Maybeline.

Är namnet på den nya ponnyn som Torun ska köpa. Hon är 21, perfekt ridskoleponny, fräsh och pigg för att va så gammal. Hon är också välutbildad och duktig och går fram för skänkeln och saktar in vid minsta lilla tag i tygeln. Hon är snäll, social och lojal och mycket gullig. Hon går lätt i form och lyssnar bra på kommando. Maybe är svart och är en toppstammad New Forest e: Komet ue: Smedhults Starlight.
Allt detta lyckades jag känna ur henne under den lilla tiden jag red henne på 30 min idag :D Mycket söt häst och går snyggt i form och tuggar på bettet. Testar en i början men då visar man vem som bestämmer och sen går hon som en klocka :)
Jag lyckades inte få någon bild men det kommer väl ^^
Tror Torun köper henne imorgon :)
Skolan idag var ganska random. Inga kuligheter eller så, men inga tråkigheter heller så den va väl bra. Efter skolan gick jag HELA vägen hem till Mia ensam :o Men när jag kom till Mia väntade en bananpaj så det jämnade ut sig :D


Dålig uppdatering.

Ja, igår blev det ingen uppdatering alls faktiskt, jag var helt enkelt för trött ^^
Men i början av dagen åkte jag ner till stallet och fotade när Danne höll lektion för sina vänner. Det hade varit så jävla kul att göra! Ta ner ett par kompisar och bjuda dem på en ridlektion som aldrig har ridit innan och se vad de säger :D Men alla fyra var jätteduktiga för att inte ha ridit innan (en av dem, evelina, hade dock ridit innan men det var en bra tag sen) De lyckades tillslut hitta takten i traven och kunde styra slalom helt ensamma. De fick också galoppera med Danne springande bredvid sig men duktiga var de iaf ^^
Danne red lite på Chamaro innan lektionen så han skulle va lite trött :) Han var lite istadig i början men i slutet blev han sjuk fin!



Efter lektionen stack jag hem, eller strax efter, och lade upp bilderna på datorn. Sedan rensade jag bland dem, tog nog bort över 75 bilder som var suddiga/oklara och inte gick att fixa till. Sen photoshopade jag alla 304(!) bilderna som var kvar på 1h och 20 min. La sen upp lite dryga 70 av dem på facebook så Danne kunde tagga sina vänner i dem :)
Sen var klockan bara drygt fyra och jag hade verkligen inget att göra så jag photoshopade lite fler bilder x) Först två på Mia

Jag gjorde inte så mke med dem men tyckte de blev bra som de blev :)
Och sen photoshopade jag ihop en bild på ett par vänner till mig :p

Fr.V Emil Borg, Memet Mehmeti, Jonathan Andersson, Danish Abdul
Jag gillar glasögonen x) 

Men nu ska det bli bättre med uppdateringar! Jag vet bara inte vad jag ska skriva om :/ Jag vill skriva åsiktstexter men har inget att skriva om för tillfället. Ibland bara dyker det upp texter i huvudet men då brukar jag oftast inte ha datortillgång och då försvinner dem eller så blir de dåliga när de väl blir nedskrivna. Jag vill skriva om något kul och intressant, inte bara om det vanliga. Något förslag? :)



Avbruten ridlektion.

Fredag idag och det var en kul dag i skolan, eller iaf efter 12. Allt innan var mest skit :P Hade matte med 7A idag igen, jag får vara där varje fredag för Patrik för han tycker om mig! (y) 
Iaf, så spelade jag och Mia yatzy. Jag fick också reda på att hälften av hennes klass tycker att jag är läskig ;o Baraför mina killerblickar och mitt pokerface. Lite komiskt faktiskt ^^, jag undrar egentligen hur många det är som är rädda för mig på skolan xD
Efter skolan gick jag och Mia hem till Mia. Självklart skulle vi ha alla jävla fördröjningar. Tåget kom, från Hässleholm dessutom! Och sen kom det massor av trafik vid vägen 25 meter efter tågspåret. Så när allt kommit och gått så hade vi Danish och Jonathan hack i häl ;o När vi kom till Mia, åt vi bananpaj och choklad och glass <3 Och när vi skulle gå ner till stallet sen mötte vi Jonte. Fast vi skulle inte ha mött honom om han inte vänt i sista sekund och gått åt vårt håll -.- Ja, sen fakeringde han mig -.-'
Kom till ridskolan iaf och hade en trevlig tid. Pratade om massor av gamla tv-program som gick på Nickelodeon och Cartoon Network xD 
Gick ut och fixade Tuna sen och red lektionen. Eller iaf halva. När vi kört lite öppnor, slutor och förvänd sluta så hände ngt. Jag tappade all kraft i kroppen. Tyglarna var lösa och jag orkade inte hålla skänklarna stilla. Sen kände jag hur allt snurrade och ögonlocken blev tunga. Jag frågade Torun om jag kunde avsluta lektionen tidigare och det kunde jag. Jag gick in med Tuna och fixade klart henne. Tårarna brann bakom ögonlocken, och vällde upp i ögat utom kontroll. In i klubbis och bytade om, ringde pappa och bad han hämta mig. Mia kom sen och kramade om mig, frågade vad det var och när jag sa att jag inte visste började tårarna rinna hejdlöst. Jag kunde verkligen inte stoppa dem, Jag vet inte ens varför. Men det gjorde att Mia också började gråta :( Pappa hämtade mig iaf sen och när jag kom hem sov jag som en stock i två-tre timmar :/
Förövrigt har det varit en toppendag! 





Dreaming People.

Ja, jag gick ner till stallet som sagt och red Harboe. Han var lite spänd och stressad i början, många andra hästar och ponnyer i ridhuset samtidigt så det blev lite huller om buller där inne x) Sen pep hans stigbygel hela tiden och jag lyckades inte böja tillbaka den för jag hade inte tillräckligt med kraft :/ Det slutade med att Danne fick trycka rätt den, och han fick ta i en del så jag fattar vrf inte det gick med mig x) 
Sen var han fin och han har äntligen släppt till i ryggen för sen gick han med huvudet i marken nästan :D Så han är jättefin nu :) Går i stadig form och släpper i ryggen lättare för varje ridpass. 
Sen fick jag ge honom till mamma för hon ville att jag skulle få skjuts hem och Danne kunde bara vänta typ 4 min, så jag sprang in och bytade om och mamma tog hand om Harboe. 
Imorgon är det först skola och sen ska jag hem till Mia :D Därefter ska vi ner till stallet och rida dressyrlektion vid 5. I helgen vet jag inte vad som händer mer än att Emma ska firas på söndag för hon fyller år på måndag :)
Förresten, tycker ni jag ska ha den stora symbolen?


eller den lilla



Jag tycker den stora ;)

HP6

Har precis sett HP 6 med My. Jag har sett den innan men hon har inte sett den, så vi kollade på den precis ^^ Hon har precis åkt med bussen hem, och jag ska om ca 15 min gå ner till stallet och rida Harboe, skulle jag tro :) Ikväll ska jag sen till familia med Jessica :)

Så vi hörs mer ikväll!


My lifesaver.

Det är Mia det. 
Men nu till dagen! Skolan idag var ganska neutral, no ups, no downs (det andra var väl mest positivt) Och efteråt gick jag och Mia till Mia :) Åt, hon bytade om och sen gick vi till stallet. Vi överträffade oss själva och gick dit på 29 min! 
väl där gjorde vi oss klara för lektionen. Tuna var lite dum, sen var hon bra, sen va hon dum igen och sist var hon bra, så det jämnade ut sig! Sen fick jag vänta därnere i tre timmar innan jag skulle träna med Romero. Men vi hade roligt under tiden! Mycket roligt faktiskt. Men så fort Mia åkte hem så blev jag trött och hängig igen, så hon är verkligen my lifesaver :) ♥
Romero har inte hopptränat på typ flera veckor nu. Så idag på hoppträningen bara skuttade vi lite och ska träna mer på allvar i nästa vecka. Men vi påbörjade omhoppningsträningen iaf, och det gick mycket bra. Jag har förbättrat min ytterskänkel betydligt med Toruns eviga ytterskänkelsträningar och övningar så det gick mycket bättre än förra ggn! Nöjd, alltså :) 
Men utanför ridhuset är deta ltl annat än lätt att gå alltså. Där är verkligen blankis, och man kan åka skridskor på parkeringen om man vill det :s Jag hoppas bara att inga hästar bryter benen av sig innan det är åtgärdat. Känns ganska tråkigt om ens häst bryter benet precis innan en viktig träning eller överhuvudtaget. Det kan räcka med en sträckt muskel och hästen är inte ridbar på ett par veckor. Inte så kul kanske. Måste göras vid!
Imorgon är det iaf torsdag. Det brukar vara ganska tråkigt på torsdagar, så jag får hoppas att någon gör den rolig :)



Telefonblogg.

