Lägger ner bloggen.

Nu lägger jag ner bloggen. Jag skriver för många inlägg som folk tar illa vid sig av så jag skiter i det nu. Jag har innan fått ut mina känslor och min aggression genom att blogga, men eftersom så väldigt många blir arga och irriterade på mig så lägger jag ner. Jag pallar inte med alla som går bakom ryggen på mig och sen får jag reda på allt i ett senare stadie. Men jag vill iaf tacka alla som varit här och kommenterat de bra kommentarerna. Vissa dagar har de verkligen kunnat lysa upp min dag, så Tack för det! Jag hoppas med detta att folk slutar att ta illa vid sig av allt jag skriver, eftersom det numera inte spelar roll vad jag skriver för att någon alltid ska bli arg på mig. Hej svej! /Linnea

Breathing new oxygen.

På tal om att andas, jag har såna feta spänningar i ryggen som gör det svårt att andas. Inte riktigt najs om vi säger så :/

Idag, måndag, hade vi ridning i skolan. Lill-Gurra skötte sig bra, hon var brunstig bara och skuttade till en gång men annars gick det bra :) fick beröm för en stadig hand, så det har förbättrats eftersom de sa att den var lite orolig i början av terminen :) problemet är att jag ibland viker den lite, men det är bara att jobba vidare!

När jag kom hem till åsljunga åkte vi först till sjöhultet och åt och sen vidare till Perstorp. Där red jag Missy istället och det gick super bra. Lite stel och kantig i början upplevde jag henne som men efter lite halter, ryggningar, övergångar och galoppfattningar blev hon mer rund i gången igen. Sen gjorde jag lite tempoväxlingar, skänkelvikningar och skolor mot stelheten. I galoppen red jag även in yttersidorna så mycket så hon trampade runt på en ca tre meter i diameter stor volt med bakbenen och frambenen gick runt i ett yttre spår :) Hon samlade sig väldigt bra och hängde sig inte alls i bettet :)

Det är faktiskt bra att ha en häst som man slipper lära utanför hela "utbildning av unghäst"-biten. Man kompenserar upp och får mental energi till ridningen så man blir mer positiv. Jag måste ge all min mentala energi till Ma Cherie för att det ska bli så bra som möjligt, och då behöver jag någonstans där jag kan samla upp energin igen. Missy är en sån häst som man kan göra det på :) testa sina kunskaper och känna att man kan :)

/Linnea


All that really matters are the steps you take.

Ja, har nu suttit halva kvällen och tagit bort taggar och bilder och kommentarer på och av en viss person. Det tog ett tag med gud så mycket bättre jag mår nu.
Dock börjar jag få lite ont i ryggen av att sitta hukad framför datorn i soffan med datorn på ett lika högt plan som jag sitter -.-'

Krille och Tobbe spelar. Såå inte så mycket att göra. Har tagit hand om lite saker bara som jag blev irriterad på, t ex stulna bilder och sånt. Men ja, jag kan få ut 80.000 om de inte tas bort inom en vecka för då anmäler jag personen för bildstöld. Så jäkla gött om det går en vecka nu och de inte tas bort. Då blir jag rik :D

Klockan är juh nu 00:23 så tekniskt sett är det söndag nu. Segt. Jag ska iaf träna efter programridningen sen. Vet inte när men det märker vi :)

På måndag är det skola och dressyr med Gurra! :D

/Linnea

Lördag igen!

Veckorna går otroligt snabbt, det kan man inte neka till. Men det är bra :)

Igår åkte jag till skolan, skrev ett nationellt prov i engelska på 35 min, hade rast i 45 och sen slutade vi x) Chill dag med andra ord. Sen var jag i Åstorp hela dagen typ, kom till perstorp kvart i sju typ. Där åt vi och under tiden vi satt och åt uppstod en rätt kul konversation.
Krille - Ja, men det enda jag gjorde var typ att lägga några lindor i en påse och slänga dem i bäcken.
Jag - ... Det var mina lindor -.-
Krille - Men jag trodde det var någon annans :)
Jag - Du måste skoja..
Krille - Ser det ut som om jag skojar?
Jag - Ja,
Krille - Jag skojade bara, du har berättat det för mig innan :)
Jag - Jag berättade inte att de låg i en påse....
Krille - Gjorde du inte? Jo, det gjorde du! :o
Jag - Nej?
Krille - Men.. Åh nej nu lät det juh som om det va jag! :o
Jag - Hahaha :P

Och därefter började Krille asgarva.

