morgon, jag sitter på tåget till Helsingborg. Det var faktiskt bara 1 minut sent, vi kan väl hoppas att det håller hela vägen ;) visserligen tror jag det inte.
jag sprang på Anna christoffersson precis på stationen och vi catched up :P hon läser bloggen, det är alltid roligt att höra! :)

Nu på morgonen har vi tidning och jag rider Harald som sagt. Vi får väl se hur han är :) jag vet dock att han är en slarvpelle i hoppningen :P
Annars händer nog inte så mycket idag, bara matte och mentortid sen.

När det kommer till Ma Cherie tänkte jag rida lite dressyr idag :)

/Linnea


Nu är det dokumenterat!

Jag är bäst ;) hahaha :D


Full rulle!

Idag har det varit full rulle HELA dan. Började med fodring klockan sju. Jag gick sen hem emellan, och gick ner igen för att släppa ut hästarna. Alla hästarna var ute halv tio idag! :D Skönt för dem ändå, fast det är snö och eländigt ute.

Jag filmade sen mamma lite när hon red lite på Dunder, och därefter red jag själv. Della blev det då. Sjukt fin var hon idag! Hon är så fräsch och fin i kroppen, det är en underbar känsla att få rida henne. Jag bara tänkte tillbaka hur hon var för 3,5 år sen när hon kom och hur man fick kämpa som en oxe för att hon skulle göra något. Hon har blivit så grymt stark i kroppen, och hon är så fin att rida. Med lösa tyglar, utan kontakt, och hon går ändå i fin form och samlad galopp :D 
Hoppade lite, även där är hon sjukt stark. Ryggen var full igång och hon hoppade 1 meter lätt som en plätt. Fyfan vad jag vill ut och tävla NUUU!!!! :D:D

Efter della, som jag faktiskt gav till mamma för det va bråttom, så hämtade jag Mache. Sen bytade jag skor igen och gick hem och åt, samt hämtade mitt träns och mina benskydd. Allting hade varit hemma på tvätt :) Sen gick jag ner igen och gjorde vid Mache inför träning. Jag fick en ny tid liksom, 13.40 och jag var klar och allt i tid idag! haha :P Brukar kunna bli lite för noggrann annars så jag går över tiden (a) 

Mache var också superduktig, vi hade lite bomträning. Så vi red på volt med två bommar vid a och två på öppna sidan av volten. Det är som Torun säger att hon är naturligt rätt på hinder. Hon taxerar helt själv och bedömmer avståndet, trots att hon är så lite riden. Fina häst! <3 

Efter skulle jag egentligen ridit Harboe med, men jag har så grymt ont i ryggen och jag har dessutom hittat vad det är nu. Mitt datorbord var för lågt så jag satt och böjde ryggen hela tiden. Men nu har jag höjt det tio centimeter iaf, visserligen räcker nog inte det, men det fick duga ^^ Det är inte bra att sitta vid datorn! :P

Senare ska jag faktiskt ta mig ett välförtjänt varmt bad. Försöka mjuka upp musklerna iaf lite, sen ska pappa smörja in lite arnika på dem. Så får vi hoppas att jag kan rida imorgon. Tänkte även försöka få hit älskling nån dag i veckan, för han är grymt duktig på att massera ut mig. Jag gråter, för att det gör så ont, men jag får iaf resultat. Han vet precis hur han ska göra för att få ut knutorna :) <3
Nu ska jag sätta mig och redigera några av bilderna från igår, om jag orkar. Snacka om att jag kommer somna snabbt ikväll! 

/Linnea

Tidig morgon!

Ja, jag lär nog somna ovaggad ikväll. Jag hade gått upp tidigt varje dag denna veckan, utan att ha någon sovmorgon! Haha :)

Jag har precis kommit hem från stallet igen. Jag gick ner tidigt, för jag hade inget att göra. Så klockan tio över sju började jag fodra. När jag var klar, alla 19 hästarna fodrade och vattnade och dessutom krattat stallgångarna, då var lockan 07.43 :D Haha, 35 min! Nytt rekord på en sån här fodring. Jag har fodrat på 20 min innan, men då var det med ikeapåsar så det va lätt ;) 
Så, istället öfr att vänta där nere så skickade jag till Busig att hon skulle komma 9 istället så kunde vi släppa ut dem då. Då har de ändå haft 1,5 h på sig att äta, så även de långsamma hästarna borde vara klara :) 

Senare, kvart över fyra ska jag träna med Ma Cherie, men jag har skickat till Annica om de skulle rida annars rider jag Della innan :)

/Linnea

Go on and try to tear me down.

Jaop, dagen har spenderats nere i Flyinge på Ungdomsdagen 2012. Massor av uppvisningar och sånt. Först en dressyrclinic och senare en hoppclinic för Alexander Zetterman. Många nya intryck och övningar lärde man sig! 
Jag har hundratals bilder som jag ska rensa bland och redigera. Men det får bli senare, för nu ska jag ner till stallet och mocka Ma Cherie :) Det är sånt skitväder idag så jag har ingen ork att rida. Dessutom måste jag ha en vuxen med mig och jag tror inte nån av mina föräldrar har lust att följa med ner ;) 
Med vi hörs senare! :)

/Linnea

Just nu.

Jaop, jag sitter just nu och kollar på en kadrilj av något slag, det va precis gymkhana och massor av fart! Skitkul att kolla på, vilken jävla kick man fick! Professionella gymkhanaryttare är fett grymma!
Det bästa idag har varit de två clinicarna, men Alexanders va lätt bäst! Man fick väldigt många nya intryck och övningar som man kan göra på hästarna hemma. Den gick över tid iofs men det gjorde nog ingen något ont ^^ Alexander pratade på som vanligt bara, haha!

Det snöar ute, och vad jag har förstått av Facebook så snöar det överallt annars också. Vi ska åka buss hem sen också, och på den ska jag sova!

Jag är gryyymt jävla trött på the worrying king just nu, de har spelat den nu typ femton ggr i rad. Dessutom var där en häst som höll på med tungan som en orm typ :P
Nu slutar det snart, det ska va körning nu snart och sen är det voltige. Därefter slutar det :)
Hem och rida Mache sen och mocka boxen :)

/Linnea


Gårdagens aktivering!

Haha, jag orkade inte skriva igår (a) Var rättså trött om man säger så ;)

Men i vilket fall som, så skrev jag ju att skolan varit sjukt rolig igår och sen när jag kom hem va jag vaken i 1,5 h. Sen gick jag och vilade mig "en stund" (a) Jag var alltså stendöd i två timmar ;) Haha, man hade kunnat släppa en bomb bredvid mig och det hade jag inte vaknat av x)
När jag sen vakna, var det stallkläder på med en gång och sen ner till stallet. Gick upp i ridhuset och fick erbjudandet att rida Chamaro på nästa lektion, som började om 10 min (!) Javisst sa jag!

Chamaro var ganska slingrig i början, och ville inte riktigt spåra. Han ville inte alls spåra förresten, vilket resulterade i att han gick i otakt. Jag fick rådet att stadga upp honom på yttersidan istället och struntade i att böja speciellt mycket. Det var liksom inga problem i världen att böja sig, så mjuk är han iaf! 
Jo, sen blev han sur på mig några ggr, men då satte jag honom bara på plats, liksom "nu får det räcka!" och sen arbetade han på hur bra som helst. Jag gjorde också öppnor för att få in bakdelen där den skulle va, så han inte skulle slingra sig som en jäkla orm. 
I slutet rätade han upp sig fint och gick ganska nöjt omkring. Jag behövde nästan inte göra någonting, och det blev liksom ingen kamp utav ridpasset, trots att han är så envis och stor. Med 177 cm i mkh blir det också svårt att hålla ihop honom för en liten jag, med ponnysporrar dessutom! Men jag tyckte att jag lyckades ganska bra, och Chamaro var inte utmattat trött efteråt utan mer nöjd, åt det hållet :) 

Fashion skulle jag sen hoppträna med. Jag struntade faktiskt blanka i formen i början idag, eftersom jag vet att hon bara blir sur. Så hon gick med huvudet i skyarna och så i början, men det gillade hon så :P När jag travat runt ett par varv så kunde jag smått börja plocka ner henne, hon gick inte i perfekt form, men hon gick iaf lägre med huvudet. Sen galopperade jag lite och försökte rida ut henne mer mot väggen för den va JÄÄTTE läskig, av någon konstig anledning. 
Hoppade fram sen på ett kryss, som senare blev ett räcke. Sen la vi upp ett till, ett kort språng efter så hon fick tänka lite. Det hindret var också jätteläskigt så hon stannade på första i serien när hon fick syn på det andra xD 
När vi sen hade hoppat fram var hon mjukare och då började jag stället liiite mer krav på henne, så hon faktiskt skulle kunna vara mellan skänkel och tygel. Till att börja med blev hon arg men efter en tillsägning så gick hon bra däremellan. 
Sen blev det tre hinder, med ett språng mellan varje, förutom att det va en meter kortade mellan de två första så hon skulle tänka lite :) Tillslut blev det ett räcke och sen en oxer :)
Träningen gick bra, och jag fick lite mer kläm på hur jag skulle rida henne i hennes dagliga tillstånd.

