Imorgon sker det!

Idag har jag gjort ganska mycket faktiskt. Jag sov hos Krille natten till idag för det var mysigt :) Sista natten hemma ju. Vid 11 tiden lämnade han mig hemma och vi sa hejdå ordentligt. 
Sen märkte jag att min tvätt inte torkat helt så jag satte igång torkskåpet ett tag och cyklade ner till stallet istället. 
Vid halv ett åkte jag och Torun och köpte mat och så åt vi hos Krille. Åkte ner igen och så. 


Klockan kvart över fyra skulle jag rida Chamme på en lektion. Han var superfin och jätteduktig verkligen i början. I slutet var han lite trött på mig bara så då ville han inte gärna hoppa rätt. Sen gjorde han det och då avslutade vi. Jag fick någon bild på honom iaf :D 
Fin Chamme! <3

Senare skulle Anna rida Mache igen, men tiden sprang ifrån oss så vi fick ta det efter deras ridlektion. Jag red henne först lite och gjorde lite skänkelvikningar och så, sen kom Anna och vi bytade så hon red istället. Det gick bra och hon var duktig! Mache fattade fel galopp två gången i vänstervarvet men det är hennes svåra så det är inte lätt att få henne att fatta rätt. Men det gick bra sen igen! Sen hoppade jag upp igenom och red igenom galoppen också lite jag med, så jag iaf fick känna lite på henne innan jag åker. Hon är världens finaste häst! <3 

Lite senare, när allt var färdigt och så, så blev jag nästan lite tårögd när vi skulle säga hejdå. Mitt andra hem nästan varje dag i mer än fyra år och nu ska jag inte dit på tre veckor! :o Det blev iaf kramkalas och allt var himla trevligt. Det känns bra att åka hemifrån nu. 
Men jag kommer inte ha igång internetet på telefonen alls när jag är där, eftersom det kostar. Däremot kommer jag kunna smsa, dock inte mycket, vet inte om det kommer kosta något. Så förövrigt, jag kanske uppdaterar precis innan jag lämnar landet men annars uppdaterar jag efter tre veckor. En STOR uppdatering då, jag kommer fota massor och självklart visa allt jag kan :D 
Annars, ha det för jävla bra! Imorgon åker jag till Tyskland, peace out!


Två superfina!

Idag var både Chamaro och Mache superfina! 

Chamme var lite bråkig i början men gav sig sen och blev super! 

Mache var också lite tjurig i början, jag började förresten det hela med att longera henne eftersom hon inte gjort något sen i torsdags. Men sen när jag kom upp var hon lite spänd först men slappnade av jättefint sen i skritten. 
Traven var lite glappig idag, men jag gjorde bara som Torun sa och höll kvar när hon försökte glappa med tygeln och då blev hon istället tjurig på andra hållet och ville dra tyglen ur handen på mig :P 
Galoppen var jättefin, när jag sagt till henne på skarpen att sluta hoppa åt sidan för precis allt. Innan dess var den lite studsig och kort, men sen drev jag på lite extra och då blev hon jättefin :)

Idag har jag och pappa också satt upp en låsbygel och ett lås på skåpet, och jag har tvättat kläder och packat väskor. Jag började med det redan idag, även fast jag inte kunde ta allt på en dag :) 
Imorgon blir det massor av packning. Jag ska packa klart till mig själv, göra vid Maches saker och sånt. Och dessutom rida både två. Anna ska också få rida och galoppera på Mache imorgon, kan ju vara bra att göra det innan jag åker också ;) Så imorgon blir en fullspäckad dag och sen ska jag sova tidigt, för redan klockan 6 på torsdag åker jag med bil från hemmet! Sen kommer jag inte höra av mig på ett par veckor :) 

Snart kommer älskling och hämtar mig iaf, för jag ska sova hos honom inatt. Sista natten helt hemma så man får ju passa på :) <3

Kallt!

Ikväll var det faktiskt riktigt kallt ute! Himlen var helt klar och det fanns ute ett moln så långt ögat kunde nå, så det är väl därför. Annars var det himla varmt idag!

Jag vaknade ganska tidigt, åkte ner till stallet vid 12 halv 1 nån gång. Innan dess letade jag och pappa upp en låsbygel till mitt skåp, nu jävlar ska inte fler saker bli snodda! ;)
I stallet sopade vi och tvättade saker. Tog in alla hästarna och gav dem mat. sen åkte jag och pappa till Ridvaruhuset och handlade ett par ridbyxor. Det fick bli i strl 38, som tur är är det stretch så det går att ha dem ändå. Ännu bättre är att jag kan med lätthet ha dem i vinter med termotights under ;)
Därefter fortsatte vi till tyringe och köpte strumpor till mig, ett lås och tandkräm också till resan. Därefter direkt tillbaka till Perstorp, in på netto och handla schampo, balsam och duschtvål. Och även lite att äta ;)
Vi körde också upp om mamma och hämtade resväskan, kan ju va bra i ha liksom. Sen ner i stallet igen och släppa av mig.
När allt var färdigt till första lektionen red jag chamme. Superfin idag igen! Hoppas verkligen Danne är nöjd när han kommer tillbaka :))
Sen sopade jag lite och så i stallet, letade upp ett täcke till Chamaro också, inte världens enklaste, han har längre rygg än de flesta hästar och har antingen 155 eller 165 :P men jag hittade ett och det gick bra.
Inför sista lektionen red jag igenom Della lite. Länge sen sist så hon var en aning stel i vänster. Men hon släppte fint och gick på serpentiner i båda varven i bibehållen galopp. Både bibehållen och med enkelt byte så hon var jätteduktig.
Senare släppte vi ut hästarna, och nu kommer jag tillbaka till att det var kallt, jag slängde faktiskt på täcken på alla hästar som jag tog ut, tyckte det var lite kallt annars. Klart de klarar sig men vi vill ju att de ska ha energi till ridningen och inte behöva slösa den på att värma sig ;)

Nu har jag precis sett klart på Pirates Of The Caribbean 3 och ska sova nu. Tänkte börja packa imorgon! Och dessutom ska Mache ridas då igen och även Chamaro :)


Skittarbete

Ikväll skulle jag, Malin och Anna skrittat ut. Men precis innan började det ösregna och dessutom åska så vi tog oss ett skrittpass i ridhuset istället. Chamaro var döblöt när han kom in haha, jäkla blötdjur :P

Han var iaf riktigt fin! Lite motsträvig i början, inte för skänklarna idag iaf, men ville inte riktigt plocka ihop sig. Böjde igenom vänstersidan ordentligt och han var super!
Det blir även en och annan trav för att kolla av underlaget som faktiskt blivit riktigt bra! Sviktigt och bra!
Imorgon blir det skritt, trav och lite galopp och tisdag vanlig ridning igen :) Mache får faktiskt vila, eftersom hon inte går att sitta på när hon inte blivit riden :P Och då måste jag longera innan och då svettas hon :P Så hon får helt enkelt vänta tills på tisdag!

