Another day just passes by.

Ja, igår jobbade jag till tre, men stannade på Enedalen till Krille slutade vid fyra. Sen stack vi hem, vilade, åt och vidare till mamma för att hämta ridbyxorna. Därefter körde vi till stallet. Jag började med att hämta in hästarna, alla som jag skulle rida och gjorde sen först iordning Ma Cherie.

Hon var superfin igår! Jag tror longeringen gjorde susen, för hon bjöd verkligen i bettet och böjde sig i båda sidorna. Jag behövde knappt använda skänklarna heller, utan hon var mjuk och fin och väldigt lyhörd. Vänstergaloppen är det fortfarande att jobba mycket med, men höger är helt fantastisk nu :)

Sen red jag Chamaro och han var jättepigg! Han var så sjukt stark igår, och drog verkligen emot hela tiden när jag galopperade. Sen hoppade vi lite och efter ett hinder landade han i vänster, men BYTADE till höger! :o Ett helt korrekt byte med både framben och bakben samtidigt :o Men det var förstås bara en engångsförteelse ;) Sen red jag ihop honom och tvingade honom att bära sig själv i den högre formen och tillslut räckte det med att jag höll i tyglarna och kunde rida tillbaka honom med sätet :)

Fashion håller på att tappa sina skor och sömmarna har blivit konstiga bak, så det fick bli benskydd i hagen tills hon är skodd :)

Nu ska jag snart till jobbet igen, jag måste bara få svar från Krille att jag blir hämtad på stationen i Tyringe, det är liiite långt att gå med mina höfter :(



Natt på museet.

Har precis sett natt på museet 1, ska se tvåan nu som tidsfördriv. Jag slutar om en dryga timme men Krille slutar inte förrän fyra :) Fast nä, jag kollar One Tree Hill istället!




Svar

Så som du tänker ska du ju inte jobba med människor :/ hade jag varit dog hade jag inte ens jobbat där när man bara hoppas på att hon sover, jobbar själv inom psykiatrin o det är helt underbart med dom boenden, händer ngt nytt hela tiden :)

Svar:
Det var väl det som jag skrev? Men, nu är det såhär att min pojkvän fixade jobbet lite snabbt till mig för jag inte fått jobb där jag sökt. Och patienten sover faktiskt hela tiden, eftersom hon har ständig huvudvärk pga obotlig hjärntumör, och då mår hon bättre när hon sover.

(Dock skrev du anonymt, så jag kan inte ge dig något svar på tal precis)




You got me losing my mind

Just nu vill jag bara sova. Jag har bara lyckats sova 3h inatt med, och nu sitter jag på den hårda kalla stolen på jobbet.

Så just nu vill jag bara hem, lägga mig i min säng, med min pojkvän bredvid och utan ngt att tänka på.

Hejsvej!



Lösgörande arbete

Enligt mig, och Torun för den delen, är det allra lättaste sättet att lösgöra en häst en speciell form av longering. Man sätter en inspänningstygel i utsidan av hästen, ifrån bettet till sadelgjorden eller longeringsgjorden och ganska långt ner. Därefter låter man longeringslinan löpa igenom bettringen på insidan och fästs i sadelgjorden/longergjorden i ungefär samma höjd som utsidan. På så sätt kan man ta och lätta i linan och böja hästen utan att den förböjs med hjälp av stödet på utsidan. Då kan man även trycka ut bogen med hjälp av pisken så de riktigt går igenom i sidan och ryggen.

Ma Cherie fick detta arbetet för första gången idag, eftersom hon har svårt att böja sig undan min skänkel änsålänge. Det gick förvånansvärt bra, hon travade på i ett friskt tempo, böjde sig utan att skjuta ut bog eller bakdel och utan att falla framlänges. Sen välvde hon sig helt igenom ryggen också så hon vr elastisk och fin. Jag tror det kan vara nyttigt för henne just eftersom hon lär sig att böja sig genom tygeltag och dessutom höll jag fram pisken i skänkelläge ungefär. Jag pressade henne inte hårt alls idag, inte så som jag gör med Chamaro eller Fashion men så fort hon kände att hon inte riktigt pallade trycket så stannade hon och vände, men det var bara att ta ett steg till sidan och sträcka ut pisken åt sidan så gick hon runt igen :)

Imorgon ska jag jobba från sju till tre, be för att hon sover. Därefter måste faktiskt Ma Cherie ridas och sen får nog Fashion longeras ELLER så rider jag henne med. Jag vet inte. Torun vill att jag ska rida henne på Pay n Riden på onsdag så jag får väl anmäla mig till den :) Måste rida henne isf.

Söndag jobbar jag tre till tio, be för att hon sover. Jag är verkligen inte skapt för att jobba med människor, eller iaf inte sjuka människor. Eller jo, kanske sjuka, men inte psykiskt sjuka :S Jag får lite halvt panik av henne ibland. Jag försöker tänka på pengarna men det är svårt. Jag är ingen enkel person att tas med, och jag är inte precis gjord för allt. Jag blir galen när det inte är något jag brinner för som jag jobbar med :S Då är det rättså uppenbart är jag är skapt för att jobba med hästar :)

Men men. Nu ska vi iaf sova för min klocka ringer halv 6 imorgon. Och det är lördag. :(



Älskar!

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.



Jacka för vintern?

Hittade på Hööks, tyckte den va rätt najs ;)


Kostar 599:-, och det kan nog vara ganska nödvändigt :)

Vad tycker ni? ;)




Jobb

Jobbet snart slut, 2,5 h kvar sen ska jag HEM! Och rida mina pållar, så får Krille vila sig lite till sen :) Han har jobbat inatt med juh :( Hon sover, det är bra! Hon sover nog resten av passet med. Det är bra! :o

Jag saknar iaf min pojkis, även om han är ca tjugo meter ifrån mig, men det är igenom en hall, igenom ett rum, uppför trappan och igenom en hall där med :( Haha, :)

Fashion får sitt joggpass idag istället. Eller så longerar jag igenom båda två ;) Det behövs nog ;)

Hade hade!



