Dressyrträning

Blev lite spontan dressyrträning ikväll tillsammans med Sandra och hennes fina Gina. Mache var jättefin, hon måste bara lyfta sig lite i framänden nu. Det är däremot enklare att få en häst avslappnad och ner i formen än att lyfta upp dem. Hon fick alltså jobba på ganska bra!
Galoppen var som vanligt höjdpunkten, hon är så bra där nu. Plöjer fram som en plog för fan!

Innan ridpasset ryckte jag hennes man lite och fixade sånt litet. Tänkte klippa hovskägg och så imorgon, samt fortsätta att rycka man. Det behövs. haha :P

Tävlingen idag gick också bra! Perstorp kom väl på delad 6:e plats men vi hade många bra resultat!

Just nu är jag såå jäävla tröött så det finns inte. Sov 3,5 h inatt, GG! Så nu ska jag sova, imorgon blir det skolan igen och hoppträning med Haraldis! <3

This is what I'm made of.

Wow. Alltså, Ma Cherie. Hon går bara från klarhet till klarhet. Hon är så jävla bra just nu! Det är roligt att rida igen, jag kan göra mer saker på henne, de enkla bytena blir bara bättre och bättre. Idag gjorde hon enkla byten med ETT skrittsteg emellan! Snart gör hon riktiga byten alltså. Och det har gått en vecka sen jag kom hem! :o 


Efter var jag med lite på "agilityn" som de hade i ridhuset. Presenningen var superläskig i början, men i slutet stod hon på den, med alla fyra benen och sänkt huvud och slickade sig om munnen. Himla bra! 
Efter det blev det lite enkel lastträning, hon gick upp med alla fyra benen ett par gånger på lämmen och en gång var hon till och med inne med två ben i transporten! Sen tyckte jag det räckte faktiskt. 

Nu ska jag snart duscha, hänga tvätten och äta något. Sen ska jag ta bussen till Åstorp och Johanna kl 17.35. Imorgon blir det tävling och fodring tidigt! Jippie liksom haha :P Men hästarna måste ju ha mat! 



Intervallträning.

Idag fick Mache sig en intervallträning för hela slanten. Hon är så himla rolig att rida nu. Jag kan sitta upp själv, jag kan skritta fram henne med halvlånga tyglar och hon försöker inte dra dem i handen på mig, hon går perfekt i form, skakar lite ibland bara. Hennes enkla byten är riktigt bra, likadant hennes halter. Hon tippad inte längre, hon sätter under sig och lyfter upp sig utan att bli varken stark eller tung. En ängel alltså! 
Iaf idag så hade vi lite intervallträning. Jag red först fram i trav och galopp på volten lite sen galopperade jag henne framåt en långsida, och saktade in strax innan kortsidan samt red en volt i arbetsgalopp innan jag red ut på långsidan igen och ökade. Hon bara plöjde fram! Så jävla bra! Hon riktigt tog tag i marken framför henne och flög fram. 
Därefter gjorde jag lite åttor i galopp med enkelt byte på mitten, hon är så jävla enkel med det nu. Saktar av direkt och fattar ny. Snart dags för riktiga byten! 

Imorgon blir det tidig ridning och när hon är trött och så kopplar vi på transporten och börjar lite smått med lastträningen. Imorgon är målet bara att få henne att gå upp utan att kasta sig bakåt igen. Eller ja, vi får se vad dagen leder till :) Beror på hur enkelt hon går på! 
På kvällen blir det tjejkväll hos Johanna! Rooligt!

Asså gud!

Åh, sitter på bussen nu. Kul och så att busschauffören kör fel till Åstorp och blir en kvart försenad. Och sen att där är en idiot som försöker trycka på stoppknappen och vill av innan vi lämnat Åstorp helt. Kan inte folk läsa eller vad fan? Det står ERSÄTTNINGSBUSS med stora bokstäver längst fram, fan inte 520 Klippan! Åh asså man blir ju irriterad. Kan va att jag är lättirriterad för att jag har en äcklig huvudvärk också, får nog slagga i 20 min när jag kommer hem.
Hade!


I miss Germany!!!




Take me back to Germany! Now! 

Stretchning och handwalk på schemat

Ja, eftersom Mache tränade sin kropp igår ganska rejält så fick hon sig en stretchning av alla fyra benen, som också hjälper i ryggen och sen en handwalk på 20 min. Därefter fick hon komma in i en nymockad box med fleecetäcket på :) Lite pyssel idag bara, kan va skönt det med!
Sen mockade jag Calories box också så det blev en ganska snabb stallvisit idag, 1,5 h kanske :)

Imorgon har jag sista dagen på traktorkörningen, jag och Becca ska köra Claasen själva har vi för oss! Vi får väl se hur det går ;) haha!
På eftermiddagen ska jag till hööks och handla vantar och pannband, känns som om det är dags nu! Sen ska jag klippa mig hos min kära vän Jessie!
På lördag blir det mest troligen lite träff med vänner och sen blir det tävling på söndag! Fullspäckad helg :D
Saknar Ramsbrock!
 Our Team ♥

Give your heart a break.