Imorgon ska jag och pappa också ut till ridvaruhuset och jag HOPPAS med stora bokstäver i fetstil att de ridbyxorna jag ville ha finns kvar. Annars tror jag jag avlider eller något sånt. :P 

Inte långt kvar nu!

Nu börjar det närma sig. Tyskland kommer fort nu! :D Det ska bli sjukt kul, och riktigt lärorikt tror jag :)

Idag är det söndag. Jag ska ner igenom till tävlingarna och kryssa i att jag var funktionär igår för det glömde jag då :/ Hihi, tur man har så nära!
Igår efter tävlingen tog jag in Mache och tvättade hennes täcke, för det var smutsigt och började lukta skumt :S Det blir väl så med massa sol och sen lite vatten och skit på det.
Sen stod jag och borstade henne i typ 45 min, höll inte koll på vad tiden var. Hon fick också äta lite, och sen la jag på henne ett annat täcke och släppte ut henne.
Idag är det dock inte så dåligt väder! och det skulle det vara så jag måste pallra mig ner nu innan den värsta solen kommer och ta av täcket. Jävla väderprognoser. Iaf, tänkte skritta båda hästarna idag :)

Eskadron Platimun Edition

Fyfan vad grym kollektion som Eskadron kommit ut med! Jag har ännu inte hittat något pris men jag kan tänka mig att det kommer kosta en liten förmögenhet :P Googla det om ni vill se fler bilder.
Detta är min favorit:
Wow liksom!

Innan vintern..

Tänkte jag passa på att inhandla lite saker till mig själv faktiskt! 

Väst från JH Collection 399:- 

En vit mössa till vardagligt bruk 79:- 


En pärlmössa att ha i stallet 99:-


3-fingervantar i skinn att ha allmänt 149:- 

Dessutom köper jag nya ridbyxor innan Tyskland i denna veckan, och efter tyskland ska jag handla nya ridhanskar :) 
Dessutom funderar jag på dessa: 

En vit tjocktröja att ha under jacka i vinter i stallet. Kallt blir det där!  Finns både i svart och vit, med tjock, hög krage, 349:- 


Fleecefodrat pannband till stallet i skolan, 129:- 

Detta är då lite bra att ha saker :) Och samtidigt lite vill ha saker ;) 

Lördag igen!

Tiden går fort nu! Tyckte jag precis började skolan igen x)
Denna veckan har varit rolig faktiskt, vi har haft rätt kul i klassen. Fredagen igår gick bra, vi hade debatt på svenskan och det blev ganska hett där ett tag. haha!
Igår red jag inte heller, ingen av hästarna eftersom veterinären kom och vaccinerade både Mache och Chamme! Så det får bli lite ridning på måndag igen, lite enkel då. Skritt på söndag tänkte jag.
Idag är det tävlingar på anläggningen, denna gången ponny. Jag ska ner på eftermiddagen idag och sitta i domartornet, men jag tänkte komma lite tidigare :)

Nästa torsdag åker jag! Klockan 7 på morgonen från skolan, vilket blir en väldigt tidig morgon för min och pappas del, eftersom pappa kör mig dit :) Kan inte åka buss med all packning ;) Sen kommer jag inte att uppdatera på tre veckor och när jag kommer hem blir en en STOR uppdatering! Detta ska bli grymt kul faktiskt :D Däremot kommer jag såklart sakna min underbara pojkvän, "min" underbara häst och självklart min underbara tränare! Samt alla vänner, men detta är en engångsförteelse i princip så det kommer bli sjukt kul! :D

Nu ska jag göra vid mig lite och sen sticka ner till stallet. Funktionär nästa!

Bild från igår


Hopplektion och en piggelin

Chamaro fick vara med på en hopplektion idag! Han var jätteduktig :) Pigg med, för han har inte hoppat på halva sommaren :P 

Efter det så red jag Mache. Hon hade fått havre.... Alla vet vart det leder. Det blåste som in i också så jag stoppade bomull i öronen på henne och en luva över, och utan det tror jag hon hade varit ännu värre. Hon hoppade iaf och studsade hela tiden i början. Jag skrittade henne på en volt, böjde och gjorde en extra volt i volten om hon inte riktigt släppte. Sen var hon jättefin. 
Lite stressad i traven till en början och villa gärna springa iväg. Havhalter, halvhalter och sen var hon fin. 
Anna kom ut sen, eftersom jag frågat om hon ville sitta på henne lite :) Hon fick rida henne innan galoppen, dels för att hon skulle hinna göra vid Fashion och så till lektionen och dels för att hon blir rätt trött efter man galopperat. 
Hon skrittade iaf några varv, och allt såg väldigt bra ut :) Traven gick också bra och Anna var nöjd, tror jag iaf. Hon vill inte hoppa av haha ^^ Hon tyckte iaf hon var jättefin och ville gärna rida igen. :)
Galoppen var också fin idag, hon blev lite fjanträdd en gång men gick ändå förbi, bara hoppade lite åt sidan :)
Efter att jag satt in henne, gett henne vatten och hö så smorde jag tränsen och putsade av betten med en handduk. Lindade också ihop lindorna, tvättade benskydden och hängde upp dem. Sen gick jag med en höbal till Chammes och Habbes hage, och sen åkte jag hem för dagen. 

Jag börjar lika tidigt imorgon, så jag ska bara tvätta av sminket och sen sova :) Börjar med matte, sen APL snack och sist Svenska. Slutar dock tolv, så är hemma två! om jag har tur ;) 


Finaste Harald!

Jag hann inte skriva något igår, men när jag kommit hem från skolan så red jag först en häst och fick sen en till senare, som inte var planerad att rida :) Mache fick vila, jag kände inte att jag hann då.

Idag började vi med matte, ingen räkning men en massa prat bara. Sen hade vi biologi, samma där, bara prat. Sen hade vi vår första ridlektion för terminen. Jag fick Harald! :D
Jag skulle longera honom innan och det var nog klokt för han bockade några gånger på linan. Men sen blir han lätt stressad när man linar honom så vi slutade sen.
Lektionen, som var den första för terminen och därmed också hästarna första sen sommarbetet, gick över förväntan! Harald var sen väldigt mjuk, lugn och avslappnad. Han slog sig fri lite i övergången från galopp till trav men annars var han super! Efter ungefär halva lektionen tog han ordentligt stöd i bettet, utan att hänga sig och hade väldigt bra takt och rytm i traven. Han blev rätt svettig, men som sagt, första lektionen ;) Han var iaf riktigt fin idag! Lagom pigg och avslappnad ändå :)
Jag fick beröm för mina bakdelsvändningar, och även ett tips. Jättekul! Men det är såklart mestadels Toruns förtjänst, hon är den som lär mig ;) :D
Sen slutade jag. Så vi tog bussen 12.24 och bussen hem sen 12.48 och jag var hemma strax efter två.