Hiss - Putssvamp




En udda sak att hissa kanske, men jag köpte en häromdagen och jag måste säga att den är helt fantastisk. Perfekt för all sorts smörjning och man blir inte "kleggig" själv av den. Så det är en solklar hiss! :D

Vad tycker ni? :)




Tack, till min älskade!

Idag fick jag sova tre timmar extra för Krille tog mina första två timmar samt att jag sov på jobbet. Det underlättade en hel del, så tack för det Älskling :D

Efter detta passets slut har jag jobbat tre av mina tio pass, om jag inte lyckas byta ut söndag kväll. Känner att jag vill vara ledig den dagen, eller så jobbar jag och vilar i fyra dagar efter :) Vet inte hur jag gör än.

Just nu sover hon, och det lär hon nog göra resten av passet med, enligt Krille. Gött, kan jag leta hiss och diss sålänge :)
Hade hade!



Jobbdag+jobbnatt+jobbdag

Eller nått?

Krille började jobba igår klockan tre på eftermiddagen. Sen jobbade han till sju på morgonen, sov i tre timmar och var sedan med mig på mitt arbetspass lite då och då. Därefter åkte vi hem och vilade lite. En timme efter vi åkt ringer Bosse och frågar om Krille kan jobba natten idag med -.-' Vi bestämde iaf att jag åker med, för att kanske få lite sömn, nu när jag iaf är på samma ställe som han. och Jag börjar jobba igen imorgon klockan sju. Så vi spenderar den mesta av vår tid på Enedalen :(

Imorgon måste jag försöka rida. Båda hästarna. Idag fick Mache vila för jag orkade inget efter jobbet, var sjukt trött. Knappt ätit något heller idag, jag äter inte när jag bara sitter still. Jag måste röra på mig för att jag sa äta, jag vet inte, kanske är min ämnesomsättning eller nått? x) Men jag hoppas verkligen att hon sover hela dagen imorgon, fett irriterande när hon är vaken.

Men men, nu ska jag försöka bestäma mig för vilken av de tre step up filmerna jag vill se. Jag vet faktiskt inte, vill helst att pojkvännen ska få se dem också liksom :) Kanske får bli hannah montana eller något liknande istället xD

Hade hade!



Fastnat för täcke.

Jag har fastnat för ett täcke på hööks :( Det är snyggt, bra men också dyrt :(


Vad tycker ni, hiss eller diss? ;)




7 h kvar!

Det låter nog drygt. Men det är inte konstigt, för det är ganska drygt. Men, det är pengar det med!

Ma Cherie ska ridas idag sen när jag kommer hem, sen ska jag också jobba två morgnar till och en kväll resten av denna veckan. Mycket timmar som går bort :( Men det är faktiskt tvunget.

Jag jobbar till tre, klockan är åtta. Segt!



jobb jobb!

Tro det eller ej, jag lyckades somna! Jag blev för trött för att bry mig om något så jag bara slockna. Innan desshade jag så mycket tankar i huvudet så jag kunde verkligen inte somna O.o
Men! Nu är jag iaf vaken! Pigg och vaken! Nja, kanske inte, vaken möjligtvis men knappast pigg ;P får väl sova lite mer inatt istället. 

Klockan är iaf nu 06:04 och jag har precis rollat mina byxor från katthår -.-' Jag vågar inte gå emot nånting nu heller i huset för då blir dom vita igen. Så jag sitter på huk på golvet framför laptopen, det får funka!

Halv sju kommer iaf pappa och hämtar mig, sen skjutsar han mig dit. Och Krille är där! :D Han stannar också där tills jag slutat (a) :)

Hade hade iaf för nu sticker jag snart! :)




KAN INTE SOVA!

Nej, som rubriken lyder kan jag icke sova! Klockan är snart ett, och mobilen ringer 5:30 O.o Känns som om jag borde sova, men det går verkligen inte! :O Men jag ska försöka nu igen, Krille har uppmanat mig till det då jag nog kommer vara dötrött imorgon på jobbet annars. Som tur är finns både bosse och Krille på plats under hela mitt pass och då känns allt lite lättare :) 

Men nu ska jag göra ett nytt försök! 




Anywhere you are, I am near.

Klockan 17.25 i eftermiddags fick jag ett sms av Ange :( "Nu är han borta :'(<3" stod det.
Min älskade Jack ♥

Jag hoppas du har det bra på de evigt gröna ängarna :'( Hälsa Sune och Klippet från mig!



Ma Cherie fick ett litet pass idag med. Hon var mycket mer med på noterna om vänsterbogen idag, det var juh det som var min läxa. Men hon blev väldigt svettig! Så pass svettig så svetten rann nerför benskydden ;o Lille pållen :') Henne kommer jag (Förhoppningsvis) alltid ha kvar och det är jag extremt tacksam för, då hon är en lika personlig häst som Jack, och hon litar på mig till 110%. Idag skrittade hon runt anläggningen för första gången utan ledare, förbi läskiga vita stenar och brunslock och allt. Och när hon blev lite osäker så la jag bara till skänklen och så gick hon precis som om hon tänkte "Okej, matte, om du säger det så" :D Jag var faktiskt väldigt nöjd med henne idag även om hon var jobbig i början som fan och gick över mig och allt skit. Hon blir alltid sån så fort hon har vilat en dag -.- Men! Som tur är har hon inte försökt hoppa över stakatet till hagen nån gång ännu! :D Framsteg! ;)

(Det kanske kan verka konstigt att jag kan vara så glad på en dag som denna. Jag red trots allt hästen i sammanlagt 7-8 månader :S Men. Jag fällde nästan inga tårar, bara lite grann. Jag accepterade bara att det hade hänt. Om jag skulle gå och sörja över det skulle jag glömt bort mitt liv. Mina ögon fylldes med tårar när jag fick smset och när jag var på väg hem från stallet, mer hände inte. Jag gråter inte över de döda, jag ler för de som lever istället.
Att sörja någons död är en helt annan sak än att acceptera den. Mina tårar som jag fäller får inte honom tillbaka, det får ingen annans heller. Okänsligt? Nej, bara logiskt. Man kan inte gå och sörja varje sekund av sitt liv eller skylla allt på det förflutna, lämna det förflutna bakom dig och blicka framåt istället. Det som är gjort, är gjort, det går inte att ändra på.)