Ja. just nu bloggar jag från telefon, jag sitter i stallet och väntar på caroline som ska komma. Vi ska hoppträna med Romero, ska bli kul för jag har inte ridit honom sedan julahoppningarna :D Jag har redan ridit Tuna, och det gick ganska bra :) Jag är nöjd iaf och det är huvudsaken! Mer utförligt blogginlägg kommer seeenare :D

Samma gamla visa, men vet inte vad det är för låt.

Skolan idag gick fort, vilket var bra. Jag träffade dock Mia alldeles för lite, så min energinivå var ganska låg. 
Gick dir från skolan till stallet och red Harboe. Jag lindade honom i blåa lindor, för att matcha hand extremt lilla blå rand på schabraket. Söt blev han iaf! ^^
Han var jättefin! Riktigt fin var han, han släppte dessutom lättare i bogen idag :D Jag red ändå bara aktiv ridning i 25 min och han var ändå svettig när jag kom in med honom igen, men det var inte stressvett utan det var jobbsvett :D Så glad över honom! Han lär sig snabbt! :) 
Klippte också hans hovskägg lite, det var så långt så han trampade på det nästan :S Så han blev lite pysslad med sen, och det bara njöt han av!
Sen satt vi ett tag i klubbis, jag blev brutalt misshandlad av Daniel, som vanligt x) Han höll verkligen på att vrida min hand ett helt varv så jag typ höll handen hela vägen nere i golvet samtidigt som han kittlade mig -.-' Not Cool! Men jaja. Vi hade väldigt kul ändå :)
Sen gjorde jag klart geografisaken, ska bara skriva över den till datan nu och sen skriva ut det så blir det skitbra! Kommer bara få G, som vanligt, men ändå! ^^
Nu ska jag duscha mitt hår, lägga in bilder på datan och redigera Jontes öga, för det var fett läskigt idag ;o

Ha de bra!



Rubrik.

Så får det bli, när man inte har ngn fantasi!
Idag var skolan fett jävla tråkig, förutom de stunderna som jag träffade Mia och biologilektionen. Fia var på riktigt disshumör idag, så det blev en del skratt haha!
Gick hem till Mia efter ev sen och väl där åt vi bananpaj &hearts; Den var jättegod, men jag blev också jääättemätt.
Smsade meden perosn på vägen ner, fick lite svar men ännu fler frågor. Så right now, I'm torn. Jag är klyvd mellan att tro på personen och att inte tro på den. Sjukt irriterande. Men det ännu sjukare är att t.o.m på sms lyckas personen suga ur all energi och kraft i mig så när vi anlände i stallet hade jag ingen energi till att göra mitt geografiarbete. Jag skrev ändå ganska långt, innan bytte om och longerade Chamme.
Jag var typ en meter från att bli sparkad i huvudet av honom för han sparkade rakt ut i luften. Blev lite chockad först och backade en halvmeter men fick sen sätta fart på han igen. När jag red efter longeringen var han jättefin iaf, han slingrar sig värre än en orm i sand, den saken är klar. Men han höll ihop sig jättefint och var rund och fin i galoppen, utan att jag behövde göra annat än trycka ytterskänkeln i honom på den öppna sidan av volten. Han var mycket fin idag!
Red sen Tuna på lektion och hon var allt annat än fokuserad. Hon gick bara och tänkte på allt annat och blev sen sur när jag gick på henne :S Schizo-häst..
Gick hem efter det, klockan var kanske halv 10 kanske? Och nu sitter jag här, men ska sova nu. Ses imorgon! :)




Stissig.

Red Harboe nu ikväll. Han var lite stissig i början så han lyssnade inte alls på varken halvhalter eller skänklar. Så Jag fick ta till med hårdhandskarna och sätta på mig mina sporrar, och plötsligt var han en helt annan ponny. Han kom loss i bogen och kunde äntligen slappna av i nacken. Jag tror han har varit fast där. Enkelt att få en spänning när han slänger med huvudet så som han gör när man tar för mke i honom. Han var iaf jättefin att rida på och jag kan säga att jag växte en hel decimeter när han började arbeta genom ryggen. Gud vad han var fin idag! Han va dessutom jättefin i galoppen, rusade inte iväg utan satte sig på bakbenen och lyssnade jättebra på mina halvhalter.
Så idag var ett lyckat ridpass :)
Nu ska vi snart äta, sen kanske ska vi göra kladdkaka, om vi hinner :)


Ny Header!

Ja, jag gjorde en ny header igen, och även på tankar och tycke, kolla gärna. Jag gjorde även en signatur :D 



like it? :D

Svar på bloggfråga.

"Rider du på ridskola?"

Svar: Japp.

Historien upprepar sig och slutar alltid likadant.

Sorry för att jag inte kunde skriva något inlägg igår, blogg.se hade tekniska problem och man kunde inte ens logga in :s
Men igår var det juh tävling! Tuna var först, men när jag skulle påbörja framridningen så hade precis Chamaro hoppat runder utanför lilla ridhuset och även inne i ridhuset, så Tuna var lite uppspelt så hon hoppade också runder. Jag fick sedan reda på att Danne faktiskt hade trillat av Chamaro och hade ganska ont i sin vänstra höft. Men när jag väl kom in i ridhuset och började trava fram lugnade hon sig.
Hoppade 80cm två runder, eftersom det bara var en träningstävling så fick man hoppa om, så man klarade det ;) Så Första rundan hoppade hon bra till och med fyran, sen fick jag inte henne att ta halvhalterna så hon hoppade av flackt och slog ner översta bommen på 5an. Hon rev även 6an sen. Men andra rundan hoppade hon felfritt, så rosett!
Fashion var lite dum när jag skulle rida fram, men jag brydde mig inte så mycket, så trots hennes små krumsprång och bocksprång, red jag ändå henne bara framåt. Hon snubblade ett antal ggr på framhoppningen, så jag skrittade henne lite, hade ridit fram henne ganska hårt så. Sen kom jag in på hoppbanan och hoppade 80 cm en gång, då rev hon 6an för hon låg lite på bogarna. Så jag hoppade bara om det hindret och lyfte upp henne och då hoppade hon bra :) 
På 90 cm sen hoppade hon verkligen jättebra! Men hon va inte med på att hinderna var höjda så hon slog ner översta bommen på första hindret -.-' Men resten av banan hoppade hon så bra! Jag är verkligen nöjd med henne, för jag har inte ridit henne på typ tre veckor och hon har inte tränat hoppning sen i december! Mycket nöjd, är jag ;)

Idag ska jag skriva grejs om geografin, I-lands-/U-landsstäder: skillnader och likheter. Har riktigt svårt, för jag har valt Sydney i Australien och Antananarivo på Madagaskar -.-
Så det är väl bara att sätta igång! 
Imorgon är det skola igen. Jag kan säga att jag numera hatar att gå till skolan, känner ingen anledning till att gå dit. Jag blir bara så fruktansvärt trött pga tre personer. Innan ville jag gå till skolan, träffa kompisar och så, men nu är det en annan sak. Energitjuvar..

Jaja, Ha en bra söndagseftermiddag! 

Kram

Två ridpass.

Tuna var jättefin idag. Hon är fortfarande lite labil så hon bytte galopp med bakbenen på kortsidorna, men jag lyckades sitta tillbaka henne på långsidorna istället för att hon rusade iväg så jag är nöjd ändå :D  
Fick sen rida Harboe på sista lektionen. Det gick bra, men jag hann inte rida fram så mke som egentligen skulle behövas för att han ska släppa, så han va lite spänd :) Det gick bra ändå, han hoppade allt tillslut och vi fick bara två stopp på planket :D Red sen runt, runt, runt på en volt i trav för att han skulle gå igenom och efter ett tag kände jag hur han höjde ryggen och travade med bakbenen också :D Så då skrittade jag av honom och tog in han. Bytade kläder sen igen till skolkläderna och blev hämtad av pappa. 
Så nu sitter jag här och käkar choklad (ovanligt va? haha) Och ska se film om jag hittar ngn bra ;) Ha en fortsatt trevlig fredagskväll :D

Kram

Blogg från Mia.

Just nu bloggar jag från Mias dator och vi har mke roligt. Mia är min sötaste vän och nej, det är inte hon som skriver ;) Vi ska snart gå ner till stallet, men först ska vi snacka lite skit om en viss köttkvarn och lite om andra :D Jag ska rida Tuna i eftermiddag och kanske fler, vem vet?
Nu får ni faktiskt ha en underbar fredagseftermiddag för det ska jag ha, tillsammans med min allra bästa vän Mia-Maria Ekström! :D

Kram

Låttips.

Jag behöver lite låttips, har för "lite" musik x) Även om jag har över 270 låtar på min spotify :P 
Kommentera bra låtar! :D

Svar på läsarfråga.

"En fråga, hade Julia Chamaro på hopplektion eller dressyr? (A)"

Svar: Det var hoppning. Han brukar inte busa till i dressyr förutom om han inte gått på flera dagar, och fallet var att Chamaro gjorde små krumsprång efter ett hinder på kortsidan och såg sen att där var en vägg så han svängde tvärt och Julia flög av.

Otursdag.

