Skillnad?


26 Februari 2011 <---> 30 April 2011

:) ♥

Now's my time to take chances and find my own wings.

Idag mockade jag ut Mies box. 14 fulla skottkärror varav varje vägde ca 35-40 kilo blev utkört ur hennes box. Men fin blev det sen iaf. Jag la ett tunnt lager med spån underst, vattnade det svagt så det låg stilla och lade sen ett lager över det med spån. Och när hon sen kom in så rubbade sig inte bädden ett dugg, även om hon rullade sig! :D Yes, det funkade!

Sedan tog jag ut Mie och longerade henne. Hon fick juh vila igår så hon fick löpa lite på lina idag. Hon var superduktig i vilket fall som, för hon gjorde allting på rätt kommando och skrittade, travade och galopperade på linan i både varven. Sen tog jag ut henne därute och longerade lite där med, och då gjorde hon samma sak :D Jag är så stolt över henne! :') ♥
Tog en bild på henne med:

Hon är så underbart vacker, så man smälter lite för varje gång man ser henne :')

Imorron har jag morgonjour tillsammans med Krille, för Danne kunde inte. Så jag ska upp tidigt! Eller ja, halv 8 är inte så tidigt.
Men men, vi hörs! Hade hade!




Miley Cyrus ft. Billy Ray Cyrus - Love that lets go


You're such a troublemaker but I like you just that way.

Lördag igen, klockan är nu snart 2 och jag har städat från 11 till nu ungefär. Köket är äntligen snart klart. Sick.

Nu funderar jag på om jag kanske skulle äta frukost, jag var tvungen att städa upp i köket innan jag fick panik på det bara. Trodde dock inte att det skulle ta tre timmar men.. What to do?
Så jag antar att frukost står på schemat nu. ^^

Senare ska jag ner till stallet och mocka ut Mies box. Ut med vinterbädden och in med ny. Måste vänta tills Krille kommer, för jag har hans bilnycklar ;) haha. Nej men han ska hämta bilen här för de körde med Dannes bil hem igår och erbjöd oss att ta hem Krillis bil. Så ja, ni fattar ;)

Men men, vi höres senare! Mie ska nog ut idag också, hon fick juh vila igår ;)
Hade hade!



Selena Gomez & The Scene - Crush

Everybody wants you.

Så ja, då var man nymasserad igen! Ibland är det bra med en mamma som är duktig på att massera, gratis massage whenever you like ;P Men denna gången behövde jag det, för fy vilken spänning jag hade i ryggen! :(

Ikväll har jag först ridit Loppan på min lektion kl 5, gick skitbra, det var första gången hon gick utomhus med ryttare utan lina! Och jag galopperade, hoppade bank och allt också :D Så hon var superduktig. Jag kunde till och med sitta ner lite lätt på henne, och då gick hon sååå snyggt efter ett tag utan att bli framtung :) Duktig pållehäst!

Sen grillade vi lite, Krille, jag, Mamma och Simon och senare kom även Daniel. Kul vare! Vi hade lite allmän damp tillslut när Danne försökte stjäla Krilles choklad till sin marschmellow xP

Ännu tidigare var jag i skolan, och 20 över 12 kom Krille och hämtade mig på skolan. Därefter åkte vi till Klippan och tvättade bilen. Det behövdes! :P När vi sen kom till ridskolan igen så efter ett tag kom Jessica och berättade en rolig sak:
L - Vad sa de när vi åkte?
J - Vem?
L - De som stod där vid dig!
J - Du skulle sett Lina! Hon stirrade typ på bilen, och ännu större, och ännu större och sen frågade jag henne "Vad är det?" Hon bara "Ofta han kommer och hämtar Linnea!" Så jag bara "Varför skulle han inte kunna det? :S" Så hon bara "Han var juh fett snygg!!! Nä, nu blev jag var avundsjuk!" Sen gick hon därifrån.
L - Vad menar hon med det!? :O
K - HAHAHAH, vilken jävla diss mot dig och vilken fet komplimang mot mig!
L - Håll käften, Krille! :P

Ae, fyfan vad kul de va! Lite cp var de allt x) Haha!

Efter ridlektionen blev jag så jävla trött så jag vilade lite i soffan. Jag tar alltid ut mig så mycket när jag rider för jag använder så mycket mental styrka, inte så mycket fysiskt men mentalt så jag blir matt. Sen om jag lägger mig ner och vilar i en kvart sen är jag fit for fight igen. Cp, jag vet :P

Emelie, en av Toruns elever från Örkelljunga, åkte också av Harboe idag, sadeln gled på sne och han blev superrädd. Men vi hoppas att inget allvarligt hände med henne, hon fick lite ont i ena vaden och i huvudet så en mindre hjärnskakning är mycket möjligt. Habbe babbe ska alltid överreagera så :/ Hoppas hon blir bättre snart ändå! :)

Nu ska jag iaf snart sova, så jävla trött asså. Och sen ska jag mocka ut Mies box imorgon och sen ska hon också komma ut för hon fick vila idag. Det är bättre att de får vila dagen efter de lärt sig något nytt så de hinner smälta händelsen. Dessutom hände mycket nytt igår med både miljöträning och första uppsittningen :) Vila idag då alltså :P
Hade hade folks!
Ni får en bild på Chamaro, tyckte inlägget blev tomt annars :)





KC & The Sunshine Band - Give it up

Make a wish, take a chance, make a change and breakaway.

JAG RED PÅ MIE FÖR FÖRSTA GÅNGEN IDAG!!!!!!
Fattar ni hur paff jag blev?! Danne bara "Jaha, så hoppar vi upp helt!" och sen kastade han så jag var inte beredd på det xD Men upp kom jag och inga tyglar hade jag heller så det var bara mantag som gällde x) Haha!
Men det gick jättebra! Hon spände sig lite i början men när hon hörde att det var jag så gick och snällt på som vanligt :D Efter ett varv i skritt manade Danne på henne i trav och travade gjorde hon :') Sen skulle Danne springa med sen långsida och han med sina långa ben, det blev galopp :'D Så jag har ridit henne i alla tre gångarterna idag :') ♥

Innan idag hade jag henne ute och gick lite mellan bommar och i smala fållor för att vänja henne vid det, till lastträningen senare. Och det gick jättebra :)

Lite roliga diaoger blev det också idag x)
Jag och Busig hade lite allmän damp idag, och det bästa var nog detta;
Jag - HAHAHAHA...
Busig - HAHAHHAH...
Sofie - *Tittar knasigt på oss och säger til mig* Asså. Vad har du för fel?
Jag - HAHAHAHAH...

Och därefter detta:
Busig - Nä, nu ska jag gå ut och hoppa framför ett tåg för jag känner mig så ouppskattad!
Jag - Haha.
*Busig går ut*
Jag - Nä, kom in här igen!
Busig - Va?
Jag - Kom in igen!
Busig - God middag?
Jag - HAHAHAHA..

Almän damp som sagt xP
Innan idag solade jag också i två timmar typ, gott som fan.

Nu ska jag äta och därefter duscha, sen ska jag sova för imorgon är det fredag!! :D:D
Här är filmen :D





Kelly Clarkson - Breakaway

We could be more than just amazing


:) ♥





Westlife - Amazing

Feel the adrenaline, moving into my skin.

Hopplektion idag. Fick bli med Chamaro :P Tänkte ha en Outfit bild, för första gången! ;D

Hjälm: Swing
Väst: Rider's Company
Tröja: H&M
Ridbyxor: Roping
Chaps: CRW
Skor: CRW

Träns: Globus
Sadel: Prestige
Sadelgjord: Kingsland
Schabrak: Horze
Benskydd: Catago Pro

Chamaro var jättefin idag, samlade sig sååå fint i galoppen mellan hinderna och slog sig nästan inte alls fri. Hoppade alla hinder efter lite övertalning och sista språnget tog han så stort så han var en hälvmeter över hindret x)
Han lyssnade jättebra och kortade ihop sig även om han var pigg på att hoppa :) Han var såå fin idag! :D

Fashion fick sig sen en longering och det behövde hon. Hoppas man kan se lite resultat sen, tänkte försöka göra det minst två ggr i veckan så hon kommer loss i den där förbannade vänsterbogen. Men hon var skitfin på slutet verkligen, så det hjälpte nog lite iaf :)

Mie fick vila. Hon fick komma ut i hagen istället :)

Nu ska jag käka lite, och därefter ska jag nog alldeles snart försöka sova för det var juh tusan vad trött jag är! Helsjukt asså. Kan ju också ha den anledningen att jag vaknade kvart över 6 imorse och tvingade mig själv att gå upp då. xD
Imorgon är det örnkaveln vilket betyder no school :)




David Guetta feat. Rihanna - Who's That Chick

Så kan de gå..

.. när Jessica har tråkigt på en musiklektion. :PMen, oss emellan kan vi väl säga att den är rätt snygg? Skulle inte va helt fel att ha den runt vristen :)

Hiss


Måste hissa detta från Hööks, som jag köpte igår.

Köpte dessa igår. Provade dem på Mie igår också och jag tycker de är en solklar hiss. De satt stilla på benen och hon blev inte svettig innanför, pga "lufthål". Inget vek sig eller liknande som de brukar göra på andra hööksskydd. Jättebra passform, sitter bra runt benet. Sen var de lätta att rengöra efter och blev vita igen :)


Samma med schabraket, det låg jättebra på henne och låg stilla. Lite tjockare i materialet men "andades" ändå. Det vek inte upp sig i kanterna eller så som andra schabrak gör utan det låg där det skulle hela tiden :)
Sen är det bara ett litet plus för färgen med och den sneda randen med loggan :P

Jag mäste faktiskt säga att jag hissar Hööks också. De har bra produkter (Oftast, har varit med om vissa bakslag) och snygga, stilrena saker till ett lite lägre pris vilket gör att folk med lite lägre budget än andra (jag till exempel) har råd att köpa snyggt till sina hästar. Alla har juh inte lika mycket pengar än andra men jag tycker hööks har bra pris på sina saker även om många tycker att de "härmar" kända märken med sina saker, men liksom, då kan man ändå få ett nästan lika snyggt schabrak t. ex. som det "originala" fast för ett par hundringar mindre. Jag tycker ändå att de är bra :)





Another day just passes by.

Var på Hööks innan idag. Vi blev lite sena, Krille blev inte släppt från Boalt :P Sen var han sjuk och hade feber :(

Köpte iaf schabraket, och ett par benskydd med luftventilation. Tänkte köpa bak nästa månad eller nått. Tittade även på tränsen och konstaterade att det var bäst att hitta ett snyggt på Falsterbo i sommar istället :) Där brukar de dessutom ha snygga träns på rea :)

Sen stack vi inom väla och Krille fick en klipptid, så han klippte sig där och då. Snyggt blev det! (y) Och därefter blev det Max och mat, eller vi delade på en meny typ :P Och sen åkte vi hem igen :)

Väl hemma tog jag ut Mie, och hon var jätteduktig idag. Det stod två hinder uppe i lilla ridhuset, ett på var långsida som vi flyttade bort innerstöden på så det blev tomt, sen longerade jag Mie över dem. Hon hoppar jättefint! Synd att jag inte fick bild på det, måste fixa det nån dag. :) Tränade sen lite horsemanship och hon följde mig superbra.