Ojojoj!

Nu har jag inte bloggat på TVÅ HELA DAGAR! Ojoj! Och mycket har hänt under dessa två dagar, bland annat har jag ridit Ma Cherie för Torun för första gången och det gick över förväntans bra! Jag fick mycket hjälp som också blir min läxa till nästa gång. Tänkte berätta med utförligt i ett eget inlägg ;) Jag vill inte träna med henne för ofta för det kan bli overload i hjärnan på henne då och då knäcker man henne :( DET vill jag inte. :)

Sen igår åkte jag till Åstorp med Krillis. Innan vi kunde göra nånting annat städade vi på hans rum iaf så jag slapp avlida när jag vaknade på morgonen. Sen sov vi, och vaknade inte förrän ELVA!! Och vi skulle varit i stallet halv tio :O Det är hopplöst när man är två personer som lär sig att stänga av alarmet i sömnen O.o Vi blev iaf lite stressade så vi fixade till och lite så där och åkte sen typ halv tolv till Perstorp. Ner till ridskolan och jag blev tvungen att duscha innan vi skulle till jobbet. Så kallade jag på Krille när klockan var tio över, för jag hade märkt att jag inte hade duschgrejer med mig. Dialog:
Jag - Krille, vi måste hem till mig med :o
K - Ja, nu?
Jag - Ja, jag måste duscha med :o
K - Jaha..
Jag - *Tittar på klockan* och med tanke på att klockan är kvart över tolv så har vi rätt bråttom! :o
K - .... Jag börjar ett :o
Jag - Ja, jag vet det, visste inte du det? :s
K - Nej, det hade jag glömt :o
Jag - O.o
Haha, vi är lite speciella! x)

Menmen! Vi åkte som sagt till jobbet och var där till tio. "Min" patient sov från kvart över sju så det var ganska lugnt de tre sista timmarna. Sen åkte vi hem, handlade lite och sen stack ner till stallet och lyssnade på spökhistorier i en kvart typ. Sen åkte vi till pappa och nu sitter jag här. Jag har precis lagt in filmerna från träningen och jag kan visa lite jämförelsebilder från den eftersom jag inte kan lägga redigera/klippa filmerna och dessutom inte kan ta bort ljudet så :p Om det nu hade gått -.- Jag provade precis och då ville den inte samarbeta med mig :( Men men! Fin var hon iaf :) Och det som nog var roligast var att man verkligen såg skillnad på henne från början till slut och även efter var hon tapper och släpade inga ben efter sig :) Duktig Pålle!

Imorgon blir det ridning som vanligt, båda hästarna. Tänkte bara promenera med Ma Cherie imorgon bitti och rida efter så hon inte är stel när jag rider sen :) Förhoppningsvis kanske mamma har tid att följa med ut i skogen med så kan vi skritta av en runda runt dammarna :) Isåfall blir det första gången vi är utanför anläggningen uppsuttet!
Fashion får nog sig ett litet joggpass, bara jogga henne och galoppera lite långsamt utan krav förutom då, låg form :)

Men iaf! Hade så bra nu tills vi hörs nästa gång :) Blir nog snart igen, bara jobbigt att blogga utan dator eftersom det numera inte går att blogga från telefonen. Åååh, vad jag önskar att Blogg.se kunde skaffat sig en bloggapp!

Något sånt här kanske? ;)


Jaja, hade hade!!



Sjöhultet 531

Tjena! Nu är klockan så mycket som 22:52 men den lär nog vara mer när jag är klar (a)

Iaf, igår kväll åkte jag och min älskling hem till hans pappa i sjöhultet. Där åt vi och sen kollade vi på film. Idag har nästan hela dagen spenderats med att leta kattunge och städa övervåningen. Kattungen blev det inte mycket sett av men lite iaf :)

Övervåningen är iaf städad lite nu, vi har satt in ett datorbord och en soffa och bestämt hur vi ska göra med väggarna/taket. Eller nästan iaf ;) Haha, vi kommer inte så långt men men!

När vi åkte hem sen vid halv 8 tiden åkte vi raka vägen ner i stallet och hälsade på Ma Cherie. Hon kom när vi kom till hagen :) Hon trivs iaf med Jasmine bredvid sig med stängsel emellan och det lär ta ett tag innan hon lyckas beta ner allt det där gräset :P

Nu har jag iaf suttit och nördat Häst & Ponny ett tag (a' Riktigt nolife spel men what to do? ^^

Nu ska jag äta! Och imorgon blir det förhoppningsvis första träningen för tränare med Ma Cherie :D Hoppas det gå bra ^^



You're like my favorite song on the radio.

Idag när jag red Ma Cherie så var hon verkligen jätteduktig :) Krille fotade lite, och hon gick verkligen super! :D

Fashion fick hoppa lite idag, och tillslut gick det rätt bra faktiskt :)








Känns ändå lite overkligt att hon går i så pass bra form bara genom min ridning och träning :')

Fashion fick springa genom vatten idag och det är juh så roligt!!