Ma Cherie fick bara ridas lite vanligt idag. Jag red lite skritt, lite trav, lite galopp. Ökade lite på långsidorna och red någon skänkelvikning. Hon var exemplarisk som vanligt och jag slutar aldrig förundras över hur bra hon egentligen är för att vara så pass lite riden. Hon går stadigare och bättre i form än någon annan häst jag ridit på, och det är så trevligt att sitta upp och rida på denna lilla häst! Hon är så rolig och gör allt man vill, om man bara ger rätt signaler :') Underbara häst! <3


Det är lördag idag. Klockan är kvart i sju och jag ska snart ner och hjälpa Annica lite mer utsläpp och så. Sen ska vi till UNGDOMSDAGEN i Flyinge 2012! Ungdomssektionen arrangerar ;) Ska bli kul :) Jag tar med mig kameran så jag kan väl bjuda på lite bilder sen ;)

/Linnea

390 steg!

Fredag!! Skönt som fan, ska hoppträna med Fashion ikväll igen :) Får se hur det går denna gången ;) 

Skolan idag har varit minst sagt chill och sjukt rolig. Jag höll på att somna i matsalen på halv nio rasten, men blev brutalt väckt av Mr Andersson. Hahah, sen satt vi i matsalen hela resten av förrmiddagen utom när vi va inne snabbt i klassrummet vid lektionsbyte. 
Samhället gick fort, vi skulle leta upp en reklam och svara på frågor om den. 
På engelskan sen så hade vi typ glosförhör, fast på datorn istället. Skitkul! Anders hade lagt in 60 glosor, som man fick se först, sen öva på och därefter förhöras på. JAG FICK ALLA RÄTT! Haha :D Om det är något som är min starka sida så är det engelska ;)
Pannkakor med grädde och sylt till mat idag? Haha, wtf liksom. Men jag blev riktigt jävla aspigg av det eftersom jag var övertrött samtidigt. Därför blev jag som en jävla duracellkanin som liksom hoppade bort till bussen, och var helt knas x) haha! 
Inne på knutan hade jag brist på saker att göra, så jag gick längst bort på perrongen på knutan och räknade hur många steg det tar att komma till slutet av perrongen på andra hållet. 390 steg! Och det tog 5 minuter ;) Haha, det va kallt att sitta stilla och jag var pigg så därför började jag gå :) 
Hemma i Perstorp har snön fortfarande inte töat bort riktigt helt, men vi får väl hoppas att den gör det snart. *Det var kallt att cykla hem, om man säger så. 

Nu ska jag försöka hitta på något att göra, eller så blir det bara att chilla i soffan tills jag ska ner till stallet :) 

/Linnea

Dötid.

Och så var det dethär med dödtid igen. Jag är helt klar, förutom ytterkläderna, och det är 20 min kvar tills vi ska åka. Och juste, pappa är snäll och går upp och kör mig till stationen idag, trots att han jobbade mellan 04.45 och typ 20:15 igår :) det var fruset på marken innan och nu snöar det också så jag hade nog trillat både en och två gånger på vägen till stationen x)

Sena tåget idag! Vi kommer till skolan ca prick när vi börjat så slipper vi sitta där och dumglo i en kvart innan ;) det är bra att ha alternativ! Iofs, det snöar, och på något konstigt sätt så lyckas alltid snön komma som en stor överraskning för skånetrafiken trots att de faktiskt kör i Sverige. Man borde räkna med snö då.

Ja, detta tog fem minuter av min tid, nu ska jag försöka hitta något annat att hitta på att göra sålänge!

/Linnea


Torsdag

Skolan idag bestod av en föreläsning på djursjukan och sen jvs på eftermiddagen. Föreläsningen var väldigt intressant, handlade om djurskyddslagen. Många åsikter kring den!
Under hela jvsen så räknade jag matte, jag räknade fram nästan tre avsnitt x) jag gillar algebra! Haha!

När jag sen kom till Perstorp så väntade Jessie där på mig. Så vi gick till mig och snackade lite skit och var allmänt flummiga! Längesen jag var helt flummig, i skolan måste jag va formell ju ;) haha! Men vi hoppade runder i huset till musiken och sen pratade vi om allt möjligt. Det behövdes! Var alldeles för längesen sist ;(

Nu har jag precis duschat och ska äta något, sen ska jag vänta tills pappa kommer om ca en timme och sen ska jag sova :) hoppas jag får sova ostört idag, jag har vaknat två ggr i natt av olika anledningar.

Ciao!
/Linnea


WE HIT TURBULENCE!

Nej, inte riktigt, men jag lyssnar på den låten just nu ;) haha!

Klockan är nu 06:45 och jag bara väntar på att tiden ska gå. Vi tar det sena tåget idag, eftersom vi ska till djursjukhuset på morgonen. Så vi tar tåget 07:21 och sen buss till Berga från knutan ;) 

Efter djursjukhuset ska vi ta oss tillbaka till skolan och sen ska vi ha JVS efter lunch. Inte mycket att göra där, räkna lite matte, annars är där inte så mycket ;) 
Vi ses!

/Linnea

New Fashion 18/1

Fashion var minst sagt förändrad sen jag red henne. Hon var pigg och framåt, men inte när man rörde vid henne. Tog man minsta lilla i munnen eller tryckte extremt lite med skänklarna så stannade hon upp och stod på stället och viftade med svansen. När vi ridit ett tag var hon dock varm i kläderna så då var hon bättre och gick fram med stöd i bettet :) 
Vi kom överens om att jag nog ska rida henne på en egen hoppträning också på fredagarna, eftersom hon behöver det. Lite hårdträning nu på några veckor i ett försök att få bort magen på henne ;) För den är inte liten! haha!

Ma Cherie fick sig ett longerpass i paddocken. Orkade inte va i lilla, så jag var ute. Det tog ett bra tag innan hon släppte i vänstersidan. Tur att hon är självarbetande för hon sprang runt precis som hon skulle sen var det bara för mig att ta i linan ;) Hon var superfin i slutet, så nu hoppas jag att hon är bättre att rida på :) Jag ska göra det nu hädanefter vid behov :)

Imorgon ska vi va på djursjukan hela förmiddagen, kul! -.-' Föreläsning i tre h, känner på mig att jag kommer somna. Har aldrig varit speciellt bra på att lyssna x) haha!

Nu blir det iaf att ladda en maskin tvätt och sen duscha. Tänkte sätta igång tvätten också ;) Haha :P 
Får tvätta mina hästsaker hemma hädanefter, har blivit av med saker i stallet och vill inte gärna bli av med mer ;( 

/Linnea

Chadidja avklarad.

Ja, jag fick Chadidja på dagens ridlektion. Hon va jättepigg och lyssnade inte helt. I början var hon även lite stel.
Vi hade markarbete och innan jag fick henne att arbeta helt så ramlade hon på bogarna. Tillslut blev jag lite irriterad för att hon inte lyssnade utan bara drog så jag satte henne på bakdelen. Sen red jag trav-halt-trav-halt hela tiden precis var som. Då, plötsligt, stannade hon helt korrekt och höjde ryggen. När jag sen satte igång henne tog hon ett stort långt steg framåt och man kände verkligen hur bakbenen och ryggen var igång. Jag frågade Ida-Maria "hon har släppt i rygg och bakben nu va?" hon bara: "aa hon sätter bakbenen en halvmeter längre fram nu." Och det kändes verkligen.
Då var hon mycket lättare i markarbetet också och gjorde precis vad jag ville. Istället för att hamna på bogarna så krökte hon ihop bakbenen och lyfta sig i framänden. Då kortade hon också sig mycket lättare.
Jag måste säga att detta var ett lyckat ridpass. Ännu en gång fick jag hästen dit jag ville med egna erfarenheter, man måste rida både calorie och missy på samma sätt liksom. Och jag gjorde det på en ca 25 minuter. Jag är faktiskt stolt över mig själv, för en gångs skull :)

På väg hem nu, ska hem och longera Mache och sen rida Fashion!

/Linnea


Onsdag morgon.

Ja, just nu sitter jag och dumglor på knutpunkten. Bussen går om 12 min, och idag ska vi ha markarbete på morgonen.

