Lovets början.

Igår, lördag, fick Harboe vila :) men när vi kom till stallet mockade jag hos Harboe och Ma Cherie innan jag hämtade henne och gjorde henne i ordning. Därefter red jag, hoppade lite och hon var super ;) oxrar är lite läskiga men räckena går hur bra som helst :D vi hoppade oxern på 50 cm tror jag och räcket på 70, det är en början! :)
Idag har vi bara varit i sjöhultet. :)
/Linnea


Fredag.

Fredag idag och jag ska åka hemåt nu. Jag måste hem och rida, sista trimningen på harboe nu innan tävlingen imorgon! Sen ska han tvättas och Mache ska också ridas. Men det får bli en effektiv dag för jag vill helst hinna hem innan idol idag :)

/Linnea


Dålig dag.

Idag är det en dålig dag. Det bara är det.
När man vaknar av näsblod och vet inte varför och huvudvärk samt värk i rygg och nacke.
Och bussen gick isönder vid mölletofta så den var försenad till Helsingborg med tjugo minuter, vilket gjorde att jag missade bussen till ridhuset.
Tog dock nästa buss men jag fick stressa mig igenom skötseln för att hinna till ridlektionen.
Ridningen gick väl okej, trots att jag mådde illa av stress i början. Vi har samma hästar denna veckan också och byter efter lovet istället.
Nu är jag iaf på väg hem. Ja, och jag tog en chans och åkte hela vägen till knutan idag för den skulle vara inne fem minuter innan 10:an gick, och jag blev jättestressad för den stod still i stattena i typ fem minuter. Irriterande till max! :o
Men nu sitter jag iaf på bussen mot Örkelljunga och sen ska vi till Perstorp :) jag tänkte försöka prata lite med pappa med om att fixa mitt rum :)
/Linnea


Dagens ridpass

Harboe:
Han var skitfin idag efter ett tag, jag tror stretchningen igår gjorde underverk för han var villig att jobba med valvens nästan direkt idag. Vänstersidan är det fortfarande mycket jobb med men han slog nästintill ingenting med huvudet idag och slog sig bara fri tre-fyra gånger så det har blivit stora framsteg! Jag fortsatte efteråt med stretchningen i benen och han var inte lika ovillig idag som igår :) sen lossade vi hans rygg och korsmuskler lite med två hovkratsar och tryckte upp ryggen lite med en hovkrats. Jag sa också det till Torun att jag gärna fortsätter att rida honom efter allavenskan tills han blir såld :)

Mache:
Idag var hon ett litet nervvrak i börjar och hoppade lite omkring :p Torun bara "vilken vildhäst :o" hähä :p men jag red lite först i alla gångarter och sen lade vi om sadeln lite och sen fick Torun hoppa upp och känna lite på sin bebis :) hon vet lite mer om hur och när man kan säga till en unghäst :) det gick bra och jag tror Torun tyckte hon var fin. Sen fick jag rida lite till så kunde Torun hjälpa mig mer eftersom hon visste hur hon var nu :)

Imorgon är det skolan igen och hästbyte, jag hoppas jag får den hästen jag önskade :)
/Linnea


Söndag

Söndag igen och min hals är inte okej. Jag får helt enkelt knapra halstabletter eller nått :) inget annat hjälper ju :/
Jag och krille ska snart köra till Perstorp. Jag ska mocka hos Mache och Habbe och sen ska jag rida båda. Harboe ska stretchas innan och efter och masseras med liniment också. Sen ska vi också träna häst vid hand med dressyrlaget så det blir fullt upp i eftermiddag :)
/ Linnea


Perstorp snart!

Nu blir det snart Perstorp :)
tänkte försöka stretcha Harboe i bogen, korset och nacken innan jag longerar honom lite så han få lättare för att höjs ryggen och böja igenom nacken :)
Ma cherie ska också ridas idag, träna lite övergångar och halter för det har hon lite svårt för :p nämn en unghäst som vill lyda och stå still liksom x)
Sen har jag kvällen idag i stallet så vi kommer släppa in och fodra med ;)
Sen ska vi hem och kolla på merlin! :D
/Linnea


Fredag

Fredag igen och jag är äntligen frisk från mina sjukdomar eller vad man kan säga. Väntar just nu på min lärare som kommer snart hoppas jag så vi kan börja, så jag kan sluta och åka hem och rida :)
/ Linnea


Update

Just nu känns det som om mitt huvud ska explodera vilken sekund som helst, ögonen gör ont, och så fort jag rör mig så slår hjärtat hård och fort så jag får totala blackouts. När jag sen stannar upp så kan man se halspulsådern pumpa och det känns inte okej alltså.
Det värsta är att jag inte vet vad det är :(
/Linnea


..