Man riktigt ser hur hon utstrålar glädje av vattnet :P

Nu ska iaf jag och Krille snart till sjöhultet, och leta efter stålis!!!! Tänkte ta med kameran och se om jag kan få en eller två bilder på kisen :)

Men men, hade hade, så hörs vi senare kanske :D



Barbackaridning och hagbyggande

Det är vad min dag har innehållit. Efter att jag vaknat då ;)

Först hämtade vi hem Loppan och Calorie, för att Calorie skulle få nya skor. Sen hämtade vi Harboe och Chamaro för att Harboe skulle ha nya skor och Chamaro skulle få en tappsko. Sen när alla var inne och hovis kommit så åkte vi till ridvaruhuset och köpte läderbalsam och flugspray. Pratade rätt mycket med Marie-Louise om Jack och Wanessa och lite så. Sen provade jag skor med stålhätta för jag måste ha det till skolan sen, och sen provade jag John Whitakers sadel som fanns där och jag dog lite inombords när jag satte mig i den ;o Så jävla skön var den alltså! :o

Åkte hem sen iaf och då var precis hovslagaren klar så jag red Chamme lite barbacka. Mamma hoppade upp sen efter att vi lagt på sadeln för hon vill inte rida barbacka :) Sen spenderade jag resten av eftermiddagen i Mie's hage och fixade den så hon kunde komma ut. Så det blev inte ridet mer idag :( Orkade ärligt talat inte, så jag och Krille åkte hem istället. Så nu är jag här! Och vi ska kolla film nu :) Klart på I Am Number Four och sen Easy A :)

Men hade jag haft en häst och massa pengar hade jag lätt lagt dem på en sån sadel, för det var in i helvete vad skön den var :')



So let's make this last forever.

Fashion var superfin idag när jag red! Jag red först lite på dressyrbanan och så. Använde ganska mycket galopparbete eftersom hon är enklast att få igenom där. När hon var igenomriden och ställd i båda sidorna så red jag ut utanför och travade på en stor volt på det lediga utrymmet av lilla paddocken. Tror den kan ha varit 30 m i diameter (a) På en sida var där iaf fyra bommar och jag red över dem samtidigt som jag höll rätt mycket på yttertygeln så hon var helt upprätt. Och hon blev inte sur av att jag rätade upp henne utan hon gick snällt och balanserat där på volten :')

Sen gick jag ner på hoppbanan och red över lite småhinder. Bland annat red jag en linje på olika många språng, först 8 sen 9 och därefter 7 så hon var reglerbar. Sen skrittade jag runt anläggningen innan jag red till stallet. Mamma och Torun mötte mig utanför toaletterna och båda två sa att hon såg superfin ut :) Kul!

Busig fotade lite i början men det regnade så det blev inte så många :) Lägger upp några här iaf :)

New Fashion - One of a kind ♥




Mitchel Musso - Let's make this last forever

Stuck in reverse.

Vaknade försent idag igen -.-' Jag och älskling låg och pratade till halv tre i natt och min klocka ringde 9, men jag stängde den och somnade illa kvickt igen :P

Jag har inte bestämt mig riktigt än, men jag tror Mie ska få vila idag, hon får smälta våra senaste ridturer lite först :) Men Fashion ska få sig ett pass på dressyrbanan idag tror jag :) Tror jag ska ha blått på henne med, och så ha min funktinärspiké som är Blåvit :) Näääjss!!! Ska försöka få lite bilder med :)

Sen ska jag direkt hem och titta på Harry Potter, men denna gången med Jessica :P Hade hade sålänge!


Jag tycker om dig :*♥




What the fuck.

Ma Cherie var superfin idag när jag red! Vi red utomhus på dressyrbanan och hon var lite rädd i början men blev bättre och bättre :D Hon är juh lite känslig :P Först red jag på volt, i skritt trav och galopp innan jag red ut på spåret. Travade runder lite, sen skrittade jag serpentiner över hela banan för att få henne att lyssna på tygeltag, skänklar och vikthjälper. Därefter gjorde vi en tiometersvolt i varje serpentinbåge för att svänga mer och få henne att lyssna. Hon gick i form i princip hela tiden och efter ca en kvarts skrittande blev hon plötsligt jättepigg så varje skänkel ville hon trava :P
Lät henne iaf trava serpentiner sen och det gick över förväntan. Hon svängde snällt, nästan för mycet vissa gånger men hon ville bryta av hela tiden så jag travade lite raka spår men ändå vägar så snett igenom och så för att hon skulle få sträcka ut lite.
Imorgon ska jag inte longera henne riktigt lika mycket som jag brukar :)

Fashion var också duktig idag stundtals. Lite spänd i ryggen men det bättrade sig efter lite galopparbete på volten. Sen var hon fin i traven med :) Det stod en liten bana uppe på typ 60 cm som vi red. Hon var inte riktigt beredd på att det skulle vara så lågt så hon snubblade och hade sig, tills jag ökade galoppen och red på ett språng mindre istället och då hoppade hon lite bättre. Nyttigt att hoppa småbanor ibland för att få dem uppmärksamma även på lägre höjder. Travade banan också och det gick lite sämre xD Hon snubblade över första hindret, halvstannade/hoppaderaktuppiluften på andra och började galoppera innan tredje, sen fick hon galoppera resten :P Men det ska vi träna på, travhoppa banor :)


Men hon är rättså snygg när hon vill :*



Sak Noel - Loca People (What the f**k!)

Bildspel 7:an - 9:an



Bättre sent än aldrig :)



I was built to be the best.