Skolan = Halvt okej. Inga höjdpunkter förutom på mentortiden när Belinda sa att vi skulle ta med oss korvar och sätta på grillen till övernattningen x)
Efter gick jag och Mia hem till henne så hon kunde byta kläder. Sen åt vi lite innan vi gick ner till stallet. Kom liiite sent så jag lite sent ute med pållen :P Ja, Tuna var mycket fin i början, tappade lite när vi började hoppa, men gick bättre och bättre så när vi sen hoppade en bana på 80cm var hon lydig och lugnade sig i svängarna :)
Tog ett tag för henne att lugna sig sen :P Fick trava henne länge och mycket olika vägar, serpentiner, åttor, S, volter, snett igenom, och till slut var hon fin och låg kvar i steget och sviktade i ryggen :) Bra ridpass! För min del åtminstone. Busig trillade av Patricia, och gjorde en kullerbytta över hästens huvud och landade på nacken. Men hon mådde bra efter att hon legat ner lite i ridhusspånet. Sen stannade Della på ett hinder och gick ner på knä över bommen. Moa, som redan var framme på halsen, blev knockad när Della slog upp huvudet för att komma upp så skärmen på Moas hjälm sprack. 
Var i klubbis ett tag och hade ganska kul. Jag och Mia fick rädda Moa och Cornelia en gång, från Dannes vrede. De klängde och hängde på honom och tillslut sa vi till dem, när vi såg att han spände käkmusklerna. Han är INTE rolig och vara bland när han är sur. Sen tryckte han nästan i sönder min hand. Jag sa att han kunde trycka hur mke han kunde, jag skulle ändå inte röra en min. Han tryckte också nästan allt han pallade innan han sa "Gör det inte ONT?! Du måste säga till när det börjar göra ont för annars bryter jag benen i händerna på dig och det vill jag inte :o" Jag bara "Ja, det gör väl ont då" inte för att jag kände så mke x) Haha, det fula var väl att den var helt ihopknäckt sen så jag kunde inte göra ngt med den så han fick liksom sträcka ut den igen, så hårt tryckte han xD
När alla stack sen så gjorde jag min matteläxa och städade sen i klubbis ;) 
Fick också reda på att Julia Forsbacka trillat av Chamaro ochfått åka iväg med ambulans. Hon flög med huvudet före rakt in i väggen och tummen gick ur led så den låg platt med "handryggen" och har kanske fått en hjärnskakning. Idag var alltså en riktig otursdag på StallToruns ridskola :(
Gick hem sen vid halv 9 tiden.

Nu ska jag duscha, äta och sen sova. Sov inte så bra igår natt pga revbenen, så får göra ett nytt försök idag ;)

Kram

Tunis! :D

Tunisen var jätteduktig idag! Hon var lugn och avslappnad och gjorde uppgifterna korrekt, fick mycket beröm av Torun :) Revbenen fick inte för många smällar :P 
Hon blev lite stressad i galoppen dock, för jag galopperade på samma volt som Chamaro och Tuna älskar honom. Så hon ville ifatt honom och sånt :/ Men hon var duktig ändå, för hon drog inte iväg utan hon låg lugnt kvar på sin plats, så jag är jättenöjd med dagens ridpass :D Hon är trots allt inte så långt utbildad så hon är duktig lilla pållen :) 

Imorgon ska jag först till skolan och efter skolan direkt hem till Mia <3 Sen ska vi gå ner till ridskolan och hoppa kl 4 :D

Kram

You're a Firework.

Skolan idag var fett grym asså! Jag hade dock riktigt ont i mina revben de två första lektionerna, kunde knappt andas. Så fort lungorna vidgade sig så smärtade det, aj!
Sen att det finns vissa uppmärksamhetssökande personer på min skola är en annan sak. Men det är faktiskt ganska patetiska :) Så det är lugnt! Liksom, stannar precis när de ska gå förbi en i korridoren och sträcker på sig, härmar vad man säger, småflinar 24/7, jag menar, hur gamla är ni egentligen? Oh, juste. Jag glömde att ni föddes igår, grattis på födelsedagen i efterskott förresten! :)

Annars har dagen varit rättså bra. Ska städa på mitt rum nu och sen ska jag ner till stallet vid 6 tiden och rida Tuna på 19-lektionen :)

Kram

Nästan sparkad.

Ja det blev lite dramatiskt i stallgången efter Nikes träning. Hon hatar, verkligen hatar, när man rör vid hennes bakben och Torun blev det första offret. Dock träffade hon inte ;) Men jag var jättenära att bli sparkad efter det, när selen skulle av. Så vi fick dela selen i två delar, för att överhuvudtaget kunna ta av den ;)
Men annars var hon jätteduktig! Hon gick upp på pallen men stegrade sig också ett antal ggr innan vi lyckades. Hon var desto bättre på att buga, det gjorde hon jättebra redan efter första ggn :)
Får nog träna med henne mer, hon behöver det ändå så det är ganska lugnt :)

Nu ska jag sova, för skolan är imorgon ;)

Kram

Wherever I go.

Grymt bra låt, jag ÄLSKAR den!
Idag hade vi skola. Det var tråkigt för det mesta. Men elevens val timmen var ganska kul :D
Efter skolan gick jag och Jessie upp till fothälsan, för att se om de hade en foundation där till någorlunda bra pris. 150:- för en foundation?! ALDRIG. När vi sen skulle vidare mötte vi mr Borg och mr Andersson. Jonte, som hade kastat en snöboll mot mig innan som var hårsmån att träffa mig RAKT i huvudet, såg direkt att jag hade en snöboll i handen. Emil bara fortsatte gå, enough om honom. Kastade iaf mot Jonte, träffade inte. Han kastade mot mig och träffade mina vita byxor :( Så det blir klorin på dem innan nästa användning x) Hade det inte varit för den snöbollen hade jag klarat mig igenom fyra vintrar på ct, utan att ha blivit träffad :)
Iaf, vi åkte till Hässleholm 16:10 istället. Jag, Jessica, Mark och Linus utgör då vi. Där handlade jag min foundation och sen blev det ett besök hos Jessies mormor. Tog sedan tåget hem igen 17:28 :)
Nu ska jag packa lite grejor och sedan dra ner till stallet. Nike ska tränas och Tuna ska ridas :) Uppdateringen om det kommer senare, förhoppningsvis med lite bilder :D

Kram

Hemma igen.

Sov över med Mia till idag och jag vaknade fyra minuter innan min klocka ringde. Duktigt!
Sen låg vi och tittade på massa grejs ett tag och sen kom pappa och hämtade mig. Så åkte vi inom till mamma och hämtade lite kläder. Kom hem till pappa och slänger kläderna i tvättmaskinen och sätter igång den. Kom dock på att jag glömt lägga i tvättmedel och sköljmedel efter ett tag, fast det hade inte gått så långt på programmet så jag hann ^^, Hade varit ganska fail annars!
Skulle också behöva städa mitt rum, eftersom pappa varit duktig och städat resten av huset känns det ganska fult att komm in på mitt rum där allt är en stor röra. Jag måste ha fler utrymmen för att mina saker. Snart ockuperar jag Simons rum också, han är ändå aldrig här. :)
Idag ska jag annars bara vara hemma, fixa och så inför skolan imorgon. Ikväll ska jag hem till mamma och ja. 
Just nu håller jag på att leta upp en foundation som man kan köpa på internet, för min är snart slut!!! Jag hinner inte in till Hässleholm idag och inte till Hbg heller för den delen. Där finns inget ställe i Perstorp där de säljer en foundation till ett bra pris. Shit!
Nu ska jag iaf försöka få min bror att ge upp mitt rum för nån timme så jag kan städa där :) 

Btw, jag fick mycket respons på texten jag skrev på min extrablogg igår; linnealindquist.blogg.se/tankarochtycke om tjejers viktfixering. Läs den om ni vill :)

Kram

Hyttmästarevägen :)

Just nu sitter jag hos min söta vän Mia i hennes källare :) Vi har haft jättekul ikväll och snart ska vi kolla på film :D
Ha de så bra!

Kram

Morgonjour.

Eftersom schemafixaren hade glömt denna helgen på jourschemat erbjöd jag mig att ta dagens morgonjour. Har egentligen jour nästa vecka men det gjorde inte så mycket. Det är kul ändå! :)
Så vi fodrade alla 18 hästarna och vattnade. Bytade täcke på de som skulle ut. Ut med hästarna och mockade de boxar som inte har någon skötare.
Chamaro var bara för söt idag, han skulle ha min mössa hade han för sig :P Och när jag mockade hos honom stod han och sov i gången :') ♥
Pratade med Marika som kom och skulle rida. Sen bad jag pappa hämta mig och nu sitter jag här. Snart ska jag duscha och fixa mig inför skötarträffen ikväll :D
Kul ska det bli! :D

Kram

Jag rekommenderar..