När hon var klar bytte jag om och städade lite i klubbis. Sen kom mamma och bad mig rida Chamme för han hade inte blivit igenomriden riktigt. Så jag red lite på volten, gjorde strykande tygel och mycket galopparbete för att stärka honom. Jättefin var han sen och jag slutade rida efter 20 min typ. Han går fint igenom sig nu :)

Städade klart i klubbis sen, dammsugade dock bara. Gick upp till lilla ridhuset och väntade på att de skulle bli klara. När de blev det gick jag ner igen, pratade lite och gick sen hem innan de andra. Orkade inte va kvar, fett seg var jag. Sen hade jag lite att fixa hemma och ska försöka komma i säng så fort jag ätit upp min sista korv.
Krille skjutsade mig hem ändå, för han plockade upp mig vid 108:an och tvingade mig nästan att hoppa in. :)

Imorgon är det onsdag vilket betyder skola först och sen hopplektion. Vet inte om jag pallar gå hem om efter skolan, det märker vi.
Hade hade ändå!





Westlife - I wanna grow old with you

When you're burning down, when you're burning down.

Snabb liten lunchblogg då det inte blir någon emblogg sen. Ska jue till Helsingborg ;)

Hittills har dagen varit bra, hade svenska och geografi med Karin i morse. Sen hade vi rast, satt i solen, gött. Engelska därefter och ingenting gjort, och sen matte och Birger fick lite rage på oss x) Men vafan vi har precis haft lov?!

Äter just nu, och ska snart ner till skolan, har musik sista två timmarna så börjar igen 12.10.

Cya later!




Deadmau5 - Ghost 'n' stuff (feat. Rob Swire)

Rock to the beat all day.

Idag var det påskhoppning! Jag hoppade LD/LC med Fashion. Gick superbra. Tänkte slänga upp filmerna så ni kan se :D

Första rundan var hon jättefin och gick felfritt fram till 11:e hindret som hon kom lite nära och rev. Men annars var hon jättefin hela rundan :) Hoppar så elastiskt och fint nu. :)

Mellan klasserna släppte jag in henne och gav henne lite betforvatten så hon skulle få i sig lite vätska. Sen gick jag upp och drack lite jag med och gick banan när det var klar sen tog jag ut när de var på c-ponnyerna för hon behövde inte längre framridning. Så jag skrittade till framhoppningen och skrittade ett par varv där inne innan jag travade lite och sen galopperade. Jag hoppade bara fram en gång på varje hinder för att spara hennes energi till banan. Det var mer att jag ville att hon skulle se att det var höjt :)

Andra runda gick också skitbra för det var en riktigt svår bana. Hon hoppade i alla lägen och gjorde det bra! Sen fick jag inte riktigt upp henne i svängen till sista hindret så vi rev där med frambenen. Annars hoppade hon super, och det var ändå hennes andra LCbana och första gången rev hon tre hinder tror jag så detta var definitvt en förbättring! :) Vi vann iaf den klassen på storhäst :D

Efter fixade jag mina rosetter och sen var jag i stallet lite innan jag gick in och la mig i klubbis och sov lite. En halvtimme kanske. Sen ringde mamma och undrade var jag var x) Då hade de varit inne och vänt i klubbis flera ggr utan att se mig xD haha!

Sen när Danne kom tillbaka från uteritten fixade jag Ma Cherie och tog ut henne. Gick upp i lilla, där var bäst eftersom lektionen var inomhus i stora. Longerade henne ett bra tag först. När Danne kom sen så gick han lite med henne, körde lite horsemanship medans jag sprang ner och hämtade min säkerhetsväst. När jag kom upp igen hängde vi på henne igen och idag var hon jätteduktig! Hon gjorde inte nånting och idag travade hon till och med! :D Hon är så lättlärd och litar så mycket på sina förare så det var inga problem idag :D Mamma fotade lite, ni får leva med att det ser lite roligt ut :P Jag hänger över Mie och Danne håller mig i benet x)
Jag har en sjukt duktig pålle!

Imorgon är det skola... Så jag ska bara käka lite nu sen ska jag duscha och sova :) Direkt efter skolan kommer Krille och hämtar mig så ska vi till hbg en runda, hööks och köpa mitt efterlängtade schabrak! Sen ska jag kolla också om jag kan hitta ett träns som jag kan ha det pannbandet jag vill till :P Svårt med brunt läder, att hitta rätt nyans :/

Hade hade Iaf!





Rock to the beat - Darius & Finlay

The club can't even handle me right now.

Kanske ska förkara mig lite :P Jag har fått flera frågor om mina rubriker hänger ihop med inlägget när jag skriver. Svaret är nej. Jag lyssnar alltid på musik, även när jag skriver blogginlägg. Så jag tar bara en rad från låten som jag lyssnar på just då :) Kanske ska börja skriver vilken låt det är sist i inlägget ? En idé :P

Klockan är nu 06:56 och jag ska alldeles strax cykla ner till stallet. Morgonfodring vid 8 och innan dess ska jag putsa saker :P

Nu äter jag frukost, första gången på hundra år som jag är hungrig tidigt på morgonen xP Men så kan det va!

Vi ses sen, med lite resultat och annat mög :P Haha!
Hade hade!





Flo Rida feat. David Guetta - Club Can't Handle Me

So la la la la la la la.

Har precis hämtat lite saker hos min pappa. Behöver det till tävlingen.

Klockan är 21:57 och jag är rättså trött. Ska blinga mina skor + chaps nu :)

Imorgon är det påskhoppning och jag ska starta med Fashion LD/LC där LC:n är två faser A:0/A:0 och LD:n är två faser A/A. Får se vad Fashion går för på 1 m då :)

Men men! Vi hörs :D
Hade hade




Fight the break of dawn.

Idag har jag solat i stallet i två timmar lite drygt. Sen kom Krille och så åkte vi till Boalt och tittade på fölet :) Så liten var hon! :') Fick lite bilder. Tänkte visa dem här :)


Annars har jag inte gjort mycket idag. Tänkte ta en promenad sen och hämta min gitarr, alltid kul att ha till hands. Sen får mamma hjälpa mig att stämma den :P Sen får man väl träna lite så det blir bra! :P

Men nu ska jag göra ngt, jag vet inte :P Jag ska blinga mina chaps och skor :)
Hade hade!





Ett, två, tre, Fanta & rosé.

Shit, jag har sovit 6 timmar inatt och jag är sjukt pigg ändå! :o Jag somnade inte förrän vid tre tiden och vaknade halv 9, utan klocka? O.o

Har precis rensat ut och lagat min garderob som trillade ihop häromdagen. Så nu är det mindre kläder där, jag rensade ut mer än hälften och garderoben är ändå full :S hm..?

Så nu laddar jag min mobil lite i datorn innan jag ska dra mig ner till stallet och sola!
Hade hade!




Move your feet and make it hardcore.

Dagen gick fort.

Fashions dressyrträning gick superbra! Lite stel i vänstersidan men det vet vi sedan innan så vi bara jobbade mot det :P Hon var väldigt positiv idag så hon har kanske kommit till en vändpunkt? O.o Hon kom dessutom idag i hagen när jag skulle rida, med öronen fram och allt, även om jag gick in en bit i hagen. Hm..?

Mie fick komma ut sen. Longerade henne först och la sen på sadeln och longerade igen. Sen började vi hänga på henne. Till en början hoppade hon lite åt sidan när vi skulle börja gå men tillslut accepterade hon tyngden och skrittade lugnt bredvid Daniel medans jag hängde på :) Duktig pålle!! Sen svampade jag henne och satte henne i boxen. Tog in all utrustning och gick in och bytte om i klubbis.

Mamma och jag fick sen skjuts ner till byn och hem av Daniel, snälla söta rara Daniel, som sen körde en fet omväg hem till oss. Han tröttnar på att köra samma väg så han kör olika vägar varje gång nästan. haha!

Lady Princess har fått föl btw! Ett litet stoföl, mörkbrunt utan tecken :) Hon är inte döpt än men det märker vi väl imorgon om Torun har bestämt sig. Jag gav förslaget Coffee Kahlua, eftersom pappan heter Cappuchino och farfar heter Black Coffee :) Kaffesorter vet ni ;)

Haha failade precis. Skickade "Nu har jag fixat 65 låtar till din bror" Till Krille och sen fick jag detta:
K - oki
L - Ey, vrf är du så kortfattade idag?! :o
K - jo
L - Hm.. O.o
K - Hah
J - :v
K - danne här
J - Jaha det förklarar saken :P
Tyckte väl det va lite konstigt för Krille både slutar och börjar nästan alltid med "Haha"
K - m
J - -.-'
Sen skickade jag på sms till Krille: Få bort din bror från din fb, han är tråkig! :o
Och en sekund senare: HAHA lite fail om han har din telefon också xd
Och på chatten:
K - dra åt helvete linnea
J - Eh okej?
K - Hans mobil ligger på laddning här bredvid
J - HAHA Fail!
K - Du ska dööööööööööööööö
J - Men du ÄR juh tråkig! :o
Du drömmer Daniel :P
osv osv :P Tillslut kom dock Krille, och det märktes dirr för plötsligt kom både haha:na och smileysarna :P
Men more to the point. Jag failade, totalt x)

Imorgon är det söndag :( Och endast två dagar kvar på lovet innan det är dags för den äckliga skolan igen :( I hate it, gå och lägg dig. Pöh. :s

Hade hade iaf!




Kanske dags snart?

Blogg.se borde verkligen skaffa en app till Android och iPhone. Så himla mycket lättare avv uppdatera bloggen från mobilen, för det har man alltid med sig? Skulle varit enklare för väldigt många fler bloggare tror jag faktiskt.
Vad säger ni?

TILLÄGG:

Provisoriskt gjord i photoshop, men ungefär kanske? :)




You're so hypnotizing, could you be the devil, could you be an angel?

Vaknade precis. Eller kanske inte riktigt, för 45 min sen xd Men jag har hunnit käka frukost innan :)

Idag är det lördag och även påskafton. Inte för att jag ska fira det på något sätt, jag är inte så religös av mig. Dessutom ser jag ingen mening i att fira det överhuvudtaget, slöseri med pengar? Eh, ja. Sen finns det säkert delade åsikter om detta, men detta är min åsikt, sen får ni tycka vad ni vill :)

Idag SKA som sagt Mie ut. Förhoppningsvis kan vi hänga på henne om Danne kan komma idag. Det märker vi, de
var hemma 5 i morse så jag tänkte inte väcka honom förrän vid 12 :P Brukar va duktig på de liksom x)

Om inget annat ska jag även rida lite dressyr på Fashion idag för Torun. Det kommer säkert gå bra, Fashion fick ge sig rättså rejält igår när vi red ut. Hon vägrade att gå över vägen, så jag stod och bråkade med henne lite, men när det kom bilar så hoppade jag av henne och gick med henne. Sen när jag hoppade upp igen så fortsatte hon och då la jag henne på en minivolt och satte sporrarna i henne för hon får fan inte göra så!
Så det går säkert toppen idag :)

Japp, men nu ska jag försöka hjälpa mamma lite i köket för vi börjar tappa kontrollen där igen :S Jag mår inte bra av det, jag verkligen hatar när det är stökigt. Kan förklara vrf jag inte är hemma så mke..