Jaha, då var det onsdag! Har inte kunnat blogga i helgen, har varit hos pojkväns pappa :) Det var iofs inte så händelserikt så ;)

Men! Igår så red jag. Först Fashion. Hon gick jättebra, jag red i stora paddocken och red runt hela som uppvärmning. Sen hoppade jag lite små hinder på volt och därefter några som stod upp, typ 95 cm. Sen red jag igenom henne på en volt, och lirkade ut vänstersidan genom att rida i höger galopp och ställa utåt. Hon är lättare så. När man sen fått igenom henne där kan man börja rida i vänster varv :) Sen var hon superfin i traven och bar sig jättefint och sög i bettet utan att hänga sig :D

Därefter var det för varmt att ta ut Mie så jag putsade och smörjde sadeln och tränset till Fashion så länge. Och vet ni vad! :o Jag köpte juh tyglar och träns i Falsterbo, men tränset var mörkare en nyans. Och igår när jag smort sadeln och tyglarna så passade helt plötsligt allt i samma färg :o Så det räckte med lite fett för att det skulle bli samma färg x)

Ma Cherie red jag sen på kvällen efter att hon fått busa av sig lite på linan. Hon bockade ett par ggr rättså rejält men lugnade sig sen :) Så satt jag upp och red och hon har blivit ännu bättre, hon förstår skänkeln helt nu och vet att det är framåt :) Men bara när jag trycker, och inte bara och jag lägger den mot henne. Rättså skönt, så man kan ändå röra henne utan att hon flyger iväg ;)

Hon var iaf jätteduktig, gick fram längs långsidorna och travade friskt på hela tiden, samtidigt som hon gick i halv form typ :P Jag fokuserade mer på att få fram henne för skänklen och inte bara tänka på bakåthjälperna :) Känner att hon nog är mogen att träna lite nu för Torun, men hon har ridläger just nu så vi får träna efter :)

Idag har jag iaf städat mitt rum och dammsugat hela huset. Vi märkte att alla mattor i huset behöver tvättas och även golven så det får bli snart :) Imorgon kanske :P

Jag ska snart ner till stallet tror jag, rida både hästarna lite och Krille jobbar till halv tio, så jag får väl sysselsätta mig tills dess. Nog inga problem :)

Hade hade sålänge ! :D



Right Said Fred - Stand Up (For The Champions)

Hemma lite snabbt.

Jaa, jag och Krille har varit i Sjöhultet hela helgen eller typ två nätter ;) Varje dag har jag letat efter min söta lilla kattunge som vi döpt till Stålis Misse Murr :) Hittade den ett par ggr, men jag fick aldrig tag i den :(

Nu har jag iaf varit hemma lite snabbt innan vi ska till jobbet. Sen kommer vi hem typ 7 imorgon bitti :)

Ma Cherie är frisk i sitt ben iaf :D så vi sätter igång igen imorgon eftermiddag nån gång och snart hoppas jag kunna rida ut på henne :)

Fashion fick vila idag med, men imorgon rids hon också hoppas jag :)



All day all night.

Red Fashion nu ikväll och hon var superduktig! Hon var jättepigg, och det är alltid roligt :) Tänkte försöka hålla igång henne nu, rida varje dag så hon tränar ordentligt.

Jag red iaf bara utan form och så först, hoppade lite små hinder och galopperade sen på en volt i höger varv och lirka ut vänstersidan genom att ställa ut henne. Bara lösgörande arbete på volten och red med långa tyglar, tog och lättade hela tiden och red igenom ordentligt. Sen bytade jag varv och då var det mycket lättare för henne att galoppera där. Sen när jag travade av henne sökte hon sig helt ner i marken och var så fin :)


Ma Cherie har fått en spark på insidan av ena bakbenet :( Jag som tänkte börja rida ut lite nu på henne, men hon får stå boxvila nu ett par dagar så får vi se om svullnaden går ner. Hon behöver mest bara vila ut benet. Om det inte blir bättre får vi nog penicillinkurera henne :/


Just det ja! Jag lyckades faktiskt hitta ett par stövlar som passade och som var sköna från första början! Detta är Mountain Horse Supreme High Rider:

De var mjuka och smidiga och passade både i vaden och i vristen :D
De kostar 3800:- ungefär så det kommer väl få blir när jag jobbat litta ;)
Jag tycker iaf dom är snygga (a)



It's a new day.

Idag tänkte jag faktiskt försöka rida lite! Men jag tror jag tar Fashion, om jag får för Torun, för Danne kom inte igår, utan skulle komma idag istället så han kanske kan ta Mie idag. Förhoppningsvis.. För hon behöver det faktiskt.

Igår kom iaf Jessica typ halv 9, skulle kommit 8 men ändå (a) Vi började dock inte titta förrän 10 och slutade sen 3 när vi sett ettan och trean för tvåan funkade inte.

Nu ska jag iaf ner till stallet, och ta in Mie, för Danne skulle hantera henne idag.
Hade!



Svar

petraaaaaa om Mina nästa inköp.:
varför skrev du det saket med att du skulle betala allting själv? :O asså don't worry asså ? :O <3

Svar: Du läste möjligtvis inte detta inlägget? ;) En bit ner står det "jag vet att när jag var i Falsterbo i veckan så gick det en massa prat i stallet om att jag säkert skulle få hur mycket som helst, att Krille betalade och att jag var likadan som den förra. Men faktum är att, som jag skrev i förra inlägget, jag betalade ALLTING med mina egna pengar som jag själv hade tjänat in."
Där har du svaret ;)




Mina nästa inköp.

Här är mina nästa inköp till mig och hästen :)
Överdragsbyxor till tävling (impregnerade)
Läderstövlar (som faktiskt passar) kommer ta en evighet att hitta.
Läderskärp till tävling med bling!
Snabbandage x 4 (både vita och svarta alltså 4 par)
Benskydd (bruna) till träning och vardags med teddyfoder.
Bakskydd (samma som jag köpte innan fast bak)

Detta kommer kosta 2561 (utan stövlar inräknade) Så det får komma med tiden :) Men jag har iaf ett mål nu att sikta mot. Och don't worry, jag kommer betala allting själv ;)


Vad är det för dag..?