Jag satt hemma på stationen i Perstorp innan och tittade på folk som gick förbi eller som skulle med tåget. Fyfan vad det finns gott om muppar i Perstorp alltså! Var eller varannan människa var skum på ett eller annat sätt. Så det var jag och alla muppar på samma ställe ;)

Idag ska jag först longera loss Mache lite, sen ska jag rida i hoppgruppen på Fashion! Det var längesen jag red henne nu så det ska bli kul, eftersom Torun har ridit loss henne lite nu :)

Jag slutar tolv idag, skönt som in i! Annars kommer väl dagen flyta på som vanligt! :) det kan man ju hoppas iaf ;)

/Linnea


Häst till skoltävlingen avklarad!

Jag tog en långrunda med hunder ikväll och gick ner till stallet och pratade med Torun. Frågade om jag kunde låna hennes häst till skoltävlingen den 8 mars, och det fick jag! Fashion då alltså ;) Hon är flashig att hoppa på och grymmefin när hon är på bra humör, så vi får väl hoppas på att hon är det då ;) 
Fashion är liksom inte en enkel häst att rida. Det krävs en speciell teknik och den är inte så lätt att hitta alltid. Men när man väl får loss henne så är hon grymmefin att rida på! Det är bara synd att det ska ta så lång tid innan man kommer dit ;)
Imorgon ska jag ha henne på hoppningen. Kommer hem "tidigt" imorgon ju så jag hinner juh :) Tänkte försöka hinna longera Ma Cherie innan också. Men det gör jag! 

Tänkte bara påminna om denna dagen. Detta var en hoppträning förra våren och då var hon mer vild än tam om man säger så



Duschen nu och sen skola imorgon! 

/Linnea

Sätt igång elementen snart!

Ja, nu får det faktiskt vara nog med denna kylan! Visst, det är bara januari men det är alltid varmt i USA, eller nästan iaf? Varför inte här då ;) 
Jag får ont i huvudet av denna kylan, cyklade hem innan och jag trodde jag skulle avlida. Fyffan.. 

Det blev tydligen ingen Jessica. Där var ingen Jessica på stationen och eftersom jag inte vet var hon bor så kan jag inte heller cykla till henne. Låter bra va? Inte nånstans. :( Hade verkligen behövt det!
Ja, jag har superont i höfterna efter gårdagens longering så tyvärr blev det ingen promenad idag. Ska gå ner snart och bara hälsa lite på henne, kanske tar Smillis med mig. Hon ska ändå ut. ;)
Ska bara ladda telefonen lite innan, så jag har något att lysa med (a) haha! ;)

/Linnea

Dagens.

Vissa saker som folk sagt idag har verkligen fått mig att le, ibland mer än det. Här är några exempel:
"12.24 bussen läcker ALLTID in."
"ja och SPECIELLT när det regnar."

"då kommer Greta hit istället"
"ååååååååhhh det var hon som va så fin!!!!! Hon har stått på två ben med mig, i stallgången (a) :D"

"kom hit nu!"
"kom då, jo kom då! Komsi komsi! *skuttar iväg* jag är så glaad!!"

Men jag tror man måste se det för att de ska va kul ;) haha, jag skrattade åt det iaf (a)

Annars har inget roligt hänt, inte mer än vanligt iaf! Vi brukar ha ganska kul så :P haha!
Ridning står på schemat imorgon, undrar vilken häst jag har x) kanske ska rida Dustin för sista ggn men får nog hämta hem min säkerhetsväst då (a) hähä :) vi ska iaf ha markarbete då.

Sitter på tåget nu, ska hem till Jessie när jag kommer hem till Perstorp och snacka lite skit. Känns som om det behövs! Kan behöva prata av mig lite ;)

Hade hade!
/Linnea


JAAAA!!

Jerringpriset gick till Rolf-Göran!! Så jävla bra, fyfan va han är värd det! Han är värd så mycket mer än så men det är en bit på vägen iaf ;)
Detta är så förbannat bra för ridsporten också, det är fan ingen enkel sport. Visst alla kan bli skadade men inom ridsporten är det inte bara människan som kan bli skadad utan även hästen. Den hästen som bär ryttaren i vått och torrt och gör så att man blir sjukt stolt som ryttare.
Roffe är så bra på alla sätt, han är trevlig, han är inte uppnosig eller stor i korken för att han är världsstjärna, och han rider så mjukt och fint. Jag såg också det på Falsterbo, när han red Quintero på vanligt tränsbett och inga skarpa stänger eller kedjor. Så jävla grym är han!
Detta är verkligen en stor milstolpe i ridsportens historia. Ingen utomstående kan förstå hur jävla stolt och nöjd man är som lägger ner sitt liv till den sport som värderas så lågt som ridsporten gör. Och hur rörd man blir när en av "våra" stjärnor hyllas av svenska folket i svensk tv. Detta är stort, och större kommer det att bli. Det är dagar som dessa då man vet att man valt rätt, att man gjorde rätt val när man valde att skilja sig från mängden och börja rida. Rolf-Göran Bengtsson är och kommer alltid vara ridsportens hjälte.

/Linnea


Rösta på Roffe!

Nu ska ridsporten få en plats i sportvärlden!

Ring och rösta på Rolf-Göran Bengtsson till Jerringpriset på 099-206 03

/Linnea

...

When I'm nervous, I have this thing, yeah I talk to much.
Sometimes I just can't shut the hell up.
It's like I need to tell someone, anyone who'll listen, and that's where I seem to fuck up.

Det stämmer, bara så ni vet ;) 

/Linnea

Do you have to make me feel like there's nothing left of me?

Skola idag då! Måndagar är bara för roliga ju -.-'
Vi hade sitsträning och jag och Rebecca hade Califano. Han var grymt jobbig, för han sköt ut en hela hela tiden. Dessutom så typ travgalopperade han, sjukt jobbigt :P
Knoppade honom sen efter, en av sju knoppar blev bra -.- Det blir så när hans man va 25 cm lång ;) 

Matten gick fort, världens enklaste ju! Haha :P
Tog bussen 13.54 och det var minst sagt roligt idag x) Tåget hem också för den delen, Fanny var bara lite nere idag xP Haha!
Kom hem strax efter tre, sjukt skönt! ;) 
Ja, de förstärker taket i ridhuset denna veckanså det är avstängt. Ridskolan är också igång, detta betyder att lilla ridhuset också är upptaget. Därför får Ma Cherie vila idag. Tänkte bara sticka ner sen och ge henne en borstning eftersom hon förmodligen är jääätteskitig om benen igen :P Det har nog inte varit fruset i hagarna idag liksom :) 
Imorgon tänkte jag, trots mina egna problemhöfter, gå ut och gå en runda. Vet inte hur långt, men det märker vi :) 
På onsdag kan jag rida igen, för då slutar jag tidigt. Men då tänkte jag faktiskt tömköra eller longera henne istället. Det var ett tag sen, och det kan hjälpa henne bli mer stabil i sidorna nu när hon är lite stel i den ena. Då jag tänkte longera loss henne lite. Ganska enkelt med henne, för hon är en självarbetande häst x) 
Nu ska jag snart äta lite och sen ska jag ner till Mache! :)

/Linnea

Dressyrträning.

Jag tränade för Torun idag med Mache. Jag säger en sak, det är fan inte lätt att rida en uppspelt, pigg unghäst, när det springer folk på läktaren och under läktaren och utanför sargen hela tiden, med värk och PMS. Jag gjorde mitt bästa, men jag tyckte det var synd att det skulle va så just den dagen som vi skulle träna, eftersom hon blir stressad och uppspelt lätt :( 

Vi skrittade mest, pga omständigheterna, och gjorde övningar där istället. Skänkelvikningar, påbörjan till framdelsvändningar och väldigt mycket halter. Hon var mest fokuserad på allt som hände omkring henne än på mig så det blev inte världens bästa träning. Bättre nästa gång! 
Hon var iaf grymt fin i traven sen, och jag kunde sitta ner utan bekymmer! :')

Nu är stora ridhuset stängt i en vecka, och ridskolan drar igång denna veckan också. Detta betyder att jag kommer inte kunna rida henne speciellt mycket. På onsdag kan jag hinna rida henne, eftersom jag slutar tidigt då (tror jag iaf) men annars är fredag nästa gång :/ Paddockarna är inte speciellt fina så det är inte världens enklaste att rida ute heller, speciellt inte när man kommer hem 4 som senast. 
Jag känner att jag nog kommer somna väääldigt tidigt idag. Och om inget annat lär jag va halvdöd i skolan imorgon. Det lär jag nog va ändå iofs xD Haha! Tror jag får köpa massa cola eller pepsi eller något, så jag kan hålla mig vaken hela dagen.