När sedan kvälljouren var fixad så åkte vi hem och somnade båda två när vi bara skulle vila :)

Idag. Är ett mysterium, jag vet inte när jag ska till Perstorp, om vi ska dit eller någonting. Men vad jag faktiskt vet är att jag skulle behöva rida både de små krakarna :) Sen tänkte jag kolla med mamma ifall jag kunde låna kameran och lägga in Harboebilderna :)

/Linnea

Fredag

Fredag idag och jag hade nationella i engelska i morse. Writing part och jag blev klar på 35 min. Man skulle skriva minst 200 ord och högst 600 och jag skrev på typ 350 st. Allt gick bra och sen skulle vi egentligen haft 1,5 h rast och sen en engelskalektion efter det men vi slapp den så vi slutade redan tio :D
Därefter åkte jag till åstorp där jag är nu, hos Daniel. Senare ska vi till Perstorp där jag måste rida Mache och jag har sen kvällsfodringen ikväll sen ska vi hem igen :)

/Linnea


Ibland

Jag fattar inte varför men på något sätt lyckas alla mina dagar förstöras på ett eller annat sätt.
Ibland vill man bara försvinna och önska att man aldrig blev född, så hade nog vissa personer mått fan så mycket bättre.

/Linnea


Lill-Gurra

Så kallas hästen jag rider för tillfället, hon heter Amenhotep :) Idag hade vi markarbete igen. Jag missade dressyren i måndes men vi har två veckor till på oss så det är juh lugnt :)
Tillbaka till markarbetet. Hon var vänsterställd igenom hela framridningen i princip, men hon var faktiskt lättare att böja och ställa idag :)
Vi hade en övning först med travbommar, åtta stycken med 1.10-1.20 m avstånd. Detta gick super! Snäll och medgörlig hela tiden och rusade inte ett dugg :)
Sen bytte vi till galoppbommar. Det gick också super och hon behöll sin takten och balansen igenom hela serien :D
Sen lade vi upp det till fyra studs och även här behöll hon sin takt och balans så det gick som smort igenom :D
Även idag fick jag superberöm, Ann var väldigt nöjd, och jag också för den delen :)
Imorgon ska vi ha hoppträning för Micke Nolin och det ska bli spännande om han tycker som Ann :)
/Linnea


Var skolan ligger.

Vi "diskuterade" det häromdan i skolan, var vi säger att vår skola ligger. Det är inte så många utomstående som vet det liksom. Men ändå, de allra flesta sa att de brukar säga "min skola ligger vid soptippen". Jag säger att den ligger vid filborna. På något sätt känns det lite mindre dåligt, för om man säger att den ligger vid soptippen låter det som om vi är en bunke trashbags som går där x)
Men ja, min skola ligger vid soptippen i Helsingborg. Och eftersom det heter filbornaverket så säger jag filborna :)
Anledningen till att vi kom att diskutera det var för att det stank något så fruktansvärt därifrån igår. Det är mindre najs sådana dagar ;/

/Linnea


Dressyrallsvenskan omg 2.

Igår var det andra omgången i allsvenskan i dressyr för i år. Tyvärr gick vi inte vidare till finalen men alla kämpade bra ändå :)
Della var fin i förklassen, dock hade hon precis kommit på att Pia också var på tävlingsplatsen och trots att hon hatar henne hemma så älskade hon henne här och skulle helst hoppa in i transporten tillsammans med henne :s :p
Hon gick alltså och gnäggade hela tiden och spände sig men jag red programmet säkert och utan att stressa så det räckte till 60,69% och en andra plats! Jag fick ett schabrak och en rosett :)
Efter sen en timme så var det defilering och sen red jag ute förrän 3 h efter det. Så det blev inte så mycket gjort där, bara sitta och prata lite med perstorpsfolket. Sen när jag red fram för förklassen kände jag att hon spjärnade emot och var omöjlig att komma runt. Hon var pigg och så men ville inte gå fram riktigt för skänkeln. Sen efter några varv på volten stannade jag framför Torun och mamma och sa "jag tror hon är kissenödig :o". Jag fick iaf rida henne så bra det gick där och red mycket övergångar för att ändå få igång ryggen . Sen när jag gjorde halt i ett varv, gick fram igen i trav och bytte varv och tryckte till henne där på insidan så höjde hon ryggen märkbart mycket mer.
När jag sen kom in på volten skrittade jag henne på längre tyglar och stannade och ställde mig upp och visade att hon faktiskt fick kissa om hon ville genom att klappa henne på halsen. Men hon började skritta igen då och skrittade två varv typ innan hon självmant gick in i samma hörna. Där gjorde hon halt, väntade lite och sen kissade hon :) sen var hon hundra ggr bättre att rida på :D
Lagklassen fick jag 67,5% och därefter på häst vid hand fick jag 74%. Häst vid hand blev jag fyra på i min kategori alltså precis utanför, och laget blev också fyra men det var bara tre placeringar :/ så precis utanför där med :)
Annars var det en lyckad dag :)
Ma Cherie och Harboe fick vila, hemma tävlingen pågick fortfarande när vi kom hem så det fick bli så :) jag bara mockade hos Ma Cherie och sen åkte vi hem :)
/ Linnea


Onsdag.