Jaja, hade hade så länge iaf :D

Tyckte inlägget blev tomt utan en bild :)




I don't hate you, but I just wanna save you, while there still something left to save.

Dagen har fösvunnit i ett nafs och klockan är två minuter i tolv nu.

Var med Sandra och Christel i morse på inseminering och nästan direkt efter åkte vi på tävling. Det gick bra, ett nedslag i första klassen i omhoppningen men blev 6a! Tre nedslag i andra klassen, ingen placering :/ Knasig tävling dock, framridning och framhoppning utomhus men själv tävlingen inne? hmm.. man kan juh undra.

När vi kom hem därifrån stack jag nästan direkt till ridskolan och duschade mitt hår samt bytade om till svalare kläder, för det var så underbart varmt väder! Jag älskar verkligen varma dagar, det finns inget bättre, ärligt talat!

Senare på kvällen red vi ut en runda i skogen, den skulle inte bli lång men den blev 1,5 h lång istället. Oops! Fashion var iaf superpigg hela tiden, jag kände att hon skulle behöva komma ut och galoppera en helg, så långt det bara går egentligen. Hon behöver springa av sig lite och dessutom konditionsträna på hårt underlag. Det behöver Chamme med förresten, kanske ska fjäska lite för Danne? hm..

Mie fick komma ut i hagen idag igen så hon behövde inte komma ut och tränas. Istället fick hon sig en igenomborstning så hon blev ren och fin i pälsen igen :) Svansen är så himla mycket lättare att sköta nu, så skönt!!! Så nu kan jag borsta den ordentligt :)

Nu på kvällen har jag sett Saving Private Ryan. Så underbart bra film. Det är mycket blod och köttigt men det handlar ju om andra världskriget så kanske inte så konstigt. Jag vill se "Pojken i randig pyjamas" också, men jag vet inte vad den heter på engelska. Den handlar om koncentrationslägren, och livet där. Jag har sett den för en herrans massa år sen men det kan va bra att se den i utbildningssyfte nu, med tanke på att vi precis läst om andra världskriget. Vi får se.

Imorgon SKA iaf Mie ut. Jag ska träna lite dressyr också med Fashion, inför tävlingen ville Torun att hon skulle tränas. Sen får vi se vad som händer och fötter :)
Och juste ja, jag ser ut som rudolf med röda mulen just nu. Jag har bränt mig på näsan i solen :( Får sköta om det ordentligt så det faktiskt håller sig brunt och inte fjällar av ;)

Nu ska jag iaf sova, hade hade!




Svar på läsarfråga

Cornelia om And you're the perfect thing to say.:
vad fina hästar på din header, fast alla är väl inte dina? elelr ? ;)


Svar: Nej, vi kan ta dem från vänster till höger :)
Längst upp till vänster, den "gula" hästen heter La Fortuna Fayenza, kallas Tuna, och ägs av Marika Lundh.
Under Tuna, till vänster har vi New Fashion, kallas Fashion, uppfödd och ägd av Torun Hallström.
Också under Tuna, till höger om Fashion, har vi Chamaro, kallas Chamme/Chamaro och ägs av Daniel Hallström (Toruns son)
Till höger om Tuna har vi Romero, har inget speciellt smeknamn och ägs av Caroline Lundberg.
Och längst till höger har vi Ma Cherie, kallas Mie, och ägs av Torun Hallström :)

On top of the world.

Just nu i skrivande stund, sitter jag och käkar och väntar på att tiden ska gå en liten runda :) Klockan är 06:49 och snart ska jag cykla hem till Sandrus. Tävling idag för henne! Tänkte svänga inom ridskolan och hämta kameran så jag kan fota liite! Fotade henne på träningen häromdagen. Blev rätt fina bilder ;)

Eller vad säger ni? ;)

Nu ska jag snart sticka! Hade hade





And you're the perfect thing to say.

Sovmorgon i morse! Första gången på heeela lovet. Helt awesome.

Stack självklart till stallet direkt (a) Och efter ett tag låg jag åter igen och halvsov på gräsmattan. Gott vare, och liite färg fick jag allt! :D Helt överlycklig. :P

I hela en och en halv timme låg jag där, sååå skönt. Solen är juh bara för go :) Sen gick vi upp när klockan blev 1. Därefter kom Torun. Så jag tog ut Mie lite, idag var hon jätteduktig och lyssnade direkt! Stannade bara ett fåtal ggr men fattade galopp i båda varven och galopperade tills jag saktade av henne :D Sen skrittade jag av henne och tog in henne i stallet. Svampade henne och hon backa bara ett fåtal steg sen tyckte hon nog att det var rättså skönt :)

Strax efter två hämtade jag Fashion och gjorde i ordning henne. Tränade sen, och mycket riktigt betslade vi upp henne till ett tvådelat pessoa. Hon lyssnade utmärkt och blev inte störd av det eller så och hoppade ändå superduper. Hon hoppade 1 m utan ansträngning, hon har så mycket styrka i kroppen nu så nu börjar man se hennes glädje och teknik i hoppningen nu :)

Vid fyra kom Danne och började med väggen till "tvättstugan" och busig blev lite rädd x) Han satt och spikade, och han är rättså brutal när han jobbar.
Busig - Är det sån han är när han är koncentrerad?
Jag - Ja.
Busig - Okej. *Paus* Han skrämmer mig.
Haha xd
Vi åkte sen med ner till Woody och köpte en dörr och två OSD-plattor. Vi fattade absolut inte nånting av Dannes snickarsnack så vi bara stod som två frågetecken när de babblade. Han fattade inte heller, för han är så van vid det.

På kvällen sen så grillade vi och hade trevligt. Mycket trevligt! De flesta blev rättså överskottsenergiiga förutom Danne som körde hem efter ett tag. Trött i musklerna sa han. :P Skitkul hade vi andra iaf!

Och eftersom jag inte fick några bilder från hoppträningen idag får ni ha en eller två från i förrgår :)



Det blev tre :P

Hade hade!




Doing things we haven't for a while.

Onsdag idag. Halva lovet har gått. Sadface :(

Morgonfodrade i morse med hjälp av Busig. Lite roligt var det dock när Busig kom: "Linnea! Dannes tårta har dött!" haha! Hon cyklade med den i cykelkorgen, är det så konstigt då? :P

Efter det iaf så tog vi ut Chamaro, jag longerade ett tag och hoppade sen upp barbacka och red lite. Superfin var han och samlade sig bra, trots att han var utan sadel :P Busig filmade så jag tänkte ladda upp lite filmer under natten på youtube och hoppas på att de funkar :) Min bror brukar vara duktig på att klaga på mig annars.

Sen cyklade vi hem ett tag, käkade och chillade. När sen mamma sa att det skulle dröja ett bra tag innan hon skulle komma så cyklade jag och Busig ner igen. Orkade inte sitta hemma när det fanns massor att göra.

Sen på eftermiddan kom Daniel, trött och sliten efter jobbet. Men efter lite vila och byte av kläder blev han plötsligt pigg igen och var lite egen, speciell typ x) Han hängde sig i alla dörröppningar, hoppade runder, försökte få mig att hoppa runder med honom men nej, där tog det stopp. Sen lugnade han sig och vi satte oss vid stugan och pratade istället. Liite trevligare ^^

När sedan mamma kom tillbaka åt vi tårta och firade Danne. Han tyckte tårtorna var supergoda, vilket är positivt, och sen var han tvungen att köra hem och "dö" alltså slänga sig framför tvn och somna. Män -.-'

Jag tog ut Mie också då. Hon var liite dum idag faktiskt, dummare än vanligt. För det första började vi longeringen med att hon bet mig i höger bicepsmuskel. Aj. Sen stannade hon hela tiden och skulle vända. Förmodligen för att Loppan kallade på henne i stallet och för att Torun hade lektion i stora paddocken. Då kunde hon juh omöjligt vara i lilla paddocken ensam. O.o

Sadeln åkte iaf på idag med. Imorgon ska jag först rasta henne lite på morgonen och sen när Danne kommer, om han orkar tänkte jag fråga honom om vi kan hjälpas åt att hänga på henne :) Tror hon är redo för det nu, med tanke på att hon inte längre reagerar på varken longeringsgjord eller sadel. Duktig liten prinsessa är hon! :')

Carro var också på anläggningen idag så hon såg Mie. Torun sa att hon tyckte hon var fin, men det är hon ju med :) En annan liten rolig sak var att en som tidigare sagt att Ma Cherie var ful. Hon sa att hon "ser ut som en liten ful mulåsna" såg henne idag. Och hon sa istället "Vem är det?" "Det är Ma Cherie" "Är det det?! Hon börjar juh definitivt bli en häst nu! :o" Typ :)

Oh, juste. Jag filmade en film på anläggningen i morse, en videoblogg typ, där jag visade hela anläggningen. Den blev tyvärr för lång, för att filmer som blir större än en viss storlek tar kameran i sönder på vägen in i datan. :( Får göra små delar istället och lägga ihop på något sätt. :)


Bus! Danne tyckte jag var galen x)

Nu ska jag äta krabbelurer och sen ska jag sova! Hade hade






Felt so close but you were far away.

Dagen har inneburit massvis med arbete och ridning. Men det är juh det livet går ut på :) Red Fashion i morse/ förmiddags. Hon hoppade SÅ JÄVLA BRA! Riktigt rejält igenom ryggen och högt över hinderna! Busig fotade rätt mycket så bered er på en enorm bildbomb sen, jag ska bara beskära bilderna lite :D

Efter det gjorde släppte vi ut Fashion och Missy, sen solade jag i typ en timme innan jag gick ut för att hämta Goldie i hagen. Lättare sagt än gjort, inte ville hon in idag. Men vi lyckades, efter många om och men. Hovis kom strax efter ett så ett var Goldie inne. Jag började iaf mocka i ridskolestallet så länge. Hann ta två-tre spiltor innan Sandra och Torun kom. Så hann jag mocka en och en halv till sen hjälpte Sandrus mig med resten och även Exets box :) Lämnade dock Missy och Fashion till mamma (a)

Mie och Loppan fick komma ut i hagen idag! Och gud vad roligt det var! Fick lite bilder när det värsta var över, men så vacker hon var :) ♥

Jag hjälpte iaf Sandra att sätta upp lite hinder sen. Ska med henne på tävling på fredag så hon tränade lite idag. Fotade lite också, många fina bilder blev det! Dock ska de också redigeras lite, sen ska jag ge henne dem också :) Fick även prova att rida Maja lite sen och hon var superkul :D

Sen väntade vi lite tills klockan blev 4 innan vi hämtade in Mie och Loppan. Vi skulle ut i skogen med grupperna så vi ville inte ha dem i hagen då med tanke på att det inte finns någon ström. Sen kom Danne och jag var faktiskt snäll idag! Han kom ut från stallet när jag satt på Tuna:
Jag - Nämen Hej Daniel, vad roligt att se dig! :D
Han - Hej hej :)
Jag - Hur känns det nu, gamling? :)
Han - Käften.
Jag - Haha.
Busig - Du får tårta imorgon!
D - Ja, jag skulle få av dem också.
J - Japp!
B - Då blir du tjock!
D - Som om jag inte redan är det.
J - Du är väl inte tjock nånstans!
D - Jo, i huvet.
J - ... Det var du själv som sa den.
D - Ja, men hade inte jag sagt den så hade du gjort det.
J - O.o


Ja, alltså ledde jag de tre sista grupperna i skogen. Torun orkade inte rida så jag fick leda hela gruppen och mamma fick rida sist och hålla ihop den :) Gick suveränt faktiskt :) Tror alla uppskattade det.