Mamma har förresten precis klippt till mig lite. Vi ska beställa en tid hos min frisör sen, men hon är svår att få tid hos så det blir väl om två månader typ :P

EDIT: Jag har precis varit hemma hos mamma och färgat håret också. Det blev lite mörkare än väntat, men Jessie får hjälpa mig fixa det nästa gång :) Vi tyckte det va konstigt bara, för vi hade samma färg som alltid annars förutom att vi bytade ljusa slingor mot mörka innan färgningen :P

Imorgon äre skola!! Kul kul :D

/Linnea

If only you saw what I can see, you'd understand why I want you so desperately.

1,5 h sömn inatt, Jippie!! Har haft så sjukt ont hela natten, det är den perioden i månaden och jag vill bara spy på allt i världen. Förstår inte hur fasen det kan göra så grymt ont?! :(

Jag fick dessutom tid att träna med Mache mitt i natten, och jag märkte det juh eftersom jag var vaken. Halv elva ska jag rida så jag sticker till stallet halv tio typ. 
Annars tänkte jag be mamma komma till mig och klippa mitt hår, eftersom det är gryymt svårt att få tid hos min frisör, så får mamma klippa det sålänge, tills jag fått en tid :) Tänkte att vi kunde äta lite samtidigt då ;)

Ja, klockan är nu 07:22, jag vaknade halv sju. Do the math, jag somnade NOG 5, inte helt säker. Inte ens säker på att jag sovit något, utan mest bara slumrat, men jag vet inte som sagt. Det jag vet är att sist jag kollade på klockan va den halv fem och när jag nästa gång kollade så va den halv 7, Och jag var vaken ett tag efter halv fem. 
Jag får väl fördriva tiden med film eller något sålänge! 

/Linnea


You don't have to save me, just need you to follow.

Klockan är nu 02:05 och jag är skitpigg! Vafan händer med världen? :O Haha! 
Jag försökte sova innan, funkade inte för jag var grryymt hungrig, så jag gick upp och tog en macka. Jag får väl prova strax igen :)
Imorgon ska jag rida Ma Cherie igen! Jag ska se om jag faktiskt skulle träna eller om jag ska rida själv. Isåfall så bli det ett litet dressyrpass i ridhuset! :) Måste börja träna in program nu med henne ju ;P

Men nu ska jag iaf försöka sova igen!

/Linnea

Photoshoot.

Här är lite bilder :) Mache var mer vild än tam så ungefär hälften av bilderna vi tog har hamnat i bloopers-mappen x) Men när hon väl skötte sig så var hon jättefin! :)



Kommentera gärna! :)

/Linnea

Fotografering + ridning står på schemat!

Solen skiner runt husknutarna, känner på mig att detta kommer bli en mysig dag!

Idag tänkte jag sticka ner till stallet, tvätta Ma Cheries ben och svans och sen ta med henne ut på en skogspromenad och ta lite bilder i det fina vårvädret! 
Sen ska hon ridas och jag tänkte även rida lite på Harboe. Kanske Della med, vi får se :) Hon hade så mycket energi igår så hon kan behöva det inför ridskolestarten på måndag :P

Jag trodde att jag skulle få sova länge idag. 08.50 slog jag upp ögonen -.-' Haha, det var juh lyckat! MEn då får jag mer gjort också :) 
Tänkte bland annat dammsuga och tvätta golvet i badrummet (hur man nu kan behöva tvätta golvet i ett badrum) haha!

Också btw, så är min förkylning inte bättre, men det hindrar mig inte från att göra det jag vill :D 

/Linnea

Ma Cherie 13/1

Här är filmen :) 





/Linnea

Make this dream the best I've ever known.

Jag blir så glad av den låten, Domino - Jessie J. Så grym är hon alltså! ;)

Stallet idag, jag mockade hos Della och Mache. Därefter hämtade jag Della, borstade och gjorde henne iordning. Sen gick jag ut i ridhuset. Della var en busig lite pigg ponnyplutt idag! Hon småstegrade sig när jag skulle upp, steppade och taktade när jag skulle skritta fram. Sån är hon bara när hon inte fått utlopp för sina känslor x)
Ja, hon var väldigt svår att lugna men väldigt lätt att jobba, för hon pinnade på hur bra som helst hur mycket jag än krävde bara för hon hade så mycket energi. Men hon var jättefin. Gick i fin, kort, samlad galopp i högervarvet och blev assnygg igenom vänstervarvet. 
Jag provade också att rida i trav mot ett litet hinder på 60 cm, då kastar hon sig fram i full 190 och kastar sig över hindret. När hon sen kommit över så skakade hon på huvudet precis som: "GUD vad roligt detta var!!!!!!!!" Haha Så söt :P Hon bockade också till lite när jag skulle fatta galopp första gången :P Haha, hon var faktiskt riktig rolig idag! :)

Ma Cherie var också såå fin! Hon behövde nog dessa två dagarna att smälta allt för nu var hon hur fin som helst! Det är helt sjukt vad den hästen fattar fort :') Jag red mest bara runt lite för att rasta henne, men hon lyssnade super! :) Håller på att lägga upp en film nu, så jag lägger upp den i ett eget inlägg :) 
Tog också några skutt och där var hon också fin :') Jag älskar det hästen, verkligen. Hon lyfter upp mig till mer än vad jag kan vara <3

Everyone else in the room can see it, everyone else but you. Baby you light up my world like nobody else.
If only you saw what I can see, you'd understand why I wan't you so desperately. Right now I'm looking at you, and I can't believe, you don't know you're beautiful oh oh, you don't know you're beautiful oh oh, that's what makes you beautiful. <3

/Linnea

Lilla hjärtat.

Ja alltså, tack vare en viss person (jag nämner inte ditt namn, Mattias) så har jag börjat lyssna på Lilla Hjärtat igen med Sommarpojkarna xD Och det finns verkligen ingen fulare låt x) haha!
Men nu har jag iaf kommit hem! På tåget hem satt det en pundare bredvid mig och en bög framför mig. Bögen satt hela tiden och log mot mig, jag undrar om han inte va bi O.o haha! Pundaren satt och drack öl, stank rök, och plockade fram piller efter piller ur väskan. Sen satt han också med marijuana i handen! :O Fett scary alltså :S

Idag har jag haft en kulig dag i skolan, och slutade redan tolv! Kom hem för 20 minuter sen ungefär. 
Jag hade motvind hela vägen hem idag igen, mina öron fryser kan man väl säga! x) 

Fredag idag och jag tänkte passa på att rida båda Mache och Della. Jag är inte bättre sen igår men nu får jag iaf vila mig i två dagar innan skolan börjar igen så :) Jag vet dock inte vad jag ska hitta på med dem. Della ska bara ridas igenom, men jag tänkte fråga mamma om hon kunde filma lite. Ma Cherie får väl bara ridas lite normalt hon också. Kanske ska lägga ut lite bommar lite strategiskt lite överallt, så hon vänjer sig nån gång :P

Här kommer en lite film på Missy när jag red henne lite precis innan jul :)



/Linnea

Sjukdom approches..

Jag vaknade i natt klockan 20 över tre, kunde inte andas. Somnade visserligen igen men jag har svårt för att andas ändå :P
Igår nös jag också sjuttontusen ggr, känns det som. Verkligen hela tiden! :O
Vi får väl se, om ingen annat får jag vila mig i helgen, jag har inga jourer eller något sånt så.

Idag är det fredag igen = kort dag! Går till tolv, från halv nio :) jag har svenska, samhälle och engelska också så enkla lektioner :)
Skönt att komma hem så tidigt som 2 ändå :') haha!

/ Linnea


You took the midnight train, going anywhere.

Ja, jag cyklade ner till stallet innan, men jag red inte för jag håller på att bli sjuk :/ Mache fick sig en ordentlig rykt istället! :) Jag tvättade även bakbenen eftersom hon brunstar ner dem just för tillfället. Märkte också att hon var dålig i magen, va lös och knep ihop. Såg faktiskt lite seg ut :/ Men alla har väl såna dagar! 
Så hon fick istället sig en riktig borstning, inte för att hon va speciellt skitig, för det kom i princip inte något från henne :P Välborstad häst! 
Kom också på att om hon är bättre imorgon så måste jag tvätta hennes svans för den har hon också brunstat ner. Kasst med ston som brunstar ;P 

Imorgon ska jag först va i skolan till 12, slutar sen och ska åka hem :D Gott. Imorgon ska jag iaf rida! För imorgon har jag ingen begränsning på när jag behöver va hemma :)

/Linnea

Idag är inte min dag.

Ja, dagen börjar med att jag försover mig. 06:30 vaknar jag, hoppar upp och klär på mig. Fixar mig och sen cyklar jag i världens motvind i uppförsbacke till stationen på rekordtiden 6 min. Hinner visserligen med tåget.

