Jag hatar ridhuskyla.

Det är en speciell rå kyla i ridhus alltid. Förutom i skolan så klart men hemma är det sååå kallt alltså! Fan det är till och med kallt när det är varmt ute nästan :P
Jag har varit hemma i en dryg timme nu och min högra stortå har inte tinat än alltså.
Ma Cherie var iaf skitfin idag. Lite flaxig till att börja med och lite tung men det blev bättre och bättre! Till slut bar hon sig jätta bra och var skitfin.
Vi påbörjade även träna ryggning och att flytta för ytterskänkeln på en liten yta. I början fattade hon inte alls och bara skakade på huvudet men vi upprepade sakerna ett par gånger, sen travade vi lite och gjorde annat och gick sen tillbaka till ryggningar och flyttningar. Det gick också bättre och bättre och hon fattade nästan direkt. Så skönt med en intelligent unghäst!

Skrev lite i mitt dokument idag igen. Det är som en virtuell problemdagbok :P Konstigt nog känner man sig bättre efter man skrivit lite i den. Där behöver jag inte oroa mig för att någon ska läsa eller ta illa vid sig. Och om man nu tvunget ska klicka upp den endå så får man skylla sig själv faktiskt! ^^

/Linnea

Favorit i repris: Robin Stjernberg!

En vän till mig som jag träffade för hela 6 år sen snart ;o Shit vad tiden går!
När han var 15 och jag var elva kom jag trea i en tävling som han vann. Jag, min syster Emma och mamma tyckte han var så duktig när han sjöng Hold Me Now så Emma blev nästan kär. Hon kände också igen honom men kunde inte komma ihåg varifrån just där och då. Robin blev i alla fall överlycklig över vinsten och kramade alla som stod nära honom. Jag var en av dem ;) *status* haha!
I vilket fall som, Emma kunde verkligen inte komma till ro utan lyckades hitta Robin på Lunarstorm som var väääldigt inne då, stenåldern ni vet ;) Och där fick vi reda på att Robin skulle delta i Sommarchansen senare på sommaren nere i Malmö. Det var nästan självklart att vi skulle åka dit, fast vi åkte lite sent och körde fel i Malmö. Vi kunde verkligen inte hitta en parkeringsplats nära Pilgrimsparken alls! Så vi missade de två första bidragen men Robin missade vi såklart inte. Han kom vidare till final som skulle hållas ett par veckor senare.
Under de veckorna pratade Emma med honom på lunar och fick även studioversionen av Hold me now och en annan låt som han spelat in när han var tretton. När det var dags för finalen åkte vi TIDIGT, jag tror klockan var 1 när vi åkte hemifrån och det började 6 tror jag. Robin vann. Alltihop!
Efteråt när vi var på McDonalds på vägen hem tittade vi plötsligt ut genom fönstret och ser en människa springa mot rutan från McDriven. Det var Robin och vi gick ut och gratulerade honom nu när där inte var 1500 människor runtom honom :P
Robin var tidigare en del an bandet What's Up! De släppte sin första skiva 2007 och det var också då vi träffade dem för första ggn. Robin skulle ner till Sommarchansen igen och sjunga där på första deltävlingen. Vi åkte ner igen och kollade på dem. Det första de sa där var "Jag tycker vi börjar där vi slutade förra året" Publiken var helt tyst, förutom min syster som kopplade fortare än någon annan. Så hon började skrika innan Robin ens kom ut x) Pinsamt, jag vet! Jag bara stirrade på henne. Hon bara "Hon menar ROBIN!" haha, att koppla så fort x)
Då fick vi också se What's Up! in Action för första gången och träffade dem bakom scenen efter. Jag tog massor av bilder, tror ni jag kommer ihåg var de är? De ligger säkert på någon av mina miljoner bildskivor här någonstans, känns som om jag borde leta upp dem :/
What's Up! killarna var iaf helcoola och verkligen jättetrevliga. Det blev inte många ord sagda till dem men jag kommer iaf ihåg att vi redan var bakom scenen när Robin kom bak och att han lyste upp som en glödlampa vid åsynen av oss. Att sedan Ludde och Eric höll på att springa rakt på oss är en annan sak x)
Emma åkte och kollade på Robin och resten av what's up ett antal ggr den sommaren, jag hade annat att göra så jag kunde inte hänga med.
Jag visade mamma Robins Grenade-cover nån dag efter han gjort den. Men inte videon utan på mobilen så hon hörde bara det. Redan efter första textraden kände hon igen rösten. "Du kommer veta vem det är i refrängen." Och mycket riktigt, när han sjöng "GRENADE for ya" sa hon "Är det ROBIN?! Gud vad han har vuxit! :o" Jag visste det, att hon skulle komma på det precis där. Det var väl ett typiskt Robinvibrato, I guess ^^, Hon trodde inte heller på mig när jag sa att det var 5 år sedan vi träffade han för första ggn. Men det är sant. 2006 Hembygdsgården i Hässleholm.
Nu ska jag berätta en sak för er. När idolauditionen började på tv och det var i Lund. Jag missade nästan hela programmet för jag var inte hemma. Precis när jag kommer hem så får jag ett Kik-meddelande från min syster där det stod "ROBIN IDOL TV4 NU!!" typ. Jag bara whaat? men slog på tven. Och där mitt i rutan satt han och sjöng en av mina absoluta favoritlåtar. Tre sekunder efter hans audition gick jag in på facebook och det enda man kunde se var "Robin Stjernberg är nu vän med **** och 350 andra personer"  Man bara, wow. Att det går så fort egentligen :P
Och en sak som var ännu roligare. Flera stycken av mina vänner sa att han kommer inte gå nånstans, Moa kommer vinna. Och fyfan vad glad jag blev varje gång han kom närmre och närmre finalen. Han visade er alla att han har en grym röst, den rösten som jag vetat om i 5 år (!!), och han kom fanimej tvåa i Idol 2011!
En ännu roligare sak var att på bussen till skolan på morgonen kunde man höra vem alla pratade om och då var det Robin. Jag brukade bara le lite diskret för mig själv.
Och så många som inte trodde på mig när jag sa att jag kände honom. Så många! Men här har ni hela historien, och nu kan jag faktiskt säga "Jag känner Robin Stjernberg" och ingen behöver fråga vem det är.
Man får skryta lite ibland ;)