Ibland blir man bra arg och trött på allt som bara finns.

A place is never as good as the people who are in it.


Segt

Idag är det måndag och igår kväll var jag verkligen inte frisk nånstans, jag somnade inte förrän klockan blev två lite drygt. Och när sen klockan ringde kl 5:15 var jag inte bättre :( så jag skickade till mamma att hon skulle sjukanmäla mig och sen somnade jag om igen.
Jag vaknade sen vid halv elva och gick upp. Senare åkte vi till Perstorp och klippte della så nu är hon SKITarg på oss :) efter klippningen fick jag ont och jag klippte inte ens. Men jag fick ont i nedre delen av lungorna och ryggen ;(
Vi åkte iaf hem sen igen, Harboe får klippas imorgon istället. Jag mår liksom skitdåligt nu ;/
/Linnea


Möte

Ja, vi hade stallmöte innan i eftermiddags efter träningstävlingen och vi fick en del bestämt. Skönt som bara den :)
Ma Cherie fick vila, det blev för sent efter. Harboe fick också vila och han blev inte klippt, men vi ska göra det imorgon istället har krille lovat mig. Han har också lovat att han och torun gemensamt ska klippa della imorgon eftersom det inte blivit gjort än. Sen ska jag rida Harboe och Ma Cherie innan vi får åka hem igen.
Imorgon ska jag även till skolan och där också rida så vi får hoppas att det går bra :)
/Linnea


Tävling.


Länk till tävlingen:
http://dressyrmupparna.se/vinn-ett-par-mountain-horse-jeanie-ridbyxor/12982

Hektiskt

Veckan som har gått har varit hektisk men ändå inte, jag har liksom varit sjuk och varit hemma hela veckan och har inte sett någon anledning till att blogga speciellt mycket. Inläggen hade blivit smaklösa och tråkiga så jag valde istället att inte blogga :)
Jag har iaf "fått" en ny telefon! Krille köpte en iPhone 4 vit och då får jag köpa hans svarta för typ inga pengar alls ;) Detta resulterade i att jag oxids fått en app till att blogga med :)
Men nu till lite update. Ma Cherie är som sagt en fantastisk häst, de senaste två ggrna jag ridit henne har hon burit sig själv och gått på bra framåt. Igår fattade hon dessutom galopp i vänstervarvet direkt :D och rätt galopp dessutom :) idag tänkte jag hoppa henne lite efter träningstävlingen :)
Jag har även fått göra ett hästbyte till dressyrallsvenskan senare i höst till en annan c-ponny. Jag ska nämligen rida Harboe där vilket betyder mycket träning! Jag red honom igår och det gick super, han blir riktigt maffig när han går ner i den lägre och längre formen. Han ska iaf klippas, helst idag om vi hinner :) och då ska hela han klippas, alltså även huvud, öron och ben. Sen kommer han nog se ut som en riktig liten pärlhäst :)
Nu ska vi åka till Perstorp! Hejsvej!


Ojojoj

Nu har jag inte bloggat på länge. Det kan bero på att jag inte haft tillgång till internet :)
Men det som har hänt är t.ex.
- Krille har inrett sitt sovrum så vi kan sova här ordentligt nu!
- Ma Cherie har äntligen fått en sadel som passar henne nästan helt, vi kommer inte hitta en sadel som ligger optimalt förrän hon växt helt.
- Jag har ridit allsvenskan omg 2 med goda resultat, ett nedslag på två tävlingar alltså 5 felfria rundor och 1 fyrfelare.

Och det var väl allt :)
Jag har även ridit Missy två ggr och fortfarande älskar jag att rida henne, speciellt när hon är sådär pigg :D

Mer om allt kommer en dag när jag har mer tid :)

/Linnea

RSS 2.0