Step by step.

Ma Cherie var så duktig idag. För det första följde hon med mig när jag gick runt i boxen med henne och stod inte bara med baktassarna i mitten och trampade runt med fram. Utan nu följde hon mig runt i boxen och gick utmed väggen :) Så jag tänkte att vi får prova att går lite i stallgången sen :)
så borstade jag henne i boxen idag för stallgången var full just då. Borstade också igenom manen, vilket gjorde att hon såg mycket mer välvårdad ut. Sen borstade jag mycket med piggen för att få bort den värsta smutsen lite mer och provade även att lyfta ett ben. Allt gick bra! Vi kom också på ett nytt smeknamn; Twister, pga alla hennes virvlar i pälsen :)
Sen kom Danne och ställde Chamaro i gången -.- Jag som precis tänkte gå där!! Men iaf. Chamaro stod ganska nära den andra väggen och var inte ivägen för oss. Så vi provade. Jag knäppte fast ett grimskaft i grimman och började gå och Twister gick med bredvid mig. Med löst hängande grimskaft närmade vi oss dörren och när jag tog ett steg ut i stallgången tvekade hon i en hundradels sekund innan hon gick med mig ut. Jag berömde jättemycket och gick bort till Loppans box i slutet av stallgången (ca 5m bort) och vände där och gick tillbaka till boxen :D Och där inne klappade jag henne jättemycket och knäppte loss grimskaftet. Sen packade jag lite hö till henne till kvällen men kvälljouren visste inte att hon skulle ha den så hon hade redan lagt in hö, så hon får ha det imorgon bitti istället.


Årsmöte idag på ridklubben. No comment, om vi säger så.

Skolan idag. Mattelektionsdialogen var bäst!
Birger - Slå upp tal 5022
My - Vilken sida?
Birger - Tal 5022
My - 522 eller va?
Jag, Belinda och Birger - TAL FEMTIOTJUGOTVÅ!
My - Jaha, sida 214 var det på.
Vi - O.o

Inget mer roligt, förutom att Robert sprang rakt in i en dörr med en hjälm på huvudet -.-' Dumbass.

Imorgon blir det nog hoppträningen med Romero och sen mer hantering med Ma Cherie :D





Duuuuktig pålle :)

Jaoo, hade morgonjour imorse igen så jag var där vid halv 9 och fodrade. Mamma kom när jag fodrat hela utestallet. Sen fixade vi allt, fodrade, slängde ut hästar och mockade. Sen lyckades jag lura ut Ma Cherie i gången genom att backa ut henne :P Hon ville inte gå ut framifrån för hon är jue inte ledvan så jag körde på ren instinkt och backade ut hästen istället :D Sen borstade jag henne och klippte svansen ca 1 dm för den släpade i marken -.- Fin blev hon iaf i pälsen :D Men hon har en lite rolig virvel. För den virveln som vanligtvis sitter i flanken sitter ca 15 cm längre fram på sidan, men hon har ingen i flanken? x) Lite jobbigt att borsta men det har jag faktiskt inte sett innan :o
Söt var hon iaf :)

Lite mer rättvis bilder :)
Men denna är juh bara för söt!

Lilla lurviga sötnosen :D


Chamaro gick också helt okej, red honom i en ganska hög form, han börjar ta sig som in i nu! Sjukt fin var han när jag red fram. Fast när vi skulle hoppa serien bad jag mamma lägga bommarna i mitten till sidan så jag kunde hoppa de tre hinderna bara. Men Chamaro brukade inte allvar och lyssnade inte på mina halvhalter då, kan va för att han inte hoppat på länge :) Men iaf så la vi till bommarna och GUD vad han fick tänka! Han blev helt trött, mentalt, utav det x) Hade först höga kryss men höjde sen till 80 cm räcken ist och hoppade bra gjorde han. Hamnade lite på bogarna och landade hela tiden i fel galopp men när han hade hoppat en så lång serie för första ggn tyckte jag att han kunde få det :)
Sen hoppade jag ett upp höjt räcke, mest för att se hur pass mycket bättre han blivit. Och visst han har blivit bättre! 1.05 hoppade han idag utan ansträngning, ngt han inte kunnat göra i somras :) Låter kanske lite för en så stor häst (1.77 i mkh) men om man sett honom irl, så förstår man nog :P När jag gasade på honom lite var han till och med högt över, och han hoppade med ryggen. Om jag sedan kortade ihop honom så kom han nära och hoppade av sent, så han är inte riktigt fullt så musklad till att hålla ett kort långsamt tempo och samtidigt hoppa :/ Men det kommer!
Mer har jag inte gjort idag. Imorgon är det skola men helst hade jag varit i stallet med Ma Cherie ♥





Upphöjda bommar

Fick ett litet tips av en god vän att jag skulle höja bommarna från marken på ngt sätt, för att hästen skulle bli mer aktiverad :) Tänkte prova det imorgon!

Hittade detta på Blup precis:


Allting är grönt, riktigt bra faktiskt! Detta är dock Ma Cheries pappa men hennes mamma ser nästan likadan ut, förutom att hon har sämre skritt och sämre galopp :)
Här är förresten Lambourgini :)




Och utav det lilla jag såg henne springa ikväll så är hon sjukt lik sin pappa i traven!





Unghäst :)

Ikväll var vi och hämtade Ma Cherie i Boalt. Det var ingen lätt procedur och hon slet sig en gång, Krilles fingrar brändes av linan och det var nära att vi gav upp. Men sen provade vi att backa till stallet och efter ca 20 min var hästen i transporten utan att hon gick ut medans de fick upp lämmen och linorna. Hon blev lite rädd av mattan när vi drog ner den men det gick bra. Jag stod med henne i transporten och lugnade henne och det gick faktiskt :) Så imorgon påbörjar vi vår hantering av henne :)
När hon kom till Perstorp så var hon dyblöt av stress och det var inte speciellt varm i transporten, bara väldigt immigt. Iaf, ut med pållen och in med henne i boxen :) Söt var hon :)♥






hon ser lite skärrad ut men här hade hon precis kommit till ett nytt ställe, och allt var nytt. Så det är lite orättvisa bilder, men de är de första bilderna på henne i Perstorp :) ♥

Imorgon ska jag rida Chamaro för jag hann inte idag :( Får nog longera honom lite innan sen tänkte jag hoppa en liten hinder serie som ser ut såhär:

Hoppas det går bra! :)





God morgon!

Nja kanske inte, med som god middag :P Jag vaknade för 1,5 h sen, 12 då alltså :) Har precis redigerat en film som jag tycker ni kan kolla på då den betyder ganska mycket, och likaså låtarna i filmen. Jag har väntat lääänge med att visa dessa filmer, har varit rädd för vad hästens ägare skulle tycka.. Men sen kom jag på det, det som har hänt, det har hänt och det finns inget varken jag eller hon kan göra åt det. 
Det är en film på en dressyrträning, ganska lång (9 min) men hästen gick bara för jävla bra på den!
Här har ni den:
http://www.youtube.com/watch?v=ddN8F5Y86Kg






03:02

Ja, nu är klockan så mycket. DAGS ATT SOVA!
Längtar tills imorgon ♥

NH Bilder

Lite bilder från Horsemanshipet idag :)

Mysbild :)♥


Jag hängde mig, han lyfte upp huvudet :P♥


Myshäst :)♥


"var e godiset?!" ♥


"Jag vet att du har godiset däär!!!"