Nu ska jag gallra lite bilder och sedan redigera de som blir kvar! :)
Hade hade





Oh, na na, what's my name?

Mie blev tvättad som planerat. Tyvärr blev mamma biten i armen tre ggr, jag höll på att bli sparkad i huvudet ett par ggr och jag blev nog mer blöt än hästen. Men ren blev hon iaf! :D Det var så bra väder så hon torkade direkt efter jag tvättade henne så jag behövde inte gå med henne :)

Tvättade också svansen, den var RÄTTSÅ skitig. Jag bara doppade den i en spann vatten och sen var det vattnet obrukbart -.- Den blev också ren, fick också ta balsam i den för att den skulle bli enkel att borsta igenom sen. Det gjordes också så nu kan jag borsta den regelbundet. Tänkte försöka fixa hem pälsglans så jag kan ha det i den annars kommer den nog vara rättså omöjlig att hålla iordning. Den är lockig liksom. Svårare att hålla den bra då :P Friserade också hennes man, den var nog 2 dm lång, så nu är den bara typ 7 cm :D Schnygging! ♥ Foto imorgon! :)

Ja, sen slappade vi lite, sen tvättade jag Mies fönster, för det var för jävla skitigt x) Ska ta en bild på det imorgon och en bild på ett otvättat så ni kan se skillnaden :P Men nu kan hon se ut iaf utan att man öppnar det :D Hon brukar vara duktig på att försöka klättra ur boxen annars x)

Därefter bad Josse mig hjälpa henne med Loppan för hon tänkte longera henne över ett kryss utomhus och ville inte va själv. Helst ville hon ha någon på ryggen också, och jag erbjöd mig och det blev så. Så vi tog ut henne och longerade henne klart. Fick byta paddock en gång för det kom lite folk och vi ville helst va ensamma, med tanke på att det var första gången hon hade ryttare på sig utomhus.

Allt gick jättebra, för longerade vi bara över lite bommar i båda trav och galopp. Hon försökte också att bocka i galoppen men det blev mer som ett större galoppsprång x) Haha, hon suger verkligen på det :P När sen Torun gått ut med sina elever i skogen igen så la vi upp det till ett kryss som vi hoppade ett par gånger i båda varven. En gång i galopp bockade hon också över hindret men det gjorde inget, det var ungefär som att hoppa Fashion :P Efter ett tag la vi också upp det till en hel sockerbit, alltså 60 cm och det gick superbra. Sen la vi ner det till bara travbommar igen och travade över dem ett par ggr. Sen skrittade Josse av henne medans jag gick upp till mamma.

Vi fick ett jobb till idag. Plocka godis till påskhoppningen, wiihoo!! -.-' Haha. Det gick rätt fort, sen stack vi hem :)

Nu ska vi baka sockerkaka, sen ska vi försöka massera bort en knuta i min rygg som uppkommit på Idol. Aj, säger jag bara :P

Imorgon ska Mie få arbeta igen, sen lär nog Chamme bli longerad igen, för fy satan vad bra han samlade sig i dagens pass! :)

Hade hade!




There's just to much that time cannot erase.

Första dan på lovet nu ja! Så himla underbart. Dock ska jag inte lata mig för det, jag ska ta vara på tiden och göra så mycket som möjligt om dagarna och kanske börjar vi hänga på Mie i slutet av veckan :D

Idag följde jag med mamma ner och morgonfodrade så vi var där redan kvart i nio. Jag bytade bara skor och gick sen ut. Fodrade alla och släppte ut nästan alla, bara Chamme, Mie, Loppan, Harboe, Pia och Nike är inne nu. De två sistnämnda pga rymlingar :p Chamaro och Harboe är inne för att det inte är någon ström mellan deras och Tunas hage och de går igenom staketet då. Så de skiftas om att vara ute, Chamaro och Harboe ena dan och Tuna andra. Blir enklast så :)

Longerade Chamaro innan också. Gjorde en lite annorlunda longeringsanordning för han vill inte sänka huvudet om man har inspänningar på båda sidorna och ingen longeringslina att samla ihop honom med. Så jag tog longeringslinan igenom bettet, lät den löpa över nackstycket och fäste den på andra sidan i bettet. Så som de har på Strömsholm :)

Han jobbade iaf på superduperbra med det och jag behövde nästan inte ta något alls i honom för att han skulle samla ihop sig och jobba. Vissa gånger samlade han sig igenom att jag bara tog tag som typ ett tygeltag och släppte sen så linan var slapp, så han arbetade med slak lina :) Jätteduktig var han, men trött därefter blev han med x)

Spände sen bort inspänningarna och lät honom hoppa banken på linan. Kul var det, tyckte han! Det syntes.
Jag gick ett varv runt anläggningen sen för att skritta av honom. När vi kom upp till Tunas hage orkade han inte ens svara henne när hon gnäggade på honom :P Han bara Iiöh, och typ dog ut. så söt är han :P

Nu ska jag äta och därefter ner igen, för idag är det så underbart fint väder så jag och mamma ska tvätta Mie utomhus :D Och även tvätta och balsamera svansen för den är så skitig :P
Hade hade!




Don't talk about moonshine.

Mie fick komma ut lite idag. Och eftersom det inte var några hästar i hagen som kunde fresta henne att hoppa så släppte jag henne lös i paddocken. Dock försökte hon klättra ändå så jag fångade henne och longerade henne lite istället i båda varven.

Hade också med en sadel så efter lite longering gick jag fram till mamma så hon kunde hålla, hämtade sadeln och visade den för henne. Hon nosade lite på den och slickade sen på den. Så jag gick runt, rörde den upp och nerför sidan på henne, hon brydde sig inte. Sen la jag på den, fixade schabraket och satte fast sadelgjorden och spände liite. Gick ett varv med den, gick jättebra. Spände ett hål till, longerade lite och spände sen igen så den var spänd fyra hål på båda sidorna.

Longerade sen i först vänstervarv, gick superduper bra. Stannade henne och drog ner stigbyglarna så de hängde lösa. Men hon är van vid att ha inspänningstyglar på sidorna så hon brydde sig inte nått nästan. Sen, när jag smackade på henne lite grann då bockade hon gång på gång ett varv på volten men sadeln rubbade sig ju inte så hon slutade sen och gick i alla gångarter i båda varven med sadeln.

Sen tog jag inte av den förrän hon stod i stallgången. Hon var superduktig, och jag glömde förresten säga att hon hade lindor på sig för första gången idag :D Det var hon också duktig med och jag blev inte sparkad :P


Visst är hon supersnygg i brunt läder? :D

Chamaro låg ner när vi kom in. Jag tog chansen och gick in till honom, han var jättesnäll. Låg mest och suckade och hade huvudet i famnen på mig :) ♥
Mamma tog en bild:

Så söt ♥

Imorgon ska jag försöka tvätta Mie igen, speciellt hennes svans för den är sjukt smutsig och tovig. Så om det blir bra väder tar jag nog ut henne i sjukhagen och ber mamma hålla henne så hon kan bli lite snygg :) Självklart också om vi får tid till det :P

Men nu tänkte jag försöka hitta något att äta, lite sent på det men vafan, jag har lov! :D Sen tänkte jag också fixa en varm oboy med grädde i :)
Hade hade!





Well, I never saw it coming.

Idag var det städdag för alla medlemmar i Perstorps kör- och ryttarförening. Så kl 11 infann vi oss på anläggningen där vi fick lite uppgifter.

Jag, Josse och busig rensade den lilla parkeringen från skit och även bland buskarna. Sen la jag tillbaka en hörna i gräset som blivit uppriven av snöplogen i vintras. Sen kom en och drog upp en buske så det blev ett stort hål där som vi rensade, fyllde igen och jämnade sen. Krattade upp en massa kottar sen som kommit ifrån den och slängde.

Sen gick vi ner och hjälpte Josse och Cissi med alla hinderstöd. Vi kollade vilka som var likadana, rensade vagnen ifrån de som var sönder eller udda. Sen la vi tillbaka alla rätt så det blev ett system i hinderstöden. Till en början stod jag uppe på vagnen och tog emot och la dem rätt. Men det blev för mycket sen så Josse fick stå där, som är långt mycke längre än mig :P Sen slängde vi ner lite bommar som skulle målas och gick upp med dem till toaletterna typ.

Lite lunch och sen fixade vi i hinderskjulet. Fredrik och Ida klättrade upp på vagnarna och organiserade med plankorna på takbjälkarna så vi kunde få upp fler där. Sen skulle vi byta ut fötterna på ett par hinderstöd så kommer Pålle:
"Men vad ska vi göra med dem?"
Cissi - "Vi måste sätta på skenor på dem nya för de gamla är inget att ha"
Pålle - "Varför inte det?"
Cissi - "Ja, hur ser fötterna ut tycker du?" *Pekar*
Ida, Erica och Josse - "Bra, Cissi!"
Haha ägd :p
Sen skulle vi lägga upp ett par målarbord där också. Pålle bara:
"Där är en trappstege i pannrummet"
Cissi - "Linnea, spring!"
Pålle - "Ja, spring du som är ung och vacker"
Fredrik - "Jag springer!"
Pålle - "Ja, du är en redig man du"
HAHA! Okej. :P

Nej men vi hade rättså kul. Lite roligt var det ändå när Ida sa till Fredde att hans skjuts var där så han jobbade på övertid. Han bara "Jaha! :o" Jag - "Haha han tycker det är så roligt att va här så han jobbar extra" Då bara flinade han x) Vem kunde tro att samhällstjänst var så roligt? ^^ haha.

Efter allt arbete hade vi ett litet medlemsmöte med de som kom. Lite information om tävlingarna och alla funktioner det finns där. Tog ca en timme. Därefter var vi klara där för dagen :) Så nu är det ganska fint på anläggningen faktiskt!





Bildbomb @ Mie

Här är lite bilder från i fredags!
Ni ser kanske att jag galopperar också :P

Banken är rolig den! :)

Här är filmen på Chamme också btw :p


Nu ska jag äta frukost och sen sticka ner till anläggningen då det är städdag där idag!
Hade hade





Keep on dancing till the world ends

Förlåt för fördröjde blogginlägg, men jag hann inte skriva igår. Var tvungen att sova, så fredagens blogginlägg kommer här :)
Först efter skolan gick jag hem till Emma, min syster, och var där tills mamma och hon ätit klart och vi varit ute med Enzo så åkte vi hem till oss, hämtade en påse (eller vad man ska säga) till tävlingen på lördagen. Sen körde vi ner och handlade och sedan vidare ner till ridskolan.