JAG VILL TILL VÄLA!

Ja, älskling har äntligen lyckats övertala mig, jag vill till väla! Egentligen gillar jag inte att handla kläder till mig själv, när man inte har så mycket pengar att röra sig med. Jag tycker faktiskt inte om det alls (a) hehe. Jag köper mycket hellre hästsaker :p
Men nu ska jag faktiskt in snart och fixa kläder till mig själv! :) inte idag då men nån dag innan skolan börjar ;)
Idag ska jag rida Mache! Det börjar faktiskt bli riktigt kul nu när man hittat en sadel som passar :)

/ Linnea


Have you ever felt like standing on a rooftop, have you ever wanted to scream?

Och plötsligt vände allt. Jag valde innan att istället för att skriva på bloggen, så skrev jag i ett worddokument. Alla mina tankar, känslor och utan att vara rädd för att någon skulle ta illa vid sig. Det lättade faktiskt sjukt mycket, och jag är glad att jag gjorde det. Det kändes som om jag blev 10 kilo lättare efteråt :) Kanske låter helknäppt men jag är lite halvknäpp så det blir bra ändå ju :P

Jag blev iaf också mycket gladare och det är så skönt att slippa ha det att tänka på. Det hade varit awesome med ett minnessåll, sånt som dumbledore har i Harry Potter. Så man liksom kunde spara sakerna men slippa ha de i huvudet ;)

Sen har jag också pratat med lite roliga människor ikväll så jag mår bättre nu :) Det är roligt att prata med nytt folk, speciellt när de är roliga människor :D Haha, världens kladd x)

Pratar också med Memet, längesen jag såg honom och det är synd :( Vi va rätt bra vänner när vi båda gick på CT :/ Men vi får försöka ändra på det på något vänster :)

Jag upptäckte det btw, att det bara är tio dagar tills vi börjar skolan igen :o Tiden går fort! Imorgon, eller idag rättare sagt, ska jag till stallet och rida Mache :) Ha det så bra!

/Linnea

The walls are closing in.

Så nu var jag klar! Så nu är allt fixat i köket och hallen, eller så mycket som jag kan göra. Nu ligger jag bara i sängen och lyssnar på musik och väntar på Krille. Lyssnar igenom gamla favoritlåtar som turn right, black keys, fly with me och många fler. They make sense, jag älskar Nicks texter.

/Linnea


Let's leave the past behind us.

Jaop, klockan ringde 9 i morse, jag gick upp och stängde av den, gick och la mig igen och sa till Krille att väcka mig om tre timmar.
Det hörde inte han. Så det slutade med att jag vaknade 13:40, do the math, det var nästan FEM timmar efter klockan ringde. Och hans första kommentar: "Fan du kan juh sova hur länge som helst! Väcker man inte dig så sover du hela dan! ;o" No shit, jag trodde du visste det vid det här laget x)

Ja, och de skulle till Marianne (SA DOM) och hjälpa henne flytta lite saker. För ca 20 minuter sen fick jag reda på att de var i PERSTORP?!?! Jag hade juh kunnat komma till min häst samtidigt då juh :( Inte okej asså ;(

Ja, så jag har iaf roat mig med att spela Wordfeud, glo på film och städa idag. Jag såg Knight and Day och den är lika bra varje gång. Rolig actionfilm, finns inte så många ;)

Sen har jag precis satt upp alla saker i skåpen igen från diskmaskinen, och satt igång en ny. Med disk såklart, ifall någon får för sig att märka ord. Sen dammsög jag köket, hallen, datorrummet(eller en del iaf) och en del av stora rummet. Tvättade också golvet i hallen och köket. Jag ska snart gå ut igen och fixa resten, sen vet jag inte om jag kanske går och lägger mig igen.

/Linnea

Test - 100 frågor!