Dressyrmupparna!
Sveriges största hästblogg som skriver roliga och intressanta inlgg för alla hästintresseade. De skriver inte heller bara om dressyr utan har även "Hot or Not", "Hiss eller Diss" och minitävlingar. Runt 20000 personer besöker dressyrmupparnas blogg varje dag och de brukar oftast ligga bland de översta på mest besökta bloggar.
Jag personligen älskar att läsa deras blogg! De skriver roliga inlägg och vet liksom vad som krävs för att inläggen ska blir så bra som möjligt. Jag läser deras blogg varje dag, ofta flera gånger eller iaf på helgen :P
Dressyrmupparna heter Linn Ingvarsson och Ingrid Skoog. Jag har gjort ett kollage till Linn och hennes förra ponny Brave Heart och ska göra ett till Ingrid så fort jag får tid till det :)
Här är kollaget:
Ingrid och hennes ponny Blokland Hoeves Claudia ska också få ett inom en snar framtid :)
Besök bloggen: http://dressyrmupparna.se

:D

Barefoot Cinderella.

Idag kunde jag inte blogga efter skolan för jag följde med Miia hem :D <3 Precis när vi var vid uppfarten kände jag min mobil vibrera, så jag tog upp den och så stod det "Jonathan Andersson" ? Vad vill han mig? x) Så stod det "I see u :o haha" och jag vet att han bor där, så jag kollade emot hans hus, men sen kände jag mig iakttagen bakifrån och vände mig om och där gick han. gud vad rädd jag blev först! :o haha!
Red La Fortuna Fayenza - Tuna - idag på lektion. I början var hon lite stel och spänd men efter lite travarbete, böjningar och ställningar var hon avslappnad. Och hon gjorde jättefina galoppfattningar i båda varven utan att försöka slå sig fri en enda gång. Pratade med Torun efter och hon sa också att Tuna nog behövde denna träningen mer än Fashion så jag ska ha henne nu ett par veckor framåt :D Kul Kul!
Efter lektionen skulle jag bara byta om i klubbis och där satt lite roligt folk. Så det blev lite snack och skämt, haha! Daniel var på lite bushumör idag och knuffade mig baklänges, dumt nog fattar han nog inte hur stark han är för jag flög baklänges, snubblade över alla skor som var där och det var precis att Krille hann fånga mig innan jag landade på golvet xD Fick lite ont i mitt knä faktiskt, men det gick över fort :p Ja, när Danne är där är det jag som är slagpåsen helt enkelt x)
Mia var förresten snäll och tog ett litet foto på oss med mobilen efter ridlektionen :)
<-- I ridhuset efter ridning - utanför ridhuset efteråt -->
Hon var ganska fin i vita lindor och vitt schabrak, trots sin ljusa färg :) Men hon är snyggast i svart! ;)
Ikväll ska jag titta på film förhoppningsvis, om min bror låter mig sitta vid hans dator (a) Så tråkigt att kolla på film på pappas dator i vardagsrummet för man hör tv:en i bakrunden :(
Imorgon ska jag fodra hästarna vid 8 tiden typ och sen släppa ut och mocka. Morgonjour liksom :) 

Kram

Follow Me Down.

Jaaa, Idag har skolan gått riktigt långsamt! Vi har haft typ alla möjliga lektioner x) Det roligaste var väl rasten mellan NO:n och svenskan när hela klassen gjorde givakt för Karin, förutom jag som filmade x)
Följde med Mia hem sen och hade ganska kul på hela vägen hem :P Vi hade rätt kul på sms sen också, när vi väl var hemma hos henne. Pratade med en pojke, som var ganska rolig faktiskt! Haha!
Sen gick vi ner till ABF-huset så Mia och Kelly kunde dansa. De började göra koregrafi till Follow Me Down och det var ganska najs faktiskt :P Sen gick jag hem helt ensam igenom hela byn :o Modigt! Pappa hämtade oss hos mamma och sen åkte vi till midgårdsgatan och här är jag nu :) 
Imorgon ska jag med Mia efter skolan igen :D Och denna gången ska vi ha ännu roligare på vägen hem om vi hinner bara :D Haha!
Sen blir det ridning på kvällen :) 

Kram

Blogg från telefon.

jag bloggar från telefonen. klockan är halv åtta och jag ska snart till skolan :) idag är det en lång dag i skolan, slutar inte förrän 15:15 :( jaja vi hörs sen :) kram

Onsdag :)

Halva veckan klar = Snart helg! Det spelar faktiskt inte någon roll om man började skolan får en dag sen, man är skoltrött ändå!
Skolan idag gick rättså fort, haha Kemin var ganska kul. Erik förorenade luften totalt och jag och Fia garvade rättså rejält åt Per:
Per - Så om vi väntar med att sätta på tvåan..
Jag - Hmpf, hahahahah
Fia - Hahahah

Efter ett tag...
Fia - ihihihihihi...
Jag - ehehe
Mark - Vad skrattar ni åt?
Jag - Per sa at vi skulle vänta med att sätta på tvåan..
Mark - AHAHAHAHA!


Efter följde jag med Mia hela vägen hem till henne :P Och där var en dialog när vi kom:
Mia - Linnea, om vi hämtar hårföner så kan vi..
Jag - Ska du föna bort snön? -.-'
Mia - Heheh


Och en när vi gick:
Mia - Låste jag dörren?
Jag - Ditåt väl?
Mia - Låste jag dörren ditåt?
Jag - Oj, jag vet inte hahahahah, vad sa du?
Jag trodde hon sa: Vart ska vi gå?


Red Tuna idag, btw. Fick ganska mycket armträning :P Hon slappnade iaf av betydligt men eftersom det var hoppning så blev hon het ändå :P Jag fick iaf henne att lugna sig rätt mycket mellan hinderna, istället för att hon skulle bränna på som en galning. Hon låg kvar lite i steget sen :D Torun gav oss mycket komplimanger iaf :D = Bra Ridpass!

Nu ska jag duscha, plugga lite matte och sen sova. Men allra först ska jag göra det jag gör näst bäst, ÄTA ;)

Kram

Godnatt!

Tänkte bara lägga in ett snabbt inlägg innan jag ska sova :D
Vilket jag ska nu.
Så vi hörs imorgon.
Om jag inte vaknar tidigt igen.
Fast vi ses ändå imorgon.

Haha!
Hade!

Kram

Puh!

Mamma lovade mig att hjälpa mig med geografin när hon kom hem från stallet, så nu ska jag snart gå in i duschen, torka håret och sen föna det :) Men först ska jag fixa lite mer musik ;)

Trött.

Ja, som jag sa i morse så vaknade jag juh kl 4 -.-' Så nu, när klockan är 17:36 är jag svintrött :o
Jag har fortfarande mycket att göra så nu ska jag lägga datorn ifrån mig och göra klart geografin :) Men först ska jag sortera mina kläder så det ser lite vettigt ut här iaf :)
Imorgon är den ännu en kort dag i skolan. Sen är det ridlektion på eftermiddagen :D
Och btw, Denna terminen ska jag verkligen ta tag i läxor och arbete, jag ska höja mig igen (sänkte mig i julas :( ) och dessutom sköta stallet. Jag ska till och med sköta både morgnar och kvällar så gott det går :D
Tror ni det går? (a)

Iaf, hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll :)

Kram

Tisdag = Officiell Chilldag!

Ja, det är det verkligen! Skolveckans chilldag är definitivt tisdagen. Vi har först svenska och geografi med Karin. Såg idag (!) efter veckor att Belinda har skrivit "Linnea Borg" på första sidan i min geografiskrivbok -.-' Ha Ha, jättekul! x) Hon kommer dock inte ihåg det själv, men det är inte mys stil och Jonte skriver inte runda ringar över sin i :P
Rast och sen engelska=film! Därefter matte, lunch och musik=massor av musik!
Helt Awesome!
Dessutom var jag ganska övertrött idag så jag har väl skrattat åt ganska mycket idag xD
Dialog på matan:
Jessica - Linnea, varför delar du köttbullarna, gör du barnmat eller?
Jag - FÖR ATT DET SKA RÄCKA TILL MAKARONERNA!
Linus - Aha, ser du så bra hon sköter sin köttbullsuppdelning? Lika bra som sin ekonomi!
Jag - Ja, klart!
Linus - Får du ditt barnbidrag i månaden?
Jag (Svarar på ngt helt annat) - Ja, och makaronerna.
Linus - HAHAHAHAHAHAHAH!


Eller som på musiken:
Tomas - Vilket är Van Halens mest kända gitarrsolo? Jonathan!
Jag (tyst) - Jump..
Jonte - JUMP!
Tomas - hehe, nej.
Jag - HAHAHAHAHAHA!


Vi är lite speciella :)
9B <3

Kram

tidig morgon..

okej, klockan är nu 06:11, jag har inte kunnat sova sedan drygt 4 på natten. Mamma snarkade bredvid mig(ja, vi delar rum) och när klockan blev 04:47 flyttade jag ut i soffan. jag bloggar ifrån min telefon just nu och det är ca 16 minuter kvar innan klockan ringer. Funderar på om jag ska gå upp innan, få me tid you know ;) ajja, om två timmar sitter jag på en svenska lektion som jag tror kommer bli allt annat än seriös :p Kram

Hemmadag.

