Förälskad.

Ja, det kan man vara på många olika sätt, i mitt fall är det många, i både människor och djur :P
Tävlingsfunktionär i domartornet idag hela dagen. Var trött i huvet redan efter en timme och jag satt där i 6 timmar ;o Satt lite i klubbis och kopplade av efter, pratade med Daniel och Cissi och lite sånt. Sen bytte jag kläder och gick ut till stallet. Satte Chamaro i gången och mockade, strödde och sopade. Borstade sedan av honom till Danne och satte han i boxen igen. Tog ut Tuna i gången och gjorde iordning henne. Jag fick ha brösta på henne idag för sadeln gled bakåt igår. Skulle hoppa idag med och då vill man helst ha den på plats :P Ut i ridhuset och red fram. Moa och Busig satte fram ett hinder under tiden, tack för det! Började hoppa ett kryss, höjde sedan till ett räcke på ca 70 cm. La sedan upp till en oxer som blev 80-85 cm. Hon hoppade jättebra hela tiden och lyssnade på mina halvhalter bra. Hon kom i samlad galopp emot och drog lite efter men en volt sen kom hon tillbaka :) Höjde sedan igen och hoppade 90 cm. Skitbra gick det och jag är om möjligt ännu mer kär i den hästen än igår. Hoppas hoppas!
Och eftersom jag nu har börjat rida henne också, så får ni lite allmän info om henne med :)
La Fortuna Fayenza, "Tuna", f 2001. Isabellfärgat sto efter Lorenzo - Nairobi. Mycket snäll att hantera och gillar att slicka på saker och ting. Väldigt smäcker i typen men betydligt mycket mer häst att rida än man tror. Dum i boxen men snäll att hantera annars. Tävlad i dressyr och hoppning av en annan ryttare. Ägare är Marika Lundh :)
Och här kommer då en bild på sötnosen :) Bilden är tagen av en film på datan så inte världens bästa, men det är när jag red henne igår. :)


Kram Linnea

Brandbilen fick komma ikv!

Ja, men först var det juh tävlingar och det hade inte brandkåren något med att göra :P
Tävling idag då och det gick mycket bra faktiskt :) Jag hoppade LD/LC och jag nollade LD:n, fick fyra fel i LC:n. I LD:n var han ganska sömnig och spänd för jag var inte tillräckligt bestämd mot han, så han höll på att stanna på ättiksflaskorna. Men vi kom över och jag fick en rosett :)
I andra klassen så hade jag sporrar på mig för ovanlighetens skull. Och på framhoppningen tog jag ett språng med spöt i handen och det räckte för att han skulle vakna så jag hade inte det på banan. Väl inne gick det jättebra, jag tryckte fram honom till ättikan först och sen gick han som tåget. Sen var det en konstig linje mellan 5:an och 6:an så man var tvungen att rida långt ut till väggen och sen kom 6:an nästan direkt efter kortsidan så jag tryckte på hon för att det skulle bli rätt avstånd och för att han skulle hoppa bra, men han kom lite väl flackt då och slog i frambommen med framhovarna så det blev ingen omhoppning. Men ja, det var mitt fel så jag är jättenöjd med honom. Med tanke på att detta är vår andra tävling tsm, och den första var en LD i maj ;) Så jag är väldigt nöjd :)
Ja, tittade klart på tävlingen, hjälpte till i köket lite och väntade sen tills tävlingen var över. Pratade lite strunt med folk i cafeterian och bytade sen kläder till ridkläder. Men jag orkade inte byta ridbyxor så jag hade fortf vita ridbyxor på mig. Ut till stallet, satte Tuna i gången och borstade henne noga. Fick även borsta svansen lite för det hade hon nästan kliat isönder :( Hon brustar ;)
Efter ett tag kom Sandra inrusande i stallet och säger "Shit, va de röker om höbalarna!" Jag bara "Vadå röker, av mögel lr?" Sandra bara "Ner alltså röker som i brandrök!" WHAT?!?!?! Så de fick sätta en longerlina runt om den ena balen och dra loss den med bilen. Jag fixade färdigt Tuna och gick ut, och jävel vad det rök :o Mamma kom också ut och undrade vad som hände och när hon såg det hon bara "Åh nej!" Så jag gick upp till ridhuset, de fortsatte att fixa med det. Efter ett tag kom Sandra och Missy. Och ca 10 minuter senare kom Krille och sa att brandbilen skulle komma bara så vi var beredda. Jag och Sandra satt där på varsin häst och kollade när de kom, de hade till och med blåljusen på x) Sen ringde jag mamma och bad henne ta ett foto på dem så jag kunde lägga det på facebook. Vilket jag har gjort. Men iaf. De sa att vi skulle sprida ut höet och spruta vatten på det och sen kolla det inatt regelbundet. Det hade liksom börjat glöda och sånt i det. Snacka om änglavakt! Hade inte Sandra mockat hos Missy just då och sedan lagt in hö till henne så hade hon aldrig sett att balen stod konstigt och då hade hon aldrig frågat Krille vrf den stod så och då hade Krille inte sett att det rykte ;o Fyfan.
Jag red iaf klart Tuna och mamma kom senare och filmade. Hon var jättefin att rida och vi gjorde öppnor, slutor,  skänkelvikningar, galoppombyten(dock ofrivilligt) och längningar utan problem. Hon är jätteenkel att flytta för skänkeln och tar skänkeln lätt. Det värsta är att hon håller och sedan släpper bettet i början, tills man har fått kläm på henne och hon har börjar jobba genom ryggen, men när hon väl gör det så håller hon i bettet hela tiden :) Underbar häst :) Men hon är definitivt mer häst än man ser i stallet ;o Hon må bara vara 163 i mkh och klen i typen men hon är mer häst att rida är Chamaro ;P