Mia, min kära lilla vän Mia, har skaffat blogg! Detta såg jag precis och hittade en rättså intressant lista där som jag faktiskt snodde, hoppas det var okej? ;) Det är 100 frågor och jag tänkte försöka svara på alla, får se ;)

1. Vad är klockan just nu: 23:13
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis: Öööh, typ Linnea Sofi Lindqvist
3. Smeknamn: Linnea, Nea, Lelle, du, fjant, tönt, listan är låång... ;)
4. Civil status: Upptagen med världens bästa! :)
5. Antal ljus på din senaste tårta: vet inte faktiskt (a)
6. Husdjur: Smilla (Hund), Athena och Hera(katter)
7. Hårfärg: Vad kan man säga, färgen heter typ mahogny eller kastanj, kommer inte ihåg (a) ;)
8. Favoritfärg: Röd!
9. Piericing: Navlen, vet faktiskt inte om öronen finns kvar :o ;)
10. Tatuering(ar): None
11. Födelseort: Ängelholm
12. Bostadsort (vid födelse): Perstorp
13. Nuvarande bostadsort: Hm.. Lite i Åsljunga, lite i Perstorp ;)
14. Har du varit kär: Japp, som in i..
15. Har du varit i några andra världsdelar: Nope
16. Har du varit med om en bilkrasch:
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): 4
18. Kaffe eller glass: Glass
19. Snuttefilt eller kramdjur: Filt, måste jag säga.. :)
20. Salladsdressing: Vilken sort?
21. Färg på strumporna: svarta helst :)
22. Lyckotal: Det är ett sånt man brukar ha, jag tror mitt är 13 för på nått sätt är alltid min turdag fredagen den trettonde (Evilchild?)
23. Favoritfilm: Det finns så många, hmm... Måste nog säga The Twilight Saga x)
24. Favoritcitat ur en film: Inte en jävla aning xD
25. Bästa semestern: Landön!
26. Favoritmat: Moussaka ;)
27. Bästa veckodagen: Fredag
28. Senaste låt du lyssnat på: Bless the broken road - Rascal Flatts
29. Tandkräm: Pepsodent
30. Favorit TV-program: CSI, NCIS, Criminal Minds, Cold Case, etc.
31. Favoritrestaurang: Haha, har inte varit på så många så får säga Haket i Helsingborg (a)
32. Favoritblommor: Linnea såklart ;)
33. Tycker inte om: hm.. typ för mycket kryddor?
34. Sport att titta på: Hoppning!
35. Snabbmatsrestaurang: Amigo :D
36. Senaste sjukhusvistelse: Oj, det var nog när jag bröt armen för typ 6 år sen kanske? x)
37. Favoritdricka: Hallonsaft eller hallonsoda :)
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Hemma är det grönt :S Men jag vill ha benvitt med en fondvägg i brunt ;)
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: jag har inte gjort det än så inga :D ;)
40. Vem/var är du om 10 år: Helst i USA, på hästryggen ;)
41. Vem fick du senast e-mail från: Vet inte, kollar aldrig typ x)
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nope
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Vet inte :P
44. Vad gör du när du är uttråkad: Sånt här eller spela wordfeud :P
45. Fras/ord du använder (för) ofta: fjant!
46. Vän som bor längst från dig: Laxen tror jag :P
47. Vad retar du dig på: Små detaljer oftast, som att något inte är samma färg eller något sånt x)
48. Det bästa du vet: Ma Cherie <3
49. Läggdags: När jag är trött :D
50. Snyggaste skådespelaren: Svår den.. Zac Efron eller Joseph Gordon-Levitt (Arthur i Inception). Men om vi räknar för länge sen så lätt Leonardo Dicaprio i Titanic!
51. Hur många köttbullar lägger du upp på en tallrik: Beror på storleker på köttbullarna såklart ;)
52. Vad är klockan: 23.32
53. Bästa artisten genom tiderna: Justin Bieber!!! Nej. Elvis måste jag nog säga faktiskt.
54. Favoritspel: Spelar inte, men tro't eller ej, Wow :P
55. Favoritfilmmusik: Disneymusik klår allt.
56. Skostorlek: 38-39
57. Syskon: Emma, Kristoffer och Simon
58. Favoritpålägg: Det ändras efter period men just nu så är det cognacsmedwurst xD
59. Om du var tvungen att skänkabort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: Unicef tror jag
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Vacker (obvious eller? :P)
61. Bästa bok du läst: Nyckelväktarna
62. Är du internetberoende: Hehe :$
63. Favoritdjur: Häst såklart?
64. Gillar du snö: Nä, inte nånstans!
65. Favoritglass: päron och vanilj :D
66. När köpte du något åt dig själv sist: hehe, vet ente, det mesta går åt till hästen (a)
67. Är du långsint: Hm..
68. Din sämsta egenskap: Finns många.
69. Vilken är din bästa egenskap: Jag kan ta ett skämt, om det är ett bra skämt vill säga ;)
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Gå ut skolan, ta körkort och spara till en bil så jag kan köra var fan jag vill!
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000kr: aldrig i hela mitt liv!
72. Vad gör du i sommar: Så lite som möjligt! Nej men sköter hästen och tränar med henne såklart :)
73. Mest intressanta stad du varit i: Stockholm kanske x)
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: Fråga krille, han brukar kalla mig höna, apa, gris, och alla andra fula djur som finns x)
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Deras sätt att va och bete sig :)
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Krille <3
77. Favoritgodis: Såna gulröda runda saker från K3!
78. Spelar du nåt instrument: Näpp
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Ridning
80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: Patrick Kittel, för han verkar va en helt awesome dude ;)
81. Vilken film såg du på bio senast: The Hangover - Part 2
82. Senaste köpta skiva: Inte en aning xD
83. Roligaste konserten: Oh, vet inte ;)
84. Bästa känslan: Känslan av kärlek
85. Samlar du på något: Pengar kanske? x)
86. i så fall, vad: --
87. Är du feminist: Vet inte :)
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: Gitarr
89. Favoritskiva: Vet inte
90. Bästa kompis: Jessica, får jag nog säga :)
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: lite smått cp kanske?
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: mitt hår ;o
93. Favoritlåt: Don't stop Believing - Journey
95. Har du en mobiltelefon: Ajfån!
97. Vad är det vackraste som finns: Krille och Ma Cherie :)
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka?: USA! Kentucky, helt klart ;)
99. Är du homo- eller bisexuell: Näe
100. Vad är klockan nu när du är klar: 23.46 :) Tog 32 min ;)