Skolan idag! Eller, ja, Ranarp City och Skalkagården :) Traktorkörning gick super idag! Jag körde först Lamborghinin med Rebecca, sen körde vi Deutzen också :) Därefter körde hon Claasen och jag väntade på henne. Och sen skulle läraren till Claasen dricka kaffe så vi körde MFn sålänge. Rebecca först och allt gick bra! Jag längtade inte direkt efter att köra med den, för den är så dum att köra :P Men allt gick faktiskt skitbra! Jag lyckades faktiskt till och med hitta dragläget utan att den hoppade fram :D
Sen skulle jag köra Claasen också och jag fick min första svårighet, jag mötte två bilar uppe vid vägen. Så jag fick köra in till kanten och stanna där, vänta tills de kört förbi och sen starta från diket igen. Det gick faktiskt asbra! Sen körde vi tillbaka till gården igen och gjorde lite teori innan vi åkte tillbaks till Ängelholm.

Nu har jag precis kommit hem. Ska ner till stallet sen och skritta Mache lite. Hon ska bara mjukas upp i kroppen lite, hon brukar kunna få ganska rejäl träningsvärk efter att man hoppat, eftersom hon överdriver alla rörelser :P Så hon får sig ett skrittpass och lite böjning och sånt idag.
Imorgon är sista dagen på traktorkörning för denna gången och då ska jag och Rebecca köra Claasen själva! Skitkul att köra traktor juu!

You've got to pump it up!

Hoppträning idag med Mache ju! Big love på denna hästen alltså <3 Hon var jättefin idag igen. Förstår inte hur hon kan va super flera dagar i rad! Hon stannade en gång på oxern, men hoppade den super resten av gångerna så hon är helt klart godkänd för sin första hoppträning! Mer än godkänd faktiskt.
Pratade lite med Lotta efteråt, om Tyskland och lite så. Trevligt!
Mockade hos Mache sen och bytte täcke och lite så, därefter cyklade jag hem igen.

Imorgon har vi traktorkörning igen, och imorgon är första dagen vi ska få köra den riktigt stora, Claasen! Sen är det bara en dag kvar och sen blir det tillbaka till skolan :)
Klockan är 8 och jag gäspar, ganska rejält. Suck. Haha, sova tidigt idag blir det nog!

Fint väder idag!

Det regnar -.-' Har gjort hela dagen och kommer förmodligen göra det resten av dagen också.
Förövrigt, idag hade jag traktorkörning som alla andra dagar denna veckan. Idag startade, körde, backade och stannade med Lamborghinin HELT SJÄLV! Och jag var faktiskt uppe i hela 15 km/h på baksidan av ridhuset! :O Haha, grymt kul!

Nu har jag precis kommit hem, ska göra lite mat och sen dra ner till stallet om ca 1,5 h för träning. Maches första riktiga hoppträning! Får väl se hur det går ;) Det ska nog gå bra.
Annars har jag inte mycket mer att säga, mer än att jag hoppas på att det snart slutar regna. Och att jag saknar Ramsbrock :(
Hade!

Förlåt rättelse.

VI gjorde slut. Inte bara jag, vi gjorde slut tillsammans.


Hur kunde det blir såhär fel!?

Hm.. Jag funderar på en sak. När jag blev tillsammans med Krille slutade ett par människor prata med mig men började igen efter ett par månader. Nu när jag gjorde slut så slutade de prata med mig igen. Hur gick det till egentligen? Om man blir arg för att jag blev tillsammans med honom borde man väl va överlycklig för att vi gjorde slut? Eller hur var det nu? Dubbelmoral till max.

Förövrigt var Mache jättefin idag! Jag red igenom henne som satan igår, hon var så trött efteråt, jag trodde faktiskt att hon skulle lägga sig ner direkt när hon kom in i boxen men hon var pigg och glad efter avskrittningen igen. Men hon blev iaf ordentligt igenomriden, hon blev svettig till och med uppe på rumpan ;o
Idag var hon iaf väldigt mjuk och fin! Så ridningen igår gjorde resultat iaf :D Jag red enkla byten idag igen och gjorde många halter, där jag faktiskt kände att hon inte la sig på bogen utan hon var i uppförsbacke även i halten! Har aldrig känt det på henne, bara genom att sitta djupt som fan. Hon är så snabb på att lära sig! Det är sjukt, rent ut sagt :D
Jag fick sen ett meddelande på facebook från en på Ramsbrock. Det gjorde mig så grymt glad, jag kände mig saknad för en sekund!