Chamaro är en riktig myspålle :)♥





NH

Körde lite NH med Chamaro idag. Han var jätteduktig för att va första ggn :P Lite lat men det är nog för att han saknar Danne :( Han är i Oslo liksom :)
Men han var faktiskt superduktig. Han har inte riktigt förstått hur man leker för hans mamma dog när han var liten så han var hennes sista föl och därför har han blivit uppfostrad av människor i hela sitt liv = ingen lek med mamma eller andra föl :/ Jag fick iaf honom att springa efter mig och leka lite :)
Men han ville mest kela :P

Klockan är nu 01:31 och jag och Jessie har precis varit ute och gått i 1,5 h. Har pratat om allt mellan himmel och jord, från kärlek till bråk, till psykopater tillbaka till kärlek, till syskon till allt verkligen! Och allt började med Magnus Betnérs skämt om tjockisar xd Men vi behövde det verkligen. Nu vet Jessica precis allt om mig och jag vet allt om henne, och det är ingen annan som vet. Hon vet hur jag känner för saker och ting och hon vet allt som irriterar/glädjer mig i livet.
Det finns nog faktiskt ingen annan som hade pallat allt jag berättat för Jessica nu. Jag har alltid tagit på mig allas problem utan att berätta för ngn om mina. Nu fick jag chansen och jag har aldrig känt mig lättare. Jag satt bokstavligen och berättade ALLT om min familj och om hur jag mådde när vissa personer sa vissa saker. Jag grät tills jag inte hade mer kvar att gråta med, och ingen annan hade pallat sitta med mig utan att börja gråta själv. Men det kändes ändå så bra, för nu har jag någon som jag kan berätta saker för diskret som fattar utan att behöva en förklaring innan. Det känns så bra! ♥

Imorgon ska vi hämta Ma Cherie ♥ Det känns så bra att äntligen påbörja hennes hantering och att jag är en del av det och nu när allt har lämnat mina axlar känner jag mig lättare och mer positiv än någonsin. Nu siktar jag bara framåt och kommer bara tänka på oss, för det är vi värda!




Byte :)

Imorgon sker nog bytet mellan Gogo och Ma Cherie :) Så nu ska jag hem till Carro och hämta min lädergrimma, som hon ska ha hädanefter, sen får vi låna den till Romero när vi ska på tävling :P
Undertiden som jag är i stallet kommer en uppladdning stå igång med ovisade filmer på Jack. Från en dressyrträning när han var så sjukt fin och han blev rättså trött om man säger så :P Han jobbade på så bra att han tillslut drog bakbenen efter sig nästan, nej men man såg att han var trött i bakbenen men han trampade ändå under sig :)

Så nu åker vi! 





Bilderna









Lite bilder iaf :) Ska fixa min videofy också, så jag kan lägga upp filmerna :) 





1.10 m!!

Kanske inte låter så mycket, men för en häst som började hopptränas på låga höjder för ett halvår sen och bara gått en 90cm klass så är hon fruktansvärt duktig. Fashion då alltså :)
Två hästar idag igen - Fashion och Romero.
Romero:
Humör: Lite loj i början, vaknade till när vi höjde hinderna
Outfit - Marinblått schabrak med vit kant och logga (Be somebody)
Ridpasset: Som sagt var han lite loj men vaknade sen när vi höjde hinderna. Vi hade en serie som vi hoppade: två studs, ett språng, räcke, två språng, räcke. Och det första räcket låg väl på typ 90cm kanske. 
Vi kraschade. Kan visa på film sen :/ Så jobbigt att förklara :P
Han blev lite osäker efter det men det gick bra med båda iaf!

Fashion:
Humör: RIKTIG markatta. Så jävla sur så det finns inte, men samtidigt pigg som fan :S 
Outfit: Grått schabrak med blålila passpoal, catago pro skydd fram, eskadron bak
Ridpasset: Ja, hon var riktigt pigg idag, taktade/travade hela tiden i skritten och skulle bara fatta galopp i traven -.-' Hon fick utbrott på mig ett antal ggr, fyfan. En gång stegrade hon sig lite halvt och direkt när hon kom ner på marken så sparkade hon. Inte mig emot. Hon var inte fullt så farlig faktiskt. Det var bara när hon fick för sig att ställa sig rakt upp i luften utan anledning när jag skulle trava på ett hinder. Alltså verkligen rakt upp, inte ngt sånt litet, typ 50cm från marken utan hon ställde nästan helt lodrätt och jag var inte med på det. Så jag drog i tygeln men var lutad framåt iaf. Sen jag slängde jag mig med all min kraft framåt, (shit, det kändes som om vi skulle gå över ;o ) och skrek åt henne "NER PÅ MARKEN IGEN FÖR HELVETE!!" Fan vad arg jag blev. Hon märkte nog det också för sen gick hon snällt resten av ridpasset. Blev bara lite mallig när hon hoppade de högre hinderna för hon blir så glad på sig själv som hon brallade lite men det var inte så farligt. 
Inte heller helt bra när man börjar med att man inte ens kan hämta henne i hagen, hon jagade ut både mig och mamma. Så jag fick knäcka en gren för att ha till spö -.-' Det är liksom, när hon börjar hota om att gå på en i hagen, då vänder man. Hon är verkligen hemsk där..

Jag har dessutom haft cp-mycket energi idag, kan va för att alla energikällorna var i stallet och inte en enda energitjuv har varit där :D:D Så när Danne och Krille kom tillbaka så hamnade jag i tvist med dom och det resulterade i att båda två lyfte upp mig i luften till taket och jag kom absolut ingenstans -.-' Dessutom så kittlade Danne mig så jag höll på att slå huvudet i taket för att kom ifrån det. Sen skulle jag försöka lyfta Danne (Shobanana!) och det gick inte heller så bra x) Hahah, han bara "Jag förstår att du vill kramas men det funkar liksom inte" xD Och när de sen skulle gå ut till hästarna knuffade jag till Danne och tjoff så var jag i hans famn och sen på en halv sekund var jag i Krilles famn och han bara "Men, vafan ska jag göra med henne?!" Hahah! Asså vi har bra kul där nere alltså xD
Kollade sen på Flicka med Torun och tjejerna på filmkvällen. Och Sandra såklart, Sandra började gråta x) När Flicka tas ifrån Katy :( Asbra film btw! Har sett den typ hundra ggr men den är lika bra varje gång ;)

Bilderna från idag kommer i ett annat inlägg x) Undrar om ni ens orkade läsa allt :P Släng in en kommentar isf :P





Bra morgon!

Ja, idag har det nog varit veckans bästa morgon. Mamma ringde iofs och väckte mig vid tio men jag vaknade upp i min underbara säng tillsammans med vovven som hoppade upp och la sig rakt över magen på mig när hon hörde att jag var vaken :P
Snart ska jag till stallet och rida, jag och Mia ska hoppa lite :) Sen är det filmkväll på ridskolan ikväll :) 
Anledningen till att jag sitter vid datorn nu är för att jag väntar på att mina kläder ska bli torra. De har hängt i torkskåpet hela natten och inte hunnit torka -.-' 

Men ni få ha det bra! Bjuder på en ful bild på Fashion igår :P


:P





'Ny header + design

Vad tycks ? ;D

Missybilderna :)

















:)





Två helt underbara pass!

Red två hästar idag, Miss Saigon och New Fashion :)
Först New Fashion: 
Humör: Halvbra, ganska sur men inte så farligt.
Outfit: Marinblått schabrak, ljusblå/silvrig passpoal, fårskinnspadd och marinblå lindor. 
Gren: Dressyr
Ridpasset: Jättebra! Red själv inne i stora, eller ja, där var några till men inga som var ivägen. Hon var ganska sur i början, de fem första minuterna men gav sig ganska fort när hon fattade att jag inte skojade. Jag har lårt mig när jag ska ryta till när hon börjar gå emot och hon fattar att det inte är lönt att göra ngt, för jag sitter ändå klistrad i sadeln och ger mig inte. Hon gjorde iaf skitfina byten, bytte helt och hållet direkt utan att hamna efter med bakbenen. Och svinsnygga skänkelvikningar på snett igenom i hela ridhuset och fina avsaktningar utan att kasta sig i väg. Jag var nöjd efter bara 30 min så jag travade av henne sen och skrittade av henne :)

Fiiiina Fashion idag :)♥

Miss Saigon:
Humör: Pigg och glad!
Outfit: Brunt schabrak med guldig passpoal och vit kant, teddypad, vita Equilinelindor.
Gren: Dressyr mot hopp
Ridpasset: Svinbra! Skitfin var hon verkligen. Red fram med de vanliga övningarna, öppnor, slutor, skänkelvikningar och längningar. Bad sedan mamma lägga ut en enkel bom på marken vid medellinjen så jag kunde rida åttor. Missy var mycket lyhörd och gick i det tempot jag ville. Red mot bommen och bytte galopp över, gick galant. Sen red jag så på en åtta ett tag. Och när jag gjorde det red jag bredvid bommen i jättesamlad galopp och samtidigt som jag tog en halvhalt gav jag henne samma signaler som över bommen och hon bytade! Helt perfekt, med fram och bakben samtidigt dessutom ;o :D
Mamma fotade oss lite också :) Efter ridpasset blev mamma longerad av Torun och gjorde balansövningar på henne och det gick bra sen tog jag in henne igen och fixade henne. Stretchade sen båda frambenen och bakbenen på alla håll och kanter och det behövdes, för gud vad hon är stel i musklerna :(
Bilder kommer i ett eget inlägg ;)