Hähä, orkade ni läsa allt? :)



Whenever you knock me down, I will not stay on the ground.

Slappedag idag. Somnade inte förrän i morse, hade lite av ett filmmaraton hemma själv eftersom krille va ute. Så jag gick inte och la mig förrän halv sju i morse, när krille kommit hem igen.
Vaknade tre och blev frågade om vi ville till Torun på kvällen och äta. Så fick det bli och jag har alltså inte varit i Perstorp idag. Tänkte försöka åka dit imorgon :)
Ja, jag ligger just nu och lyssnar på Justin Bieber. Inte alla låtar då, bara never say never, pray och overboard för de är de bästa låtarna han gjort! ;)
Jag har fett tråkigt kan jag meddela. Krille spelar igen och Tobbe med så jag kan inte titta på film. Har inget att göra och klockan är tio över ett. Tekniskt sett är det då alltså tisdag nu.

Jaja ha en trevlig natt, det är mer än jag kommer ha! :)

/ Linnea


Ma Cherie 22/12

Första dagen på lovet idag och jag åkte till Perstorp vid 12 tiden :) Sen hjälpte jag Torun med hennes kurs att handla och sen var med lite på första lektionen. Sen mockade jag hos Ma Cherie och tog in henne sen.
När vi fikar mockade jag hos dunder och chamaro och fixade Mache sen. Longerade henne lite i stora och gick sen upp i lilla. La ner hindrens till bommar nästan överallt och red lite linjer med små hinder och bommar. När jag sen la upp alla och hoppade dem var hon väldigt mycket mindre framtung. Då låg det på 75 cm ungefär och höjde sen tvåkombinationen och sista oxern på banan till 85. Hon blev först lite överväldigad och sprang sidan om nästa hinder. Men jag bara skrittade henne lite och klappade henne på halsen och när hon kom nästa gång så fokuserade hon bara på andra hindret så hon rev första. Men sen hoppade hon sista oxern superbra så jag är jättenöjd med henne :D efter hon hoppat lite högre så var hon mycket lättare i framdelen också och hon blir tyngre när det är små hinder :( men det var jättekul att hoppa henne och det är bara synd att jag inte gick någon att filma för det hade varit kul att se :)
Just nu sitter jag i bilen med två miffon på väg hem :p de flippar totalt och var helknäppa innan x) nu pratar de bara wow :p
Imorgon blir det stallet igen för krille ska hjälpa Torun med strö och hagarna :)
Ha det bra så länge! :)
/ Linnea


Låttext.

The echos fill my soul
They won't say which way to go,
Just "Trust you heart"

To find what you're here for
or bend another door,
well I'm not sure anymore,
it's just so hard.

Voices is my head, tell med they know best
Got me on the edge, they're pushin, pushin, they're pushing


I don't know where to go, what's the right team?
I wan't my own dream, so bad I'm gonna scream.


/Linnea

Dålig uppdatering, jag vet..

Ja, jag uppdaterar inte så bra som jag gjorde innan kanske och det syns i statistiken. Jag kan inte heller lova att det ska bli bättre för jag satsar inte direkt på att tjäna pengar på bloggen eller att få många besökare, och bara skriva saker som folk vill läsa. Det är inte min stil liksom.. Jag skriver det jag vill och när jag vill och det får ni leva med. De som verkligen vill läsa bloggen gör det också och jag behöver egentligen inga fler. Så är det :)