Nu ska jag gå ut med vovven, fixa lite i köket och sen åka ner till stallet :) Mache ska iaf ridas idag, prio ett blir det! Sen får vi se hur mycket jag hinner ;)

Skolan igen!

I morse åkte jag iväg till skolan igen! Det var roligt att träffa alla igen, både hästar och människor :))
Efteråt åkte jag hem igen, pappa hämtade mig på stationen när jag kom med bussen, och vi körde in om på kommunhuset och hämtade mitt skolkort. Skickliga jag som klistrar på bilden och så utan att skriva mina uppgifter så jag fick skriva på plasten och sen laminera det igen xD haha

Väl hemma åt jag lite och cyklade sen till stallet. Där red jag den stora fina, han var super idag! Pigg och alert för skänkel och tygeltag och fruktansvärt fin i galoppen :)
Efter det provade jag magplattan på Mache, den ska förhoppningsvis hjälpa till att hålla sadeln på plats. Jag linade henne först lite och satt sen upp och skrittade lite i form. Man får ju vänja henne lite försiktigt :))
Iaf, efter allt så släppte vi ut hästarna, så många som vi kunde innan vi cyklade hem, jag, Josse och busig.
Nu har jag ätit, duschat och kollar för tillfället på film, men jag tänkte stänga snart och gå och hämta något att dricka innan jag ska sova :)

Imorgon går jag från halv nio till två tror jag :))


Uppe tidigt idag!

Ja, jag vaknade för snart en timme sen efter den sämsta tänkbara natten på länge. Jag sov för länge igår så jag låg och vände och vred på mig i princip hela natten. Har sovit max fem timmar inatt till och från. Det känns inte som mer än så iaf. Men jag är pigg och glad ändå! :)

Igår red jag först Chamme i det varma vädret. Det var riktigt tungt att rida när det var så varmt så det blev ett kort men intensivt pass :) Spolade av honom efter och han bara njöt ^^
Tänkte sen efter och red inte Mache förrän senare på eftermiddagen/kvällen. Jag red först lite på henne, och en gång vid öppningen började hon backa av, vi kom i galopp, för att Pia kom mot paddocken precis då och Mache skulle såklart hälsa. Så jag drev på henne lite extra och precis bredvid Torun fick hon sån damp och hoppade rakt upp i luften! Jävla knas, hon har inte gjort så sen i vintras när hon inte gått på 1,5 vecka x) Iaf. Senare fick Busig hoppa upp på henne och känna lite, eftersom Ma Cherie ska in på lektion. Och jag ska till Tyskland och det kan vara bra om hon kan ridas av fler, Josse har också lovat att rasta av henne de dagarna hon inte går.
Jag fick rida lite på Pia sålänge, hon är en bra söt ponny! Ända tilsl hon rymmer ur hagen ;) haha!

Iaf, jag ska snart bege mig till skolan, inte riktigt än men bussen går 09.05 så jag är där 10.05. Och jag cyklar hemifrån 08.45.
Sen ska jag rida båda hästarna i eftermiddag!

Dåligt dåligt!

Trots att jag gick och la mig innan tolv igår och somnade strax efter så sov jag till halv tolv idag, och jag hade kunnat sova längre om inte pappa väckt mig :o Inte bra, då kan jag ha de ganska svårt att somna ikväll, och ännu svårare att vakna imorgon bitti. Men kanske inte om jag gör en massa idag och blir trött så somnar jag nog lättare :))
Ja, jag såg fjärde filmen igår men sen blev klockan för mycket, så jag gick och la mig innan jag såg femman. Ska se den nu dock! :)

Känns som ingenting..

Ja, det känns ungefär som jag inte gjort något alls idag. Men jag har faktiskt tagit mig en ordentlig slappedag, så båda hästarna har fått två dagars vila. Det har inte blivit så många sånna i sommar ;)
Jag har ändå varit ute på en promenad med hunden, dammsugat hela huset och rakat benen (a) Men däremellan har jag kollat på sammanlagt 2,5 Harry Potter film. Och ska snart börja på den fjärde, har bara pausat lite :) Jag kollade nämligen på 46 minuter av HP1 igår och resten idag samt tvåan och trean. Men eftersom alla filmerna är mellan 2 och 2,5 h långa så blir det lite mer än 6 h för de filmerna. Jag har gett mig den på att jag iaf ska se fyran och femman också idag :)) Haha, Som journalister och sånt säger, once a Harry Potter-fan, always a Harry Potter-fan.

Imorgon blir det massor av jobb igen, och sen blir det att lägga sig tidigt, för min buss går från stationen 8.35 på måndag morgon. Skola igen snart!

Filmtips.

Jag läste idag på dressyrmupparnas blogg om en vän till Ingrid vars ena familjemedlem har avlidit. Vad jag förstod så hade hen tagit livet av sig pga mobbing. 
Detta är verkligen inte något roligt. Mobbing är ibland det värsta som finns, det är lika dåligt som krig i mina ögon. Jag kan verkligen inte först hur man kan trycka ner någon så fruktansvärt långt att de inte längre vill leva. Det är absurt faktiskt. Jag kommer aldrig förstå det och har aldrig gjort det heller. 
På min förra skola stod det mobbing skrivet i luften. Det var en tryckt stämning och jag tror inte jag är ensam när jag säger att även jag kände obehag över att gå där. Både att gå dit och att gå runt. Jag vet inte, det är väl varje människas mardröm att få en syrlig kommentar, bli snackad bakom ryggen eller bli urfryst. Och jag hade ändå minst fyra underbara vänner som jag var med varje dag. Och så var hela vår klass, och alla kunde prata med alla i princip, vi hade inte så mycket sånt skit. Inte vad jag kände av iaf, vi kunde ju mobbas med varandra men aldrig så att någon annan blev ledsen. Det var alltid på skämt och aldrig allvarligt. 
Men sen finns det ju tyvärr de personer som tror att de är coola när det trycker ner andra. Och mår bra av det. Eller bra och bra, men de mår ju bra av att deras vänner tycker de är helcoola och så. Helt bra tror jag inte någon mår som ens kan mobbas. 
Däremot finns det ingen på vår skola som mobbats tills de tagit livet av sig. Inte vad jag vet iaf. Iaf, när jag gick där också så mådde jag aldrig bra. Det är liksom ingen skola man mår bra på, och det är inte lärarnas fel för de flesta av mina lärare var helt okej, världens bästa mattelärare bland annat, utan det är eleverna. 