"Linnea Sofi Daniel Hallström Hovander Lindquist"

Haha, ja det är så det hade blivit om jag gjort en phrases på Fb där det stod "Den första som gillar detta ska jag ha som andra namn på fb" och om Daniel hade gillat den först x)
I allmänhet var han på fett jävla bushumör idag. Sjukt asså! :o Han har nog aldrig varit så busig som idag ;o
Inga planerade ritter idag heller men ändå fick jag rida igenom Maybe lite på mammas lektion för hon höll på att få spel på henne. Hon vägrade gå liksom. Så jag fick hoppa upp och säga till henne lite. Sen fick jag rida igenom Fashion för hennes ryttare visste inte hur mke hon kunde kräva av henne så Fashion var dum. Så jag hoppade upp och fixade till henne så hon inte va så dum sen fick ryttaren hoppa upp igen och så fick jag tala om lite för henna hur hon skulle göra. Man måste liksom va lite brysk mot henne för att hon ska gilla att bli riden. Och då kändes det mycket bättre :)
Efter det red faktiskt min bror (!) för första gången. Och han var superduktig, hittade takten i traven direkt och hade en mjuk kontakt i bettet så t.o.m MADAME gick i form ;o Han sa också att han tyckte att det var roligt och att han faktiskt var beredd på att lägga lite pengar på det. Kul! :D
Och Danne skrämde livet ur mig sen i klubbis. Jag stod och lutade mig mot dörren när Krille öppnade så jag skrämde han först :P Men så kom bara Simon och Krille in och stängde inte efter sig? Så precis när jag tog i handtaget och skulle stänga så hoppar Danne fram bakifrån och skrämde livet ur mig ;O Jag skrek till och hörde inget sen efter, jag hörde nt när han kom in, jag hörde inte vad de andra sa :O xD Sen satte jag mig på soffan och sa "Satans jävel" Och han bara "HAHAHAHAHAHAH" -.-' xd Ae, han är rolig den lille filuren :) Eller ja, lilla och lilla. Han väger ändå 100 kilo typ x)
Han körde oss hem sen btw. Sen har jag bara suttit och glott på fula videor på YT och kollat FB och bdb. Ingen rolig kväll med andra ord.
Men nu, ska jag faktiskt sova, för jag ska upp tidigt imorgon och börjar känna sömnpulvret spridas omkring mig. Detsamma gäller nog mamma, som just nu sover i soffan bredvid mig :P




26 juli 2010..

Detta skrev jag på min bilddagbok, dagen innan Jack åkte.
Väntade tills Evvo och Ange åkt på träning med att ta in Jack, stallet var ändå fullt. Tog in honom i bara grimskaft, la det bara som en halsring men han gick snällt bredvid mig. tränsade, borstade av och satt upp. Medans vi skrittade gick jag igenom hela tiden vi har haft tillsammans, hur han inte litade på mig i början men att han sen gjorde det. Hur vi tränade för Sandra, det gick bra de två första gångerna och strunt sista. Allt beröm i fick av henne. Hur bra det gick på dressyrträningen för Torun och plötsligt märker jag att jag inte kan se. Torkade tårarna och fortsatte. Lät Jack gå precis som han vill, han fick välja väg och tempo och form. Jag brydde mig inte, ville inte ställa krav på honom sista ridturen. Hade tyglarna i ena handen. Vi red ett litet galoppvarv, utan form, utan sträkta tyglar, med bara en hand i dem. Jag kände att jag blev alldeles varm i kroppen. Skrittade hemåt igen. Kom in i stallet, ställde honom i Traceys box och gav honom sin mat. Stod inne hos honom med handen på hans hals. Jag kände hur tårarna brände bakom ögonlocken och tänkte "Jag måste cykla hem, tänk om någon ser mig såhär, jag som alltid tar så enkelt på saker och ting". Jag lade armarna om halsen på honom, stod så länge. Han stod helt still precis som om han visste att jag var ledsen. När jag kände att jag inte orkade mer så sa jag "Hejdå Jack, vi ses nog aldrig igen" ist för "Hejdå Jack, vi ses imorron" som jag brukar. Gick sedan ut ur boxen, och släckte ljuset. Hörde hur han gick efter mig inne i boxen fastän att han hade mat kvar i krubban. I dörröppningen stannade jag och vände mig om, Jack tittade på mig med en blick som sa "Va, nej, lämna mig inte!" Sedan forsade tårarna nerför mina kinder och jag sa hejdå igen sen hoppade jag på cykeln och cyklade hem. Hela vägen hem grät jag, jag kände mig tom, sjuk, precis allt dåligt man kan känna. Jag tänkte "Aldrig mer ska jag fästa mig vid en häst för de tas ändå bara ifrån mig"
Med detta hoppas jag att folk ska förstå hur mycket Jack verkligen betyder för mig. Jag ser aldrig påverkad ut, därför tror folk att jag tar så enkelt på saker och ting, men de ser aldrig insidan. Hade de gjort det hade de bara sett ett stort svart hål igen. Min mur, som jag alltid pratar om, var uppbyggd igen, på grund av Jack. Nu när han åker så kommer den falla igen. Jag trodde inte att den skulle kunna bygga upp igen efter Della, men Jack gjorde det möjligt. Detta är nu femte hästen på lite drygt 2 år som jag förlorar, utan makt. Det är en sak att förlora en häst på egen begäran, det är en annan sak när någon annan bestämmer när den ska tas ifrån en.
Jag bara undrar hur mke det ska ta innan ni förstår vad detta betyder för mig.

Och att jag fortfarande kan läsa den texten och börja gråta direkt, det förstår jag faktiskt inte. Han var juh aldrig min, han var, kan man säga, another chapter in the book. Men han var ändå så mycket mer.
Folk förstår inte hur jag fortfarande kan bli tyst, ledsen, frånvarande när de nämner honom. Det som händer i mitt huvud när de nämner Jack eller om jag ser honom i ridhuset, är denna texten. Jag kommer ihåg alla scener ifrån hela vår tid och när jag läser denna texten kan jag fortfarande känna hur tårarna brände bakom ögonlocken, hur de fyllde mina ögon så jag inte kunde se, hur varm jag blev när vi galopperade där barbacka med en hand i tygeln och den andra på länden. Jag kan fortfarande känna hans päls under min hand. Jag kan fortfarande känna den gungande känslan han galopp medför.
Ni förstår bara inte hur mycket det skadar mig. Det äter upp min inifrån och ju mer ni nämner honom desto mindre hjärta och själ kommer jag ha kvar. Det finns inget jag kan göra åt det, det finns inget ni kan göra åt det. Jag måste helt enkelt lära mig att leva med det.
Somliga ljus binner aldrig ut, just nu önskar jag bara att det gjorde det..

Jack ♥

Diss.

Alltså, jag är inte någon riktig märkesmänniska, men vissa kan vara riktigt snygga. John Whitaker brukar ha ganska snygga saker. Men Denna måste jag nog faktiskt dissa!

Ärligt? En John Whitaker NYLONgrimma?!
Alltså, enligt de nya lagarna på vägverket får man inte transportera en häst i annat än lädergrimma då nylon bränner och kan ge stora brännskador på hästen och dessutom inte går isönder lika lätt som läder.
Alltså skulle man ha denna grimma i hagen, stallet och så? Verkligen? Vad är det då för mening med den egentligen, att betala 245 kr för en grimma att ha i hagen? Som går i sönder superlätt när hästarna leker eller blir nersmutsad dirr. Ur min synvinkel kan jag se att det inte är lönt att lägga dyrbara pengar på ngt så onödigt. Tycker faktiskt bara att det ser ut som en snobbgrimma, bara för att visa att man har pengar.
(JW's sortiment är i annat fall mycket snyggt och där finns många favoriter men en grimma som man kan få för typ 50 kr på GeKås är lite överskattat)

DISS!