Mja, det är juh faktiskt sommarlov och jag har inte koll (a) höhö. Jag vaknade iaf vid åtta i morse av att älskling kom hem, och sen sov vi till 1. Klockan är nu kvart över två och jag har precis bytt färg på mina gardiner, tyckte det var för jävla tråkigt med julgardinerna uppe mitt på sommaren ^^

Idag, händer inte så mycket tror jag. Danne kommer nog inte idag så Mie får nog vila. Jag kan fortfarande inte göra speciellt mycket, pga knät, men jag hoppas det blir bättre snart för jag saknar ridningen.

Jag ska iaf kalla hit Jessica idag så vi kan titta på film, vi ska se alla harry potter-filmerna för att den sista snart kommer ut. Det lär nog ta hela natten ^^ Krille jobbar tre timmar ikväll också men han får hoppa in när han kommer ;)

Nu ska jag äta upp iaf, därefter väntar duschen. Kanske ska jag också försöka få rent skorna, wish me luck!

hade hade sålänge :)



Fjärde och sista..

Har precis sett fjärde och sista filmen för idag/igår. Tittade först på Kung Fu Panda (a) och därefter halva JB: Never say Never. Sen kom Krille en runda och därefter såg jag Kung fu panda 2 och nu sist Easy A.

Men tro inte att jag inte gjort något allt idag ändå. Jag har faktiskt tvättat, fixat diskbänken och varit ute med hunden. Dock mitt i natten, lite läskigt vare allt O.o

Hon ligger iaf bakom mig nu och snarkar och ag funderar på om jag skulle gå och sova eller om jag skulle försöka få mina vita skor att bli vita igen, och det får jag göra för hand ;) Roooligt! Har redan slängt dem i tvättmaskinen liksom och det hjälpte knappt. Underbart!

Senare idag ska jag nog iaf försöka ta mig till stallet en runda. Kolla så Danne kan ta Mie nu ett par dagar. Hon får helt enkelt inte hålla på som hon gör. Börjar likna Hemingway lite (Hemingway stegrade sig och slog omkull Torun så hon inte kunde fullfölja inridningen = Danne tog över) så vi får hoppas han kan ta henne med.

Hmm.. Vad ska jag, tvätta skor eller sova? Jag tar det andra alternativet. Godnatt allesammans! Och bara så ni vet så saknar jag min pojkvän som är på jobbet och inte kommer förrän imorgon bitti ;( Men men, han kommer juh då så :)


Champagne showers!

Ni får ursäkta mig, men jag tycker denna är redigt grym!




Just got up.

Jaop, jag har just stigit upp ur sängen efter övermånga timmars sömn :p Vaknade bara i morse när Krille skulle till jobbet vid tjugo över 6 typ. Sen somnade jag igen och sov fram till nu :)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag kan inte göra så mycket med knät, så jag får typ lulla runder här hemma tills Krille slutar så vi kan åka ner eller om vi stannar hemma, jag vet inte faktiskt. Har ännu inte pratat med Danne, så vi får se hur det blir med Ma Cherie.

Nu ska jag iaf leta upp et bra film att se på, funderar skarpt på Step Up, vilken av dem vet jag ej än. Eller så hittar jag något annat, eller så kanske man lika gärna glor på Lejonkungen eller något sånt :P Who knows? ;)

Hade hade så länge iaf, och senare blir det nog en bildbomb med utvalda bilder från falsterbo! :D
Oh, juste ja, jag fick iaf lit respons på mitt förra inlägg och det är jag tacksam för :) Ni som känner er träffade, är förmodligen det också ;)


En liten ros med ett hål i sin själ.

Just nu känns det som hela mina värld håller på att rasa samman. Jag känner att jag är skyldig er alla en förklaring.

De senaste två månaderna, och nu säger jag två månader för att det har en anledning, har alltid bara gått utför i mitt liv. Jag tror jag är antingen på väg ner i en svacka eller redan nere i den. Nu lägger jag inte någon skuld på någon och framför allt inte de som står mig närmast men jag känner att det måste ut.
Ända sedan jag och Krille blev tillsammans har nästan i princip alla i stallet slutat prata med mig och börjat se snett på mig. Inte ens om jag kommer och säger hej får jag inget tillbaka. En som var min närmaste vän slutade prata med mig, hon vände blicken om jag kom och var allmänt sur. När jag kommer in i ett rum kan jag klippa luften med en sax, så tjock den är. Det är precis som om vi inte får vara tillsammans bara för att han har haft en flickvän innan som krävt pengar och saker av honom. De tror att jag är likadan.
Sanningen är så att jag aldrig har bett Krille att köpa nånting överhuvudtaget till mig. Jag har inte fått någonting av honom. Förutom en examensklocka som present när jag slutade nian, det är allt. Han får inte lov att köpa en massa saker till mig, jag säger stopp om han försöker. Han får inte ens köpa ett simpelt choklad utan att vi delar på det. Vi delar på ALLT.

Och jag vet att när jag var i Falsterbo i veckan så gick det en massa prat i stallet om att jag säkert skulle få hur mycket som helst, att Krille betalade och att jag var likadan som den förra. Men faktum är att, som jag skrev i förra inlägget, jag betalade ALLTING med mina egna pengar som jag själv hade tjänat in. Sen att det var Krille som fixade jobbet åt mig är en annan sak. Men det var mina saker som jag betalade med mina pengar, inte Krilles. Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att ni ska förstå det. Som det är nu så verkar alla tro motsatsen.