Därefter missar Micke vår hoppträning, så vi får ha markarbete för Ann istället. Det gick halvt okej. Hade dock ont i öronen efter O.o Alla som var där förstår.

När jag sen ska hem, är tågelementen avstängd just där jag sitter = svinkallt. När jag sen kommer till Perstorp blåser det halv storm och duggar lite. Hoppar på cykeln, då är det motvind hemåt istället! Trillar nästan med cykeln för att det blåste så mycket. Halvvägs hemma börjar det regna också, som pricken över i:et! Och bara några hundra meter hemifrån så börjar det hagla och blåser som faaan den sista uppförsbacken. 

När jag går in genom dörren, är inne i 1,5 minut (max) och går sen ut med hunden utanför dörren, väl förbered med paraply, då har det slutat regna O.o Snacka om FML asså! 

Nu ska jag äta och sen ska jag till stallet. Vet knappt om jag vågar rida för då dör jag väl på kuppen också O.o
Sämre kan det inte bli iaf, den saken är klar.

/Linnea

Bloggarna som jag följer.

Just för tillfället följer jag bara fyra bloggar. Den första jag alltid kollar är:



Linn och Ingrid, dressyrmupparna. De skriver intressanta inlägg och lägger upp sakerna bra! Dessutom gillar jag deras enorma intresse för matchning! (kanske där jag fått min inspiration ifrån? xd ) Linns inlägg och hästtänk har även hjälpt mig i min egna hästhantering, eftersom vi båda hanterar unghästar :)



Sofia Genne, gennes.se. Hon är helt enkelt rolig att läsa och skriver bra :) Trevlig blogg! 




Frida Elmlund, fridaelmlund.blogg.se. Frida är en tjej som också skriver väldigt bra och verkligen inte svårförstått. Hon går dessutom på Helsingborgs Ridgymnasium, alltså min skola ;) Frida har också unghäst och det är kul att läsa om andras utbildningar :) 

Sen läser jag också GossipGuy.se och det är mer för nöjes skull :P Han skriver sjukt roliga inlägg, de är korta och bra, och han har det allra senaste kändisskvallret ;)

Det är de fyra bloggarna som jag läser dagligen, på bussen, i stallet, hemma, borta, överallt. Eftersom jag har alla länkade till hemskärmen på min iPhone också så går det extra fort! ;)

Sen läser jag också min systers blogg ibland, hon uppdaterar inte så ofta så det får bli någon gång ibland ;) Och även Frida Stuhrs vissa dagar.

Anledningen till att jag inte läser fler är för att jag helt enkelt inte tycker fler är instressanta eller roliga. De allra flesta skriver i en hel löpande text och gör det jobbigt för läsaren. De flesta som många länkar till är tråkiga i mina ögon. Jag vill ha lite attityd i texterna jag läser annars tappar jag intresset ;) Jag vill liksom kunna se att det var en människa som skrev och inte en robot.

/Linnea

Och de som inte fattade så var bilderna länkar till bloggarna ;)

You light up my world like nobody else.

Jag orkade faktiskt inte rida idag, var ganska trött i kroppen faktiskt :/ Ma Cherie skulle ändå vila, och annars skulle jag ridit lite på Della men som sagt så var jag rätt trött. Jag var också hungrig som fan, så när jag fixat till Ma Cheries box och Dellas samt gett Mache lite insläppshö och tagit in dem så cyklade jag hem igen :) Tyckte det var viktigare att kunna va med på hoppträningen imorgon ;) Kan va det stora chocken som min kropp fick när jag plötsligt började cykla, gå och rida mycket igen xD 

Så nu fick jag en liten kväll hemma istället :) Smsar lite med en vän och pratar med en annan på fb. Innan pratade jag även med Krille i telefon samtidigt x) Haha Skillz ;)
Men vi hörs senare!

/Linnea

You don't know you're beautiful, that's what makes you beautiful.

Började lyssna på en ny låt igår, One Direction - what makes you beautiful, så jäkla söt är den! Jag tipsar om den defintivt ;)

Klockan är nu halv ett och jag slutade för cirkus en halvtimme sen ;) gott som fan! Nu ska jag hem, tvätta Maches ben för de var jätteskitiga igår ;( synd att vi inte har varmvatten och en vattenspilta i stallet för det hade varit super ;)
Idag hade vi tömkörning och jag körde Califano, en stor lång och jobbig häst. Inte blev det bättre av att tömmarna gled ur händerna 24/7 -.-' men han gick rätt fint ett tag faktiskt!
Fik sen mitt matteprov, sämsta matteprovet EVER. Jag fick 18 av 28 och det är liksom inte normalt, jag har alltid fått Max 4 fel :s jaja, det var sannolikhet och det är inte min starka sida. Bara för det ska jag ha alla rätt på algebraprovet senare. :)

Jaja, nu sitter jag på bussen vid stattena och ska snart hoppa av på knutan, sen kommer inte tåget förrän 17 över, så det blir att vänta där i cirkus 35 minuter ;( ajja, hade!

/ Linnea


Dötid

Ja, klockan är nu slagen fem i halv sju och jag är helt klar. Jag behöver inte cykla förrän om tio minuter så det är bara lite halvsegt just nu. Pappa sover, Stoffe sover och jag kan alltså ingenting göra! :) får bli lite nördning av telefonen känns det som ;)

Som sagt, idag är det tidning eller tömkörning. Jag hoppas på ridning ;p

/ Linnea


Skola + dressyr med Ma Cherie

Idag, tisdag, börjar vi inte förrän halv tio! Dock missade jag halva lektionen, pga elevråd :/ 
Kul skoldag! Förutom att jag haft en sjuk huvudvärk som hängt efter mig från middag till nu :( Trots att jag fick en huvudvärkstablett av Mattias efter skolan, men det verkar inte som om den funka.. Jag får väl sova bort det idag igen :)

Efter skolan, var det på håret att jag hann med tåget igen, det var sjukt nära, och hade inte bussen kört fort så hade jag missat det igen. Men det gjorde jag inte! :D

Väl hemma cyklade jag hela den långa biten hem (host host) på 4 km, tog tio minuter med det var kallt som F A N. Tur det var nerförsbacke (a) Haha, det var bara 3,5 grad när jag kom hem. 
Åt och bytte om och cyklade ner till stallet. Mockade, tog in hästen och plockade i ordning mina saker. Jag provade sen att lägga på kieffern igen, eftersom hoppsadeln (som inte funkat innan) funkade nu och de är typ lika. Sen hade jag ingen riktig padd för den användes, så jag la en sadelgjordstunnel framme vid främre kanten, om man säger så. På så sätt hamnade sadeln i rätt läge, utan padd och dessutom misnkade risken för att den skulle glida framåt. 
Hon fick också leka dressyrhäst för en dag med vita lindor och schabrak :)

Hehe, men hon blir sjukt fin i det! Det var också finfina lindor från Equiline dessutom ;) haha!

Hon var superfin, och det var betydligt lättare att rida ordentlig dressyr med dressyrsadel. Hon går verkligen som en klocka nu, rund och i takt! :D HAHA, där var jag rolig. :P
Jag satt även ner på henne lite idag, och visst blev hon trött :) Men hon gick jättefina skänkelvikningar i båda varven och hon bar upp både mig och sig själv utan att bli tung :) Hon är verkligen en superhäst. Hon fattar exakt vad man vill om man bara ger henne rätt hjälper. Idag var hon det enda som faktiskt sänkte sig neråt, välvde upp ryggen och gick i låg form när vi travade av dem och alla de andra hästarna som jag red med är över 9 år x) Ganska kul ändå att hon är yngst och går bäst :P

Det ska bli kul att få komma ut och visa upp henne, för det finns få hästar som är som henne :')

Imorgon är det skola igen och ridning eller tömkörning står på schemat, vilket av det vet jag inte än ;) 
Men vi hörs sen, för nu ska jag duscha och sen sova! 

/Linnea

Gott med sovmorgon!

Just nu sitter jag på tåget med Evelina och Fia :) vi har sovmorgon på tisdagar så vi åker med det sena tåget idag :)

I eftermiddag ska jag rida med Anna, under förutsättning att jag hinner med tåget idag -.-' hoppas det! :)

Första lektionen är samhälle med Pernilla, alltså kul! :)

/Linnea


Btw!