Det är sånt litet som gör att man saknar Ramsbrock mer än Sverige ♥

Bra dag!

I morse när jag vaknade så packade jag upp alla kläder och tvättade dem. Mest för säkerhetsskull, ville inte gärna dra med mig några bakterier eller virus hem. Sen skrev jag på min "fina" sko som alla rådde mig att ta hem, för att det var en tursko. Jag hittade den i ensilaget, när jag fodrade. Den landade i handen på mig när jag drog loss ett lager :) Alla bara "You should take it home, it's supposed to lucky now that you found it!" Så det blev så :) Jag skrev Ramsbrock 2012 på den, och sen "Lucky Shoe" mellan de två orden.
Därefter åt jag frukost och sen körde vi till mamma och lämnade väskan och lämnade mig i stallet. Två äpplen hade jag med mig, och när jag kom dit gick jag direkt ner i hagarna. Först till Chamme och gav honom ett äpple. Sen sa jag bara Mache! lite högre och jag får ett gnägg tillbaka :') Tittar upp och där kommer Mache stressandes till mig :') Hon har saknat mig alltså! När jag gett henne det andra äpplet jag hade och kelat med henne i 20 minuter typ när hon buffade och mös med mig också, så gick jag upp i stallet igen och mockade boxen. Sen skickade jag till pappa och frågade om han kunde kolla när jag red. Det kunde han så han kom ner och jag tog in hästen.
Ovanligt snabbt gick det att fixa hästen idag, haha, kvart kanske? När man är van vid 10 min så är det inte på konstigt.

Ridningen gick super! Jag märkte stor skillnad på min ridning och det tror jag Mache också gjorde för hon gjorde allt jag bad henne om. Galopp till skritt, skritt till galopp. Sen blev hon lite överpigg ett par ggr och studsade lite på stället, men det gjorde inte så mycket. Sen gjorde hon enkla byten också, och var allmänt bra. Det var faktiskt första gången jag red henne med sporrar med och det funkade väldigt bra faktiskt!

Efter ridningen fixade jag henne, tvättade benen, och även karlederna. Såg innan ridturen att hon hade mugg på höger framben men jag hittade inte atamonen så jag tvättade av det och smorde helosan på bara, för tillfället. Sen smorde jag hovarna med hovfett och släppte ut henne i hagen igen.

Hemma sen skickade jag till Jessie och undrade när hon vaknade och när hon gjorde det bestämde vi en tripp till väla, så jag duschade och fixade mig. Sen åkte vi till väla, jag, Jessie och Pierre. Jag handlade nya vinterskor, en tröja och en tjock mysig halsduk. Och lite underkläder. Oviktigt. haha. Sen åkte vi hem igen och lyssnade på massa bra musik, sån som symboliserade oss, som vi lyssnat på mycket. Himla bra faktiskt! :D
Nu sitter jag här, har hängt en maskin tvätt och satt igång en ny. Allt måste bli klart ju! :) Så just nu väntar på att den ska bli klar så jag kan gå och sova. Imorgon blir det bussen kl 7 igen! Snart kommer tågen igång igen. Det ska bli så skönt! Nu kan där fan inte va fler problem på den jävla banan, helt nya spår överallt och elledningar. Fan om det blir förseningar nu alltså!

Men men, idag var iaf en bra dag. Längtar tillbaka dock!Germany <3

Home again!

Så nu har jag landat hemma! Eller, Jag landade faktiskt i går kväll men ändå. Jag har precis haft de tre bästa veckorna i hela mitt liv! Så himla kul har det varit. Så mycket man lärde sig och så mycket man kunde ta med sig hem, inte bara nya vänner utan även stora jobberfarenheter och ridkunskaper. Jag har hanterar hingstar, unghästar, uppstressade hästar, glada hästar och slöa hästar. Alla möjliga sorters hästar man kan tänka sig. Första dagen blev jag till och med biten av en hingst, en och en halv vecka senare stod jag och kelade med en annan tre årig hingst. Detta var verkligen värt att leva på burkmat i tre veckor. Vi var dessutom i stallet på våra lediga dagar, då vi tog en promenad till och från Ramsbrock, 3,6 km enkel resa. Jag har dessutom varit groom till en dressyrryttare på tävling, och det kändes ganska coolt att vara groom åt tävlingens bästa ryttare för en gångs skull. Samma dag, på eftermiddagen var jag groom och filmare åt hoppryttarna. Väldigt speciellt tävlingar här nere, och det var himla roligt att se!
Jag kommer faktiskt inte orka skriva allt jag hittat på, så därför kör jag en frågestund istället. Där kan ni ställa frågor, bra och dåliga, om min Tysklands vistelse, och därefter svarar jag på de frågorna jag vill :) Fråga på!

RSS 2.0