Väl där väntade jag tills mamma gjort zonterapin klart på Torun innan jag tog ut Mie (bildbomb kommer sen) Och hon var jätteduktig. Hon har verkligen förstått det här med inspänningstyglar, hon sänker verkligen huvudet och sätter bakbenen under sig. Sen brukar hon kröka på nacken utan hjälp av tyglarna, de ligger liksom slappt längs sidorna :D

Hon galopperade också ordentligt för första gången. I båda varven dessutom! :) Jätteduktig var hon :) Konstigt nog har hon lättare för högergaloppen, och longeras lättare i det varvet. Stannar liksom aldrig och ska vända utan går där hon ska hela tiden :) Även om det inte är det varvet hon leds i. Sprang sen ner för banken och hon fick lite ryck när hon kom ner för hon blev så glad, så för att jag inte skulle bli sparkad i huvudet fick jag kasta mig åt sidan och slänga ut linan lite sen be för att hon inte skulle fastna i den. Men allt gick bra!

Sen skrittade jag av henne och gjorde i ordninge Fashion för lektionen. Red fram henne lite ute, hoppade banken en gång och så. Sen skulle jag skritta runt anläggningen och frågade Busig om hon ville följa med runt. Så vi skrittade vid backen och helt plötsligt började Fashion emot Patricia och då tryckte jag henne med vänsterskänkeln men då gick hon bara närmare, fast bara med bakdelen. Så jag bara "Fashion vad GÖR du?!" Och sen flyttade Busig på sig och då sparkade Fashion mot Patricia, träffade inte. "VAD håller du på MED?!?!?" Röt jag då och drämde skänklarna i henne. Hon svarade med att små stegra, jag kickade en gång till och då stegrade hon högre. Jag bara "NER MED DIG!" och svängde runt henne på en minivolt precis i kanten av backen. När jag hon släppte gick jag ut igen och sen lyssnade hon perfekt hela lektionen! Gick exemplariskt och åttamässigt :D Torun sa att hon var superduperfin och att jag red henne skitsnyggt. Skönt att höra när det känns skit x)

Efter lektionen gjorde jag snabbt iordning henne och satte henne i boxen innan jag tog ut Chamaro. Tänkte inte på att han inte gått på ett par dagar, så jag gick ut som vanligt och satt upp fast väntade tills Danne och mamma kommit tillbaka för de skulle kolla oss så länge. När de äntligen kom gick jag ner i stora paddocken. Kände att Chamaro var skitspänd för han ville inte sträcka ut benen typ och sån är han bara när han är riiiiiiktigt pigg. Eller riktigt slö, men efter att ha stått i två dagar så tror jag mer på det första alternativet. Och mycket riktigt. När jag travat ett varv fick han ett frispel och rent instinktivt drog jag upp huvudet på honom så jag hann stoppa honom innan han bockat x) Jag hämtade longeringssaker, det kanske ni förstår x) haha!

Resten av ridpasset, alltså efter longeringen gick han jättebra. Gjorde strykande tygel i både galopp och trav och han samlade jättebra i högergaloppen även när jag släppte fram händerna, red ihop honom med säte och vikten (den lilla vikt jag har att jobba med) och sen gick han nästan i westerngalopp, jag skojar inte. Jätteduktig var han som samlade sig så bra även när han hade lång tygel.

Kvällsfodrade sen innan jag stack hem, och gjorde allt i ordning för Lundsresan. :)
Kan nog ladda upp en lite filmsnutt på Chamaro sen också där han longeras. Men jag kan säga att det är inte lätt att hålla i pisk, longerlina och mobil samtidigt, när man bara har två händer, så det är lite skakigt xd
Hade sålänge!





Secretariat



Kan varmt rekommendera denna filmen. Även om man inte är hästintresserad, för man kan relatera till annat också.
Secretariat handlar om en galopphäst som var helt fantastisk på tävlingsbanorna. Hela historien är sann, vilket gör det ännu mer otroligt att se det som händer. Om man sett Seabiscuit kan man vänta sig det dubbla när man ser denna filmen.
Filmen utspelar sig i USA mellan åren 1969 och 1972 under de tre första åren av Secretariats liv. Han föds igenom en slantsingling (kan man säga så?) då ägaren till hingsten Bold Ruler singlar slant med ägaren av två ston, Hasty Matelda och Somethingroyal. Alla odds och beräkningar säger att Hasty Mateldas föl kommer bli det bättre av de två för att hon är yngre än Somethingroyal. När sedan Penny gör lite uträkningar om hästarna och märker att Somethingroyal's föl har större chans att bli den ultimata hästen så är det hon som drar det längsta strået när hon förlorar och Bold Rulers ägare tar Hasty Mateldas föl.
Fram till tre års ålder har inte fölet något registrerat namn, de kallar honom Big Red då han är en stor fuxhingst. Secretariat skickades sen in till ledningen som godkände namnet och hästen blev registrerad.
Hela hans karriär är över på ett år när han vinner Triple Crown som treåring med 31 hästlängder före tvåan i sista löpet. Därefter blir han avelshingst och pappa till över 600 föl. Han innehaver fortfarande rekordet på Belmont i New York och ingen häst har hittills visat tecken på att slå det.
Secretariat har blivit ärad en staty på Belmontbanan där han blev utnämnd som den bästa galopphästen genom tiderna. :)

Ganska fantastiskt att en häst kan vara sån faktiskt :)

Nu ska jag iaf snart göra pannkakor tror jag. Men först ska jag tvätta håret så det hinner torka innan jag ska sova ^^
Hade hade!




Remember Me

Har precis sett Remember Me. Den var rysligt bra, fast väldigt sorglig :(
Och nej, det är inget plus att Robert Pattinson har huvudrollen. Jag tycker inte att han är så speciellt snygg ändå. ^^
Nu ska jag iaf se Secretariat, hoppas jag blir lite gladare ^^ Tänkte också hitta något att dricka, för jag känner att jag börjar få lite huvudvärk nu :) Hade hade!




Money can't buy us happiness.

Hemma och sjuk idag =/ Not Cool! :o
Hatar det egentligen men i morse när jag frös undertiden som jag låg med ett tjockt duntäcke över mig så kände jag att något inte var rätt. Jag blir bara sån när jag är på gränsen på en kollaps. Kan vara efter förra helgen när jag gick upp halv 6 första dan och tävlade två klasser, tränade en häst och knoppade och så och var inte hemma förrän halv 7. Gick sen och la mig vid 10, somnade inte förrän 1 och vaknade igen halv 6. Tävlade en häst och tog ut Mie. Sen red vi ut en runda på kvällen och när jag kom tillbaka kände jag mig helt förvirrad.
Blev alltså bara 4 timmar sömn/natt i helgen och för mig som är van vid 8-9 kan ni kanske förstå att det var lite lite :)
Så idag sov jag från 11 igårkväll till 10 idag med det lilla avbrottet i morse. Och nu är jag som ny igen! Helt fantastiskt vad lite sömn kan göra för en människa :)

Så nu tänkte jag kolla på Wizards Of Waverly Place lite, kalla mig konstig, barnslig, eller vad ni vill men den serien är så fett kul x)

Mie får vila idag, för hon har varit ute ni 4 dagar i rad, så hon får smälta lite av allt nu :)





We just wanna make the world dance, forget about the price tag.

Hopplektion idag! Skulle haft Missy men hon var oren i höger fram så det fick bli Tuna istället. Inte mig emot för hon var superduktig! All dressyrträning har gjort stora förändringar på den hästen så nu kan hon faktiskt gå i lugn galopp mot ett hinder :) Efter lektionen red vi lite i backen innan vi tog in hästarna igen.

Sen vilade vi lite och jag åt lite för jag började känna mig lite låg och då kan jag inte hantera Mie för då blir jag sur för minsta lilla, funkar inte med en unghäst. Så mamma handlade ett par piroger när hon var nere för att handla dricka till Torun :)

Mie blev sen longerad hela passet idag, la på gjorden i stallgången och tog ut henne så. Hon var väldigt pigg, men det är hon alltid. I början longerade jag i båda varven utan inspänningar och då stannade hon ett par ggr. Sen så fort jag satte fast inspänningarna var det precis som om hon fattade att det var allvar så då sprang hon runt mig hela tiden utan att stoppa och sänkte till och med huvudet som man ska göra i inspänningar :')
Efter hela longeringen tog vi av gjorden och jag skrittade av henne ett varv runt paddocken :)

Stack hem sen, men när jag kom till dörren visade det sig att jag glömt mina nycklar. Så jag ringde Simon, han var på torgkrogen med en väääldigt flummig kompis. Ringde mamma sen och hon svarade inte. Fan. Smsade Simon och sa att jag glömt nycklarna, sen satt jag och smsade med Krille i säkert en halvtimme och hoppades på att det inte skulle komma några våldtäktsmän :P Jag bor inte i världens bästa område om man säger så :P

Nu är jag iaf klar för sängen, så nu ska jag sova! Vi ses och hörs :)
Hade hade





Walk in the rain.

Idag var Mie ute och gick i en halvtimme på anläggningen. Överallt, runtom hela anläggningen och upp i backen och in i paddockarna. Så hon fick se allt :) Jätteduktig var hon, hon följde med mig hela tiden även om nästan ALLTING var superduperläskigt och skulle snart komma till liv och hoppa upp och svälja henne hel. Typ :P Unghästar ni vet :P
En sak som jag inte tycker om är att hon kommit på att hon kan protestera i stallgången, springa fram och tillbaka och slå med huvudet när det inte går tillräckligt fort. Det är nog nu när hon börjat komma igång lite och fått lite muskler och så. Men det får vi lägga band på kvick. Så får hon bara inte hålla på :) Jag har dessutom fått handbremsa henne ett par ggr för att hon skulle lyda. Som tur är förstår hon också att hon ska sluta när man gör så. :)
Stack hem lite senare. Danne var skittrött idag, han hade nästan ingen kraft i sina händer när han skulle skala sin apelsin så han tappade den ett par ggr. När han tappat den för tredje gång slängde han sig på bordet och nästan skrek ut "JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT!!!!!!!" haha, skitkul var det :P Jag och mamma började garva åt honom, och en halv sekund senare skrattade han med :P

Nu ska jag torka mitt hår så mamma kan fläta det, sen ska jag sova! :)
Hade hade





:)


Tack! :D

Jag kan verkligen inte tro det, överlycklig!

Klickade in på Douglas Lindelöws hemsida precis. www.stallfulltofta.se och vet ni vad jag hittade? MIN BILD PÅ STARTSIDAN!!!! :D:D:D:D Gå in och kolla själva, originalbilden ligger på min FB HÄR. Så jäkla roligt alltså. Ni anar inte :)
Gud vad glad jag blev nu. haha, sjukt! Han är juh faktiskt världsstjärna i hoppning, kan juh tänka er min reaktion när jag såg det :D

Har ändå precis överlevt en skoldag i regnet. Jag hatar regn, så fruktansvärt tråkigt. Och så nu efter den fina helgen också :( Om det regnar sen så får Mie va i ridhuset, men regnar det inte så tänker jag vara i paddocken :) Hon behöver lite frisk luft! ^^
Jag har precis tvättat och dammsugat golven i både hallen och köket, så jag väntar på att det ska torka, sen ska jag ner till stallet :) Hade hade!!




I know that I've got issues, but you're pretty messed up to.