Samtidigt har det varit lite spänt mellan mig och Torun ett tag nu. Hon har trott att jag inte gjort något alls när det gäller att hjälpa till i stallet. Men, nu är det såhär att, jag tror inte att någon annan 16-åring som jag känner iaf, har den värken som jag har. Jag har ondare än ni tror. Dels är det höfterna och dels är det ryggen. Mina muskler i ryggen är så spända nu så om jag gör en hastig rörelse i någon riktning så låser sig alla ryggmuskler.
Och värken i mina höfter är outhärdlig. Det gör inte ont under tiden som jag rider och det är jag tacksam för, men så fort jag kommer av hästryggen går jag som om jag vore 70 år gammal. Och när man fruktar för att gå ner i hagen och hämta hästen (vägen är kanske 60m) för att kunna rida, och man fruktar det för att man vet vilken smärta som kommer. Det är obeskrivligt. Utom möjligen för tjejer, som har haft mens, som kan relatera till ständig obotlig mensvärk fast i höfterna istället. Det finns inget värre faktiskt.
Därför kan jag inte jobba så mycket i taget. Som att mocka ut en box, det kan ta flera timmar bara för att jag måste pausa hela tiden, och det är inte för att jag är lat, utan det är för att rotationen och trampandet när man mockar ut gör riktigt jävla as ont.

En annan sak är att samma folk som innan tror att jag får fördelar för att jag är tsm med Krille. Snarare tvärtom. Folk slutar prata med mig, Torun slutar prata med mig, jag känner mig i vägen och förvirrad av allt och alla skitsnackare. Visst, jag fick en pojkvän som jag älskar otroligt mycket och jag tror det är ömsesidigt, och det är jag mycket tacksam över. Men när alla slutar prata med en börjar man undra om alla kanske var kära i honom och att de är avundsjuka, men det borde inte stämma på hans bror?

Och samtidigt är Ma Cherie inne i en extrem trotsperiod där hon varken lyssnar på mig eller något. Efter dagens fight vet jag inte heller om hon litar på mig längre eller om hon helt enkelt förlorade all tillit till mig. Hon kommer alltid snällt i hagen till mig och hon har aldrig gjort något sådant innan så man blir lite skärrad psykiskt. Hon har blivit så kaxig nu när hon blivit starkare både psykiskt och fysiskt. Därför vågar hon gå emot mig nu. Två dagar i rad har hon både stegrat och sparkat mot mig, och idag träffade hon på båda hållen. Jag vet inte riktigt heller vad jag ska ta mig till eftersom det kvittar vad jag gör så totalnonchar hon mig och fortsätter hålla på. Jag tror jag får ta till med sista utvägen: Daniel. Han är dubbelt så stor som mig och kan sätta emot henne och hålla emot mer framför allt. Jag blir inte speciellt rädd för henne varken när hon sparkar eller när hon stegrar men hon får inte göra så, därför tror jag jag behöver lite hjälp.

Och idag fick jag även reda på att Jack som jag red innan är utdömd pga skada i haser och rygg :( 2011 är inte hästarnas år.

Kände att jag behövde skriva av mig allt skit och få ut det innan allt tar kål på mig.



R.I.P - Fias Fölis

Ni kanske tror att detta är fjäsk men Fia är faktiskt en gammal skolkamrat och vän till mig, eller så är hon det fortfarande ;p

Fia, hela namnet Sofia Lindeberg, väntade länge på sitt lilla föl. Den 23 april 2011 kom en liten hingstbäbis ur Misty's mage. Han var livlig och hoppade och skuttade glatt redan den första dagen i hagen, orädd och bestämd. Fia skrev också att han var en envis liten herre som absolut inte ville ha grimma på sig, utan drog för det mesta av den. Många bilder hann ändå knäppas på den lille bäbisen, innan han den 6 april blev tvungen att tas bort.
De skulle bara lasta och åka till det nya betet och Misty var redan i transporten. Lillen hade dock bestämt sig för att inte gå in i transporten, trots att mamma var där. Han stegrade sig och gick omkull och landade på höften. När de sedan fick upp honom på benen igen efter att han legat ner ett tag så stödde han inte på benet. Veterinären tillkallades och kom dagen efter och konstaterade att han blev tvungen att röntgas.
Röntgen visade att i princip hela höften var krossad. Det fanns inget mer att göra utan han blev borttagen utan vidare beslut.
Jag såg också att Fia skrivit att hon inte riktigt visste vad hon kunde gjort för att förhindra det, men jag ser inte att hon gjorde något fel. Det normala är att fölet går efter mamman upp i transporten, och inte att sånt här händer. Men jag tycker ändå att vi ägnar Fia och hennes familj en liten tanke för deras förlust. Han var ett friskt och fint hingstföl annars så jag tycker det var extra synd att det hände honom :(
Vila i frid Fölis
23 april - 6 Juli 2011
2,5 mån.
e: Saratoga Whiz
u: Jails Misty Barrel
Ägare & Uppfödare: Sofia Lindeberg med familj

:'(

Jag lånade en bild av Fia, jag hoppas att det var okej..

Falsterbo 2011

Usch, det var inte lätt att stanna hemifrån i 9 nätter ;o

Falsterbo annars har varit roligt och lärorikt. Bland annat har jag lärt mig att de allra flesta av ryttarna är uppnosiga och sura, även om man ler och hälsar på dem när de kommer på morgonen. Till och med Angelica Augustsson som är så pass ny, var uppnosig och så överlägsen ut hela tiden. Det som väl var roligast var att Rolf-Göran som ändå har 37 GP-segrar på nacken, log och hälsade glatt varje dag eller Patrick Kittel som nog vann och var placerad i de flesta av de stora klasserna i dressyren, kom på morgonen med ett glatt leende och glada ögon och sa "God Morgon! :D". Så de lite mindre rutinerade ryttarna skryter om sina framgångar och sina segrar medans de som vunnit mest är neutrala. Visst, man ska veta om sina framgångar, utan att skryta om dem.