Jag kanske skulle ha en frågestund eller något? Kom med förslag, jag är lite idélös denna perioden av året. Vädret är tråkigt, människor är tråkiga, inget liv och rörelse. Det är mörkt fram till 8 på morgonen, nästan halv nio och blir mörk redan vid halv fyra. Riktigt tråkig period, och vad ska den egentligen va bra för? Många älskar vintern pga julen, men eftersom det ändå aldrig blir något av julen i min familj så ser jag INGA som helst fördelar med att det är vinter. Ingen julmat, ingen julgran, inga klappar att slå in den 23:e. Så varför tycka om julen? Finns inga fördelar. Jävla tur iaf att vi har sluppit snön, det ska vi va tacksamma över. Jag hatar snö, det är kallt och halt och slaskigt och eländigt. Ännu värre är det att ha hästar, man ska pulsa ut i snön på morgonen, det tar tre hundra år för man halkar åt alla håll och kanter. Hästarna har ingen mat i hagen på dagen förutom ensilaget de får, det blir lerigt och tråkigt i hagarna. Och sen när de ska in får man knacka styltor på alla som har skor för de får världens fetaste platådojjor på fötterna. Sen är det också kallt i stallen och ännu värre är det i ridhusen. Vattnet fryser och ensilaget fryser. Fingrarna känns som marschmallows när man rider, så man knappt kan hålla i tyglarna. Det gör ASont att sitta av när man inte har något känsel i fötterna. Och som om det inte vore nog med dålig blodcirkulation i händerna så de alltid är kalla. Nej på vintern förlorar de nästan allt blod, jag får sk vita fingrar. Det gör skitont, det tar en evighet att bli av med och det gör till och med ont när de börjar bli varma igen. Pga värmen.

Oj, vad långt det blev, det var faktiskt inte meningen. Men ni kanske förstår att jag väldigt starkt ogillar vintern. Inte bara vintern utan alla dess tillkomster som jul och nyår. Nyår är också ett jävla påhitt, smälla upp sådär 1000 spänn rakt upp i luften baraför att? Det finns ju faktiskt de som dessutom smäller flera veckor innan och flera veckor efter, vad är det då för vits med det? Personligen tycker jag inte om det heller, Smilla (min hund) blir livrädd och springer och gömmer sig under sängarna. Hästarna står med all säkerhet i sina boxar och darrar av rädsla. Jag har dessutom känsliga öron så jag måste hålla kuddar för öronen typ. Och varför? För att vi ska veta att vi ändrar år! Men vet ni en sak? Köp en almanacka, det står där. Det är dessutom betydligt mycket billigare, kostar max 100 kr.

Och så blev det ännu lite längre, sorry people, men jag är sjukt uttråkad. Klockan än 23:08 och jag sitter hemma, ensam vaken hos min far och väntar på Krille som aldrig kommer. Liksom, vid 18-tiden sa han någon timma till x)

Jag gillar inte vintern eller julen eller något som hör med det. Det blir bara en besvikelse varenda jävla år ändå. Men det är också bara vad JAG tycker. Ni andra får gärna tycka om det, struntar blanka i vilket.

Om någon stör sig, håll det för er själva eller kommentera. Jag vill inte höra det från någon annan än personen som sa det, jag vill helst kunna försvara mig.

/Linnea

Julafton.

Ja, det är juh julafton idag. I morse/förmiddags var jag i stallet och mockade hos Ma Cherie. Sen tog jag av det ena täcket och tog ut henne i ridhuset, där tog jag av det andra och släppte henne lite så hon fick busa av sig. När hon busat ett tag så gick jag bara ut i mitten och kallade så kom hon direkt travandes emot mig. :) Sen tog jag på täcket igen, tog in henne i stallet och la på ett till täcke. Sen la jag hennes kvällshö utanför boxen och gav henne lite i boxen så hon hade något att göra. Efter allt var klart åkte jag hem till pappa och var där ett tag. Duschade och fixade mig och åkte sen ner till kyrkan för att sjunga. Fyra låtar i kyrkan och två i folkets park. Tog nästan två timmar och sen åkte jag hem. Nu sitter jag och väntar på att Krille ska komma hem, så vi kan åka hem sen :P Ja, och God jul och allt det där, jag är inte så mycket för jul :P /Linnea

Julavslutning

Idag var det julavslutning på skolan, och vi hade rätt kul faktiskt :) vi vann inte speciellt många grenar (a) men vi vann iaf samarbetsövningen och det var väldigt viktigt!!!!!! :p
Efter allt hade vi lite egna tävlingar inom klassen och sen åt vi julbord. Och när vi åt så kom vi på att bussen med all säkerhet skulle vara fett full från ridhuset så vi gick bort till välavägen istället.
Skulle ta tåget till Perstorp sen men, i Åstorp somnade jag, och jag brukar inte tänka på det så mycket men jag var nog jävligt trött för jag somnade ordentligt och vaknade precis när tåget rullade ut från perstorp ;o sista jävla dagen som jag ska åka tåg detta året och så missar jag stationen! Så jag ringde krille så kom han bort till Tyringe och hämtade mig :p

Nu har jag precis gjort kladdkaka och väntar på krille men jag tvivlar på att jag orkar vänta uppe x) han är på gymmet kommer om typ 30 min eller mer :p
Ska träna med aase imorgon och sen ska jag ner och försöka rida lite, därefter mocka och sånt :)

/Linnea


Köpa häst? Mange bjuder

Inte så men deras nya är faktiskt helt okej! :) Mange bjuder!