Hade Mie ute i paddocken och idag som planerat. Gick jättebra, provade också att gå nerför banken, men eftersom hon vann igår så var inte INTE lätt. Det hela slutade med att vi fick hämta Loppan och gå före med henne, och då äntligen gick det. Gud vad mallig hon blev sen bara x) Dansade runt mig och trippade fram och skulle bara hoppa upp och nerför banken hela tiden sen x) Idag galopperade hon dessutom för första gången på lina och det gick super!
Så idag var dett lyckat pass, även om det inte började bra, för jag fick säga till henne på skarpen i stallet. Hon skulle inte stå stilla nånstans och skulle bara slita sig. sen när jag skulle tränsa så vände hon sig så det tog väl tio minuter att tränsa x) Men det slutade lyckligt iaf! Fick även lite kommentarer om henne, att hon blivit fin och att jag gjort ett bra jobb som fått henne så lydig på så lite tid :) Det värmer :D

Kul var det att hoppa bank! :D


Fina lilla prinsessan ♥





Bildbomb #2



Sen ville inte blogg.se samarbeta längre, så det blev icke fler. Men ni fattar poängen, Mie var ute i paddocken för första gången och hon har en jävla gång :) haha.

Nu ska vi ner oh ta ut henne i paddocken igen, denna gången med mig som ledare :) hade hade!




Bildbomb @ Ma Cherie

Here it is. Sjukt fin är hon <3

Kommer kanske fler imorgon. Nu ska jag iaf sova!
Hade hade




Rena rama sommaren

Idag har det varit sjukt fint väder. Så pass fint så man kunde rida utomhus i kortärmat utan att frysa ett enda dugg :D
Tävlingen idag gick väl halvbra. Torun sa att jag va skitduktig för att vara på Tuna, men jag tyckte det gick mest pannkaka.
Efter tävlingen dock så hade vi Ma Cherie ute i stora paddocken för första gången och det var så fint väder så jag fotade henne ganska mycket. Fina bilder på en fin häst :D Tänkte fixa till dem och sen göra en bildbomb här :D
Blev en mysig liten uteritt ikväll också i sommarvärmen, jag och Danne. Kul var det, och båda två behövde en liten uteritt tror jag. Vi har bara ridit i ridhuset under hela vintern så den var välförtjänt tyckte jag, iaf så hårt som vi jobbat denna helgen :)
Ni kan få ett litet smakprov på Ma Cherie, hon är så vacker, min lilla prinsessa :) ♥

Tja, där är inget fel på hennes steg iaf! Och inte på Dannes heller, för den delen :P




Svar på läsarfråga

sofia lindeberg om Dressyrtävlingar är dryga.:
Vad har Tuna för stam? hehe

Svar: Hennes pappa är Lorenzo och hennes morfar är Nairobi. Hon är en av de få hästar som har Nairobi i sin stam för han togs ur aveln för usel fertilitet :) Hela hennes stamtavla finns här :)

Dressyrtävlingar är dryga.

Ja det kan väl egentligen alla hålla med om. En start tar ca 6-7 min allt som allt. Det tar rättså mycket tid! Som tur är gör man det med underbara människor! :) Men att vara där från klockan kvart i sju på morgonen till klockan halv sju på kvällen, det är gaaaanska drygt. Vad var det jag räknade ut.. 11 hoch 50 min (!) har jag varit där idag. Fast det inkluderar två manknoppningar, två starter, en träning och en tvättning.
Della gick ASBRA idag. Jag har filmer från båda ritterna och de var riktigt bra. Vinst blev det iaf i första klassen. Jag hade 9 p mer än tvåan och 21p mer än trean x) Skillz!
Andra klassen var hon också superfin i men jag fick rättså låga poäng där, konstigt nog. Torun sa att jag skulle haft mer poäng, och hon borde juh veta, men ja. Det kändes superbra, sen struntar jag i om domaren var väldigt kritisk idag.
Sen gjorde jag inte mycket mer än att springa runder och fota och sen efter tävlingen hade vi en liten trevlig fika, alla funktionärer. Kul hade vi också!
Tuna fick sig en ordentlig igenomridning idag. Jävel vad hon behövde det. Torun var stenhård med oss och fyfan vad jag blev trött! Hon är fan inte lätt, den hästen. Hon kräver så mycket ridning men samtidigt kan man inte sitter ner djupt i sadeln, utan man får ha superlånga stigläder så man inte kan annat än att sitta kvar i sadeln samtidigt som man står i stigläderna. Hon är så osäker i kroppen så det finns inte. Och ostabil för att inte tala om det ;o
Men igenomriden blev hon och efter ett tag skrek Torun bara "Nu rider du juh ordentligt! Rid så där alltid så går hon som en klocka" Jo men lätt på en vinglig häst som man måste rida unghäst på :S haha.
I vilket fall som helst. Efter träningen svabbade jag av Tuna för hon var rättså svettig sen fuktade jag manen och knoppade den. Världens bästa knoppar blev det kanske inte men tillräckligt. Det är juh faktiskt inga höga klasser jag tävlar änsålänge :p
Sen, efter, så var jag så svintrött, så det är inte sant! Jag tror det syntes för Krille bara "Ska jag köra dig hem? :)" JA TACK SNÄLLA! ville jag säga, men istället sa jag "Om du vill (a)" haha. Jag är rätt rolig ibland :P
Hem kom jag iaf. Och det fort :P Näe faktiskt inte, han var rättså laglig idag :)
Nu har jag precis handlat godis, så nu ska jag tjocka mig här med det och sen ska jag sova, för jag ska upp tidigt imorgon med och imorgon tvingas jag gå ner :(
Lägger upp filmerna på Youtube nu. Tänkte se om yt också vill samarbeta med mig idag så kanske de kommer upp här med :)
Så länge: Hade hade!





Svar på läsarfråga

Fick en fråga innan i en kommentar:
Kajsa Lindeholm om Can nobody save us, will anyone try?:
Den dära "Della" är det någon häst som du ridit innan eller så ? Eller äger du henne ? hur hög osv ? :)

Svar: Della, hela namnet är Cordelia, är min gamla sköthäst som jag hade mellan sommaren 2008 och hösten 2009. Jag red henne från LD i både hopp och dressyr till LB i hoppning(tränade MSV) och LA i dressyr. Hon har haft en väldigt viktig del i min ridkarriär då hon är den häst som jag tävlade på allra först.
När vi behövde säkra ryttare till dressyrlaget i allsvenskan på ponny 2010 så var vi ett ganska säkert drag. Jag kunde henne utan och innan och jag var tillräcklig liten för att kunna rida henne, men samtidigt tillräckligt stor för att hålla om henne och rida henne rätt. Sedan allsvenskan har jag inte ridit henne mycket. Även när allsvenskan pågick red jag henne bara en vecka innan tävlingen för det var allt vi behövde.
Nu kanske jag ska börja tävla henne uppåt i högre klasser i både hoppning och dressyr. Allt hänger på framtiden :)
Della är 137,2 cm hög, alltså c-ponny, och ägs av Annica Alm, som också är uppfödare till henne, då hennes mamma är Annicas gamla tävlingsponny :)



Della på en hoppträning för ett par veckor sedan :)



Man måste juh bara älska vårmånaderna.

Ja, idag har det blåst, varit strålande sol, regnat, blåst lite till och sen har det varit kallt också. De första vårmånaderna är juh bara för underbara! Men, jag ska inte klaga. Jag kan vara glad för att det börjar bli lite sommar, för jag får så fruktansvärt ont i händerna på vintern pga kylan. Jag har extremt dålig blodcirkulation, och då menar jag EXTREMT dålig, i händerna. Jag brukar ligga på omkring 20-25 grader i händerna (om inte mindre) och är 36,5 i resten av kroppen. Det finns dessutom inget jag kan göra åt det, jag har försökt massera in liniment i händerna, mamma har masserat dem för att få igång blodcirkulationen, jag har försökt ha vantar på mig 24/7 (en gång även när jag sov. Jag blev inte varm förrän jag sovit i nio timmar, då tog jag av dem och så var vi tillbaka på ruta ett). Finns alltså inte mycket mer än att stå ut under vintrarna. Flera gånger i vintras har jag fått "vita fingrar" även om jag rört på dem, då fick Danne ställa upp som element för att få tillbaka värmen i fingrarna. Inte ens det hjälpte speciellt mycket :( Jag tror inte riktigt att ni förstår hur extremt mycket jag fryser om mina händer, det är nästan kriminellt.
Men tillbaka till april. Idag har jag ridit två pållar. Della var så sjukt jävla fin idag så jag trodde inte det var samma häst som jag började rida 2008. Helt sjukt som hon byggt om sina muskler och idag var hon superduper fin! Hon trampade igång superbra med bakbenen och var superelastisk i ryggen. Så det blir definitivt tävling imorgon! Jag är juh bra förberedd x) Började träna idag. Tur att vi kan våra uppgifter :)
Tuna var mindre duktig, hon behövde väääldigt mycket igenomböjning och ställning idag. Jag får dessutom ändra om min sits helt och hållet på söndag, jag måste sitta som man gör på unghästar, där man står i stigbyglarna fastän man sitter ner :P Hon är inte riktigt kapabel att bära mig helt än och det kan bli jobbigt för henne att gå så i hela fem minuter. Men vi tog bara skritt och trav idag och ska fortsätta imorgon.
Efter träningen hjälpte jag mamma i kafeterian lite. Sen la jag mig på rygg på ett bord där. Jag var så trött så jag höll på att somna. Sen kom Daniel. Och självklart kunde han inte låta bli mig :P Så han kittlade mig på magen, och när Danne sätter igång då sätter Krille också igång. :P Lite fail blev det ändå när jag skulle komma upp därifrån igen, Danne skulle dra upp mig, men bordet var lite istadigt så det följde med mig och kastade iväg min läskflaska som stod på det xD
Egentligen var det inte meningen att vi skulle åka bil hem sen, jag skulle bara hem om pappa och hämtade min kavaj och ridbyxor. Men Danne ville köra oss så det blev en VÄLDIGT rolig bilresa hem sen. Danne hade något överskottsenergi eller nått x) Haha, dialog:
Danne - Du kan köra ut på öresundbron så blåser du iväg och drunknar!
Krille - Ja, men jag blir iaf en finare fisk på botten än du.
Danne - Oooooh, Du är en jävla bläckfisk, ingen vill ha dig.
Krille - Du är en jävla blåsfisk, helt blåst!
Danne - Åhå, du är en plattfisk, helt platt!
Krille - Fan va gott, det va juh det jag strävade efter :D
Danne - O.o

Haha, och så pågick det sen ett tag :P

Idag blev det ett långt blogginlägg, men jag har inte skrivit sedan i onsdags och kände att jag behövde skriva av mig. :P Hoppas ni har orkat läsa allt :)
Tog en porträttbild på Tuna idag också:

Jag gillar den iaf :)


TILLÄGG: Idag är det Toruns födelsedag! Alla säger grattis :D
Torun är alltså min tränare och ridlärare och vän och terapeut, typ :P Hon är en av de viktigaste personerna i mitt liv och har varit den som trott på mig från att jag började rida hos henne. Hon har hjälpt mig att börja tävla och har tränat upp mig så att jag idag är kapabel att rida nästan vilken häst som helst, genom att låta mig rida många och svåra hästar. Torun är den person som gjort att jag fortsatt och numera tror på mig själv, istället för att tvivla och tveka. När hon tror på mig, tror jag på mig själv också. När hon tror på mig, så tror jag på mitt mål.