Imorgon är det 10/1, vet ni vad det innebär? 8 fina månader med världens finaste pojkvän <3
Du gör min dag, bara genom att finnas <3


Ma Cherie 9/1

Ma Cherie hade lyckats få dubbel dos havre igår, av misstag, så hon var superdupermassamegapigg idag! Hon sprang som bara den på linan, jag fick lugna henne idag :) när jag sen satt upp så var hon taggad och steppade lite. Taktade och så också, men jag skrittade tills hon lugnat.
Och eftersom hon var superpigg så var hon även pigg i traven och galoppen med, så jag kunde inte sitta tillbaka henne idag :( det blev inte heller riktigt samma känsla, för då hade jag fått rida i timtal för att använda all den energin. Men hon trampade på bra och gick även superfin skänkelvikning i traven! :)

Sovmorgon imorgon! Upp halv sju :) istället för kvart över fem (a) :)

/ Linnea


Måndag!

Skola idag och ridning i morse! jag skulle haft Dustin men jag ville inte för jag ville helst inte trilla av en gång till ;) så jag fick Dubai!

Tro det eller ej men han var sjukt jävla fin att rida! Äntligen fick jag en häst med grymma gångarter också. Han var seg och loj i början, men jag gjorde allt för att aktivera honom, tillslut släppte han ner nosen och gick i form. Sen var han lång och stretig ett tag men jag gjorde många övergångar för att kunna samla ihop honom, och då gick det super.
När jag sen gjort så ett tag så räckte det med minimala hjälper för att han skulle lyda. En lätt överskänkel och han gick direkt över i frisk trav. Hela tiden var han fint i form.
Galoppen gick också över förväntan, han var grymt fin då. Han har lite svårt för vänstersidan, och när vi ridit lite galopparbete utbrast britt-Marie plötsligt "nu är han vänsterställd!" och sen i höger varv går han gärna på dubbla spår, men i slutet av galopparbetet var han helt rak i kroppen. Då var det min tur att utbrista "han går inte på dubbla spår längre!" haha :p
Efter så sa Britt-Marie att det var jättebra och när hon sa att han va vänsterställd så var det inte bara det att han var böjd o halsen, utan ställd igenom hela kroppen. Och att han rätade upp sig fint på slutet.

Jag tror faktiskt inte att någon har sagt detta, men jag vill faktiskt ha Dubai nästa gång. Han var en så trevlig häst, man får juh verkligen resultat på honom! Och man får jobba för det, det är inte bara att åka runder. Alla andra vill ha en häst som är pigg och framåt, men jag vill hellre ha de som man kan skjuta framför sig så de blir lyhörd och fina istället. Jag rider hellre en häst framåt, än att rida den bakåt ;)

Nu sitter jag på tåget hem. Jag missade 17 över tåget för busschauffören körde fel ;( men nu är jag iaf snart hemma! Skönt ändå med halvtimmestrafik, för då kommer man inte hem så sent om man missar ett tåg :) ändå irriterande för jag hade kunnat va hemma i stallet nu ;(
Mache får faktiskt sig ett pass idag igen för hon var så härlig igår :) så nu ska det byggas bogmuskler sen är hon ett jäkla kraftpaket ;)

/Linnea


Varför?

Kan någon säga mig varför jag trodde att det skulle ta 20 min att cykla från mig till stationen? Det tog tio och nu sitter jag här, tåget går om en kvart -.-'

Idag äre skola. Mer info får ni senare ;)

/ Linnea


Skola imorgon!

Imorgon äre skola igen! Kul att komma tillbaka till det :) Men jag hoppas verkligen inte att jag har Dustin imorgon, för då vetifan om jag rider ;) Jag orkar inte trilla av en gång till på en vecka.
Jag beslutade mig för i eftermiddags att jag skulle rida Mache lite senare. Egentligen tänkte jag bara longera eller tömköra henne men jag bestämde mig för att rida ändå. Och tur var väl det för det var ett av de bästa ridpassen någonsin!
Jag longerade henne först, men hon busade inget så jag hoppade upp istället. Då taggade hon till lite och taktade lite i skritten. Men jag red bara på volten, böjde och ställde henne och hon lugnade sig lite. Så kom Annica och Lina och red där med, och då tänkte jag: Perfekt, då kan hon vänja sig vid andra hästar också! När Dunder och Pia då kom in blev hon taggad igen så jag fortsatte att skritta. Jag gjorde som vanligt, och red också lite skänkelvikning i vänstervarvet för att lösgöra den bogen lite mer. Hon var superfin då, och efter ett tag så sög hon fast i bettet och slappnade av helt. Långa mjuka skrittsteg och ändå inte tung. Då var hela ryggverksamheten och bakbensaktivitet igång och det var en underbar känsla. Då tyckte jag att jag kunde gå upp en gångart. Och hon var så jävla fin alltså! Ni kan nog inte tänka er utan film alltså, hon bar sig så sjukt bra och det enda jag behövde var ett mjukt stöd i tyglen. Så taktmässig och trampade riktigt bra. Hon var jättefin.
Men eftersom hon inte är så van vid att jobba så ordentligt så blev hon trött snabbt. Så jag skrittade henne lite då och då.
Galoppen var också sjukt fin, jag kunde sitta tillbaka henne med sätet och behövde knappt hålla henne i munnen! :o Det är inte ofta man kan göra det på en så pass lite riden unghäst. Men hon blev ju såklart trött.
Hon har fått lite problem med vänstergaloppen igen, för hon är stel i den sidan. Så vi pluggade lite på den, men eftersom hon redan var så balanserad efter framridningen så fattade hon rätt direkt. Sen red jag också lite på en åtta och då gjorde hon också rätt så jag red ner henne då, för då var hon trött :)
Jag är jättenöjd med passet och nu när jag kommit på henne så känns det roligare att rida :)
/Linnea
Imorgon äre skola igen! Kul att komma tillbaka till det :) Men jag hoppas verkligen inte att jag har Dustin imorgon, för då vetifan om jag rider ;) Jag orkar inte trilla av en gång till på en vecka.
Jag beslutade mig för i eftermiddags att jag skulle rida Mache lite senare. Egentligen tänkte jag bara longera eller tömköra henne men jag bestämde mig för att rida ändå. Och tur var väl det för det var ett av de bästa ridpassen någonsin!
Jag longerade henne först, men hon busade inget så jag hoppade upp istället. Då taggade hon till lite och taktade lite i skritten. Men jag red bara på volten, böjde och ställde henne och hon lugnade sig lite. Så kom Annica och Lina och red där med, och då tänkte jag: Perfekt, då kan hon vänja sig vid andra hästar också! När Dunder och Pia då kom in blev hon taggad igen så jag fortsatte att skritta. Jag gjorde som vanligt, och red också lite skänkelvikning i vänstervarvet för att lösgöra den bogen lite mer. Hon var superfin då, och efter ett tag så sög hon fast i bettet och slappnade av helt. Långa mjuka skrittsteg och ändå inte tung. Då var hela ryggverksamheten och bakbensaktivitet igång och det var en underbar känsla. Då tyckte jag att jag kunde gå upp en gångart. Och hon var så jävla fin alltså! Ni kan nog inte tänka er utan film alltså, hon bar sig så sjukt bra och det enda jag behövde var ett mjukt stöd i tyglen. Så taktmässig och trampade riktigt bra. Hon var jättefin.
Men eftersom hon inte är så van vid att jobba så ordentligt så blev hon trött snabbt. Så jag skrittade henne lite då och då.
Galoppen var också sjukt fin, jag kunde sitta tillbaka henne med sätet och behövde knappt hålla henne i munnen! :o Det är inte ofta man kan göra det på en så pass lite riden unghäst. Men hon blev ju såklart trött.
Hon har fått lite problem med vänstergaloppen igen, för hon är stel i den sidan. Så vi pluggade lite på den, men eftersom hon redan var så balanserad efter framridningen så fattade hon rätt direkt. Sen red jag också lite på en åtta och då gjorde hon också rätt så jag red ner henne då, för då var hon trött :)
Jag är jättenöjd med passet och nu när jag kommit på henne så känns det roligare att rida :)
/Linnea

Trevligt!

Ja, jag har nästan precis kommit hem från Ängelholm. Snart en timme sen då alltså ;)
Vi var inne och åt på telegrafen, och vi är då jag, älskling, Tobbe, Torun och Andy. Trevligt trevligt. Min fläskfilé var dock inte den godaste, bränd på undersidan och seg. Den liksom växte i munnen för varje tugga ;( inte den bästa jag ätit men, man får väl prova allt! :)
Sen kom vi plötsligt på att jag hade jour imorgon så jag var tvungen att komma hem. Så vi fick köra en lång jäkla omväg från Ängelholm till Perstorp, för de skulle vidare till Örkelljunga. Stackars älskling :(

Så nu väntar jag bara på att han ska ringa, sen ska jag sova :)

/Linnea


Just nu!

Sitter på telegrafen just nu med Torun, Andreas, Tobbe och älskling och vi har precis ätit god mat! :) krille och Torun ska bara äta sin dessert och sen ska vi hem igen :) treeevligt!