På min nuvarande skola är det helt annorlunda. När jag först kom dit första veckan kände jag inget obehag även fast det var människor jag aldrig träffat förr. Alla var lika vänliga och trevliga, speciellt treorna måste jag säga. Men även alla andra. Dessutom är det en liten skola och man ser direkt när någon inte mår bra. Dessutom är lärarna bra på att se sånt och pratar oftast med personen direkt. 

Iaf, när det gäller det här med att mobbas tills livet sätts på prov så har jag ett filmtips. Jag ska vara ärlig, jag grät. Eftersom jag också vet att detta händer i verkliga livet också. Filmen heter Cyberbully. Det handlar alltså om internetmobbing, och om en speciell tjej som skaffar sig ett account på en websida som alla redan har, liknande Facebook. Vissa människor är glada för henne och andra är glada för att de kan trycka ner henne ännu mer. Hon är inte speciellt mobbad, tills någon hackar hennes account och hon blir "facerapad" typ, fast på den hemsidan då. 
Hennes vänner blir avskärmande, mobbarna får mer makt och tillslut går det så långt att hon vill ta sitt liv. 
Den är riktigt bra och jag grät bara av trailern. Jag är ändå inte sån som gråter speciellt mycket, jag gråter i Flicka coh Flicka 2 varje gång jag ser dem, men jag gråter inte till "vanliga" filmer så enkelt. Inte ens Titanic. 



Som sagt, jag får gåshud och tårar i ögonen bara jag ser det. 

Ridvaruhuset Stora Torsjö!

Det var mitt och Toruns resmål idag! Och vi tittade på mycket fint och jag ville bara ha pengar alltså! haha :P 
Vi hälsade också på M-L samtidigt eftersom det är hennes jobb :) Torun köpte nytt tävlings och träningsträns till Fashion för att matcha hennes pannband hon köpte förra veckan. Dessutom köpte hon ett nytt schabrak till Fashion att ha på ridskolan. Och även en ny hjälm eftersom hennes knopp är av :P 
Jag pratade mycket med båda två och diskuterade, och vi diskuterade mycket med benskydd och så. Roligt faktiskt! Sen pratade jag med M-L om att jag faktiskt kunde åka dit och köpa nya ridbyxor eftersom de har helskodda ridbyxor av ett bättre märke än det från Hööks och dessutom kostade de 250 kr mindre! Så då kunde jag dessutom köpa skinnhandskar att rida i igen, så jag slipper mina. De är inte världens bästa men vad kan man begära när man köper ett par för 79.95 på City Gross :P Så då kan jag köpa nya såna också för mindre pengar än vad ridbyxorna kostat på Hööks. Lite smartare ;) Dessutom kostar det mindre att köra till ridvaruhuset, och man kan dessutom be M-L ta med och så :) Superbra! :D

Efter allt detta då, så åkte vi till Perstorp igen och ner till ridskolan. Torun skulle ha lektion, så jag satte mig och tog isär tränset och skulle sätta dit det andra pannbandet. Samtidigt smorde jag igenom det så det skulle bli återfuktat igen :) Det blev riktigt snyggt! Hela tränset alltså. Pannbandet har fyra rader strass och är svängt, nosgrimman är ganska bred med fem stenar på var sida av tränset så att säga. Får fota det och visa för det blev väldigt bra! :) 
Sen vattnade vi som vanligt, Calorie och Loppan var törstiga som vanligt och de ville gärna springa över oss och lite så medans vi fyllde vatten -.-' Men det gick bra! Ingen blev skadad iaf :) 

Nu har jag precis ätit och tänkte mig snart se The Hunger Games. Om det bryr sig om att ladda lite. Hade!

Trevligt med fika och sen ritter.

Idag vid halv tre tiden kom Torun till Perstorp, och hämtade mig här hemma. Sen åkte vi till M-L och fikade lite, och pratade lite. Trevligt trevligt! 
Efter 1,5 h åkte vi sen ner till ridskolan. 
Idag har jag ridit två hästar. Jag gjorde först iordning Mache till Torun så hon kunde rida igenom henne lite. Sen red jag själv Chamaro under tiden. Han var riktigt fin stundtals men blev lite sur en gång och började backa. Inte så farligt däremot :) Han är bara en såå fin häst! Och väldigt lätt och smidig för sin storlek :))

Efter att jag satt in honom hämtade jag Mache och red henne lite efter Torun. Men det var som jag sa att hon försökte dra bettet ur handen på en och bara ville pinna på, dra fram nosen och sluta arbeta. Det blev iaf åtgärdat när Torun red och sen var hon mycket fin när jag red också! :) 
Efter allt så gav jag Mache lite hö, klippte Harboes hovskägg samt kronrand och öron och skägg. Gav Chamme också lite mat sen, först hö och sen kraft. Mache fick sin med medans jag putsade av Chamaros träns. Sen skulle Torun köra vatten men Danne hjälpte henne med det idag, så jag sopade stallgången, gick upp med hö till Chammes och Habbes hage och även till Maches. Tog ner en ny höbal från berget också. Allting gick väldigt effektivt och jag kände mig pigg på arbetet :)) Efter att de kommit tillbaka igen och så så släppte vi ut Chamme och Habbe också i sin hage. 

En läskig men ändå rätt fascinerade sak jag var med om var när jag skulle släppa ut Mache, redan när jag gick med höet så kändes det konstigt. När Mache sen skulle gå förbi en punkt, backade hon av, stirrade i luften och blåste upp näsborrarna, precis som hon luktade på en hand eller så. När jag sen skulle gå tillbaka så på exakt samma punkt, blev jag kall om kroppen, fick gåshud och kände kalla kårar längs ryggraden. Folk som inte tror på sånt blir nog inte lika fascinerade men jag tror det kan ha varit en ande. Kanske är Kjell som är också hälsar på :))

Imorgon ska jag och Torun till ridvaruhuset efter att hon tränat Louise i Ö-a. Mest för att det är kul :)) 


Skogsritt idag igen!