Han är min superduperkille #1!

Chamaro då alltså. Han är verkligen superduper ;) Han är inte som alla andra, han har nått speciellt.
Jag skulle egentligen tränat NH med Harboe idag men det blev försent och sen skulle Torun ha två lektioner så det blev inget :/ Jag red Chamme istället, Danne frågade mig (y)
Han var väldigt igenomriden, Danne hade ridit igår. Han kröp inte ihop alls från början utan han bar sig själv i en lite högre form och gick på med långa steg i traven. Provade några längningar och de blev gaaanska bra, han tycker inte riktigt om att länga sig så mycket och samtidigt gå i form :P
I galoppen sen så red jag ett helvarv i varje varv i lite slappare form, längde längs långsidorna och stod upp i stigbyglarna. Sen saktade jag av till trav, satte mig ner och plockade ihop honom och gav honom sedan en ordentlig galoppfattning och då var han jättefin :)
Tränade mest halvhalter, upplyftningar, igångsättningar, halter, övergångar och åttvolter sen. Han var jättefin i åttvolten i galopp. Han tycker bara det är lite jobbigt att hålla in ytterbogen i högervarvet så han behöver jäääättemycekt stöd på yttertygel och ytterskänkel där.
Efter jag ridit och skrittat av tog jag in honom i stallet. Ställde honom i gången och tänkte bara prova om han litade på mig. Så jag spände upp tränset och lät honom stå där med tränset. Tog av sadel och lindor utan att spänna fast honom. Överallt stod det tuggande hästar och han visste att det låg mat i boxen. Dessutom var stalldörren helt öppen utåt. Ändå stod han kvar. Gick sedan bort och hämtade hans fleecetäcke vid boxen, la på det. Tog av tränset helt och han stod helt stilla hela tiden. Satte på grimman och knäppte den och sa "Så." Och då vände han om och gick raka vägen bort till sin box :') Han är nog den mest hanterade hästen på hela ridskolan!
Sen tog jag in sadel och träns och sköljde bettet, hans boxdörr stod fortfarande öppen men han gick inte ut. Sen lindade jag ihop lindorna och stängde inte boxdörren förrän jag hörde att de andra kom tillbaka från lektionen :)
Han är min superduperkille number one. Han är den som jag gillar mest ♥






Film från idag



:)

Det blev hoppning idag.

Japp. Jag kände för lite hoppning idag så Habbe babbe fick ha lite roligt ;)
Först hoppade jag ett kryss med en bom framför och en efter med ca 2 m från och till hindret. Men eftersom han ALLTID ska överdriva sina hopp på något sätt så fick jag länga den bakre bommen till drygt tre meter -.- :P Men han hoppar jättebra och han är nog snart redo för en LD clear round hoppning :)
Hoppade faktiskt en oxer också på 95 cm, vilket motsvarar LB+5 för honom och det gick jättebra! :D

Han har lite lökig hoppstil men den funkar :P Så länge han inte river eller stannar så är jag nöjd! ;)
Ja, och sen lovade jag juh en bild på vår fina outfit idag :P

Han var ändå rätt söt i rosa ^^
Kommer film senare :)




NY mobil snart!

Yes! Eller ja, snart iaf. Vi ska prata med min syster om det sen kommer jag beställa min HTC Legend! Jag kommer bara betala 40 kr i mån för den för mamma och pappa betalar 100 var :D Helt Jävla Awesome! Äntligen! :D

Hela förmiddagen/dagen/halva eftermiddagen har jag städat! (y) Duktigt! Så nu ser man golvet i vårt vardagsrum x) Känns som om jag borde ta en för och efter bild på det här, för ni tror nog inte på mig om jag säger att det verkligen ser ut som ett bombnedslag xD

Mamma dammsugar just nu i köket. Vi delar liksom upp oss. Mamma är i köket, jag klarar inte av det för jag spyr därute isf. Så jag har storarummet och Simon sitter vid datan :D Eller ja, han får gå ner med soporna istället :P

Så fort mamma är klar ska jag ner och rida Habbe babbe, det blev inget igår :P Jag ska dessutom rida med mina rosa benskydd, mitt rosa/gråa schabrak och rosa benlindor bak :P Det kommer bli epic! Bild kommer definitivt upp sen :P
Vi hörs senare!




Avatar.

Ja, sitter just nu och tittar på Avatar, eller ja, vi pausade precis för vi ska se Eric Saade i melodifestivalen. Han ska tydligen ha ett fett dödsnummer ;) Hoppas det blir bra!
Sen ska vi väl se klart på Avatar och sen ska jag sa klart på Love and Other Drugs. Har aldrig blivit klar att kolla klart på den x)
Idag blev det inget ridet idag, imorgon tänkte jag rida Habbe om jag hinner. Han ska isf få va lite flickig imorgon :P Bild kommer nog :P

Tog dessutom lite bilder idag för det var jättebra ljus! Kommer kanske upp ngn bild senare ;D




Shoot for the moon!




slkdflawsdakih

Kom inte på ngt :P
Ja, var på ridgymnasiet och tittade idag :) Det är verkligen rätt skola för mig! Korta dagar, bra mat, mycket häst, inga läxor och det bästa av allt, INGEN IDROTT! Så jävla skönt :D
Ja, vi hade iaf jättekul där och på väla :) Förutom att Jessica drog med mig fram och tillbaka mellan partay, glitter och india som ligger i två olika ändar av väla! -.-' Men jag smsade med Tobbe undertiden och det gjorde det hela mke roligare :P Som till exempel:
Jag - Var är du ? :P
Tobbe - Hemma :)
Jag - Aha, vi tyckte att vi såg dig på bussen till Väla men då såg vi väl fel :P
Tobbe - Haha förmodligen ja :P
Jag - Förhoppningsvis, för det räcker gott och väl med en av dig :D :P
Tobbe - Hahaha aa tror inte världen pallar med fler av mig :D
Han är så kass :D Men han är ändå den bästa bror jag har ;D
Inne på väla köpte jag endast en klubba x) Men god va den (a)
På tåget på vägen hem somnade jag vid typ mörarp och sov hela vägen till Klippan x) Jag märkte inte ens när vi stannade i bjuv och åstorp, så jag sov verkligen x) Och när vi va i Klippan ringde jag mamma och frågade om hon kunde hämta mig på stationen för annars skulle jag komma försent till min ridlektion.. Hon sa att hon skulle ringa Danne och se om han va i Perstorp eller på väg iaf, för då kunde han hämta upp mig på stationen :)
Och när vi kom till Perstorp så hade hon fortfarande inte ringt, jag bara nahe då fick hon väl inte tag i han, och precis när jag tänkt det såg jag hans bil x) Jag bara YESS!!!! Jag slipper gå :D
Dialog:
Jag - Fyfan va jag är trött nu..
Danne -  INGA NEGATIVA TANKAR I MIN BIL! Då kan du hoppa ut igen!
Jag - Men man kan väl va positivt trött också!?
Danne - *gav mig två godisar* Ät de här och va glad!
Jag - JAG ÄR GLAD! *tog en*
Danne - TA BÅDA TVÅ!
Jag - JAJA!
Senare:
Jag - Det är juh bra att du meddelar om han kunde hämta mig eller inte, mamma.
Mamma - Jaha, gjorde jag det? :o
Jag - Det var just det du inte gjorde -.-
Mamma - Jaha..
HAHAHAH

Red sen Missy på lektionen. Gick massa bra, fick mycket bra beröm av Torun, sa att hon va skitfin och taktmässig hela tiden. Gjorde taktmässiga fina öppnor och slutor och va superfin i den förvända galoppen! Fick rida i Toruns sadel, men den låg bra på henne, superbra. Sen sa jag till mamma efter att jag fått en ny favorit :') Hon var iofs min favorit 2008 också och jag red henne rätt mke den sommaren, men nu är hon "funnen på nytt" :)

Imorgon ska jag morgonfodra, så jag ska snart sova (a) Sen vet jag inte vad som händer, Harboe behöver nog ridas, sen kanske det blir fler ^^




Tiiiidig morgon!