Can nobody save us, will anyone try?

Ja, fredag idag igen! Hann inte blogga igår, var alldeles för trött när jag kom hem från stallet. Hade haft världens brottningsmatch med Krille, för att komma ut genom dörren i klubbis och jag lyckades faktiskt ett par ggr, men då drog han bara in mig igen, den lille jävlen :P haha.
Vi hade iaf engelska nationella idag. Vår lärare fick fett mycket damp på oss när vi skulle ha hörförståelsen x) haha, jag tror inte hon fattar hur det är att ha 9B xD
Idag är det iaf Toruns födelsedag så vi har gjort en tårta som vi ska käka i stallet sen :)
Idag ska jag rida Della på lektionen och Tuna kl 8. Om Della går bra idag ska jag starta imorgon, gör hon inte det så vet jag inte än :P
Men nu ska vi snart åka. Vi hörs mer ikväll! :D
Hade hade




Just might be paranoid.

Mie fick komma ut lite idag igen. Idag har jag Krille som medhjälpare och det gick super! Först fick hon springa lite löst sen kom hon och då lade vi på gjorden och sen longerade jag henne i båda varven. Detta gick också lika bra som igår. Ska göra fler hål i inspänningstygeln på ena sidan imorgon så jag kan spänna in lite succesivt. Spände två hål idag och det gjorde inget :')
Tog in henne sen igen utan att ta av gjorden, gjorde inte det förrän jag spänt fast henne i gången :P In med henne i boxen igen sen.
Sen gick jag in i klubbis, hängde först in alla sakerna i sadelkammaren och gick sen in. Satt därinne ett tag och pratade, lyssnade och tänkte.
Idag var det istället Krille som körde mig hem :)

Håller på att ladda in bilderna i photoshop nu från igår. Tänkte redigera dem lite sen blir det två enorma bildbomber här :D
Hade sålänge!




You can't take that from me, just go ahead and try

Tränade med Tuna idag och det gick bättre och bättre juh längre jag red. Fick också reda på att hon blir avslappnad av mycket vägarbete, böjningar och övergångar så jag ska rida massvis med sådant nu denna veckan, sen kommer det gå galant på tävlingen på söndag! :D Har massvis med bilder, men klockan är nu 22:20 = Jag orkar inte photoshopa alla! Jag lägger upp ett litet smakprov nu, sen får ni en gigantisk bildbomb imorgon istället :D


Ma Cherie fick också komma ut idag. Idag tog vi på benskydden på alla fyra fötterna och det gick super. Väl inne i ridhuset fick hon springa fritt lite sen skulle jag gå och hämta henne, men she met me halfway :D
Sen lade vi på longeringsgjorden för andra gången i henne liv, och hon reagerade knappt x) Jag hade dessutom inspänningar på båda sidorna, båda löst inspända men hon brydde sig inte om dem alls :P Hon brydde sig mer om katten i hörnet xD
Duktig pålle var hon iaf! Och nytt smeknamn igen: Mie :) Dannes förslag faktiskt ^^

Hon börjar faktiskt likna en häst nu och inte en grottponny :P


Duktiga pållen med allting på sig :D ♥

Men. Nu har jag precis ätit så jag ska bara tvätta bort sminket sen ska jag sova!
Hade hade




Get ready to make some noise

Idag var det måndag. Vilket betyder en lång och tråkig dag i skolan, dock gjordes den lite halvrolig. :)
Hem till Mius direkt efter, åt och Mia bytade om, sen stack vi till stallet. Mötte mamma och Danne som var på väg ner till byn när vi var nästan vid stallet, sa att de skulle "bara" ner och äta.
Väl i klubbis drog jag på mig mina joggingbyxor ovanpå jeansen för jag skulle på möte sen. Sen väntade jag lite innan jag gick ut och började borsta Ma Cherie. Borstade sedan i säkert 45 min och de kom fortfarande inte tillbaka. Tillslut provade jag att sätta på ett par benskydd och det gick alldeles galant! Så hon har haft benskydd på sig för första gången idag :D Hon ska juh lära sin nån gång :P
Tränsade sen efter ett tag och var klar i tio minuter innan Krille kom. Frågade honom var mamma va, han bara "i klubbis" O.o Jag tror jag såg mörkt då. Jag bara "GÅ IN, SÄG TILL HENNE ATT KOMMA HIT, OCH DET NU!!" Han bara flinade och gick in och sa till henne. Klockan var då 20 i 6 och mötet började 6 (!)
Ut i ridhuset iaf, skitpigg var hon för hon studsade bredvid hela vägen in x) Släppte henne först, så hon fick springa lite löst. Sen när hon kände sig klar så stannade hon, så frågade jag "Är du klar nu eller vill du springa mer?" Då gick hon raka vägen fram till mig och la mulen i bröstet på mig, precis som "Nej, nu är jag klar!" :') ♥
Så provade jag även att gå på "fel" sida och det gick helt okej, hon tyckte inte om det men hon accepterade det mycket bättre än Loppan :) Sen longerade jag några varv där och det gick förvånansvärt bra! Bytte sen varv och då ville hon inte springa där istället xd Fast det gick efter lite tålamod och lugna ord :)
Fick en söt bild där ute sen. Hon ser brun ut, men det var lite hög ISO :P Hon är helsvart annars :)

Sötnosen :*

Senare skulle jag ridit Tuna men hon skulle gå lektion, så det får vänta tills imorgon :( Ska kolla om vi ska träna också imorgon då :)
Så istället fick jag lite tid över, så jag tog Ma Cheries grimma och träns och putsade dem så de blev helt rena :) Grimman var bra skitig! fick ingen före-och-efter-bild för jag kom på det för sent, men nästa gång ska ni får se hur hon är grisig av sig :P Tränset var inte så farligt, men det var lite torrt och stelt så jag smorde det bara med fett :)
Imorgon är det tisdag! Och jag har två prov :( Svenska och Historia. Mycket prov denna veckan. Två imorgon, kanske matte på onsdag, fysik (tror jag) på torsdag och nationella i engelska på fredag :/ Hoppas jag överlever!
Hade hade!




So let's make this last forever.

Red Tuna ikväll. Hon gick super! Jag red med en lugn och harmonisk hand och krävde inte så mycket av henne i början, bara lite öppnor och skänkelvikningar. Hon var så fin! Jag gjorde ändå tusen halvhalter och pratade mycket med henne, och hon lyssnade utmärkt. Galopparbetet idag var först galopp på volt och sen snett igenom, det som kommer i programmet. Sen gjorde jag också mycket fattningar och avsaktningar i båda varven.
Denna veckan blir det hårdträning. Tävling nästa vecka, TAGGA!!!! :D:D

Hade också vinröda lindor idag, och jävel vad snygghon va i det :D Tänkte ha samma imorgon eller på tisdag och be mamma fota lite :D Om hon vill (a)

Danne skjutsade hem mig sen och HA! nu kan han inte gnälla över mina röda byxor, för han har köpt röda byxor han me :P
För jävla rolig dialog idag förresten:
D - Kom du så fort? :o
J - Ja?
D - Men.. Då måste jag ha kört förbi dig :o
J - Ja nästan, du svängde in när jag var vid den stora skylten.
D - Jag såg dig inte, jag lovar! Blev du sur? :o
J - Nej? vrf skulle jag bli det?
D - För att jag inte hämtade upp dig! :o
J - Nej, det blev jag inte :p
D - Hade jag sett dig så hade jag hämtat upp dig, det lovar jag! :o
J - Jaja :p Men det var en jävla tur att du ringde just då, för annars hade jag nog självdött där hemma.
D - Varför det? :o
J - För jag hade så tråkigt!
D - Och då ringde jag! Och gjorde allting mycket bättre! :D
J - O.o

Knäppskalle :P

När jag kom hem förresten, så rensade jag och mammi upp i kylskåpet. Det blev rättså mycket utrensat, men det känns som om det är lika mycket kvar xd Har man mycket grejor då eller vad? haha.
Nu ska jag iaf sova, för jag har precis duschat och torkat håret, så nu slipper jag platta det imorgon. Bara topparna isf :D
Hade hade!





Dressyrmupps inlägg.