Idag var vi ute på en härlig skogstur i det fina vädret. Vi red en annan väg idag, över 21:an och på det hållet. Väldigt trevligt, med väldigt fin terräng och endast makadamstenar lite i början :)
Jag red Chamaro, Mia red Calorie och Torun red Loppan. Alla tre skötte sig bra, eller det tror jag iaf. Chamme skötte sig bra och det var allt jag såg :P Vi kom i galopp på i en backe en gång, och ser inget annat än träd omkring oss, tills vi kommer upp till toppen där stora Perstorp AB tornar upp framför oss, med sina blänkande byggnader och skorstenar. Chamaro gjorde en tvärnit direkt och jag bara blundade och väntade på att de andra skulle rida in i mig, men de hästarna tvärnitade också :P Men sen gick det bra igen, de blev bara lite paffa när de såg det :P

Efter ritten så tvättade jag honom med schampoo och lät honom sen stå inne och torka, samt äta lite. Sen körde jag vatten till Mache, och putsade av tränset. Var också med på ett kort möte med ungdomssektionen och tog sen ut Chamaro samt mockade boxen. Två hela kärror fick jag ta ut, inte för att där var mögit men det behövdes :) La in en spånbal till och chillade sen lite innan och jag Torun körde hö och vatten till de resterande hagarna.
Nu har jag varit hemma i ett par timmar och har duschat och så ett bra tag. Jag bara stod och lät vattnet skölja, för det var himla varmt idag! Tror minsann att jag fick lite mer färg på armarna iaf idag :))

Imorgon kommer det en gubbe och ska besiktiga krypgrunden under vårt hus, han ska komma vid 10.45. Vilket betyder att jag åker upp vid 10. Om jag inte vaknade tidigare vill säga ;)
Mache ska ridas imorgon. Hon fick vila idag, dels utav värmen och dels utav att jag helt enkelt inte orkade :) Men det skadar inte med en vilodag, hon har gått rätt hårt nu de senaste veckorna för att hon ska komma i form innan jag åker till Tyskland. Och dessutom fick hon tänka rätt mycket igår när vi var i skogen :)
Dessutom ska Chamme ridas :) Gillar att ha många att rida, även om man blir trött ibland :)

Staketbygge och uteritter.

Igår åkte jag med Torun till stallet vid kvart i två tiden. Vi hjälpte till att bygga lite staket till Pia. Hon är snart helt instängd! Lilla rymmaren. :) 
Efter det putsade jag Chammes träns, mest för att det var kul och för att jag inte hade något bättre för mig. Under tiden fikade vi på stallgolvet, med vaniljdrömmar och tropisk fruktdryck! 
Senare hämtade vi hästarna och skulle egentligen rida ut en sväng. Men precis när vi skulle rida iväg så kom en tjej som Torun glömt en lektion med, så vi skrittade ut själv runt dammarna, jag, Mia och Josse. Det var riktigt trevligt. 
När vi kom tillbaka red vi lite ordentligt och tog sen in hästarna. 
Jag hämtade nästa häst, Mache, efter att ha gett den första lite mat. Vi skulle rida ut tillsammans med Malin, Anna, Torun och Matilda. Mache skötte sig perfekt, jag kunde till och med sitta upp utanför stallet! Skönt. Och kunde också sen skritta på lång tygel ut i paddocken och stå där helt still och prata med Evelina och Sofie. 
Ute ritten gick bra, vi travade lite först inne vid dammarna, red ett varv och skrittade sen det stora varvet runt kronan och esab hem. Mache skötte sig jättebra, för att vara första gången hon gick där. Hon skyggade för ett par saker, men det räckte med att jag slöt om med skänklarna så gick hon framåt :D Precis sista biten så blev hon lite rädd för den höga strömmen i staketet till återvinningen så Anna skrittade med Fashion mellan mig och vägen, ifall hon skulle få för sig att hoppa ut bland bilarna, inte så bra ;) Hon gick däremot och tryckte mot Fashion hela tiden, och Fashion var lugn och snäll mot henne, tröstade henne lite :) 

Efter allt körde vi vatten till fyra hagar, och hö till två. Sen åkte jag hem och slängde mig på soffan och kom inte upp därifrån x) Var ganska trött i kroppen då :) 

Idag blir det samma hästar, Uteritt igen med Torun med en och vanligt pass med den andra :) 


Ganska chill!

Fått mitt schema nu :D Ganska okej faktiskt! :)

Gårdagen.

Japp, jag orkade inte skriva igår! haha, var skittrött när jag kom hem :)

Iaf, igår eftermiddags klockan 3 kom Torun och hämtade mig hemma, sen åkte vi direkt till Tyringe och mötte upp Malin där. Torun tankade lite och sen körde vi ut till bonden. Sen började vi fylla lastbilen. Vi fick med oss 95 höbalar à 12 kg hem! Det var tungt att lasta in :P
Väl i Perstorp så lastade vi av alla balarna och vi kom underfund med att lastbilen rymde mer än var boxen gjorde, trots att det var högre till tak och bredare. Vet inte riktig hur det gick till!
Och nu ser mina armar ut som om jag varit i slagsmål med en katt. Tur iaf att jag tog en långärmad tröja på mig :P

Efter detta red jag Mache. Hon var väldigt ofokuserad igår, och gick och kollade på allt annat. Dessutom hade hon inte riktigt samma energi som hon brukar, det kanske var för att hon inte fick havre dagen innan eller vad vet jag? Iaf, jag red henne så mycket jag kunde. Hon såg fin ut iaf, tur det såg bättre ut än vad det kändes! Men alla har väl såna dagar också.
Innan passet tog jag fram mätstocken och mätte henne, hon har växt en centimeter! Men jag blev bara himla glad på henne, för hon stod helt stilla och blev inte heller rädd för den :') Hon har nog slutat titta på allt, och kanske kan jag börja träna med sprayflaskor. Det har jag inte velat innan, för hon har varit en så orolig själ. :)
Efter det körde vi vatten till Callo och Loppis och sen handlade till Torun, innan vi red en häst till. Hästen jag red var väldigt duktig och fin :)) Torun red Habbe lite, för han behövde ridas igenom. Och ja, det behövde han! Josse fick sitta upp och känna på honom sen igen så det gick bra :)

Idag blir det kanske uteritt med Torun, Josse och Mia. Kan bli kul! Längesen nu :) Får se vilken häst jag väljer :) Della behöver också ut och galoppera.
Annars blir det Mache och den andra jag rider också efter det :)

Tre hästar idag..

Idag har jag tre hästar att rida. Det är faktiskt helt okej att ha det såhär, man tränar och rider mycket! :)
Dessutom ska det hämtas hö, och sen blir det ridning efter det :) Så idag blir det mest städning och så tills Torun hämtar mig vid halv tre :)

Fyra hästar senare..

Sitter jag här vid min dator på mitt rum hemma hos min pappa. Har flyttat hem för ett tag nu, utav personliga skäl :) Inget mellan mig och Krille, han är fortfarande min älskling! :)
Idag har jag varit flitig känner jag! Först när jag vaknat och ätit frukost så dammsugade jag hela huset och diskade upp och tvättade av diskbänken. Sen åkte jag med pappa upp till Krille och hämtade mina ridkläder som jag glömde där igår, samt min cykel. Sen åkte vi ner till stallet och jag red Cindy. Hon var pigg idag men vi tränade mycket halter, ökningar och liknande. Hon har svårt för att göra halt och därför blev det myyycket träning på det. Sen gjorde hon superfina längningar efter!
Hon bockade nästan till och med i galoppen för vi gasade på lite på en större sträcka och lät henne sträcka ut. Då skakade hon på huvudet och svansen gick som en visp! Haha, söt var hon :)

Efter det red jag Mache som vilat i två dagar. Det gjorde inte så mycket dock, hon stod stilla och snällt på plats när jag hoppade upp. Men sen ville hon gärna lägga sig och dra i bettet, och hon är rätt duktig på det. Hon ska gärna hålla i det, men inte dra det framåt så hela jag dras ur sadeln. Men hon skärpte sig sen och var duktig!