Kram Linnea


C'est Dècide!

Ja, jag kan inte begära att ni ska kunna franska allihopa men det betyder "Det är beslutat." .. Typ :)
Jag har numera Tuna varje fredag :) Kanske blir mer, beror på hur mke Marika hinner :) Ska rida henne i helgen, får se hur det går :)
Dagens lilla ridpass blev på Loppan, Ma Petite Puce egentligen. Hon är 4 år och är nästan helt inriden :) Fick prova henne idag då jag hjälpte Danne med henne. Hon var väldigt fin att rida på, lugn och mjuk, slingrade sig lite men har ingen balans, ungpållen :P Började bli hanterad för ca 2 mån sen och kan snart gå lektion ;o
Men hon var fin iaf :) längtar tills hon är helt inriden :)
Här kommer en bild på henne:


Kram Linnea


Rubrik..

Ja, kom inte på något vettigt att skriva som rubrik x)
Dagens ridpass blev först på Fashion och därefter Chamaro :)

Fashion var väldigt märrig i början. Men jag red henne framåt hela tiden utan att ta i henne och efter att tag kunde jag börja ta i henne. Tills övningen kom. Dagens övning bestod av tre travbommar, galoppfattning, tre studs, ett språng, två galoppbommar, avsaktning och en travbom. Det lyckades inte många gånger. Först ville hon inte fatta galopp, sen ville hon det, men ville inte sakta av igen, sen tog hon inte mina halvhalter etc etc. Psykiskt jobbigt. Sista gången jag gjorde det, så gjorde vi det utan travbommar och vände på det så jag kunde galoppera genom hela. Då lyssnade hon ÄNTLIGEN på mina halvhalter och satte sig på bakbenen så det blev rätt avstånd överallt också :) Dagens andra övning var serpentin i galopp med hinder på mitten, alltså galoppombyte över hindret. Det gick mycket bättre, hon bytade varje gång och tyckte detta var mycket roligare :) Så då blev hon positiv igen efter den jobbiga serien :)
Chamaro var faktiskt lite dum i början idag. Han gick inte fram och bara började backa, så jag satte sporrarna i han och lutade mig extremt bakåt och då sköt han framåt. Han ska lyda, lille pållen ;) Traven var han fin i, lite tung bara men med lite skänklar och tygeltag så lyfte jag upp han så han gick och bar sig själv :) Galoppen var samma, men samma där sen gick han fint. Fattade ofta och galopperade bara en liten sträcka för att han skulle orka bära sig. Tillslut gjorde han galoppfattningarna felfritt och bar sig jättefint i galoppen. Nån gång i vänstergaloppen låg han som fan på bettet så jag satte mig ner, tog en halvhalt och sköt honom framför mig och fyfan vad bra han bar sig där. Jag hade lösa tyglar och ändå gick han i lugn harmonisk galopp med välvd nacke. Det varade inte speciellt länge men vilken känsla! ^^, Travade honom lite efter det och skrittade sedan av honom.
Imorgon ska jag nog inte rida alls, Daniel kommer så Chamaro ska fixas ändå, och sen kanske jag får rida fram Fashion till vuxenlektionen :) Behövs liksom x)


Kram Linnea

Dressyr med Apan

Dagens ridpass blev en dressyrlektion med Fashion aka Apan. Hon var som vanligt väldigt märrig i början och man får verkligen rida med hela kroppen förutom skänklarna för att hon ska bli intresserad. Lägger man till skänkeln samtidigt som man har kontakt i tyglarna så stannar hon så hon är lite komplicerad. Men det gick efter ett tag och i galoppen var hon jättefin, då kunde jag öka henne på långsidorna(ca 36m) och korta på kortsidorna(ca 16m) Så efter ett tag var hon jättefin. Men hon behöver ridas fram typ 20 min innan lektionen börjar för att hon ska bli rolig att rida på på lektionen sen :P
Chamaro reds av Daniel idag och sedan utav hans bror Tobias. Såg bara när Danne red eftersom vi red på samma lektion men jag tror han gick bra med Tobbe med, för han hade iaf inte trillat av :P Plockade bara av lindorna efter och la på täcket :)
Fodrade i stallet och fick sedan skjuts hem av Daniel. Snäll människa det där, när han vill :P Nej, för det mesta är han faktiskt rätt rolig, allra roligast när han är koncenterad för då fräser han åt allt och alla x) 
Imorgon blir det först hopplektion med Fashionita, därefter ledare på nybörjarlektion och till sist rida Chamaro :)


Kram Linnea

Round & Round.