Väla igår

Igår åkte vi till väla och Ikea istället :) det blev inget häromdagen för de hade stängt ;( men Emma, min syster, ville tvunget med så vi körde in om Perstorp och hämtade henne.
Vi stannade först på Ikea och åt lite. Sen skulle krille ha lampor till sin ena där hemma, och Emma en hylla och en hängare. Och så fick jag faktiskt ett vitt bord av krille till mitt nya rum :)
Sen gick vi in på väla och skulle leta jacka och skor till mig. Vi hittade ingen jacka nånstans som jag ville ha, så vi letade upp ett par skor istället. Hittade ett par efter många om och men på din sko.
När vi kom hem till sjöhultet sen så tittade vi lite på film och sen letade vi upp jackan jag ville ha på nätet. Den va slutsåld i min storlek :( så vi kollade på nästan alla olika sidor och hittade en annan på ellos, så den klickade jag hem! Sen hittade jag faktiskt ett par byxor också :D så jag klickade hem de också (a)
Det var en lyckad dag trots jag hade ont i högra höften och höger knä hela dan, men annars var den super! :)

Vi får väl se vad som händer idag. Jag skulle egentligen träffat Jessica, men hon svarar inte nånstans så jag vet inte hur det blir ;/

/Linnea


Avfallning nr två

Jahapp, Idag så fick Ma Cherie för sig att slänga av mig igen. Eller egentligen slängde hon inte av mig, det var mer bara en ofrivillig avsittning.
Så här gick det till: Vi skulle hoppa lite inför julklappshoppning på lördag. Hon var lite pigg så hon fick springa på lina ett tag innan jag hoppade upp. Sen kom det in en läskig lite unghäst(en sån som det inte var allt för länge sen som hon va själv) som var jättläskig för den va lite uppspelt och så.
Allt gick bra vid framridningen, hon bockade till lite i en galoppfattning men mer var det inte. Travade på lite små hinder, och fattade sen galopp och skulle hoppa en liten oxer. Den va max 20 cm hög asså! :o Och här kom vi då till själva avfallningen. Hon bjöd ASBRA på den och jag gjorde inget fel, jag satt helt still, men jag vet att hon kan börja backa ett par meter innan så jag höll bara ett jämnt stöd med skänklen runt om henne. Men hon började ta avsprånget och såg sen ":O där är en bom till" och så stannade hon och började backa. Men eftersom hon redan börjat ta avsprånget så hade jag redan börjat gå upp i hoppsits. Så jag hamnade juh på halsen på henne och det har hon aldrig varit med om, så hon blev skiträdd och dök då, så jag drog med mig tyglarna över huvudet så sen när hon kutade iväg så fastnade det runt benet. Och det var ännu läskigare. Sen fastnade tyglen innanför benskyddet :o så det ryckte till för varje steg.
Tillslut stannade hon, men var fortfarande rädd. Hon stannade iaf, och Sandra, som också var där, sprang fram och ryckte bort benskyddet och knäppte upp tyglarna (tack för det!). Jag var juh tvungen att hålla i hästen så det var bra att Sandra kunde komma fram så fort! :)
Mamma promenerade lite med Ma Cherie medans jag försökte figurera ut vad fan det var som hände. Men vi kunde verkligen inte komma på vad. Mer än att där var andra hästar som hon inte sett innan. Hoppade upp igen iaf och skrittade en stund för att få henne lugn. Sen travade jag över ett av de andra hinderna två ggr. Den första gången så tog hon ett jätteskutt över det, pga händelsen innan men andra grången travade hon normalt över det.
Hädanefter blir det hoppning på lina och löshoppning så hon vänjer sig mer vid alla sorters hinder. Allt för att undvika avfallningar ;)

Som tur får dagens andra pass väga upp det :) Red Della i hoppsadel med siktet på att kunna hoppa henne lite. Lite högre, eftersom hon annars bara går lågt. I början var hon stel och tråkig, men det släppte lite sen. Hoppade fram på en åtta på ett kryss. Sen hoppade jag ett räcke, som hon rev. Hon har slutat bruka allvar på lägre hinder när jag rider :S hon känner nog att vi är förbi de höjderna.
För sen när jag höjde allt till 90 så hoppade hon grymmebra. Omhoppningsvägar och hon va med på allt! Grym ponny, på allvar. Första gången vi höjde oxern till 90 så kom hon lite nära men istället för att riva första bommen så gjorde hon som hon ska göra, hon tog i lite till och höjde ryggen över hindret. Första gången sedan jag hoppade 1.20 som hon faktiskt höjde ryggen över ett hinder! Jag utbrast "Jävlar vilket språng!" Och sen var hon som en helt annan ponny. Hon släppte helt igenom i ryggen och växte en decimeter. Sen var hon hundra gånger bättre att rida!
Sen kände jag att hon var så bra idag så vi höjer 10 cm till till en meter. Och då jävla hoppade vi! Helt underbar känsla, i år ska vi ut på regionala tävlingar! Hon är förbi de lokala, iaf med mig :D
Det är så kul att hoppa den ponnyn alltså. Hon är med på allt, och när hon inte är med längre så säger hon till. När hon tycker det bli för svårt eller för högt så säger hon till, men det händer sällan. Hon gör allt man ber henne om, och hon är en perfekt börja-tävla-ponny. Hon väger upp ryttarens förmåga själv och går så de klarar henne även vid 50 cm höga hinder. Hon rusar inte iväg eller något sånt med de yngre, men är som en jävla kanon med de äldre ryttarna.
Och det bästa är att så fort man släpper ut henne på lite längre tygel så spänner hon av helt och går ner i power saving mode. Sen när man tar tyglarna igen så taggar hon till :')
Della är verkligen en sån ponny som man vill ha. hon gör allt för dig och även om hon är sur mot andra hästar och i boxen så har hon andra fördelar. Ingen häst är perfekt, alla har sina brister. Men ridmässigt, eller hoppmässigt, så är Della perfa. Hon kan gå allt från lugnt och sansat med små ryttare och bära dem tryggt över små hinder till snabbt och fartfyllt med t ex mig och hoppa omhoppningar på 90-100cm.
Hon är inte perfekt i dressyr men ändå vinner hon de lägre klasserna med god marginal (senast vann hon med 9% över tvåan) och är en klippa i både hopp och dressyrallsvenskan, just för att hon är en stadig ponny som är van vid alla möjliga tävlingsplatser. Hon går inte i världens bästa form, hon har inte världens bästa steg, och ändå får hon i princip alltid över 65-70%. Hon har bidragit med många gulblåa rosetter till Perstorp och mig sedan hon kom 2008.
Della är helt enkelt en drömponny, och jag är väldigt glad över att jag får rida henne mina två sista ponnyår :')

/Linnea

Vem vet?

Ja fråga inte över rubriken.

Jag var såhääär nära på att somna innan tills en viss Mattias skickade och så var det kört. Sen försökte jag somna igen i säkert 45 min innan jag gav upp och gick upp igen. Hängde tvätten som jag tvättat innan ikväll och startade torkskåpet. Och sen laddade jag en ny maskin, skrev en lapp till pappa och gick sen in och la mig igen. Och nu ligger jag här och kan fortfarande inte sova -.-'

Imorgon ska jag iaf ner till stallet så jag är där redan vid nio, sen så ska jag rida, båda hästarna imorgon. Efter det ska jag hem igen, duscha och sånt och sen kommer krille och så åker vi till väla! Köpa lite nya kläder :) ska bli skönt att uppdatera garderoben iaf lite! Sen får jag nog ta min lön som jag får den 25 och åka in igen :) Det behövs liksom ;)

Så nu ska jag typ läsa lite bloggar och lite sånt tills jag blir trött igen och kan somna :) Hejsvej!

/ Linnea


I need this.

http://open.spotify.com/track/58LpHi7TJcrQFjFuzuILzT

Stop, where am I?
Shock, I can't cry
Pop, I need some space

No, this isn't me

Go, please let me breathe
I'll be back sooner than you know

I need this space

Just like you need it
I need this time
Time to clear up my mind

Wait, did you hear that?

Hear my heart beat
I need this feeling
I really need this

Well, I've been blind

I hope I'll be fine
Don't call me back,

Yes, I see light

Now, it's so bright
Call my name, I'll be me soon

I need this space

Just like you need it
I need this time
Time to clear up my mind

Wait, did you hear that?

Hear my heart beat
I need this feeling

Wait, did you hear that?


Hear my heart beat

I need this feeling
I really need this

I need this, I need this

Really need

You know it's not personal

Sorry if I'm hurting you
Please don't give up on me now
I needed this time alone
To know I could come back home
To breathe, breathe, breathe

I need this space

Just like you need it
I need this time
Time to clear up my mind

Wait, did you hear that?