Nästa häst var nog dagens bästa! Däremot skriver jag inte om den, utav respekt för ägaren :) Men den var super iaf!

Della blev dagens sista häst, och hon var också duktig. Jag red henne varken speciellt hårt eller länge, utan gjorde mest lösgörande övningar och lite samling och så. Detta pga att hon vilat sen i onsdags :) Så det var mest lite strechning av kroppen :)

Imorgon blir det de tre sistnämnda hästarna, och sen hämta hö med Torun. Tänkte att jag faktiskt kunde hänga med där ju :))

Stallet.

Precis hemkommen från stallet där jag ridit en häst. Orkade faktiskt inte fler, och dessutom var det sent :) Den var iaf duktig! Skrittade ut med Malin och Torun i slutet, gick också bra :) 
Mache fick vila idag, även om hon fick sig lagom med springande i hagen, eftersom både Missy och Fashion var inne. Då springer hon alltid och brallar loss lite, så det gjorde nog inget faktiskt ;) 
Imorgon ska jag faktiskt ta mig an att försöka få tre hästar ridna, Della, Mache och den jag red idag. Det ska nog gå bra! ;) 
Älskling <3

Dagens vill-ha!

Ett par av mina ridbyxor köpte jag för typ två år sen för 300 kr. De börjar gå lite sönder nu, så ett par nya ridbyxor hade inte suttit fel! Speciellt inte nu när jag ska till Tyskland.

Dessa ridbyxorna är riktigt ursnygga, enligt mig! De finns på Hööks, kostar 699 kr. Jag klämde och kände på dem igår och materialet är som JW byxorna, samt att skoningen är som den jag har på mina söndriga! Det bästa på dem är att där inte är kardborre längst ner utan bara tyg! Så himla smidigt och skönt att slippa kardborren :)) 
Däremot skulle jag aldrig få för mig att slänga mina nuvarande ridbyxor. Hellre försöka laga dem istället, för skönare ridbyxor får man leta efter! Det är ändå ett par Roping, helskodda med fickor och Swarowskipärlor formade i en krona på ena fickan. Och det fick jag för 300 kr! Bra köp ;) 
Men ett par nya hade inte suttit fel! Bara att spara antar jag! ^^

Igår

Igår red jag Mache. Tillsammans med Torun, som red Fashion. Och jag blev så himla glad över min lilla prinsessa! Jag gick rakt fram till pallen, ställde mig på den, satte foten i stigbygeln och svingade mig upp henne, alltihop utan att hålla i tyglen mer än längst ut. Och hon stod blickstilla! :'D Hon gick inte framåt förrän jag hade båda stigbyglarna i och gav henne signal till att gå framåt. Allt arbete börjar visa sig :)) Tålamod! 
Ridpasset gick bra, hon var väldigt lugnt och fin och jag red med musik i fickan, One Direction och Justin Bieber, kanske därför hon var lugn ;) Hon sög iaf i bettet idag, utan att glappa, och var allmänt fin :) 
Efter det kom Malin och vi åkte till Helsingborg och Hööks. Jag fick tag i mitt schabrak och blev väldigt nöjd! Dessutom hittade jag en tävlingsskjorta som jag faktiskt tyckte om! Och den var dessutom på rea, halva priset. Så den tog jag med mig hem också! ;) 
På hemvägen åkte vi också in om City Gross. De hade världens finaste spö som hade varit pricken över I:et i vår nya tävlingsoutfit. Men jag hade inte mer än 15 kronor kvar och det kostade 65 :( det var iaf ett hoppspö, som var guldglittrigt ;) 
Väl hemma red jag Cindy med, hon var duktig. Red henne i låg form bara idag. Det behöver de också :) 
Efter det åkte jag hem :)

För jag vaknar med ångest, vaknar med smärta, blandade känslor, tyngd i mitt hjärta..

Hate may win some battles, but love wins in the end.

Pay n jump!

Ikväll var jag med på en pay n jump med Della :) vi hoppade en nittio bana och hon kändes super! Alva hoppade innan oss på 70 cm och när jag då skulle hoppa 90 var Della helt säker på att det var 80 hon skulle hoppa, så hon slog ner (alltså verkligen SLOG ner) översta bommen på första hindret. Det gjorde däremot ingenting för hon hoppade super resten av banan och tog stor luftiga språng över allt annat. Hon kändes allmänt fräsch! :)
Även sista hindret backade hon lite på och frågade mig "ska vi verkligen hoppa det här?" men ett tryck med skänkeln som sa "ja det ska vi" hjälpte och Della hoppade snällt över :))

Tidigare på dan var jag med Torun i stallet, åkte och åt när älskling kom och sen åkte ner igen. Torun och vicky hade varit duktiga och redan städat sadelkammaren när jag kom så vi rensade bara lite borstar, kastade de som inte dög längre och så :)

Imorgon ska jag till hööks med Torun och Malin, så slipper Krille köra in där :) sen ska jag väl motionera lite pållar efter det.


Bra tisdag!

Jag varken hann eller orkade skriva igår, så det får bli nu istället :P
Igår red jag Della på banan lite, red igenom, åttvolter i galopp med enkelt byte på mitten och utan och red halva i förvänd galopp. Det gick jättebra, hon bär sig bättre och bättre! Sen galopperade jag runt hela något varv i en samlad men friskt galopp.