Klockan är nu 05:43 och jag gick upp för ca 25 min sen :) Klockan 06:48 bär tåget av härifrån och sen ska vi till hbg!
Just nu äter jag frukost samtidigt som jag skriver detta ^^ Lite svårt men det funkar! Jag har iaf hittat min dressyrlagströja igen :D Har varit av med den i all evighet känns det som :P
Men nu ska jag fortsätta käka!

Ha de bra :D




Hold it against me.

Det är väl ungefär så Fashion tänker. Fyfan! Hon är verkligen inte rolig innan man får igenom henne ;o
Longerade i en kvart innan jag red för hon hade inte gått på en vecka. Sen satt jag upp och så. I skritten var hon väl ganska pigg men sen fick hon två utbrott på mig i traven. Jag vann över henne båda ggrna, trodde faktiskt att jag skulle få mig en flygtur men jag hade tur x) Sen red jag henne bara framåt, samtidigt i form och ställde henne. Red i galoppen också och gjorde något byte för att jag inte var säker på hur hon skulle reagera om jag fattade i vänster. Det gick iaf! Efter en halvtimme släppte hon äntligen och började suga fast i bettet som hon ska. Då kändes det som om man hade en häst i handen, inte en myra.
Sen gav jag henne till ryttaren som skulle ha henne på lektionen.

Skolan idag var ingen höjdare. Fick reda på två provresultat och fick precis g på båda .. :( Fan alltså, jag fattar inte det, jag brukar alltid få över vg? Jag får försöka vila upp mig på lovet och se hur det går sen. Har varit sjukt trött de senaste dagarna :/
Imorgon ska jag och Jessica på besök på Helsingborgs ridgymnasium, så vi åker med tåget 06:48 (!) imorgon bitti. Slipper skolan iaf ^^ Sen ska vi till väla efter besöket där och köpa en stav till Jessies tungpiercing.
Men nu ska jag fixa lite saker och snart ska jag sova! ^^




Audience of one.

Skolan idag var riktigt tråkig. Fysikprovet var cpsvårt! Fast den andra gruppen sa att det var lätt ? Så antingen är vår grupp särigt dumma i huvudet eller så är det för att vi sa alla frågorna till den andra gruppen efter :S xD
Gick sen snabbt hem till Mius och åt, därefter dirket till stallet. Idag var vi ovanligt bra i tid ;o gick typ från mia strax innan tre ;o
Mamma plockade upp oss på vägen och så åkte vi sista biten ner. Jag bytade om och gick sedan ut och fixade min pålle. Skulle rida Missy idag, kul!
Och hon var jättemysig! Visst, jag vet att hon är mjuk och så, men det är ganska skönt att rida en snäll häst för en gångs skull :P Vi hoppade omhoppningssvängar och Missy gjorde dem bättre än de små ponnyerna ;o Så jäkla flexibel asså! 
Ja, Missy blir nog riden fler ggr av mig, superfin häst, inte så mycket gång som de andra jag brukar rida men gå stadigt. Skönt, som sagt, att rida en sådan också nån gång :P 
Efter ridningen blev det inte mycket mer. Jag mockade hos Missy för hennes skötare var sjuk, så jag tog hennes box och strödde så det blev ljust och fint :) Strax efter åkte jag hem :P
Så nu har jag suttit i några timmar och fixat det sista på Mys header och hennes blogg. Så nu är det färdigkodat och designat ;) Checka den, vettja! http://SMMShowjump.blogg.se
Gjorde också ett inbrott, hoppas inte det gjorde ngt (a)
Men jaja, nu ska jag snart sova. Ska tvätta håret och ansiktet först bara^^
Ha det bra!






All I need is you.

Skoldagen idag var ganska chill. Vi hade matteprov och det gick väl ganska bra. Hade fel på en uppgift det vet jag :/ 
Dialog från svenskan:
Belinda - Men hur kan du veta att det är en han? det kankse är en hon?
Karin - Men det är han som blev kallad idiot.
Belinda - Men det står inte att det var en han?
Evelina Å - Men eftersom det är en idiot så kan man liksom ta för givet att det var en han. Vi kan väl säga att alla idioter är killar! :D
-.-' haha xd


Musiklektionen gick ganska bra, vi kom rättså långt på vårt 'projekt' och är snart klara! (y)
Pappa hämtade mig på skolan sen. När vi kom hem så började jag på Mys nya header. Det blir rättså bra faktiskt! :)
Drog ner till stallet en runda och red Habbe babbe först. Han var jätteduktig och trots att det small och dönade i ridhustaket så behöll han sitt lugn och arbetade på bra! Jättenöjd var jag med honom :)
Sen vilade jag lite, det var kallt och jag frös. Så jag läste lite fysik men det var ganska omöjligt sen när Tobbe, Krille och Mange kom. De började bråka smått med småtjejerna och då var det omöjligt att koncentrera sig. Jaja, sen ringde Torun och undrade om jag ville rida Tuna eller Fashion som stod inne i stallet och ville bli ridna. Jag valde Tuna. Provade även mitt träns på henne och hon kan också ha det! (y) Helt underbart jue, alla hästar jag rider nästan kan ha mitt träns :D Inte fashion och Chamaro förstås men resten, Tuna, Harboe, Romero och Della har haft det nu :)
Tuna var iaf inte alls lika duktig. För det första så var hon överpigg, inte gått på tre dagar.. Så hon blev skiträdd för ridhustaket -.- Hon ville liksom inte alls nästan. Fick henna iaf att böja igenom, överböjde henne ganska rejält för att få henne på bättre tankar och hon jobbade jättebra. Dock så red jag bara i skritt och trav och gjorde massvis med övergångar för att hon skulle lyssna lite bättre på mig. Jag gjorde också halter, ryggningar och igångsättningar och när jag ridit så i ca en halvtimme så var hon jättemjuk och fin och gjorde sådana fantastiska övergångar till trav, liksom riktigt satte under sig och började med bakbenen :') Jättefin var hon. Och då ville jag inte heller förstöra det med galopp så jag travade av henne på en längre tygel och då var hon också jättefin och sökte sig framåt neråt.
Efter ridlektionen så pratade jag lite med Torun och så och GISSA vem jag ska rida på lektionen imorgon? :D Just de, Miss Saigon. Ska bli lite kul, med tanke på att det är en hopplektion :)

Imorgon har jag fysikprov... Det märks att det är sista veckan innan ett lov nu, för jag har fyra prov denna veckan. Kul! -.-





Superdag!

Ja, skolan var väl allt annat än perfekt, men vi hade matteprov idag iaf. Gick väl ganska bra. Har andra delen imorgon.
EV var ingen höjdare precis.. Fuck.
Gick hem till Mia sen och det höjde dagen till en helt annan nivå. Vi käkade bananpaj i hjärtformade skålar <3 2 månader idag! Och dessutom är det Alla Hjärtansdag ;)
Sen kollade vi på film, I rymden finns inga känslor. Och den var rättså söt :) Fastän jag hatar svenska filmer -.-
Gick hem vid 6-tiden. Det blev inget stall idag. Det var för kallt. -4 plus vind = -20 typ. Nu får det gärna försvinna. Jag vill bara ha vår!!!!

Fick också reda på en sak precis. Inte så jävla roligt. Du vet faktiskt nt vad du ger dig in på. Det må se lätt ut, men det är allt annat än enkelt.


Jack ♥

Another chapter in the book.