Idag fick jag vara hemma för en gångs skull. Har fixat lite saker till skolan imorgon, bl a ny väska und jacka.
Skulle kanske ridit Fashion idag men jag orkade inte. Hade för lite energi för det :/
Nu ska jag platta håret till imorgon, om jag orkar x) Har varit riktig seg hela dagen, men det är väl en sån "school-next-dag"-feeling.
Imorgon är det skola.... Men det ska bli kul att träffa alla vänner igen, och speciellt min älskade Mia som varit i Frankrike nu sedan i onsdags :o <3

Kram

"Vill ha" - schabrak

Detta är de schabraken jag verkligen vill ha i popularitets ordning :)
1.

2.  3.
4. 5.
6. 7.

Det var alla :) Samtliga är från hööks, förutom det med gråare bakrund, det är från Börjes :)
Det första är liksom riktigt VILL HA!!!! Lika så det andra. Nr 6 är också så, för de tre är tänka till tävling :)
Resten är mest bara snygga och lätta att kombinera med :)

Kram

Vända tillbaks dygnet..

.. Är inte det lättaste här i världen. Jag vill sova, men mamma tvingar upp mig tidigt. Idag väckte hon mig 8!
Det är bara liiite komiskt att hon kan väcka mig i tid när HON ska iväg, men när jag ska till skolan väcker hon mig 07:20 och sen får jag stressa som fan eller så missar jag första lektionen. Kuul!
Imorgon är det skola by the way. Känns lite tragiskt. Men det kanske kan va kul att träffa lite folk igen.
Lovet har iaf varit allt annat än bra. Första veckan låg jag bara i sängen med undantag för julafton, men då låg jag i soffan hos Emma ist -.-' Andra veckan märkte vi att ingenting hjälpte, hur mke halstabletter jag än knaprade så blev jag inte av med hostan. Hostmedicin hjälpte inte, mjölk+halstabletter hjälpte inte.
Så för att jag inte skulle ligga hemma och tyna bort fick jag åka ner till stallet en dag och rida. Där märkte vi att det verkligen är mitt hem för där mådde jag mycket bättre och dagen efter var jag båda piggare och bättre.
Hostan fortsatte men sen och andra sidan har den fortsatt hela lovet.
Det övergick nu sista veckan till en rejäl förkylning istället. Kan det inte bara försvinna?
Idag ska jag iaf tvätta och förbereda allt för imorgon. Ner en runda till byn och handla godis kanske? (a) Sen kanske det blir en runda till stallet i eftermiddag :)

Kram

Två hästar idag!

Det blev inte en häst idag som planerat utan två pållar, först Tuna och sen Calorie :)
Tuna var duktig, lite stressad och drog i början men när hon märkte att jag inte drog emot utan släppte fram henne slutade hon gå på sne och gick rakt i stadig form. Till och med i galoppen var hon lugn och avslappnad så det var ett bra ridpass!
Calorie var inte så duktig idag som på kursen men hon gjorde några helt fantastiska galoppfattningar (de är inte hennes starka sida) i vänstervarvet. Lite sämre i höger men i vänster var de typ 8 mässiga ;)

Det har inte blivit så mycket gjort annars idag. Skulle ridit Fashion också om jag hade haft ork och tid till det. Hon är en sådan energitjuv så jag tror inte jag hade haft tålamod för henne också idag. Bara Tuna tar ganska mycket på krafterna.
Ja, jag säger som min syster btw. Snön för gärna försvinna nu.

God morgon!

Ja, idag vaknade jag av min klocka äntligen! Jag har liksom lärt mig att stänga av klockan i sömnen. Tydligen så ringde den igår också och då stängde jag av den, men jag kommer inte ihåg det :s
Nu ska jag iaf äta frukost, senare blir det stallet och rida Calorie. Sen får vi väl se vad som händer ^^,

Kram

Filmkväll.

Jag har precis kollat på tre filmer, alltså fyra filmer sammanlagt idag :D

Först kollade jag Another Cinderella Story, har sett den ett antal ggr innan men den är faktiskt riktigt bra!
Check it out, om du tycker om musik och dans :D
Starring Drew Seeley & Selena Gomez.

Riktigt bra!

Senare såg jag Raise Your Voice. Och ja, jag gråter alltid i den filmen, men den är bra om man är osäker och vill vara säkrare på en sak :)
Starring Hilary Duff & Oliver James

Också mycket bra! :D

Sist men inte minst såg jag en rättså okänd film, Spectacular!
Gillar namnet skarpt ;) Den är också mycket musik och dans, ni kanske märker att jag älskar filmen med sånt i :D Ni ska bara veta vilket HSM freak jag har varit/ är x) Kan alla repliker utantill och alla scener. Så var det ett tag med Camp Rock också. Jag kunde rabbla repliker och miner i sömnen, bokstavligen. När jag inte kunde somna tänkte jag igenom en film, scen för scen med alla repliker. Skills ;)

Starring Tammin Sursok & Nolan Gerard Funk :)

Nu ska jag sova, då klockan blivit 01:01 ;)
Ha det!

Kram

Robin Stjernberg.

En vän till mig som jag träffade för hela 5 år sen snart ;o Shit vad tiden går!
När han var 15 och jag var elva kom jag trea i en tävling som han vann. Jag, min syster Emma och mamma tyckte han var så duktig när han sjöng Hold Me Now så Emma blev nästan kär. Hon kände också igen honom men kunde inte komma ihåg varifrån just där och då. Robin blev i alla fall överlycklig över vinsten och kramade alla som stod nära honom. Jag var en av dem ;) *status* haha!
I vilket fall som, Emma kunde verkligen inte komma till ro utan lyckades hitta Robin på Lunarstorm som var väääldigt inne då, stenåldern ni vet ;) Och där fick vi reda på att Robin skulle delta i Sommarchansen senare på sommaren nere i Malmö. Det var nästan självklart att vi skulle åka dit, fast vi åkte lite sent och körde fel i Malmö. Vi kunde verkligen inte hitta en parkeringsplats nära Pilgrimsparken alls! Så vi missade de två första bidragen men Robin missade vi såklart inte. Han kom vidare till final som skulle hållas ett par veckor senare.
Under de veckorna pratade Emma med honom på lunar och fick även studioversionen av Hold me now och en annan låt som han spelat in när han var tretton. När det var dags för finalen åkte vi TIDIGT, jag tror klockan var 1 när vi åkte hemifrån och det började 6 tror jag. Robin vann. Alltihop!
Efteråt när vi var på McDonalds på vägen hem tittade vi plötsligt ut genom fönstret och ser en människa springa mot rutan från McDriven. Det var Robin och vi gick ut och gratulerade honom nu när där inte var 1500 människor runtom honom :P
Ni kanske tycker att detta var konstigt att jag skriver så mycket om en människa som ingen vet om. Fast ni vet nog om honom ändå. Ni vet Eric Saade eller hur? Eric var med i ett band innan, called What's Up! Robin är en fjärdedel av det bandet än idag. De släppte sin första skiva 2007 och det var också då vi träffade dem för första ggn. Robin skulle ner till Sommarchansen igen och sjunga där på första deltävlingen. Vi åkte ner igen och kollade på dem. Det första de sa där var "Jag tycker vi börjar där vi slutade förra året" Publiken var helt tyst, förutom min syster som kopplade fortare än någon annan. Så hon började skrika innan Robin ens kom ut x) Pinsamt, jag vet! Jag bara stirrade på henne. Hon bara "Hon menar ROBIN!" haha, att koppla så fort x)
Då fick vi också se What's Up! in Action för första gången och träffade dem bakom scenen efter. Jag tog massor av bilder, tror ni jag kommer ihåg var de är? De ligger säkert på någon av mina miljoner bildskivor här någonstans, känns som om jag borde leta upp dem :/
What's Up! killarna var iaf helcoola och verkligen jättetrevliga. Det blev inte många ord sagda till dem men jag kommer iaf ihåg att vi redan var bakom scenen när Robin kom bak och att han lyste upp som en glödlampa vid åsynen av oss. Att sedan Ludde och Eric höll på att springa rakt på oss är en annan sak x)
Emma åkte och kollade på Robin och resten av what's up ett antal ggr den sommaren, jag hade annat att göra så jag kunde inte hänga med.
Jag visade mamma Robins Grenade-cover igår. Men inte videon utan på mobilen så hon hörde bara det. Redan efter första textraden kände hon igen rösten. "Du kommer veta vem det är i refrängen." Och mycket riktigt, när han sjöng "GRENADE for ya" sa hon "Är det ROBIN?! Gud vad han har vuxit! :o" Jag visste det, att hon skulle komma på det precis där. Det var väl ett typiskt Robinvibrato, I guess ^^, Hon trodde inte heller på mig när jag sa att det var 5 år sedan vi träffade han för första ggn. Men det är sant. 2006 Hembygdsgården i Hässleholm.
Jag har iaf knarkat den låten nu sedan de la ut den. Jag lyssnar på det alltid, tycker det är så bra!
Känns lite sådär halvkul också att säga att man känner honom, eller iaf kände. Tror inte att han skulle känt igen mig om jag så sprang rakt på honom mitt på torget i Hässleholm, det har juh som sagt gått några år :P
Här är iaf the cover, det var egentligen bara det som jag skulle skrivit här men jag kände att jag ville dela hela historien om "how I met Robin Stjernberg the first time". När han sen är riktigt känd så är det ännu roligare att säga "Jag kände han innan han blev känd" ;) Men I guess det bara är skryt eller nått. Ändå rättså kul att känna en superstar!