Mache fick sig en träning för Torun igår och hon var superfin! Vi fick rätt på en del av hennes ovana att glappa i tygeln, vilket förstås är mitt fel. Jag är för snäll med henne, när det gäller sånt, så jag lättar gärna lite på tygeln när hon drar fram näsan och när hon sen drar tillbaka den igen så han hon ingen tygel = glapp. Iaf, så red jag istället igår för att följa hennes mun utan att vara hård i handen, men ändå hålla kvar när hon gjorde så. De lär ju sig ganska lätt de där små ;) Galoppen var iaf jättebra! Lätt och luftig och inte tung i framdelen :))

Därefter red jag en till häst, sen åkte jag hem och mös med min pojkvän! Lite ungsmackor och simpsons ;)

Idag vaknade jag och trodde jag sovit i en hel evighet! Kollar på mobilen och klockan är 07.54, så jag hade inte sovit så länge :D När jag vaknar självmant efter 8 timmar så betyder det att jag har sovit ut allt jag missat. Som i början av sommaren sov jag från tolv till tolv ungefär, och mestadels för att jag verkligen inte gick att väcka! Snacka om att jag behövde sommarlov!
Idag ska jag till stallet och hjälpa till i ett par timmar. Därefter ska jag hem och kolla på hoppningen som börjar 13.00 och pågår till kvart över fem, så den sista delen får jag titta på på anläggningen. Ikväll ska jag nämligen hoppa en Pay n Jump med Della, en 90, inför hemmatävlingen den 26 :)
Juste, Patrik och Tinne kom vidare till Küren och jag hoppas verkligen vi får en medalj där! Ärligt talat tyckte jag faktiskt han fick mindre poäng av vad jag trodde han skulle få, han red inte sämre än andra och han fick sämre poäng än de som hade missar :/ hm..
Iaf, idag avgörs hoppningens individuella ställning och nu får vi hoppas på svensk medalj! Heja Rolf-Göran och Casall, Henrik och Allerdings och Jens och Lunatic! :D:D

Lagdressyren har börjat!

Lagdressyren pågår just nu i bakrunden på datorn och jag har precis sett vår första ryttare, Minna Telde och Santana. Såg mycket fint ut och inga större missar! Han såg däremot ut att vara vääldigt pigg, men det lyckades hon fixa bra! Minna och Santana ligger på 2:a plats för tillfället och Sveriges lag ligger på första plats efter första ryttaren, vi hoppas på att vi kan stanna där :D 
Nu är det strax dags för Tinne och Anton, de startar 12.43 och sen Patrik och Scandic 13.10. Efter allt ska jag ner till stallet och träna med Ma Cherie klockan 4. Världens finaste Masse! <3


Besvikelsen som uppstår..

När man blir påmind om att ekonomin helt enkelt inte räcker någonstans.

Ma Cherie <3

Har varit nere nu och ridit på en styck liten häst :)
I början var hon faktiskt lite gnabbig, stressade upp sig ochskulle HELA tiden glo ut genom dörren. Jag fick skritta henne på en volt i den hörnan i x antal minuter för att hon skulle slappna av, men sen gjorde hon likadant när jag kom nästa gång. Då började hon spänna sig och slog upp huvudet redan 10 meter från dörren. Så jag travade henne på volten och varje gång hon spände gjorde jag en liten volt och fortsatte, om hon fortsatte spänna sig fortsatte jag också med volten. Det gjorde susen på Mini när hon var där och likaså på Mache. Nu vilade hon också igår så visst var hon pigg men hon ska ändå kunna slappna av. När jag gjort det ett bra tag slappnade hon faktiskt av och gick i samma tempo in, igenom och ur kurvan. Duktig häst! 
Galoppen var också jättefin, även fast hon var ganska trött efter travarbetet. Jag bad henne nämligen att gå i ett lågt tempo och bära sig, slappna av och så samtidigt i traven, och det gjorde henne lite trött i huvudet. Så hon bröt av någon gång i galoppen men då gjorde jag bara en ny fattning och red på i ett friskare tempo. Hon var däremot jättefin här och frustade och tuggade på bettet väldigt bra. Men efter det var hon så svett så jag skrittade av och tog in henne. 
Till och med avsvampningen idag gick bra! :O Hon var dock varm då och vattnet var ju svalt så hon stod stilla. När hon fått sin mat och fått kissa lite i boxen så gick vi ut med henne igen :) Hon hade däremot väldigt bråttom ut, men hon var försiktig i backen, bara för hon höll på att trilla där igår :P Hon hade huvudet i marken och trampade snett på en sten eller något så hon höll på att gå ner på knä. Men allt gick bra och hon lärde sig av det! :)


Sovmorgon!

Idag fick jag sovmorgon faktiskt :)) Jag vaknade dock vid halv fem tiden av att jag var grymt törstig. Men sen gick jag och la mig igen och måste ha somnat fort för vid 5 tiden var det tydligen jordbävning! haha, jag lyckas alltid somna igenom sånt, samma sak för ett par år sen xD
I alla fall. Har gått upp 8 varje dag på helgen nu och 9 dagarna innan dess. Idag fick jag faktiskt sovmorgon och sov till 10! Jag har ju en dålig vana av att gå och sova för sent :P
Idag tänkte jag rida Ma Cherie och Della. Mache ska ridas igenom och träna lite halter och sånt tänkte jag. Della ska galopp- och konditionstränas. Komma i form till hemmatävlingen nu ;)
Augusti kommer iallafall bli en ganska hektisk månad. Jag ska fixa allt inför Tyskland, galoppträna Della, Cindy ska tränas ett par fler gånger och helst för Torun, eftersom hon vet hur allt går till och vad de tittar på på kvalitén. Mache ska också ridas, så vissa dagar kommer jag ha tre hästar att rida. Men det är bara roligt! Det gäller att planera och fundera ;)
Dessutom tänkte jag inhandla ett nytt schabrak till tävlingen med Della. Hon passar grymt bra i svart och mina skydd har guldigt märke, så det får bli ett sånt här:


Nu ska jag iaf aktivera dagen genom att åka ner och rida Mache! Sen rider jag Della senare i eftermiddag, eller om det blir båda samtidigt, får se vad Pappa orkar ;) 



Tävling dag två!

Idag var jag i domartornet igen. Det gick bra alltihop, även fast vi fick lite pauser när Jörgen var i farten. Tror han startade varannan i varje klass så han fick ju tid att hoppa fram mellan klasserna.
Jag träffade också Daniella för hon red fram Angelo till Jörgen. Kul att träffa henne igen! Angelo placerade sig förresten i båda sina klasser, 2:a och 3:a :)

Efter tävlingen cyklade jag bara hem och bytade kläder, sen cyklade jag ner igen och red Della. Lite stel och så för hon inte blivit igenomriden på ett tag men superfin sen! Tog också några språng och hon kändes fräsch och fin! :) Hon blev däremot vääldigt svett efter och skummade båda här och där så jag spolade av henne. Att sätta henne i boxen direkt var däremot dumt eftersom hon rullade sig direkt :P
Någon timme senare kom Olivia och Pia ner med Cindy. Idag red jag i stora paddocken eftersom hon haft lite svårigheter där. Speciellt med läktaren. Så jag skrittade förbi där, lät henne ta sin tid att titta på saker och så. Efter ett par gånger gick hon ända ut till staketet i båda varven. Duktig ponny!
Vi hoppade också bank, både upp och ner. Ner var lite läskigt till en början men sen gick hon snällt ner :) Och hon hoppade ett av tävlingshinderna, faktiskt det som de flesta brukar titta mycket på :P När det blev lite mycket liv på banan så red jag ner henne och avslutade, hon hade ändå fått tänka mycket med både läktaren och banken. Så vi slutade där! :)
Nu ska jag äta och sen tänkte jag nog se en film kanske :))

Lätt pass i lilla ridhuset.