Idag följde jag med Ange hem :) Jag hade inte sett hennes stall så mycket innan men nu fick jag se det irl. Vi gick in och åt lite, knaprade lite godis och satt ett tag efter träningen. Sen gick vi ut i stallet igen för vi skulle skritta en runda på Jack och Wanessa. Så tog vi ut träns och sadlar och sånt i stallet först och gick sen och hämtade hästarna. Jag var först lite avvikande men sen sträckte jag fram handen och då tryckte han mulen i den och när jag skulle koppla grimskaftet i grimman så stod han helt still även om jag gick jättenära honom och tryckte sig mot bröstkorgen på mig :') ♥ Han kände igen mig.
Så in i stallet, och vi skrattade rättså rejält åt Jack. Han stod lös och skulle tvunget vara på allt där var att vara på så han höll först på att käka upp en kam? Han bara snappade åt sig den och så fick han in hela i munnen, men märkte sen att den inte var ätbar så han spottade ut den igen x) Sen försökte han käka upp kraftfodermåttet och sen lyckades han få tag i godispåsen och skakade med den för att få ut godis och när inte det gick skulle han käka upp hela påsen :P 
Vi skrittade iaf, eller ja, så mycket skritt som det blev x) Jack var ganska taggad, så jag fick jobba ganska hårt för att få honom i en låg avslappnad form och att SKRITTA, för han taktade bara. Sen gick det tillslut och så slappnade han av ett tag, tills vi vände och var på väg hem. Då var det ganska meningslöst att försöka få honom att skritta. Så det blev mest taktande och travande idag :P
När vi sedan kom tillbaka släppte vi ut dem i hagen och fixade stallet. Anette kom ut och vägde höet, jag fotade hästarna lite i hagen. Fick lite lyckade bilder, tänkte fixa dem sen när jag kom hem till mamma och sen lägga upp dem här och på bilddagboken :) 
Jag och Ange åkte sen och släppte in lite hästar hos en kompis till Ange. Det var ganska invecklat, grimma på, grimma av, han ska va där, hon ska va där, han ska ha mat först, och sen skulle alla hämtas i en speciell ordning. Så först han, sen hon och därefter han och sen han och så vidare x) Det gick iaf bra, inga översprungna människor och inga påkörda^^
Sen skulle Anette och Ange in till Perstorp så jag fick skjuts hem också! (y) 
Detta var iaf en lyckad dag, det var ett tag sen vi träffades ordentligt, vi har typ bara träffats på anläggningen

Programridning

Programrimdning idag då! 
Harboe var jätteduktig. Och vi fick rättså höga poäng för att vara första ggn och han är inte superduktig i dressyr, han kan nog bli. Han hade rund och fin gång och inte alls den stötiga gångarten. Vi fick t.o.m en 8:a på halten i LC! :o
Jag fick också 8/16 på min sits :) Nog bara ryttare som fattar x) Där är koeff. på de sista betygen så om man sätter en 8:a till exempel så dubblar man det till 16 :) Mest för att förklara ;)
Han var lätt finast i LC:2, också mycket fin i LB:1 men vi fick lite missar där för jag han inte få honom och släppa i vänstersidan så han var inte alls eftergiven där. Men svaret på den frågan fick jag när vi kom in i stallet, han var nödig och hade gått och tryckt hela sista programmet, lille pojken :( Han är sån som ABSOLUT inte kissar någon annan stans än i sin box x)
Ja vi fick iaf 189 p i LC:2 (67,5% Mycket nöjd med det!) och 182p i LB:1 (62,7% sämre, men ändå bra för att ha en kissnödig liten ponnie på banan för första ggn^^) Och jag blev även två rosetter rikare till min samling :) Jag kan väl säga att jag har flest pkrf rosetter, och de allra flesta är blåvita men jag tycker de räknas ändå, för man blir en erfarenhet rikare för varje rosett sen spelar det ingen roll om det är från träningstävlingar eller riktiga tävlingar :) Jag har liksom 20 pkrf rosetter av mina 32 och 17 av dem är från träningstävlingar :) 

Annars har dagen varit helt okej, umgåtts med Danne och Krille är något av det roligaste man kan göra :D Och jag har äntligen kommit på vad jag ska skriva på mina avslutningsbyxor ^^)



Nu ska jag kolla på film! Ha de bäst allesammans ! ^^






Yeah yeah yeah!

Skolan idag gick fort. Bra! Sen hem till Mius efter och käka bananpaj (a) Och därefter ner till stallet. Pappa körde oss ner faktiskt, för det snöade som sören :(


Så fixade jag klart Harboe, han blev fin och han var jättefin hela tiden på lektionen förutom när vi skulle rida mellangalopp på snett igenom och läktaren var frrrruktansvärt läskig! 
Fixade honom snabbt efter, och bytade om sen kom pappa och hämtade mig på ridskolan och så åkte vi hem till Emma. Axel blev 1 år idag! 
Så en dialog:
Jag - Mamma, vet du vad jag sa när jag kom?
Mamma - Nej?
Jag - "Åh, titta dom har bananer i ta.. åh, bananer -.-"
Mamma - Du och dina bananer. Hon har fått något dille på bananpaj nu. Det började med en gång i veckan, på fredagar och nu är det två dagar i veckan, måndag och fredag. Hmm..
Jag - Ja, säg inte att jag inte behöver det! 
Resten -  Hahahahaha...
Axel fick också kladda i sin första tårta! Sen åkte vi ner till stallet igen, och tog med oss Simon. Så väntade vi tills hoppträningen var klar, jag gick ner och pratade med Ange lite och sa att jag tyckte det såg ut att gå bra för hon satt mest och log hela tiden x)
Sen byggde vi vår dressyrbana och Danne harvade. Jag sa det till mamma: "Om han drar med sig staketet så skrattar jag" För då hade han spenderat den senaste halvtimme till att mäte ut EXAKT avstånd ÖVERALLT. Men noga ska det va! :)
Iaf, sen fick vi skjuts hem av Danne allihop :P Och då spelade han en låt, som jag sen letade reda på, tyckte den var fedearne bra! Länk här ---> 
http://www.youtube.com/watch?v=3mC2ixOAivA






Tung häst!

Jag skulle ridit Harboe idag men My skulle också rida så hon red honom så fick jag rida Chamaro istället för Danne hann inte rida. 
Han var som en orm i början och slingrade sig mer än någon annan. Red jättemycket för ytterskänkel och yttertygel Och han rätade upp mycket mer. Men i varje halt så krängde han sig så han stod på dubbla spår. Men han var jättefin i galoppen, lite dum i början men sen blev han bättre. Han travade på jättefin sen iaf, han tryckte ner i bettet så det kändes som om jag höll typ 70 kilo i händerna ;o
Jag var riktigt trött efteråt kan jag säga. Han kräver så mycket fysisk ridning och mental så man blir riktigt matt. 
Fin var han iaf!

Idag hade vi nationella i svenska, skrivdelen. Det var ganska långtråkigt. Vi satt i tre timmar typ -.- Skrivkramp till tusen efter ja! Men jag lyckades fixa ihop hela 6 sidor ;)
Sen var det bara segt efter, förutom vår biologilektion som var riktigt chill ;) Så jävla skön! Vi fick dessutom agera till en film xD vi är bäst, det bara är så x)
Sen blev det ett besök hos min sjukgymnast. Vi fick också mitt intyg till idrotten. Så nu kan han hålla käften, gubbjävlen!
Sen blev det hem om och därefter stallet. Hela dagen har tillbringats med Jessica ! :D ♥
Imorgon är det fredag igen! Helt sjukt vad tiden går fort nu ;o





2011's första ofrivilliga avsittning!

Ja, det ska vara en första gång för allting! Första gången jag trillade av Fashion idag. Trots alla henne konster har jag lyckats hålla mig kvar i ett halvår typ. Men nu var det ganska omöjligt att sitta kvar. Hon fick lite vårkänslor, stegrade, bockade och svängde SAMTIDIGT. Så jag bara "Jag sa juh det" för ca fem minuter tidigare sa jag "Jag kommer trilla av idag!" Jag kände det på mig liksom x) Ja, sen stod Fashion och bockade på stället ett tag, och höll på att sparka mig, jag svängde runt snabbt som fan och såg att hon sparkade vilt omkring sig så jag rullade bort för att undvika henne xD
Men sen gick hoppträningen bra! Torun har ridit igenom henne så nu är hon trevlig att rida på igen :) Vi hoppade oxer, trippelbarr, läskig grind och svinrygg och hon hoppade allt mycket bra! Sen lyckades mamma knäppa några bilder men de blev ganska kassa, vissa blev lite coola faktiskt. Så jag tänkte ladda upp dem här under sen :)

Skolan idag var... nära på att få smäll om man säger så ;) Enough Said!





Fina Fina Fashion :) ♥





..

Orkar inte skrva om stallet idag. Jag blir bara förbannad då igen. 