Hoppas att ni orkade läsa allt, det blev ett långt inlägg igen x)

Kram

Inget stall.

Det blev inget stall idag. Det kommer bli så mycket roligare när Ma Cherie kommer för då kan jag känna mig tvungen att åka ner. Nu när jag inte har ngn sköthäst känner jag inget tvång, och det känns inte bra "(

Istället får kvällen bestå av godis, läsk, chips och massor av film. Sista dagarna på lovet nu!

Kram

Princess Protection Program.

Såg nyss Princess Protection Program och måste säga att den faktiskt var bra. Kanske kan va lite "löjlig" när man bara ser omslaget men jag tyckte faktiskt om den :)


Kram Linnea

Ny blogg"teknik".

Från och med denna dag kommer jag skriva många och korta blogginlägg istället då jag kommit på att det blir väldigt tråkigt att läsa inläggen :P
Vaknade för ca 1,5 timme sen. Skulle vaknat 10 men det blev inte :/
Idag ska jag rida Calorie, har inte bestämt mig om det blir dressyr eller hopp än men det märker vi väl ^^,
Sen kanske det blir fler, det vet man aldrig!

Ha de!

Dimmig snöbild.

Tog denna bilden i stallet i dag, tyckte det var så vackert med dimman och hästarna :) Hästen främst heter Madame ;)

Nöjd!

Kram Linnea

Rumours.

En annan titel av What's Up!
Calorie fick komma ut lite idag, hon var ganska avslappnad och lugn idag faktiskt :)
Först när mamma ringt och väckt mig så låg jag och degade i sängen med datorn i knät och tittade på new moon :) Sen skulle mamma hem och lämna videon så jag passade på att följa med ner till stallet när de ändå var ute och körde. När jag kom dit kollade vi lite i stallet, två av skjutdörrarna hade trillat ner -.-' Igen! Det trillar av stup i ett känns det som! ;o
Iaf skulle Danne komma och hänga upp dem igen så han hämtades på stationen. Jag följde med för jag skulle handla, hostmedicin och halstabletter. Blev lite annat också :P
Tillbaka igen och då satt vi i klubbis ett tag och snackade innan vi gick ut i stallet. De skulle fixa dörrarna så jag fixade till Calories hoppsadel så länge. Bytte schabrak, lade till paddarna och stigläderna. Självklart var det hennes dörr som hade gått i sönder. Så jag kom inte in i boxen så jag kunde borsta henne. De fixade dörren iaf och jag kunde borsta henne. Så jag gjorde det och provade sen om mina benskydd passade på henne. Hon har lite mindre ben än Fashion och Chamaro men det gick utmärkt! Så jag sadlade, tränsade och gick upp till ridhuset.
När jag skrittade fram var hon ganska stel och sen hade jag hennes hoppträns på henne så det var pessoabett på det :/ Jag bad iaf Anette att sätta upp tygeln i den stora ringen så det inte blev så skarpt. Sen var jag mjuk i handen och red henne med skänklarna så hon gick ner i en lägre form och arbetade med ryggen. Hon hatar när man är hård i handen, för då biter hon ihop och vägrar ge efter. Om man sen rider henne med sätet så går det mycket bättre, då är hon mjuk och eftergiven i munnen och avslappnad. Så jag red henne i alla gångarterna och gjorde lite upphöjd cavaletti, gick mycket bra. Hon lyssnade bra och så. Lade sedan upp det till ett litet hinder, 60 cm max, och hoppade det. I höger varv får man verkligen passa henne för om hon tappar ut bogen, om man håller om för lite på ytterskänkel och yttertygel så orkar hon inte hålla galoppen uppe :/ Så efter hindret får man verkligen hålla riktigt starkt på ytterskänkeln och ha yttertygeln intill halsen. I vänster är det bättre, men hon envisade hela tiden i början om att hon skulle landa i korsgalopp. Tills jag märkte att om man svänger henne helt efter ytterskänkeln utan att böja henne innan så landar hon i rätt ;) Ja, gjorde lite galopp och travarbete efter och sen var hon verkligen fin! Hon var så avslappnad när jag red av henne så hon gick i låg lång form och fick loss ryggen mycket vid detta ridpasset! Ett bra ridpass alltså :)


Kass bild, jag vet. Men jag tänkte berätta lite om Ma Cherie! Min nästa sköthäst som snart ska komma till stallet :)
Ma Cherie är född 2007, mitt på sommaren. Hon är uppfödd hos min tränare, Torun Hallström, och hennes mamma heter Cherie Fleur och tillhör stofamilj 36 alltså den stofamilj som härstammar från Fleur (betydande Blomma, på franska) Fleur går i Cherie Fleurs femte led och är alltså ganska nära. Ma Cheries mamma är ett mycket lugnt och stadigt sto och var enkel att få dräktig. Hennes föl har också alltid varit lätta att hålla i hull och naturligt musklade reda som åringar.
När vi kommer till Ma Cherie så är hon också väldigt lugn och avslappnad. Hon var aldrig rädd som barn som andra föl utan sprang ofta ifrån mamma istället för till mamma. Hon var alltid långt från mamma och kom bara när hennes mamma kallade på henne. En gång när Fleur (Cherie Fleurs smeknamn) kallade på henne kom Ma Cherie i full galopp mot henne. Torun såg henne och när hon såg att Ma Cherie inte saktade ner så sa hon "Hon kommer inte stanna!" Men stannade gjorde hon. Hon sprang rakt in i bringan på Fleur :P
Ma Cherie är en mycket söt unghäst. Hon är svart, även på sommaren, med bläs och snopp på mulen. Hon är verkligen min drömhäst, både i utseende och i temperament. Hon är lugn och sansad och är inte rädd för varken plötsliga rörelser eller något annat. På sommaren när de går på bete så om man kallar på dem kommer de alla tre, men två av dem går bara förbi mig. Ma Cherie stannar alltid vid mig och det var så jag märkte att hon var speciell för första gången. Hon stannade bara vid mig och trots att vi var fler i hagen så kom hon till mig :') Sedan dess har jag liksom känt ett speciellt band med henne.
Om några veckor ska hon komma till Perstorp för inridning och jag ska hjälpa till. Jag kommer spendera varenda ledig sekund med henne och jag kommer göra allt för att hon ska bli en bra häst. Ma Cherie betyder Min Älskling på franska och det kan man verkligen säga! <3

Kram Linnea

Walk in, Walk out.

Ja, har inte varit hemma sedan tidigt igår morse, så det har inte blivit något bloggande. Men två ridpass + en longering har jag hunnit med så ni får väl ha det här nu istället ^^
Igår longerades Chamaro. Han är ganska stor ;) Att det står tre personer på ridhustaket och kastar ner snö bredvid honom gör inte honom mindre. Tvärtom, han spände upp sig som en stålfjäder, taktade och svängde på sig bredvid mig. Inombords var jag livrädd att han skulle slita sig, fastna i longerlinan, halka och bryta benen av sig. Men jag ryckte till i linan ett par ggr och gick lugnt bredvid honom. Hade jag blivit nervig där så hade han blivit helt panikslagen. Vi kom in i lilla ridhuset iaf, välbehållna och oskadda :) Dock var han lite uppspelt nu. Så han ville inte riktigt arbeta, och sprang bara och busade. Jag fick honom tillslut att arbeta och bytade varv, detta var lättare också så där släppte han lättare, men gud så svettig han var efter! Att han var nervös och dessutom inte varit ute och sprungit på några dagar hade nog en stor betydelse i hans svettiga hals efter passet. Men avrastad blev han iaf :D
Fashion red jag sen på kvällen, jag tänker inte ens skriva om det för hon var så fruktansvärt dum och stod bokstavligen helt stilla. Man kunde inte göra något alls, hon stod bara helt still. Jag trodde hon skulle bli bättre i galoppen, men inte ens där gick hon fram! Usch och tvi!
Gårdagens outfit :) Bilden är tagen efter ridpasset, ser ni hur svettig hon blev?
Marinblått Schabrak med ljusblå passpoal, fårskinnspadd och marinblå lindor. Hon blev skitsnygg i det ;)
Åkte med Torun hem sen och sov där till idag. Vi åkte tidigt idag, redan vid 8 ungefär. Körde inom Örkelljunga och handlade till kursen, och därefter inom statiol och tankade. Sen var det raka vägen till Perstorp! Fast det hade snöat mellan 5 och 10 cm snö under natten och vägarna var INTE plogade -.-' Vi kom försent, den saken är klar x)
Jag fick rida Calorie idag! Jag skrittade fram henne i säkert 30 min innan jag började trava, för då kändes hon fin. Red lätt och både på volt och på fyrkanten. Försökte även galoppera men hon var alldeles för lite framriden för galopp, så hon bara kastade upp huvudet och sprang och det tog ett tag innan jag fick ner henne i trav igen x) Fick istället rida med på kursen, för jag var inte klar med henne innan de började. Hon var jättefin i traven och gick i fin form hela tiden. Hon rusade inte heller utan tog det i ett lugnt och sansat tempo så hon var balanserad hela tiden. Hon kan va lite vinglig :) När hon nu var igenomriden helt så gick hon jättebra i galoppen också :D Hon orkar inte riktigt hålla igång så länge i kort galopp, så hon bröt av ett par ggr, men en ny fattning så gick hon bra! (y'
Här är dagens hästoutfit:
Grått schabrak med silvrig passpoal, fårskinnspadd och vita lindor. Mycket fin pålle, synd att jag inte fick någon film på henne, fast man vet aldrig ;) Marika brukar alltid filma alla kurser! :D
Efter ridturen pratade vi och fikade lite, och sen skulle Corvette åka! Skönt, faktiskt, så man slipper tänka på honom. Han mår inte bra av att bara stå still :/