Idag blev det inga ritter, hade alldeles för mke läxor. Men jag stack ner till stallet en snabb runda för att sköta om Chamaro samt att titta på den nya pållen som skulle komma. La Fortuna Fayenza, Tuna, heter hon. Ett isabellsto som är 9 år. Tävlad i dressyr och hoppning upp till typ LB/LA i dressyr och LD/LC i hopp. Jättefin är hon :) En liten prinsessa. Hon är typ 1.63 i mkh så inte jättestor, men enligt dem som ridit henne är det betydligt mke mer häst än man tror. Vi får väl se, jag kanske får prova den någon dag ^^,
Nu kommer det iaf en bild på "lilla" Chamaro med mig på ryggen när vi red dressyr för ett par veckor sen :) Han är under uppbyggnad därav låg form men han arbetar på jättebra fastän han bara är 6 år och riden i lite drygt ett år.


Kram Linnea

Here we go again..

Okey, vi försöker igen. Första blogginlägget då, vet varken vad det ska handla om eller.. ja, vad det ska handla om. Funderar på om jag ska skriva om min ridning, dag för dag. Eller om jag ska skriva om något annat. Isf har ni förslag? Isf, give me a hint ;)

Vi börjar iaf. För er som inte vet det heter jag Linnea Lindquist (snart Hovander Lindquist) och är 15 år. Jag har bott på samma ställe i samma hus i hela mitt liv, nämligen i Perstorp. Jag rider dagligen, ofta flera hästar om dagen. Jag tränar två gånger i veckan, en gång hopp och en gång dressyr. Det händer att det blir mer men det är iaf standard. Jag rider nästintill alltid olika hästar och tävlar, just nu på lokal nivå. Jag tävlar både ponny och storhäst och både hoppning och dressyr. De hästar som jag oftast rider kan jag berätta lite om nu;
Chamaro. Född 2004 e: Chapman 757 - Maraton 600 - Nepal - Drabant. Chamaro är en fuxvalack som är uppfödd hos Elise Fredriksson men ägs sedan ett år tillbaka av Daniel Hallström. Han är en lugn och harmonisk häst som älskar att kela. Han tränar tillsammans med sin ägare för Torun Hallström (mamma till Daniel) och rids regelbundet 4-6 dagar i veckan. Chamaro är en häst som lätt sätter spår, inte bara för att han är stor men också för att han är mycket speciell. Han ger alltid allt och gör sitt bästa av sin förmåga när han rids. Han är aldrig sur eller arg utan alltid positiv och framåt. Med sina 175 cm i mkh är han stallets största häst men också den snällaste. Han är med andra ord helt underbar :)

New Fashion.
Född 2001 e: Chapman - Martini. New Fashion är ett sto med mycket humör, uppfödd hos ägaren Torun Hallström. Hon är mörkbrun och mycket lik sin pappa, både till sinnet och formen. Hon är stallets drottning och tillåter inte alla på ryggen. Många har åkt av för att hon inte tyckt om dem. Fashion är också en speciell häst för man måste vara halvpsykolog för att kunna sitta på henne. Man kan liksom inte bara dra henne i truten och tvinga ner huvudet på, man måste hela tiden använda huvudet och försöka få henne att fungera genom tankar. Skänklar man henne lite för hårt så sparkar hon så det sjunger i väggarna eller så går hon ännu långsammare. Då kan man inget annat än att släppa efter på tyglarna och låta henne känna friheten. Men när hon väl kommer igenom så går hon som en klocka och bättre gång får man leta länge efter.

Romero.
Född 1993 e: Lorimer. Ägs av Caroline Lundberg. Romero är en brun c-ponny valack som har sett många tävlingsbanor. Han är tävlad tidigare av ägaren och därefter Angelica Bjerle som båda har haft stora framgångar med honom. Han är tävlad upp till LA+ i sina yngre år då han inte är någon höjdhoppsponny. Han är snabb, smidig och älskar omhoppningar, det han är bäst på. Romero kan vända på en femöring om man ber honom om det och han är ganska känd bland lokal och regionalryttare i skåne, småland och halland. Han har vunnit många Lb och har placeringar i LA. Han är ganska svår att lära sig rida, men när man väl hittar knapparna så går det hur bra som helst. Han har bara startat dressyr någon gång, då han inte har några WOW gångarter. Men ist för att sälja honom skolade Caroline honom till en superponny ist och nu när han är 17, närmare 18 år så är han lika fräsch som när han var 12.

Ja, det var de hästarna som jag rider för tillfället och det är de hästar du kommer att få läsa om på min blogg, om jag nu inte hittar på något annat. :)

Kram
Linnea

RSS 2.0