Jag fattar bara inte varför jag ska bli indragen i det hela. Jag har inte gjort NÅGONTING för att förtjäna att bli kallas äckel eller bli ignorerad. Jag har inte gjort er någonting, jag har inte sagt någonting om er, jag har inte börjat bråka med er. Varför blandar ni in mig?! Blir så jävla irriterad på er, ni kan fanimej inget annat än klaga på andra, det är genom ert skitsnack som ni får er populäritet, jävla idioter!
Ni är fan inte värda ett enda rött öre i mina ögon längre. Och när du sen fattar att hon bara utnyttjar dig så kan du alltid försöka komma tillbaka till mig, krypandes och gråtandes. Och vet du hade fått? Du hade fått se mig totalnoncha dig för att sedan gå därifrån. Du är fan dum i huvudet som tror att du bara kan ignorera mig totalt i skolan och tro att allt är okej när vi är i stallet. Fockin Retaed..





En liten ros med ett hål i sin själ.

Jaa, kom hem från skolan för lite mer än en timme sen och vi ska snart ner till stallet. Jag ska trna Habbe babbe och senare rida Maybeline på en lektion. 
Skolan var kort och bra idag! Memet skröt om att han hade håla på hemkunskapen. Men efter musiken skickade jag att vi slutade då, halv 2, och de slutar efter 3 x) Då var inte hans lilla håla någon triump längre :P
Dialog i matan:
Random kille knackar på rutan
Jag - Oh, Shit vad rädd jag blev.
Jessica - *drämmer näven i rutan* HORA!!
Jag - Va?!
Jessica - Fyfan vad rädd jag blev, jag började nästan gråta!
Vi - HAHAHAHAHAHAH

Vi är fan inte normala!

Men nu ska vi dra oss neråt till stallet :) 
Ha de!





Fuckin Perfect.. Eller nästan.

Skolan idag var rättså äcklig faktiskt. Eller juste ja! Det är juh för att jag och Jessica var där! :D För vi är juh så jävla äckliga! -.-
Skitsnack har gått rätt mke idag. Enligt en speciell person är alla som umgås med Jessica äckliga, så jag är numera äcklig! Moget eller hur? Man kan fan inte tro att de går i nian.
Musik och show idag iaf, det gick faktiskt bra. Vi är typ redan klara med första låten, mest lite finslipning, sen kan vi börja med nästa! Fucking awesome!
Efter skolan gick jag hem till Mius och umgicks med henne. Innan Danne kom och hämtade oss typ halv 5. Rättså underbart, vi slapp GÅ hela vägen till stallet. Men istället fick vi åka ner och panta typ 400 burkar från ridskolan -.- Rättså långtråkigt eftersom den jävla burkautomaten gick i sönder två ggr för att mamma TVUNGET skulle stressa -.-
Thea skrämde också halvt ihjäl mig när jag kom ut ur butiken x) Thea = Jessie mamma
Kom ner till ridskolan och satt där ett tag. Men det var tråkigt och Harboe skulle inte gå förrän åtta = Jag kan rida! Och jag gjorde vid honom och skrittade sen honom i 25 minuter (!) innan han släppte. När han väl släppt var han jättefin att rida på, han var så mjuk i ryggen så han gick med huvudet i marken nästan x) Skrittarbete FTW!
Han var också riktigt fin sen, när jag travade fram honom så red jag honom med låg välvd hals för att få igång rygg och bakben. Sen när jag skulle sätta mig ner så plockade jag upp honom och han var jättefin! I höger galopp var han ändå bäst. Helt sjukt vad fin han var :')
Sen var det inte planerat att jag skulle rida mer, men Torun ville att jag skulle rida Tuna på sista lektionen.
Var lite sent ute så jag fick stressa mig igenom rykt, sadling och tränsning.
Hon var inte helt tipp topp idag. Hon var jättefin i framridningen och så men när vi skulle galoppera gick det inte alls bra. Hon bara låste käkarna runt bettet och sprang. Jag fick ingen kontakt med henne nånstans i varken skänkel, tygel eller säte så jag fick rida henne rakt in i väggen och då stannade hon. Sen var hon fin igen när jag travade av henne. Så det blir väl 4 av fem toastar uppe, galoppen behöver träning fortfarande bara. Annars är hon massa fin nu :)
Sen väntade vi på mamms, som var på styrelsemöte. Sen fick vi skjuts av Torun och Andy hem ^^,




Tråkig Söndag.

Ja, jag stack ner till stallet som jag lovade och vi löshoppade lite hästar. Här är lite resultat:
Loppan (hennes första gång): 90 cm - Vi såg också att hon hoppade riktigt bra, hon har underbar teknik!
Chamaro: 1.45 - 5cm lägre än förra gången, men han var trött idag :)
Exet: 1.? - Det var över 1 m iaf, han hoppade 1.20 förra gången :)
Ysatis(första ggn): 95/100 - Hon är bara tre och för att vara tre hoppar hon jättebra!

Men jag var riktigt trött. Jag liksom förlorade all energi när jag kom ner där. Jag vet också vrf, men tänker inte gå ut med det här. Energitjuv, kan man säga.. Mia kom iaf, hon lyckades få upp min energi till den nivån där jag kunde hålla ögonen öppna! ^^
Så efter några timmar stack vi hem igen och jag fick helt plötsligt tillbaka all min energi! Så jag orkade liksom hur mke som helst :S Så det var tydligt det x)
Kollade klart på The Tourist och började titta på Love & other drugs men hann inte se hela, hittills är den bra iaf. The Tourist var riktigt bra! 
Pappa hämtade mig hos mamma och så åkte vi hem hit. Jag städade runt min säng och så för vi skulle byta. Jag har äntligen fått en riktig säng! Så nu kan jag äntligen sova ordentligt! :D Denna är dessutom 10cm bredare än de andra så det kommer kännas riktigt knas x) 
Men iaf. Nu ska jag torka håret lite snabbt för det är nyduschat och sedan ska jag sova! ^^ Det är juh en ny skolvecka imorgon, men eftermiddagen kommer bli Epic! För jag ska hem till Mius och käka bananpaj och chokladkaka och umgås med min söta älskade Mia :D ♥
Btw, så kom mitt registreringsbevis för några dagar sedan, så nu är officiellt Linnea Hovander Lindquist. Det kändes lite konstigt när de sa det igår på tävlingen x)






Söndag :(

Redan söndag idag. Jag får försöka göra det bästa av den. Jag lyckades inte sova bort den för Daniel ringde och väckte mig -.- Men han ringde inte till mig utan han ringde till mamma och ändå lyckas han väcka mig? :s
Jag har iaf redan tvättat mitt schabrak och packat stallväskan med alla saker som ska ner till stallet igen efter tävlingen. Snart ska jag faktiskt bege mig ner där och så får det blir en heldag därnere, det var längesen nu :)
Imorgon är det måndag igen, vilket betyder Mia - Bananpaj! Och sen stall igen. Men det är snart fredag igen :) Skolveckorna går frrruktansvärt fort nu, känns som om det var igår vi började efter jullovet! Snart är det också lov! :D
+ Jag längtar tills Ma Cherie kommer till Perstorp så vi kan påbörja hanteringen/inridningen :) ♥

Men nu ska jag fixa lite grejs här, försöka hitta min cykelnyckel bland annat. Sen blir det stallet! ♥




Romero.

Ja, jag tänkte lägga fram en lite bättre presentation av Romero, det tycker jag han förtjänar!