Sitter i skolan och har fett tråkigt. Jag kom redan vid halv men vi börjar inte förrän halv tio -.-' de nya busstiderna passar inte mina tider alltid ;/
Fett trött är jag iaf, tur vi ska ha Pernilla sen så vi vaknar lite :) Sov lite på båda bussarna på vägen hit. Försökte få bort huvudvärken för den är rätt outhärdlig. Roligt att vakna men huvudvärk. Känner på mig att detta kommer bli en bra dag.. ;(
/ Linnea


Dagens hästar 19/12

Ja, det har blivit lite dålig uppdatering de senaste dagarna, har helt enkelt varken haft tid eller ork till det, men det får ni leva med! :) I helgen hade vi julshow på klubben och det var faktiskt rätt många som kom. Jag red Missy i hoppgruppens uppvisning och det gick bra, hon är så jäkla go den hästen. Hon var pigg som fan och det märktes för hon skakade på huvudet och studsade lite ibland, men hon gör iaf inget överdrivet :) Söt hestapolle! Sen att Mache var fjantig och sprang över mig i hagen, det är en annan femma. Idag har jag iaf ridit Dustin i skolan, och jag kan säga att det gick inte speciellt bra. Jag kände mig inte riktigt säker för han vägrade att bocka av sig när jag longerade honom, så jag satt nog och spände mig lite. Jag var hela tiden på vakt ifall han skulle göra något och när man inte kan slappna av på hästen blir det pannkaka av allt. Han slängde sig två gånger, annars gjorde han inte så mycket och han var väl egentligen ganska fin, men jag vågade inte riktigt ge honom plats att röra sig på. Det är liksom inga små bocksprång han gör heller och jag vill helst inte bevittna det igen. Kasst som sista ridpass i skolan för detta året.. Matte prov sista lektionen = slutade så jag hann med tåget 47! Hemma 14:32 och gick ner till stallet. Fixade Ma Cherie ordentligt idag för jag hade gott om tid på mig. Tvättade hovarna också för de var ordentligt leriga. Senare när hon var klar helt tog jag upp henne till lilla ridhuset och släppte henne. Körde join up, där jag fick henne att springa runt mig på en volt utan att stanna och så fort hon ville sakta av smackade jag och så, sen slutade jag och vände mig ifrån henne. När hon sen gick upp bakom mig och ställde sig bredvid mig blev jag helt varm i kroppen för att det fungerade! :') I början av hennes utbildning hade det aldrig funkat. Sen kom jag på att det var länge sen hon löshoppades, så jag satte upp ett litet hinder på ena långsidan, det var kanske 60 cm (?). Det roliga var att där är inga linor eller snören eller infångare och ingenting, och när jag gick ifrån det och smackade på Mache lite så började hon trava och sen när hon säg hindret så fattade hon galopp och hoppade elegant och enkelt över hindret :o De flesta hästarna hade sprungit runt om istället för att hoppa för varken jag eller mamma ringade heller in det x) Sen vände hon när hon kom till kortsidan och hoppade det från andra hållet med :P Hon var superfin, och om bara min iTunes kan funka så kan jag lägga upp en lite film på henne :) Harboe var skit idag. Han var lat och stel och gick lite som en körhäst i vänster varv från början och vägrade ta vänster skänkel. Han vägrade ta någon skänkel förresten för så fort jag skulle gå fram i trav och gav honom skänkelhjälper så saktade han ner istället till seg skritt :S Helt knasig. Det var inte ett roligt ridpass alls idag, Skit jobbig var han. Imorgon måste jag till Perstorp och hämta lite glitter till julavslutningen på onsdag. Och imorgon har jag 3 lektioner och börjar halv tio, trots det måste jag lik förbannat åka med bussen 07.05 x) Kul! /Linnea

På väg till hässlehåla

Sitter på tåget nu, på väg till hässlehåla och ska kolla på Robin :) sen får vi se om jag lyckas komma så nära så jag kan få prata med honom :p

Hästarna har inte gjort annat än vilat idag skulle jag tro och det är väldigt tveksamt om jag hinner göra något. Jag ska hjälpa mamma hämta en soffa och två fåtöljer. Vi får se :)
/Linnea


Friday again.

Och så var det fredag igen. Det är nästan kriminellt vad veckorna går fort nu, men så skönt! Tre veckor lov nästa vecka ;)
Igår gjorde jag inget annat än det jag sa att jag skulle. När jag kom hem fik jag och la mig i soffan och kollade på typ criminal minds, scrubs och något dokumentär om skådespelaren i "A Knight's Tale". Han dog för tre år sen, jag hade faktiskt ingen aning om det! :o han har ju spelat i "Brokeback Mountain" också och i "Casanova" som exempel och han blev bara 28 år ;o konstigt..
Men i vilket fall som så somnade jag och sov i tre timmar. Krille sa att han väckt mig och sagt att det var mat, men jag har ingen minne av det så jag pratade väl i sömnen igen ;) klockan var iaf 21:17 tror jag när jag vaknade så jag sov ett tag.

Nu är jag snart i Örkelljunga furulund på väg till skolan och idag ska vi bara se på film hela förmiddagen :D sen slutar vi tolv som vanligt. Då ska jag till Perstorp och ikväll ska jag till Hässleholm och lyssna på Robin! :D

/Linnea


Måste bara dela med mig.