Jag har precis kommit hem från skolan nu. Idag hade vi ridning i morse och jag rider Lill-Gurra som hon kallas, men hon heter Amenhotep :P
Jag är iaf riktigt nöjd med passet. Hon var stel och seg i början, gick lite som en körhäst i hörnorna och jag fick henne liksom aktiverad innan jag fick ett spö så hon piggnade till :) sen red vi markarbete med galoppbommar och Ann varnade mig för att hon kunde bli stark och dra iväg. Men det gick faktiskt förvånansvärt bra! Hon höll samma rytm igenom hela serien även om det var hinder efter :) sen gick brandlarmet. Så vi fick utrymma och gå ut med hästarna. Efter ca 10 min gick vi till utebanan och red där istället :) där red i på en volt och red igenom hästarna i trav och sen lade vi ner dem :) när Ann pratade med mig efter så sa hon bland annat att det gick förvånansvärt bra för att va Gurra, och hon höll med om allt jag tyckte hon var. Till exempel framtung innan hon gick igenom helt och började jobba bakifrån. Och att hon var stel i början och hon skrattade lite när jag sa att hon var som en körhäst i början :p
Efter hade vi matte och sen lunch och därefter naturbruk. Sen åkte jag hem :)
Idag blir det inget Perstorp, hästarna får helt enkelt vila.
Imorgon ska jag vara banfunktionär på sm:et som går i helsingborg :) chill dag ändå, börjar 8:30 och slutar 13:00 :) och på fredag börjar jag 11:30 och slutar 16:00 :)
/ Linnea


Update.

Ja, nu har halva lovet flutit förbi. Jag har egentligen inte fått så mycket gjort, förutom att Harboe gick igenom helt häromdagen så han har slutat slå med huvudet i galoppen om man sitter ner och det är en väldig föränding det blev på honom :) Han jobbar på hur bra som helst och jag har även börjat träna markarbete och småhinder med honom. Han blir väldigt lätt stressad när han hoppar och spänner sig, men igår när jag hoppade gick han i samlad galopp innan hindret och var avslappnad och till och med pigg på att hoppa utan att dra iväg, för det är något som han är duktig på också :) Att dra iväg alltså ;) Men jag känner att det bara går framåt med honom och eftersom jag får väldigt mycket tid att rida honom har jag tid på mig att rida till honom och bygga honom :)

Mache går också bara framåt och framåt för varje dag. Hon blir piggare och starkare också för varje dag :P Både idag och igår fick jag styra in henne i väggen för att kunna påverka henne på något sätt, för hon biter tag i bettet, på det dåliga sättet. Och vet ni vad hon gör? Hon springer rakt in i väggen :o En normal häst brukar stanna men inte hon :S Fast sen och andra sidan sprang hon rakt in i bogen på mamma som föl x) Jag är inte förvånad.
Men hon går bara framåt för varje dag som går, igår gjorde vi åttvolter i galopp med ett enkelt byte på mitten. Och under samma pass gjorde vi skänkelvikningar, så hon är faktiskt väldigt intelligent som fattar så snabbt. Jag kan ge henne nääästan samma signaler som på en av skolans hästar och hon gör skänkelvikningen nästan bättre än vad de gör ;o Det är kanske det intelligenta som gör att hon springer in i väggen, hon tänker kanske "Hah, du tror jag kommer stanna bara för att du ställer mig mot väggen, men där har du fel serru!" haha! För när jag väl ställer henne där så fortsätter hon att springa från sida till sida så jag får parera henne hela tiden, för att hon inte ska smita. Hon är inte dum inte!
Idag red jag henne på en hoppträning för Torun och det gick bra, det var lite läskigt när hon först skulle hoppa över hinder istället för att bara springa över markbommar. Då hade juh det ändrat form så då stannade hon till, men hoppade istället från stillastående. :)
Imorgon ska båda vila, för vi ska inte ens till perstorp liksom ;)

/Linnea


RSS 2.0