Jag hade ju som sagt en jävla huvudvärk innan, så jag gick och la mig och vilade lite. När klockan sen blev 7 tänkte jag att jag fick väl dra mig ner till stallet. Väl där så var där ju såklart ingen. Hela tävlingsplatsen var tom.
Var där i max fem minuter, sen kom där en bil. Anna och Matilda! Tack gode gud, typ. Så jag kunde rida också :)
Mache fick sig ett litet pass i lilla ridhuset. Matilda skulle hoppa lite med Rambler, så vi gick först in i stora, men där var inga hinderstöd. Sen såg vi att slussen mellan ridhusen var tom så vi gick helt enkelt in i lilla ridhuset där igenom. Mache har gått där igenom en gång innan och då blev hon ledd hela vägen. Idag gick Anna före en gång och då gick hon lugnt. Spände sig såklart litegrann men vilken unghäst gör inte liksom? Vi lät den iaf stå öppen, orkade inte stänga den. Efter tio minuter gick jag själv igenom den, hon gick snällt in men sen är där en liten kant i slutet, så där tittade hon lite, men jag bara la till skänkeln lätt och förväntade mig ett skutt så jag släppte efter på tyglarna. Men det var inga problem, gick snällt fram, trampade till och med på det mörka vid linjen. Inga problem alls! Snacka om att hon litar på mig! :'D
Passet i sig gick bara ut att få henne mjuk i kroppen. Hon fick vila igår efter hoppningen i förrgår så hon var ju samtidigt pigg. Däremot kändes hon verkligen super i kroppen, var superenkel att rida. Gjorde precis allt jag bad om. Gud vad jag tycker om den hästen alltså!
I slutet la vi bara en bom längs medellinjen, jag red runt och skulle prova göra ett byte över. Gav hjälpen över och ledde till höger, första försöket bytte hon helt på. Lite träning till på henne sen kan hon hela galoppombyten! Helt underbar! <3

När jag kom av hästen hade huvudvärken släppt helt. Skönt, det märktes att jag behövde det :))

Som man ser så gymnastiserar hon gärna sin kropp när det står hoppning på schemat. Välförtjänt vila får hon iaf efter varje hoppass :)

Tävling dag 1.

Varit funktionär i domartornet hela dagen. Det har varit uppåt 200 starter och jag satt hela dagen. Jag gav dock Mache mat däremellan. Men jag tänkte åka ner nu när det blivit svalare och hitta på något med henne. Har inte kommit på vad än dock!
Imorgon blir det domartornet halva dan, sen tänkte jag ändå stanna och kolla på Angelo. Men det verkar bli en ganska kort dag, så vi får väl se!

Idag har jag också redigerat bilderna Busig tog. De blev mycket bra, och jag har x antal favoriter! ;)

Nog nu!

Just nu, är jag bara jävligt förbannad. Jag skulle kunna gråta, så jävla arg är jag. Fan. Helvete. Satans människor.

Förövrigt har jag ridit Cindy idag i Åstorps ridhus inför kvalitén. Det gick bra, hon tittade lite grann men gick dit jag bad henne.
Galoppen fick vara ute dock, där var för varmt för det inne. Den var jättefin, intervalltränade henne lite. Så jag red ett helt varv, galopperade på men ändå i form. Sen plockade jag in henne och samlade ihop henne på en volt. Satt till henne med sätet, höll om med benen och gjorde en halvhalt och vips så var hela hon samlad.
Superfin alltså!

Imorgon är det tävling i stallet, så jag ska ju såklart dit. Domartornet hela dan, sen får vi väl se om jag rider efter eller vad jag gör.

Freedom comes when you learn to let go.

Hoppning + skogsrunda!

Idag red jag lite hoppning på Mache! Busig fotade och imorgon får jag bilderna, tills dess får ni nöja er med två smakprov :D 
Hon var iaf jättepigg och framåt, och hon stannade bara första gången för att hon inte var riktigt säker på om hon skulle hoppa eller inte. Hon blev iaf jätteglad efter hinderna nästan varje gång, för det märktes :) Min fina lilla flicka! 
Man ser också på varje bild efter hinderna att jag hade världens största flin så jag blev väl också ganska glad :P 
Efter passet skrittade jag och Malin ut en runda i skogen, väldigt mysigt!
Imorgon blir det ett enkelt pass, och sen ska jag också rida Cindy :) 



Första dagen på ridlägret = check!

Ja, alltså inte mitt ridläger. Men Torun började ett nytt ridläger idag, 9 barn (!!!!) och alla är ungefär lika långt komna. Detta är det lägsta lägret hittills i år :) Tror jag iaf O.o

Idag fick jag iaf rida igenom Exet, för att han inte gått på ett tag och det är inte så bra då att sätta upp en oerfaren 7-åring på ryggen då. Så jag fick rida honom lite, och han va faktiskt superfin! Han dyker inte som han gjorde förr, utan man kunde lyfta upp honom utan besvär. :)

Mache red jag senare på kvällen. Passet gick väl halvbra, hon blev distraherad många gånger och hade svårt att slappna av sen. Första när det kom ett sto med föl dit, och sen när de åkte. Sen när Missy och Fashion försvann ur paddocken för att skritta runt anläggningen och sen när de kom runt backen på asfalten. Och därefter när de skulle gå in i stallet. Sen hade hon lite svårt att släppa det och spände sig varenda gång vi travade emot backen eller mot stallet, så jag fortsatte helt enkelt att rida tills hon gick avslappnat runt. Då gick det faktiskt relativt bra :)
Imorgon hade jag tänkt hoppa lite på banan! Busig tänkte ta med sin kamera så då kan jag få bilder också :D Äntligen! Lite nya bilder betyder nämligen ny design och header ;) Därefter tänkte jag rida ut med Malin något varv i skogen :) kan bli kul!

Oh, förresten, jag tvättade en av Maches boxväggar idag, det blev en makaber skillnad om vi säger så! Imorgon ska jag fortsätta med en vägg, och kanske lite till om jag hinner :) Tog 45-60 min ungefär :)




Fina Kex! 
Min min på bilden är ju för jävla rolig, men det är för att jag visslar på honom för att han skulle lyfta sig lite :P

Tappat rösten!

Vaknade i morse och kunde inte prata :O Jag vet inte vad som hänt, det bara kom :S Så det blir väl massor av vatten och att vara tyst nu ett tag. Går det inte över får jag nog uppsöka VC för jag får det här ovanligt ofta, bara några veckor sen sist.

Idag ska jag annars vara med i stallet lite på ridlägret, rida Mache och hjälpa till. Mer blir det inte, med tanke på hur jag låter.

RSS 2.0