Asså, shit, jag trodde verkligen inte att folk kunde vara så tröga. Vadå, "är skåne ett landskap"?! Läs på för faan! :O

/Linnea

Micketräning

Ja imorse hade vi träning för Micke igen. Denna gången hade jag Dustin och det gick bra, i början var jag lite för mycket tillbaka för att jag var rädd att han skulle slänga mig igen, man vet aldrig. Det blev bättre men inte helt bra enligt min mening ;/ kunde gått bättre! Sista träningen för Micke för denna terminen och detta året faktiskt ;)

Efter jvsen åkte jag till stattena och väntade på bussen. Nu sitter jag på bussen och vi har hunnit till berga! Hehe :)
Har en jävla huvudvärk men kan va för att jag kollade på film till 23:15 igår hehe (a) men, in my defense så var filmen bra och rolig så :) somnade lite halvt på djurhållningen när vi skulle kolla på film så jag ska hem och vila mig nu :)
/Linnea


Gårdagen.

Jag varken hann eller orkade skriva på bloggen igår när jag kom hem så jag får göra det nu.
Igår hade vi tömkörning i skolan så där är inget roligt att berätta. Vi, eller jag åtminstone, fick igår låta hästen gå på rakt spår lite och det gick bra. Gunvald som jag tömkörde igår var superlyhörd när det gällde allt med tömkörning att göra så det gick super med honom ;)
Slutade tolv igår också så jag åkte direkt till Perstorp. Men istället för att rida missy på lektionen red jag istället Habbe :) han var väldigt stressad i början och bara sprang. Så efter varje gång vi ridit över en eller flera bommar så gjorde jag halt så han skulle förstå att han inte skulle dra så förbannat. Och det tog ett tag för honom att förstå det för han fortsatte att springa på som en idiot. Men när vi började hoppa sen så krävde jag inte att han skulle hoppa direkt för han är fortfarande lite rädd för bommar. Andra gången skulle han över. Och det gick bra, han har fått extremt mycket bättre rygg sedan vi började träna honom lite mer, stretchade loss hans muskler och masserade nacken på honom. Han har iaf väldigt lätt för att sätta muskler för han har fått mycket mer muskler på båda sidorna av manken.
Oxern vi hoppade igår var inte speciellt hög, allra högst 70 cm tror jag och första gången blev det ett stort språng för han var lite osäker på om den skulle äta upp honom eller om den skulle låta honom va :p men andra gången hoppade han riktigt bra igenom ryggen och allt!
Sen var det också en kombination som vi skulle hoppa. Han har också blivit snäll och istället för att springa förbi så höjer han huvudet lite och backar av långsamt och stannar lugnt framför hindret. Sen nosar han lite och sen kan han hoppa :)
Personligen tycker jag riktigt mycket om ponnyn för han är så extremt speciell. Han ser alltid sur ut och så. Han är inte dum men han vet inte hur han ska uppföra sig. Han ser inte människor som sin högre man. Han tror liksom han är störst, bäst och vackrast. Men han gör som Anastasia gör på skolan, när man tar av grimman och lägger tyglarna över halsen så istället för att ta bort huvudet och försöka smita från tränset så lägger han huvudet i famnen på mig och ska mysa innan man får tränsa. Han står sen där och myser och halvsover i några minuter innan man får sätta tränset på honom och sen är det inga problem alls. Innan har han tagit upp huvudet och slått det från sida till sida och uppåt, gjort allt för att undvika det. Det gjorde han också i början av att jag började rida honom och nu gör han så :') söt ponny :)

Nu är jag påväg till skolan och en Micketräning men bussen är fett försenad så jag hoppas jag kommer i tid ;/

/Linnea


Tisdag.

Det är redantokarsg och jag åkte med bussen för 10 min sen, klockan är 07:19. Vet ni vad det roliga är???? Jag börjar inte förrän halv tio och får sitta på knutan i 45 min innan jag åker till skolan. Så jävla retligt, min buss stannar på älvsborgsgatan EN JÄVLA MINUT efter ridhusetbussen stannar där om jag åkt 8:01 -.-' lägg märke till ordet efter i den meningen. Irriterande till 110%! Men i vilket fall som så är jag nu på väg. Hela dagen igår hade jag svinigt äckligt jävla ont i vänstra höften. Jag vet inte om jag suttit på något konstigt sätt på bussen eller om jag låg konstigt under natten eller nåt men jag hade riktigt pain in the ass ont. Kanske sträckte något där eller gjort illa något ligament. Ont gör det iaf, kan ni tänka er? Not nice at all. På kvällen smorde jag in med arnikagel för att se om det hade något verkan. Nope, i morse när jag vaknade hade jag en pulserande smärta, lite lik växvärk, på samma ställe. Jag kunde inte gå, inte stå och inte ens ligga i sängen på något sätt. Sjukt, tyckte jag, men när jag åt frukost tog jag samtidigt en Ipren, så om det är någon slags inflammation så försvinner den förhoppningsvis. Detta känns bara lite sådär halvtradigt, jag är 16 år och kan knappt ens gå. Som om det inte vore nog så har jag så mycket spänningar i ryggen så jag kan stå som elaggregat till ett stängsel. Det är kul det! Tur att det är min "vilodag" idag för imorgon blir det fullt upp efter skolan. Tre hästar, två ska ridas och den tredje ska longeras/tömköras. Japp, så får det bli! /Linnea


Dressyr med Dustin.