Romero är en valack som är född 1993. Han är svenskuppfödd och har ingen super stamtavla. Hans pappa heter Lorimer och hans mamma heter Mia-Ronja. Romero köptes av Caroline Lundberg som treåring oinriden. Carro, som fortfarande äger honom, red in honom på sitt sätt. Han har tre raser i sig; russ, new forest och shettis.
Romero var underskattad innan han började tävla. Han har inte en bra gång, han hoppar inte speciellt högt, han är en liten c-ponny med dålig gång och kort kropp. Men Carro plockade fram det som han var bra på istället för att tro att han var ett förlorat fall, nämligen omhoppningssvängar.
När Carro började tävla honom märkte hon hur extremt kvick i benen han var. Med rätt signaler hoppade han vad som helst, gjorde omhoppningssvängar bättre än någon annan och gick som tåget. Carro hoppade upp till och med LA+5 med honom, vilket inte är så högt. Han var begränsad där, det gick inte högre. Enstaka hinder på 110 klarade han men inte banor. Carro hade också en d-ponny under tiden som hon hade Romero som hette Manchado. Med honom tävlade hon högre klasser men Manchado bröt benet i hagen och blev tvungen att tas bort.
När Caroline blev 16 hade hon en annan ryttare till Romero också, Angelica. Hon började tävla honom som 13-åring och tävlade honom ponnytiden ut. Hon hoppade dock endast upp till LB, då Romero började bli utav de äldre hästarna men var fortfarande frisk och pigg. Sedan krävs också flera års träning för att kunna rida högre banor med honom.
När Angelica blev 18 kunde hon inte fortsätta rida honom och Carro letade andra ryttare. Hon hade en mindre ryttare till honom i ett år, innan jag ringdes upp. Romero var uttråkad och ville ut och tävla. Jag blev hans nya ryttare och fick rida honom i skogen första gången. Då fick jag se lite hur han kunde vara. När jag skulle trava en raksträcka och sedan vända och trava tillbaks så satte jag mig ner och lutade mig lite åt höger och tjoff! Så var vi på andra hållet. Han vände på en femöring och jag höll på att flyga i backen. Jag hade aldrig suttit på en så exklusiv häst, och då var han inte ens helt musklad.
Idag har jag ridit Romero i lite mer än ett år och har lärt mig det mesta om signaler och så. Han är en komplicerad häst, man måste hålla kontakt i tygeln men inte vara hård för då drar han emot ännu mer och ökar takten. Händer det precis innan ett hinder stannar han tvärt. Även om han bränner på i ett snabbt tempo måste man han skänklarna intill honom, annars smiter han. Han kräver jättemycket stöd från sin ryttare för att han ska kunna hoppa ett hinder. Och trots att han är 18 år och har tävlat i tolv år så är han alltid jätterädd i början på banan. Allt är läskigt, hinder, banpersonal, hörnor, dekoration. Men om man bara kickar till honom så är han lugn. Han behöver också ledas in på banan fortfarande.
Tillsammans med Caroline har Romero och Manchado lyckats kamma hem över 100 rosetter, varav de flesta är blågula. Carro har också fått några med sin storhäst som hon köpte när hon fyllt 18, Sune, men det är mest vita rosetter. Hon har närmare 150 rosetter i nuläget.
Romero är så kul att rida för man får en adrenalinkick varje gång. Han är så exklusiv och har en sån speed så man kan inte bli annat än glad. Och som pricken över i:et kommer man alltid hem med minst en rosett från varje tävling :)
Här är lite bilder på Romero :)
När Angelica rider


När Carro rider

Och när jag rider





De sista 6 bilderna är tagna från filmer.
Romero är en rättså fantastisk ponny :)
Kommentera gärna





Mihi :)



Kom fyra i LC:n idag!
I LC+ var han lite loj och var i varenda bom fram till 6 som han rev så det blev fyra fel i andra.
Han var pigg och glad med en bra attityd på hinder, han fegade inte alls nästan och dessutom var han sjukt snygg i rött ;D Jag hade alltså röd outfit idag, blev ännu snyggare när jag fick den röda rosetten ;D
Vi glömde dock kameran så det blev inga filmer eller bilder. Mamma filmade med mobilen i andra klassen men det blir ändå inte lika bra som med den riktigt kameran :/
Nästa månad, om ganska så exakt 4 veckor, är det hemma tävling! Blir samma klasser där :D






Helvete!

Det va väl fan att ni inte kan sluta hålla på!!! Tack för att du förstörde mina lektioner totalt och gjorde mig skitsur!
Ja, ridningen gick inte så jävla bra idag. Blev svinförbannad precis innan den första lektionen, riktigt riktigt arg, så jag fick tårar i ögonen :'/ Fucking idioter alltså, att ni aldrig fattar!
Danne försökte iaf få mig på bättre tankar, och det tackar jag starkt för! Han red med på vår lektion och var hela tiden schysst och liknande. Sen pratade han lite med mig efter jag ridit Tuna, och skulle börja rida Harboe. Tack för det, ännu en gång! ♥
Ja, så ridningen var väl inte toppen idag. Red Tuna med sporrar för första gången och hon var mycket bättre så. Hon var med fokuserad då på arbetet och inte på allt annat omkring henne. Jag får lite låst hand i galoppen på henne så hon byter galopp med bakbenen varje kortsida, måste verkligen träna på det..
Harboe var lite stressad idag, han fick inte riktigt en så lång uppvärmning som han behöver egentligen och sen stressade han sig igenom studsen så han försökte ta två studs i ett språng = landade på bommen och blev rädd -.- Han behöver mycket mer träning x)

Min skoldag och min eftermiddag var iaf rolig! Eller eftermiddagen iaf x) Jag följde med Mius hem, sen åt vi chokladkaka och gick sen till stallet. När jag kom till stallet förlorade jag all energi, för det satt ett par energitjuvar i klubbis och mia gick ut i stallet så jag gick ut efter ett tag och såg att Dannes bil var där. Då blev jag genast gladare, han är expert på att få upp mitt humör :) Så gick jag ut i stallet, hälsade på Torun, Danne och sa hej till mamma. Sen såg jag en till person bakom mamma, vid typ Chammes box och såg sen att det var min bror!! Jag bara "vafan gör DU här?!" Helt paff blev jag. Sen följde vi med Danne ner till byn och hämtade Tobbe och Sandra på stationen. Vi hade jättekul, lyssnade på en helt cp radiokanal med en helt cp programledare som hade sjukt rolig dialekt x) Jag fick också Sandra att garva åt "Abobo" igen :D Men tillbaka till programledaren, han skulle sätta igång en låt, och så sa han "Ny ska vi i alla fall lyssna po in lot som.. inte er so bra, men skitsamma, her er den i alla fall" Och så var det Miami 2 Ibiza med Swedish House Mafia! Fast det var ännu roligare när han skulle säga namnet: "Sweddis Hos Möfiö" typ xd Skitkul var det iaf xD

Nu ska jag iaf börja på förberedelserna inför imorgon, för imorgon ska jag tävla med Romero :D Så nu blir det putsning av skor, provande av kavaj och liknande :D Prova på en röd outfit imorgon, hoppas det blir bra! :D

Ha det bra!




Oops!

Hann inte skriva igår, men det kommer en uppdatering idag istället :D
Tuna: Mycket fin på uppvärmningen, vad lugn och drog nästan inget alls. Gjorde sen en övning där man skulle trava fem bommar och fatta galopp direkt efter, ett språng och sen en oxer efter. Det gick bra, och sen skulle man galoppera mot det istället. Gick också bra.
Den andra övningen var 5 studs efter varandra men vi la ner så det bara var tre och ökade succestivt. Detta gick bra, vi kraschade en gång på 5 studs men sen gick det bra gången efter så då slutade vi :)
Efter satt jag i klubbis i typ två timmar och gjorde min fysikläxa bland annat. Och därefter gjorde jag iordning Chamaro till Danne, han blev jättefin :')
Carro kom sen vid kvart i 8 tiden och vi tränade med Romero. Det gick jättebra, verkligen jättebra!! Jag fick jättemycket jättebra beröm av Carro och sista rundan hoppade vi 95/100 :D

Idag har skolan varit riktigt random. Hade muntlig redovisning på svenskan med en väldigt irriterande Jonathan precis bredvid Karin som gjorde miner och räckte FU hela tiden -.- Skitjobbigt, men det gick och det gick bra faktiskt :)
Efter skolan följde Jessie med mig till Ica och så handlade du blondering och färg. Sen gick vi hem och började med färgningen av mitt hår, vi har bara blonderat slingorna änsålänge med ont gjorde det! Blonderingen ska sköljas ur om ca 55 min ;o Och sen ska vi färga det ljusbrunt ;)
Så klockan lär nog bli ganska mycket vilket betyder, Inget Stall idag!



Tuesday is great.

Jao, idag hade vi bara fyra lektioner :D Först dubbelt med Karin sen engelska med Katarina = Chill. Matte med Birger sen och sen slutade vi för vi hade håla i musik, enligt tavlan, men sen hade vi inte det? wht?
Iaf, nu ska jag ner till Ica och handla bananer för jag und mamma ska göra bananpaj ♥
Sen ska jag skriva över mitt historiaarbete och sen ner till stallet tror jag. Därnere ska jag kanske rida, vem vet? I vilket fall som ska jag plugga till mitt kemiprov vi har imorgon :)
Men vi hörs lite senare, för nu ska jag dra :D

Ha de bra!

RSS 2.0