Tänkte att jag kunde berätta lite om Calorie, för de som vill läsa :)

Calorie, född 1996, efter Bellini 817 - Wartung 630. Är fallen undan min tränares familjs stofamilj som alla härstammar från stoet Grace Kelly. Calorie är precis som de flesta Bellinihästar mycket het och nervig. Hon har också fullblod i sig (Grace Kelly var rent fullblod). Calories mamma Romance ägs av Toruns bror och Calorie är även uppfödd hos honom.
Under åren som Torun hade hand om stalldelen och dressyrdelen på Helsingborgs Ridgymnasium stod Calorie där inne. Hon var en mardröm för eleverna, då hon är mycket svårriden om man motarbetar henne. Det räcker med en för stark skänkel så kör hon upp huvudet i luften och springer ifrån arbetet. Men när man känner henne mer och medarbetar henne så går hon mycket snyggt.
Calorie har trots sin ringa ålder fått två föl, och båda ston. Den första fick hon 2006 efter Chapman och Loppan föddes i hagen under natten. På grund av detta var där en extra häst i flocken när de vaknade på morgonen. Fashion, som är väldigt tradtionell, tyckte inte om detta och sparkade mot och på Loppan. Detta resulterade i att Loppan blev sned i nacken. Loppan har inte ärvt sitt mammas psyke och lynne utan är istället lugn och avslappnad. Loppans riktiga namn är dock Ma Petite Puce, som betyder Min Lilla Loppa på franska.
Calories andra föl kom året efter och det är efter Donelli. Lady Princess har däremot ärvt både sin mammas utseende och lynne. Hon är försiktig, lättskrämd och mycket skygg. Men när hon väl får komma fram så kelar hon mycket. Sessan, som hon också kallas, är nu 3,5 år gammal och ska nog snart på inridning :)

Kram Linnea

I Japan finns det pandor men alla bor på hem.

Helt random textrad men okej ^^, Kommer från Daniel Adams-Ray's låt Vitt :) Men nu till dagen. Fashion fick komma ut lite idag. Efter två dagars vila var hon ganska piggelin :P
Jag vaknade vid typ 1 idag :) Självmant för en gångs skull :P Jag gick iaf upp, tittade lite på tv, åt frukost, satt vid datan lite och gick sen in i duschen. Torkade, plattade och vågade håret efter. Sen åkte vi ner till stallet, pappa hängde med denna gången och kollade :) Hämtade grejor i klubbis och gick sen ut i stallet. Skulle ta ut Fashion ur boxen och hon högg efter mig ett antal ggr innan jag fick tag i henne. Hon var riktigt nära att bita mig i axeln en gång ;o När jag väl fick tag i henne tog jag ut henne i gången och spände upp henne. Tog av täckena och borstade henne. Lindade med mörkblå lindor, blev skitsnyggt! Hittade sen ett blått schabrak på hyllan som var dressyr så jag bytade schabrak på sadeln och lade sedan på det. Tog hjälmen och vantarna från elementet och tränsade henne. gick upp i lilla ridhuset, knackade och gick in. Spände och satt upp och skrittade fram. Skrittade ett ganska bra tag och skulle sen börja trava. Så jag skänklade henne och började trava, sen kände hon att jag hade sporrarna på mig så hon sparkade i väggen så det sjäng om det. Provade att trava lite till, utan att röra henne med skänklarna och det gick bra, men när jag sen skulle fatta galopp så la jag bak ytterskänkeln och tryckte, men sporren rörde inte henne, utan det var överskänkeln jag använde, och ändå så sköt hon mig nästan ur sadeln. Så jag plockade av sporrarna igen och visade att jag inte hade dem på mig. Försökte fatta galopp igen och då gjorde hon likadant men fattade direkt efter :) Galopperade henne rättså mke, för att få henne att släppa. Hon tycker inte riktigt om att gå längs väggarna i lilla, där går hon mycket hellre på volt. Det stod ett litet mini hinder mitt på medellinjen, på x. Så jag red över det och bytade galopp för att det är mycket lättare att byta till vänster än att fatta vänstergaloppen. Efter ett tag kom Angelica och skulle rida. Jag travade Fashion just då och när hon kommit upp red jag lite mer galopp. Så Fashion höll på att galoppera rakt över en sockerbit där inne så jag skrek "Sockerbit!" Och precis efter kom det en vägg som hon gick rakt emot och då skrek jag "Sväng!" Och tryckte henne med ytterskänkeln så hon svängde. Angelica bara "Det är bra att du berättar för hästen vad den ska göra!" :P Haha!
Senare så travade jag längs långsidan och skulle sen samla ihop henne inför kortsidan så jag gjorde en halvhalt men Fashion liksom fastnade i den och stod nästintill still innan hon började skritta trots att jag skänklade henne. Så jag tog tyglarna i ena handen och petade henne med spöt på bakdelen och Tjoff så sparkade vi igen x) Då hör jag ett skratt bakom mig, och där kom Angelica skrittandes. Hon bara "Ja, där är humör i henne iaf!" Jag bara "Aafan! Hon är värre än ngn annan. Skänklar man och håller i henne samtidigt i början så stannar hon x)" Så det krävs en viss teknik för att kunna rida den pållen och för att kunna hantera henne. Man måste vara riktigt försiktig men ändå styra henne med en fast hand :) Ja, skrittade av henne sen iaf och tog in henne i stallet. Hon var inte så svettig så jag lade ett fleecetäcke och sen ett fodrat vintertäcke utanpå och släppte in henne i boxen. Strödde sen hon henne och gick in i klubbis och lämnade grejorna. Sen åkte jag och pappa ner till byn så jag kunde handla och betala tillbaks min skuld. Så nu sitter jag här med Tutti Frutti Rings och Marabou, samt halstabletter x) Jag har två filmer på g, så nu ska jag sluta skriva och börja titta på dem istället :D

Kram Linnea

Harboe.

Idag stängdes vårt ridhus. Det läcker nu på två ställen och smäller och dönar i det 24/7. Tur att det stängdes i tid, annars kunde någon bli allvarligt skadad :( Jag red Harboe i Lilla ridhuset istället :)
Mamma ringde mig klockan 10 i morse som jag hade sagt, men hon tyckte att jag kunde sova några timmar till för att jag var sjuk så jag sov till kvart i 1 x) Mamma hade då skickat att det var hål i taket nu, så hon skulle ner och kolla det. Och det gjorde hon så strax efter ringde hon och sa att Leif Hylander från Räddningstjänsten hade stängt ridhuset tills det är åtgärdat. Problemet är att snön är riktigt tung nu när det töar och fryser och töat igen osv så plåttaket håller inte riktigt på stora ridhuset. Lilla ridhuset är det ingen fara med då det är nyare och dessutom så sluttar taket mer på lilla så snön kan kasa av. Det stora ridhuset är byggt 1988 och taket sluttar nästan inget alls :/ Detta resulterar i att snön ligger kvar på taket som efter senaste vintern är väldigt bräckligt. Detta åtgärdades inte i somras som lovat utan nu får vi stå ut med att rida i Lilla ridhuset, hur nu det ska fungera när ridskolan börjar igen :S
Iaf så skjutsade pappa upp mig först till byn och sen till ridskolan. Väl där gick jag in i klubbis ett tag innan vi gick upp i cafeterian och åt. Sen satt vi där och pratade ett tag. Jag gick sen ner i klubbis igen och bytade om och hämtade alla ridsakerna. Ut i stallet och fixa Harboe. Han var like bufflig idag som igår så jag fick säga till han på skarpen ett par ggr. Senare märkte jag att det bara var som han ville kela men han är rättså hårdhänt :P 
Gick upp i lilla ridhuset. Och gud, det var för fan blankis utanför stora ridhuset nu! Det har töat och nu frusit igen, så att går där är som bambi på hal is. Harboe klarade det iaf, han hade fäste på båda bakhovarna eftersom han inte har några skor bak :) Jag kom iaf fram x)
Skrittade fram honom ett tag, tills mamma kommit och lite efter hon kommit :) Travade sen med honom, idag var han lättare än igår eftersom han känner mig bättre nu :) Men han skakar på huvudet så som Jack gjorde i början. Men nu har han också pessoabett med tygeln i första lilla ringen :/ Då kräver det en mycket mjuk hand om man inte vill att han ska börja skaka på huvudet. Så när jag galopperat och så ett tag så hjälpte Busig mig att flytta upp tygeln till den stora ringen och då gick han mycket bättre! Han slutade skaka på huvudet så fort man tog i tygeln för att göra en halvhalt eller så och då är det också mycket lättare att få honom att ta bettet :) Han gick iaf mycket fint idag, fint och avslappnat med en bra rytm :) Galoppen blir också tre gånger längre när han går i lägre form med eftergiven mun. Han tycker fortfarande att det är jobbigt att jobba i den lägre formen eftersom han går som han svalt ett kvastskaft annars och inte har några ryggmuskler, eller åtminstone lite muskler i ryggen. Men han kommer också blir fin :)
Här är lilleplutten, 140 cm i mkh bara! Men han klassas ändå som c-ponny :3

Som ni kanske ser så är han ganska avslappnad här :)

Kram Linnea

Feels like home to me.