I morse red jag dressyr på Dustin igen. Förra gången gick mindre bra, då han slängde av mig i galoppen. Men idag gick det bättre för jag longerade honom innan :) Han är en liten buse egentligen för han ser ut att vara seg när man bara låter honom galoppera runt, men idag schasade jag på honom lite och då bockade han ett par ggr. Sen hoppade jag upp efter att jag tagit bort longeringslinan. Idag fick vi rida lite självständigt som framridning och det var bättre faktiskt för då kunde jag fokusera mer på Dustin och mig själv. Han kan liksom hitta på bus när som helst den lilla hästen. Men idag var han riktigt fin. Han ville inte gärna ta bettet i början och letade riktigt efter saker att bli rädd för. Och sen blev han lite motsträvig och gick emot skänkeln så jag fick ett spö som jag använde en gång på bogen för att tillrättavisa honom och sen när jag kom till Ann nästa varv så slängde jag det igen. Det var allt jag behövde det :) Sen efter det tog han skänkeln bättre och även bettet. Jag red lite tempoväxlingar för att få igång ryggen och bakbensaktiviteten. Det svarade han superduper bra på! Jag växte liksom en hel decimeter där jag satt :p därefter red jag skänkelvikningar och lite volter med halter i så han skulle lyssna. Tillslut var han faktiskt riktigt fin och då galopperade vi lite och där vart han ännu finare! Jag stod lite i fältsits på långsidorna för att inbjuda honom till att sänka nacken och höja ryggen. Det svarade han också super på och sen på kortsidorna satte jag mig ner, tog en halvhalt och samlade honom och släppte ner honom igen. Efter galoppen sög han så mycket på bettet så han blev nästan lite tung. Men det är bättre det så han inte är fokuserad på allt annat. Han var skitfin och jag kunde t o m släppa tyglen och bara hålla med hand. Så som jag bra kan göra på Fashion när hon är riktigt igenom i kroppen. Efter lite serpentinbågar i trav red vi ner hästarna och då sänkte han sig sjukt mycket, nästan så att han gick med nosen i sanden x) Jag fick faktiskt bra beröm trots att jag red på Anns lilla älskling :) hon sa att det såg prydligt ut och log stort när jag red förbi henne med en hand och vinkade med den andra :) hehe. Jag är nöjd med passet faktiskt :) / Linnea

Veckans ridschema

Måndag: dressyr med Dustin i skolan
Tisdag: vila
Onsdag: markarbete med Dustin i skolan eller tömkörning
(förhoppningsvis) tömkörning Ma Cherie, markarbete Harboe hemma, Missy hoppning
Torsdag: hoppträning med Dustin för Micke Nolin i skolan
Fredag: Tönkörning Ma Cherie och dressyr Harboe hemma.
Lördag: julshow; Missy paralellhoppning, Della kadrilj med lagen, kanske nått med Ma Cherie (isf join up)
Söndag: vila

Så kommer förhoppningsvis mitt ridschema se ut för denna veckan, jag ska bara försöka hålla mig till det också x) sålänge inte Dustin slänger av mig idag igen så jag får stryka resten av veckan ;)
Ciao!
/Linnea


Startar igen.

Idag är dagen jag startar upp igen. Om folk vill störa sig på mig så får dom göra det!
Jag har haft denna bloggen nu i lite mer än två år, och det är konstigt nog bara de senaste halvåret som folk börjat störa sig på mig, trots att jag skrivit exakt likadant hela tiden. Men, nu är det såhär att bloggen är min och JAG bestämmer vad jag vill skriva och inte skriva. Och jag blev faktiskt riktigt ledsen när jag fick höra att många blev arga på mig pga sättet jag skrev. Tillslut bröt jag ihop och grät, eftersom jag inte visste vad jag skulle göra åt det. Resultatet blev att bloggen lades ner tills vidare för att försöka undvika allt skit.
Men istället blev jag sur och arg på alla i min omgivning eftersom jag inte hade någonstans att "skriva av" mig och det skadade mig ännu mer. Så, därför startar jag upp igen.

Med detta hoppas jag att alla förstår hur mycket bloggen betydde för mig, och hur mycket det skadade mig när alla blev sura och arga på mig för att det JAG skrev på MIN blogg. Om ni inte tycker om vad jag skriver så läs inte bloggen då. Och snälla, håll era tankar för er själva ELLER säg det direkt till mig och inte igenom någon i min omgivning. Och om ni fortsätter snacka skit för saker jag skriver på bloggen så har ni inte här och göra.

Dessutom hoppas jag att alla som blev ledsna för att jag la ner kan förlåta mig och jag hoppas ni fortfarande vill läsa :)

/Linnea


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

,

,

.

.

.

.

.

.

RSS 2.0