Vi fick iaf supergod mat och allt hela veckan, den mesta av tiden i entrén tog jag emot VIP-biljetter och sen var jag på hoppläktaren en gång. Jag lyckades också handla lite så jag gjorde slut på mina pengar:
Schockemöhle schabrak 369:-
Stalltäcke till vintern 350:-
Hästgodis 3kg 100:-
Foxfire Pälsglans 100:- + pump 20:-
Vita helskodda ridbyxor med bling på framfickorna 250:-
Träns + lädertyglar 358:-
Två par skor 100:-/st
Mamma betalade båda paren skor ;) och det var allt, annars köpte jag allt själv :)

I söndags kom vi iaf hem sent, inte förrän halv tolv hade vi städat klart stugan, lämnat mamma och hennes saker och kört till pappa så vi kunde sova. Sen vaknade vi inte förrän efter ett tag. Red Ma Cherie igår och det gick bra, hon har inte glömt ;)

Idag var hon dock en redig markatta när jag stod bredvid henne :/ Ridningen gick super och vi red utomhus för första gången. Dessutom hoppade vi för första gången över ett hinder! :D HELA FÖRTIO CENTIMETER! Det gick iaf jättebra!

Men efter skulle jag tvätta henne. För det första trängde hon mig i staketet ett par gånger, innan jag blev förbannad och puttade bort henne. Och det krävs lite envishet och kraft att tvätta den hästen. Efteråt skulle jag spraya pälsglans på henne för att smutsen inte ska sätta sig så lätt. Först springer hon runt mig och efter ett tag börjar hon stegra. Men jag tänkte "Hon måste lära sig att den inte är farlig" Så jag fortsätter spraya. Då stegrar hon sig och slår ut med frambenen mot mig och träffar min handled, och får grimskaftet in mellan frambenen så jag släppte. Tur som det var så var hon i sjukhagen så hon kom ju ingenstans. Fick iaf fatt i henne igen och slutade spraya. Istället satte jag mig på staketet och väntade tills hon kom till mig igen. När hon gjorde det så höll jag sprayflaskan i samma hand som grimskaftet framme vid huvudet på henne samtidigt som jag kände med hande över henne, för att se om hon var känslig för beröring och det var hon inte.

Tog in henne i stallet och borstade bort vattenmärken och ska sen borsta svansen. Dum som jag är tar jag ut svansen och ställer mig en bit ifrån henne = det dummaste man kan göra. Jag sprayar iaf en gång med pälsglansen i svansen och PANG så smällde det på knät. Jag släpper iaf allt jag har i händerna och går ut utanför stallet, när jag kom tillbaka från min trans, och sätter mig på en stol och håller på knät. Och på den halva minuten från smällen till att jag satt på stolen var knät dubbelt så stort på utsidan av knäskålen. Jag tänkte bara att det tog nog rätt hårt. Tar iaf av chaps, skor och strumpan och drar upp byxbenet. Och mycket riktig fick jag en rejäl smäll på korsbandet på knät:

Det ser mindre ut än vad det är. Kan jag lätt säga.

Jag måste iaf vila knät i ett par dagar, vilket betyder att hon inte blir tränad med eller uppfostrad de närmaste dagarna. Men jag funderar på att be Danne om hjälp, han är dubbelt så stor som jag och kan sätta emot lite mer. Hoppas det går...

Just nu gör iaf knät As ont. Helt knät och en bit upp på låret på utsidan. Måste byta från ridbyxorna också känner jag för det stramar åt rejält runt knät. Usch :(

Men vi hörs mer senare, känner att jag ska lägga upp ett förklarligt inlägg senare för att alla ska fatta varför jag inte bloggar 24/7 trots att jag är ledig.



Oh Yeah!

Japp, idag kom gymnasievalen och var man blivit antagen. Och Ja, jag kom in på Helsingborgs Ridgymnasium! Och ja, jag är super glad! Och Ja, jag .. kommer inte på fler "Ja":n O.o Men i vilket fall som helst så börjar jag 22 augusti i Helsingborg, ska bli så gött att komma ifrån Perstorp. Inte vännerna och så men platsen. Sen och andra sidan, a place is never as good as the people who are in it :) Så egentligen borde det vara ett bra ställe. Konstigt nog är det inte det.. hm..

Jaja, jag har inte haft mycket tid över de senaste dagarna och mitt internet fungerar kasst. Därför har jag haft svårt att göra mycket :(

Vet inte om jag skrev om senaste ridpassen? Både Fashion och Ma Cherie blev ridna i förrgår :) Fashion var superfin, både på dressyrpasset häromdagen och hoppasset i onsdags. Hon hade boots på sig för första gången men det gick fint :) Hoppade bara små hinder och tekniktränade istället, det gick fint :)

Ma Cherie har jag ridit ute de senaste dagarna och det har gått bra! Jag har inte släppt linan än riktigt utomhus, men hon går jättefint på volten :) Skönt, för då slipper jag vänta tills klockan blir efter 8 med att rida henne, annars är det så varm inomhus :( Men i onsdags red jag utomhus på linan i alla gångarter trots att vaktmästaren hade grästrimmern igång nära henne. Hon reagerade bara en gång, sen struntade hon i det :') Hon gjorde något glädjesprång också men det gick bra, hon sköt inte högt :P

Nu ska jag iaf gå in till min pojkvän och inte sitta här ute och löka. Så vi hörs imorgon kanske, annars efter falsterboveckan :P Orkar inte dra med mig datorn och allt ner :)

Hade hade!


RSS 2.0