Ingrid Skoog, en av Dressyrmupparna skrev igen i ett inlägg och fick förklara allt som har med henne och Claudia att göra.
Jag tycker det är förjävligt alltså. Folk som kommenterar deras blogg säger att Claudia är felriden, har hålor efter sadeln och att Ingrid säckar ihop sig totalt när hon rider, att hon har stolsits och att hon har för breda händer. Alltså, ärligt? Ska man verkligen behöva FÖRKLARA sig i ett långt inlägg bara för att folk inte kan hålla sina tankar för sig själva och vara glada för någon annan för en gångs skull? Det är inget annat än avundsjuka som gör att folk skriver sånt och bara för att Ingrid och Linn har lyckats så beöver man juh inte såga ner dem för det?
Senast var det att Claudia hade hålor efter sadeln på ryggen. Jag kollade själv på bilderna. Asså, jag var tvungen att leta efter de "hålorna" för att jag skulle märka ngt. De som kommenterat måste verkligen letat efter fel på hästen som de kunde kommentera. Känns lönt? Det fula var att det inte ens var några hålor, och det syntes tydligt. Och de som kommenterat kan inte ha vetat vilken årstid det var för alla hästar byter färg ojämnt när det är fällperiod, som det är just nu. När jag läste att någon sagt det så såg jag ut som en levande fågelholk, det vill jag lova. Jag kunde verkligen inte tro att de kunde säga så när hästen ser helt normal ut? Dessutom är hon 17 år.
Ingrids sits hade också blivit kommenterad. Visst, hon tittade ner på vissa bilder, nämn en ryttare som INTE tittar ner när hon/han bara tränar. Till och med min tränare gör det. Och jag vet inte, men det känns lite som en kontroll när man rider att titta ner då och då. Till exempel så tittar man ner när man byter sittben? Och den som kan känna vilket sittben man sitter på utan att titta ner, den personen ljuger. Traven är i tvåtakt och man kan inte känna vilket ben man sitter ner på. Galoppen däremot, det känner man lätt när det är fel, för då blir det stötigt och fel. Iaf på de flesta hästarna.
Och hur många ryttare breddar inte händer nu för tiden? Det är en fråga om stabilisering, inget annat. Om man alltid ska sitta perfekt, med helt lodrät sits, händerna ihop och rak rygg, då blir man stel och saknar känsla för ridningen. Att hälarna nästintill alltid är nere är en reflex typ och dessutom så formas musklerna efter hur man har foten när man ridit länge. Det är också därför det är svårt för ryttare att sträcka ut vadmusklen genom att trycka ner hälen vid stretchning, vadmusklen är van vid det läget och gör då mindre ont än när man har foten vanligt. Och när jag sitter och skriver detta kommer jag på mig själv med att sitta just så. Snacka om att man är van.
Och de få bilder som man får stolsits på kan vara precis när hästen tappat balansen i en halv sekund och då tappat automatisk också ryttaren balansen i sitsen och skänkeln åker fram. Hur stor är egentligen majoriteten på stolsitsbilder när det gäller dressyrmupparna. Tror ni på fullt allvar att de kunnat vinna så mycket som de gjort om de suttit i stolsits?! Stolsits är nog det som ger minst poäng på en bedömning, för när man sitter i stolsits säckar man ihop i ryggen också eller så får man ankrumpa och det ger nästan mindre poäng. Hur snyggt är det när man sitter i en dressyrsadel, bakåtlutad, ihoptryckt i ryggen, med skänkeln på tok för långt fram? En sådan sits resulterar också i helt raka armar. Visst, det ska vara en rak linje från armen till bettet, men det är just det, det ska vara från ARMBÅGEN till bettet och fan inte från axeln till bettet.
Något som är värre än breda händer, vet ni vad det är? När man tar handen över manken. Jag får också det ibland på Tuna, men jag rättar till det direkt och tar nästan ute handen lite extra för att inte handen ska komma över manken. Vad som händer när handen kommer över manken är att linjen till bettet bryts och handen blir hård och stum, istället för mjuk och följsam. När handen kommer över manken viker man också in handen mot sig och hästen får en obehaglig känsla av att man är arg eller sur på den. Tycker man kanske kan bespara den en sådan känsla och hålla handen rätt? Visst. Ingen håller händerna 100% rätt alltid. Väldigt många (inklusive jag) har en tendens att bli hård i handen. Jag försöker åtminstone rätta till det så fort jag kommer på mig själv att göra så. Då blir jag också fruktansvärt arg, men det på mig själv. Det gör ondare i hästen när ryttaren inte gör rätt och jag hatar ibland mig själv för att orsakat obehag hos en annan varelse. Usch, bara tanken på det får mig att må illa :/
Att Linn och Ingrid har lyckats med bloggen är ren och skär lycka hos dem. Hos andra är det ren och skär avundsjuka. Vissa människor kan verkligen inte hålla sina fingrar i styr när de ser något som de tvunget måste kommentera. Men kan man verkligen inte tänka längre än vad näsan räcker nån gång? Det är bara patetiskt och idiotiskt att skriva något som kan såra andra, och dessutom någon som man inte känner? Man kan väl tänka sig för nån gång iaf. Och vara glad för andras framgångar, det är något som inte existerar i människors värld. Iaf så är det för vissa, de kan verkligen inte glädja sig för en annan människas vinster och framgångar. Sådana människor kallas dåliga förlorare. De blir sura som fan så fort det inte går som det "ska" och bestraffar alla i omgivningen, oftast är det också hästen som får smällen. "H*n har inte gjort sig förtjänt av en morot, så h*n får fan gå in i transporten igen." Jag har faktiskt hört en person säga så. Men vadå, "hästen har inte gjort sig förtjänt av en morot", den bar dig väl för fan hela jävla tiden du satt på den trots att du blev arg och drämde skänklarna i den? Den bar dig så långt tills DU tog det för långt. Det tog stopp, och det var ditt eget fel att den stannade ut sig. Hästar har inget korttidsminne. De kommer inte ihåg vad de gjorde för fel om man bestraffar den när det kommit ut från banan, då har den förträngt vad som hänt inom den senaste minuten och förstår inte varför du inte ger den en morot när den burit runder med dig på ryggen den senaste halvtimmen. Och sen hatar jag detta begreppet "H*n får skylla sig själv" Hästar kan inte, liksom barn, skylla sig själva. De förstår bara när man ger den beröm, för då har den gjort rätt. När man istället bestraffar den tappar den självförtroendet och förtroendet för människan. Att man tillrättavisar den ibland, de gör inget. Men då måste man också ge beröm direkt när den gör som den skulle, annars förstår den juh inte vad den gjorde för fel. Och ett beröm behöver inte va något som en godisbit. Det kan vara ett ord ("bra"), en klapp på halsen eller en eftergift på tygeln. Då förstår den "Aha! nu gjorde jag rätt, då får jag göra så fler gånger!" och nästa gång du gör samma sak kommer den förstå precis vad du menar. Men om man hela tiden bestraffar den för alla fel den gör istället för att ge beröm för allt bra, då tappar hästen livsglädjen, gnistan i ögonen och blir som en robot. Gör det den ska och det som ryttaren ber om, men utan glädje, framåtanda och power. Hästen blir istället livlös och som gjord av metall, en robot som gör allt man ber den om. Hur roligt är det då att ha häst? Om man bara har hästar som gör precis som den ska, som alltid går bra, som alltid alltid alltid hoppar de högsta hinderna. Det är inga bra tävlingshästar iaf, för då har den inget att kämpa för, för det vet att det alltid kommer finnas något som ryttaren inte var nöjd med. De går inte fort, de hoppar inte högre än vad de behöver och går inte med mer power än en död fisk. Vilket inte är så mycket, med tanke på att fiskar inte går, och definitivt inte döda fiskar.
En häst mår bra av att den får beröm. En häst mår inte bra över att bli bestraffad 24/7. Precis så mår en människa bra av beröm, och den mår dåligt av kritik. Hur mycket man än säger att man tål det så blir man påverkad av varje ont ord man hör/ser. Till slut tar det stopp, precis som för hästen, och människan börjar tro på det som de avundsjuka säger. Snälla, låt det inte gå så långt för Linn och Ingrid. De är värda mer än bara kritik, kritik och åter igen, kritik.





You're the one I have decided, who's one of my kind

såå, nu var halva köket städat. Mamma har sagt att hon ska ta bordet sen. Jag har tagit diskbänken, skärbänken, spisen och ungsluckan. + alla luckor på den delen av köket.
Jag ska snart ner till stallet. Tänkte gå ner snart faktiskt. Jag och Daniel ska rida samtidigt och sen rida ut en liten runda efter :) Hoppas Tuna uppför sig! :P Men det gör hon nog :)
Så det som egentligen håller mig hemma är hans sms. Men jag kanske skulle gå ner innan och borsta Ma Cherie. Jag vet inte än. Det märker vi! :) Hatar egentligen att planera dagen innan det händer. Tycker bättre om att bara ta den som den kommer :)
Menmen, Vi hörs senare iaf!






I've known it all my life

Vaknade 09:18 idag (!) har inte vaknat så tidigt utan väckarklocka på hur länge som helst ;o
Iaf. Jag gick upp, satte igång ugnen och sen städade jag upp lite i köket. Tänkte fortsätta nu tills Danne svarar om han kommer eller inte. Det märker vi! :)
I annat fall, det är söndag igen. Jag ska rida Tuna idag, den saken är klar. Sen ska jag kolla med Annica och hon tänkte rida eller om jag kan rida lite :) Det märker vi det också!

Men. Nu ska jag fortsätta i köket.
Hade hade!






Who's that chick

Klockan är nu 22:58 och jag ska faktiskt gå och lägga mig. Är sjukt trött efter denna dagen. Imorgon blir det nya tag!
Ska träna Tuna lite imorgon. Tävling om en vecka jue ;o Sjukt kul faktiskt :) Men det blir hårdträning denna veckan. Är kanske lite sent ute men wtf, det är jag alltid x) Det brukar gå bra ändå :D Det är juh inget tvivel om hästarnas kondition, den får de ganska gratis pga ridskolan :) Nog mer min som sätts på spel x)
Ska kolla med Annica om hon ska rida också imorgon, annars skulle jag behöva träna lite med Dellis också. Kanske kan träna med henne ändå, det märker vi!
Men vi får se, helt enkelt!
Vi hörs. Hade hade




Ny signatur

Gjorde en ny signatur precis :)




What I gotta do to make you see I mean what I say to you

Hade morgonjour idag så var i stallet strax efter 8. Fodringen tog väl 40 minuter tror jag. Var klar ca 9 :) Pausade sen lite, plockade undan hinder i stora ridhuset och började inte mocka förrän uterittarna hade ridit iväg. Släppte ut hästar och mockade sen hela stallet med broderns hjälp.
Efter allt var klart så tog vi ut Ma Cherie i gången. Hon har fällt nästan hela vinterpälsen nu! :D Hade henne ute i ridhuset och gjorde ett försök till frihetsdressyr men det var lite stort där inne för det och sen hade jag inget godis med mig. Så nästa gång får det bli i lilla ridhuset faktiskt :) Och då ska jag inte glömma godiset :P
Har precis kommit hem nu och duschat. Ska äta middag snart och sen bär det av till byn för att handla godis :)
Sen skulle jag vilja se film idag igen, men vet inte vilken. Några förslag? Hör av er isf :D
Hade hade





When we find the reasons why

Jaop, det blev Step Up 3 också :) Så jevvla bra.

Men. Nu ska jag sova. För jag är svintrött. Och jag har morgonjour kl 8 imorgon. Så vi hörs!
Hade hade




Step up 2: The Streets

Filmförslag igen!
Kanske lite sent på det men har precis sett Step up 2!


Så jävla bra! Precis som de två andra Step up filmerna :o Jag får bara känslor av att börja dansa igen. Tyvärr får jag inte detta, pga min överrörlighet i höfterna. De blir bara sämre om jag dansar :( Jävla skit!
Så det blir att kolla på Step up 3 också idag och sen är det morgonfodring i morgon. Danne hade missat det så det blir att fodra ensam. Jävla virrpanna -.- xd haha! Kung Daniel Hallström lite förvirrad? Ehh, ja!
Men nu ska jag kolla mer film sen ska jag sova för fy fasiken vad jag är trötter nu :P Ändå upp tidigt imorgon igen ")





Ridpass + svar på fråga

Tuna var ganska olydig idag. Svängde in bakdelen, spände sig, slingrade sig som en orm och gick inte fram SAMTIDIGT! Blev bättre i galoppen dock och när vi körde strykande tygel. Vet ni inte vad det är så fråga :P Orkar inte förklara i onödan ;)
Men jag gjorde dagens fail idag dock.
Efter ridlektionen:
Josse - Linnea, du vet om att du bara har en sporre på dig va?
Jag tittar på mina skor och säger - Men, då måste jag ha tappat den! :o
Josse - Men jag har inte sett att du haft den på dig alls. Du har inte haft den på hela lektionen iaf.
Jag - Men.. Oj, jag glömde nog sätta på den också O.o Då är det därför hon inte lyssnat på min vänsterskänkel! :O
Josse - HAHAHAHAHAH....!
Ojsan! Sånt som händer :P

Jag är iaf trött som sören i mina armar nu. Usch, orkar nästan inte hålla armarna uppe. Ska försöka få i mig lite näring och samtidigt glo på film. Step up 2 ikväll! Kanske 3 också, för den är så jävla bra :o
Ha det bra allesammans! :D

Svaret på frågan förresten:
Fråga: ska hon till Torun eller? :P
Svar: Nej, hon ska till en vän som bor i Skogen utanför Örkelljunga :)




Fredag! :D

Nu äre fredag igen och jag har precis kommit hem från skolan. Vi har inte gjort mycket idag. Rättså gott faktiskt :)
Har precis sett Chris Medinas video för tredje gången. Lika rörande varje gång :'/
Ska kolla film snart, så fort den laddat lite. Sen blir det stallet ikväll och rida två hästar :) Ska se om jag hinner ta ut Ma Cherie med.
Är annars föräldrafri HELA helgen. Mamma kommer inte hem förrän på söndag och åker ikväll. Dock inte så långt, bara till skogen utanför Örkelljunga men :P
Men vi hörs lite senare!
Hade hade!





RSS 2.0