Hear my heart beat
I need this feeling

Wait, did you hear that?

Hear my heart beat
I need this feeling
I really need this

<3

Nobody's Perfect.

When I'm nervous I have this thing,
I talk too much
Sometimes I just can't shut the hell up
It's like I need to tell someone anyone who'll listen
And that's where I seem to fuck up,
I forget about the consequences,
for a minute there I lose my senses
And in the heat of the moment my mouth's starts going
the words start flowing

But I never meant to hurt you,

I know it's time that I learnt to
Treat the people I love like I wanna be loved
This is a lesson learnt
I hate that I let you down
and I feel so bad about it
I guess karma comes back around
cause now I'm the one that's hurting 
And I hate that I made you think
that the trust we had is broken
So don't tell me you can't forgive me
Cause nobody's perfect.

If I could turn back the hands of time

I swear I never wanna cross that line
I should of kept it between us but no I went and told
the whole world how I feel and
So I sit and I realise with these tears falling from my eyes
I gotta change if I wanna keep you forever
I promise that I'm gonna try

But I never meant to hurt you, I know it's time that I learn to

Treat the people I love like I wanna be loved

This is a lesson learnt
I hate that I let you down
and I feel so bad about it
I guess karma comes back around
cause now I'm the one that's hurting
And I hate that I made you think
that the trust we had is broken
So don't tell me you can't forgive me
Cause nobody's perfect

Im not a saint

no not at all,
but what I did it wasn't cool
But I swear that I'll never do that again to you
I'm not a saint,
no not at all,
but what I did it wasn't cool
But I swear that ill never do that again to you.

I hate that I let you down,
and I feel so bad about it
I guess karma comes back around
cause now I'm the one that's hurting
And I hate that I made you think
that that the trust we had is broken
So don't tell me you can't forgive me
Cause nobody's perfect, no.

http://open.spotify.com/track/1ppBej8wcEZdFKMoe0NYS7
<3

I should've been there, in the back of your mind.

Ja, jag kunde som sagt inte sova i går natt. Somnade faktiskt runt halv fem-fem, vet inte exakt. Det jag vet är att sist jag kollade på klockan var den 04:11 och sen var jag vaken ett bra tag till. Så däromkring. Detta resulterade i att jag stängde av alarmet i sömnen, det har hänt oräkneligt många gånger och det är INTE världens bästa talang.
Jag vaknade nog, tror jag, av två sms, följt av ljuset från Toruns bil! :o Så jag fick kasta mig upp ur sängen, slänga på mig kläderna och springa ner. Ingen frukost hann jag med heller ;/

Sen åkte vi då till Perstorp. Väl där fick vi ta ut två hästar direkt och ge dem deras hö i hagen istället. Sen fick vi flytta lite på hästarna och sen mocka rent två boxar. Vi städade också klubbis.
När allt var klart så fick vi äntligen gå upp och äta!! Jag får väldigt stora reaktioner på blodsockerfall så jag kan stå upp och sova. Sen blir jag INTE trevlig heller. ;)
Så åt vi och sen skulle jag rida Della för Torun. Red samtidigt som Busig så jag tog inte upp någon av tiden för de andra. Della var stel som en planka, seg och pigg samtidigt. Hon hade mycket energi men hon ville inte riktigt använda den till att arbeta uutan det var mest bara spring spring spring och arbeta emot mig -.- Dumma ponny. :) Efter ett tag blev hon klart bättre, men inte 100%, så jag får rida henne i veckan, så hon kommer igenom helt.

Efter så tog jag ut Mache i gången och mockade. När jag sen skulle borsta för att rida så upptäckte jag ett litet sår på innersidan av vänster bak, som dessutom var svullet lite och varmt. Så jag tog ett grimskaft och tog upp henne i ridhuset till Torun så hon fick kika på det. Hon visade inga hältor men det gjorde ont när man tog på det så jag bara tog över henne i stora ridhuset istället och gick med henne lite. Sen släppte jag henne och gick upp på läktaren, där jag gick ett par ggr för att hon ska vänja sig och inte slänga av mig varje gång det kommer någon på läktaren. Lite söt var hon ändå för hon följde med mig hela vägen bort, även fast jag inte gick bredvid henne :)

Sen åt vi och åkte hem. Hemma har jag inte gjort nånting förutom glott på ett par filmer, ätit och glott på när krille spela wow. Men jag är sjukt trött, och har en jävla huvudvärk så jag funderar på att gå och sova nu. Så får vi se hur morgondagen blir! :)

/Linnea

Kan inte sova.

Åh, klockan är kvart över ett, jag ska upp halv sju, jag kan inte sova. Jag är trött men det är helt omöjligt att sova. Jag kanske skulle va vaken tills Torun hämtar mig halv åtta imorgon, och sen va vaken hela dagen, tror det krävs mycket socker.. Och sen somna i tid och vakna i tid nästa dag? Det känns som om det är det enda sättet att kunna vända tillbaka dygnet.

Imorgon ska jag hjälpa Torun med ridlägret. Sen ska jag också hinna rida della och Mache, minst. Kanske också fler om det behövs :) känner att jag vill börja träna igen och med att träna menar jag styrketräna och rida mycket. Så sen när jag flyttar hem så ska jag börja med situps, armhävningar och sånt. Kan tyvärr inte springa så mycket, annars hade jag gärna gjort det med.. :/

Och just det, jag vrickade nog min vänstra fot innan, jag skulle hoppa ner de tre sista trappstegen på trappan och höll inte i mig ordentligt så foten bara vek sig under mig och så knakade det till. Men det är nog inget allvarligt för jag kan gå försiktigt på den, men det gör ont konstant. ;( inte okej alltså.

Menmen, nu ska jag se film :)

/Linnea


piggpiggpiggpigg

Ett råd: Ät aldrig sockriga pannkakor när du har en hel dags energi i kroppen! :o

Just nu är jag SVINPIGG! Haha och det var bara lite kul eftersom svin heter pig på engelska och så skrev jag svinpigg :D
Haha, jag har inte gjort något vettigt ALLS idag. Bara suttit, smsat, lyssnat på musik, glott på tv, och suttit på facebook = Jag har skit mycket energi!
Sen var jag dum nog att äta tre pannkakor med socker på precis :O =Jättemycketsuperdupermegamycket energi!!!
Blir bara lite galen.

Men nu, vet jag inte vad som ska hända. Helst hade jag nog gått ut och sprungit men eftersom jag inte FÅR det så. Jag vill ha en crosstrainer. Hade varit sjukt bra!
Jag tror jag kommit på ett nyårslöfte till, bli musklad igen. Träna situps, armhävningar och styrketräna så jag inte blir tjock ;P haha!

/Linnea

Min spotifylista.

Detta är min spotifylista. Jag spelar från Krilles spotify så därför står det så (a) Men som ni kanske kan se är där ALLA sorters musiksmaker ;)
Lelle

Enjoy! ;)

/Linnea

Hiss - TRESemmé Heat Defence Spray.

Hör egentligen inte hit, men detta är den bästa värmesprayen som jag någonsin provat. Eller provat och provat, Sandra N sprayade den i mitt hår när hon skulle platta det senast och jag tror inte håret varit så bra någon gång innan :o Och som jag uppfattade det så var den ganska dryg?
Jag ska iaf ner och köpa en idag eller imorgon, får se :) Tyckte den var värd priset på 89:- ;)


/Linnea

Gott nytt år!

Nu är vi då i 2012! Om nio dagar börjar jag skolan igen :p haha!
Mitt nyårsfirande igår var inte speciellt lyckat och inte planerat. Det började med att jag och Krille körde runt i halva Skåne för att hitta en mack som hade öppet så vi kunde köpa något att dricka och lite godis. Inte ens Statoil hade öppet! :o jaha, det var det, så vi körde hem och lagade god mat och tittade på film istället. Crazy stupid love fick det bli, den är rolig :) sen vid tolvslaget skickade jag sms till hela klassen + lite till, och jag kom fram hur bra som helst :p alla andra hade juh redan skrivit det på facebook sex timmar tidigare så.. 00:01 skrev jag gott nytt år! :)

Idag ska jag försöka börja planera lite mer i mitt liv, bland annat när vi ska saker och skriva upp det så ingen av oss missar det. Sen tänkte jag också skriva upp alla jourer, alla stallmöten av alla slag och lite så så jag har bättre koll :p
Vi ska börja städa mitt rum också. Sen nån dag i veckan ska krille följa med in till väla och hjälpa mig välja ut kläder till mig :p brukar va tvärtom men okej! :p
Vi hörs och ses!

/Linnea


RSS 2.0