Idag var det egentligen inte meningen att jag skulle rida. Det blev två ridpass istället x) Det första på Della och det andra på Harboe ;)
Mamma väckte mig igen, genom att ringa x) Det märks att det är jullov x) I vilket fall som helst så pallrade jag mig upp och åt frukost. Strax efter klädde jag på mig ytterkläder och gick ner till stallet. Jag fick pulsa igenom snö upp till knäna med dessutom en hård yta på. Tog ett tag :P När jag äntligen anlände gick jag in i ridhuset och kollade när först Danne red Loppan och därefter Susanne. Det gick bra för båda, Susanne har inte ridit henne innan så det gick bra för att vara första gången. Mamma red på Della under tiden och torun och Andy anlände. Stod och pratade med Torun på läktaren och en gång när mamma red förbi oss frågade jag om jag skulle hoppa igenom henne någon dag. Så Torun sa att jag kunde göra det nu om jag ville. Så jag gick ner i klubbis och bytade skor och tog av överdragsbyxorna. Tog hjälmen, spö och sporrar och gick in i ridhuset igen. Satte upp tre hinder, ett sockerbits hinder, ett rätupp och en oxer. Red henne lite i trav och galopp och började sen hoppa fram. Hon stannade faktiskt på det första hindret! :O Red emot det igen och då hoppade hon. Hoppade i båda varven och i både galopp och trav. Tog sen räcket ett par ggr, som då låg på 70 cm, och bad sen mamma höja det upp till typ 85 cm. Red sen emot det och höll ihop henne samtidigt som jag höll skänklarna om henne så hon var ihop och inte så flack, hon hoppar bättre med ryggen då. Och sen gav jag henne mycket eftergift och då hoppade hon jättebra igenom ryggen. Hoppade räcket i båda varven och skrittade sen lite innan jag hoppade oxern. Den hoppade hon bra, men slog i lite första gången och landade i fel galopp, mitt fel! Jag gav henne för lite frihet över hindret och hade för lågt grundtempo. Red emot det igen i liiiite högre tempo men ändå ihop henne och gav henne mycket eftergift. Då hoppade hon jättefint och dessutom genom ryggen för det kändes :) Bytade varv och hoppade den där också. Skrittade sen lite grann och bad mamma och Busig att bredda oxern lite. Kom sedan på en liten omhoppningsbana, mest för att det sjukt roligt att rida omhoppning på ponny :P Så jag använde mig mycket av Carros råd om att hålla skänklarna intill hela tiden och inte släppa. Så red först snäv sväng till oxern och hoppade det snett, hon hoppade direkt, rakt fram och därefter helt om och på räcket, men där kom jag för snett och hade för lite ytterskänkel så där smet hon lite. Gjorde samma sväng igen och det blev samma sak. Tog ut svängen lite och då hoppade hon jättebra. Jag tror att min storhästridning har tagit bort min omhoppningskänsla lite och idag när jag red Della fick jag tillbaks den. Nu tror jag det kommer gå bättre på tävlingar med Romero :) Jag red sen ett "ärevarv" i galopp och gasade på lite på långsidan bara för att det är så kul :P När jag sen skrittade av henne så kände jag att jag hör hemma där. Därav dagens rubrik. Jag kände mig hemma igen :') Asså, det är över 1 år sen nu. Jag borde inte känna så :/ Jag hör inte hemma på någon storhäst än, jag har fortfarande tre år kvar på ponny och jag borde ta vara på den tiden. Jag är femton år och tävlar redan storhäst, det känns inte rätt :o Jag vill hitta en ponny igen, en ponny att leka med, en ponny att tävla med :( Visst är det kul att rida storhäst, men ponnytiden är ändå det roligaste i en ryttares karriär. Jag måste hitta en ponny, det bara är så.
In med henne och upp i cafeterian. Satt där och snackade med Torun, Danne, mamma och Andy och Busig. Och efter ett tag kom min fru :D Vi hade jättekul däruppe. Pratade, skrattade, lekte, lyssnade på musik, helttrevligt! Haha dagens dialog får väl bli denna x)
Jag - *tar mammas kaka*
Mamma - Det där var min kaka!
Jag - Ja, synd.
Danne - Va nu snäll mot din mamma!
Jag - Vrf lägger du dig i, det var väl inte din kaka jag tog?!
Danne - Nej, men jag fightar för den sidan nu. 
Jag - Jag väljer aldrig sida. Förutom om det finns en sida som är Mot Danne och en som är För Danne, då väljer jag Mot Danne.
Danne - Jadu, det är ömsesidigt isåfall.

haha, vi är kassa. Jag hämtade iaf en ny kaka till mamma sen så hon blev nöjd och Danne blev nöjd. Eller nått. Han blir aldrig nöjd :P haha!
Efter ett tag gick vi iaf ner i stallet. Danne tog ut och longerade Chamaro, Mia tog ut och red Calorie och jag gjorde vid Harboe för han behövde lite motion. Så jag tog ut i ridhuset, skrittade ett bra tag för att känna hur han kändes. Han va lite spänd i början men när han kände att jag var lugn och satt med stadig hand så slappnade han av och gick i lägre form. Han arbetade till och med med ryggen! När jag sen galopperade så satt jag bara lugnt och ställde honom på volten och satt avslappnat i sadeln och helt plötsligt längde han ut sin stötiga galopp till en lång gungstolsliknande galopp. Han gick i form även här och arbetade och kändes mycket fin. När jag ridit igenom honom bad jag mamma komma in i ridhuset så hon kunde sänka hindret som stod där. Travade på det första gången och då stannade han som vanligt. Men istället för att trava eller galoppera därifrån med hård hand, skrittade jag lugnt runt och när jag sen var ställd mot hindret igen skänklade jag honom och då hoppade han utan problem över. Och istället för att rycka tillbaka handen efter så han började skaka på huvudet så tog jag mjukt tillbaka handen och han kände plötsligt mer självförtroende. Red emot det igen och då hoppade han direkt! La upp det till ett räcke(det var ett kryss) och hoppade det med. Nu hoppade han genom ryggen och med bra benteknik. Det är sjukt vad lite eftergift kan göra alltså!
In med han i stallet. La på han ett annat täcke än det rosa för det passar inte riktigt :/ Så han fick ett blått istället som låg helt perfa på han!
In i klubbis ett tag sen och värmde oss. Sen kom pappa och hämtade mig så jag kunde komma hem och fixa mig lite. Bytade kläder och fixade håret, mer pallade jag inte. Vi skulle juh trots allt bara hem till Emma. Åt jättegod mat hos Emma, så credit till henne för det! Hade inte ätit heller på 7 h så jag åt rätt mke x) Axel pratade hela tiden, han är för go! Sen spelade vi några rundor Buzz och skulle sen sätta ihop Wii som de inte haft upp sedan de flyttade xD Så vi hittade typ inga delar, jag och Henke då. Det hela slutade med att Emma fick leta upp allt, eftersom det var hon som slängt ner allt i lådorna :P Hittade allt och började spela. Spelade först bowling men sen slutade kontrollerna att fungera för batterierna var slut x) Så när Henke bytat och kollat säkert tjugo batterier som alla var kassa så till slut snodde han batterierna från dvdkontrollen x) Sen spelade vi svärdfäktning och vi hade så jävla kul. det var sjukt kul xD Vid tolvslaget gick vi ut för att titta lite men gick in efter dryga fem minuter då Smilla höll på att hyperventilera av rädsla :( Hon fick halv panik av det, verkligen! Stackars lilla vovven :( Så vi stod i fönstret där inne istället och såg faktiskt stallet 2000krstårta ;o Liksom, palla smälla av 2000 spänn rakt upp i luften som är över på 1 minut :s Ja, så sen spelade vi Wii i typ två timmar till och åkte sedan hem vid tvåtiden :) 
Nu ska jag sova :P Ha det underbart! 
Och just de! Gott Nytt ÅR!

Kram Linnea

RSS 2.0