Grooming bag.

Mamma kom hit innan med min födelsedagspresent, en grooming bag från Horseware of Ireland. Himla fin! Den är svart med röd, brandgul och svart kant, ungefär som Tysklands flagga :) Tänkte ta bilder på den imorgon så ni kan se den ;)

Imorgon är det fredag. Jag tänkte gå och sova nu, klockan är halv nio. Trött som in i. Ändå somnade jag innan i soffan. 
Skolan är kort imorgon, slutar 12! Sen ska jag vänta på knutan tills tåget kommer från Perstorp med mamma och så ska vi går upp till glasögonmagasinet och fixa nya glasögon. Skönt, så jag slipper tappa dem :)
Men nu ska jag iaf sova, så ciao!

We're meant to fly, hands up and touch the sky.

Torsdag idag! Jag sov endast 3 h inatt, så jag åkte bara in till djursjukan och gjorde provet. Sen åkte jag faktiskt hem, jag var så grymt trött. 
Hemma i Perstorp cyklade jag ner till skolan och gick in och hälsade på lite gamla lärare. Den första jag såg var Dan, och han var tvungen att titta två gånger innan han kände igen mig x) haha! Roligt att träffa lilla Dan igen! :) 
Nina var nästa jag såg, på ozvald. Pratade med henne i säkert 20 min om allting. Sen träffade jag Tina, pratade med henne, och sen Marie-Lousie och Eva. Tycker ändå det är roligt när de gamla lärarna får syn på en, skiner upp som en sol och säger "HEJ!! :D" För det gjorde alla ;) Monique kände inte heller igen mig först :P 
Birger tog ändå priset, han fick syn på mig "HALLÅ!! Jag tänkte på dig idag! Vad var det då jag tänkte på?.. Nej det var igår på det muntliga nationella provet i Matte som jag tänkte på dig för du var så duktig på det" haha, sen berättade jag om mina kass provresultat och då sa han bara "Ja, men det är väl som vanligt då, kassa provresultat, suverän muntligt och på lektioner." Haha! Måste medge att många av lärarna saknar man :) 

Nu har jag iaf kommit hem helt. Var hos Emma också och hälsade på lite, gick ut med Enzo för Axel är jättesjuk så Emma vill inte gå ut med honom i denna blåsten. När jag skulle gå gjorde jag som Ashton Kutcher gör i Two and a half men. Jag sa "Byye!" med en konstig röst och vinkade och Axel svarade med "Byye!" och vinkade! Supergulligt verkligen, så himla söt! :')
Nu är jag iaf grymt trött, klockan är halv fyra -.-' Blir nog att sova vääldigt tidigt idag känns det som. 


Paus i pluggandet.

Detta är faktiskt min andra paus (a) hehe, så värst bra på det där med att plugga är jag inte, ändå får jag C och uppåt på proven ^^ 
Under förra pausen tog jag några avsnitt av two and a half men, den senaste säsongen. Asså säg vad ni vill men jag tycker faktiskt Ashton är asrolig i den serien, när man ser hela avsnitt och flera stycken så är den askul ;) Blir bara trött på att alla klagar på honom, gör det bättre själva då, om ni är så jävla bra :P Haha skoja bara! Nej men allvarligt. Gör det. :)
Nu väntar jag på mamma, hon ska bara komma upp så jag kan få lägga in Machefilmen på datorn. Sen ska jag duscha, och därefter återgå till mitt pluggande. Hon förväntas komma om cirkus 5-10 min. 
Ni kan ju iaf önska mig ett fett lycka till, det är nämligen 72 (!) powerpointsidor som ska pluggas in. Och jag vet vad ni tänker "Du skulle börjat för längesen" Men guess what, been there, done that, didn't work. Får helt enkelt köra på mitt sätt att plugga kvällen innan, för då går det som bäst! Kalla mig konstig ;)

Markarbetet med Hissen.

I morse red jag markarbete på Hissen. Det gick över förväntan, jag blev faktiskt riktigt förvånad över hur han var. Jag tänkte mig att han skulle backa av jättemycket men det gjorde han inte. Han gick snällt över både hinder och bommar om man bara bad snällt :)
I slutet av lektionen skulle vi rida på tre travbommar, fatta galopp, hoppa ett kryss, göra en halv volt till andra låndsidan, rida över tre galoppbommar, tillbaka till den ursprungliga långsidan, sakta av till trav och rida över tre bommar igen. Då var Hissen jättepigg på det hela och jag fick hålla mer än driva! :)

Efter hade vi matte, och Annette pratade lite med mig om mål och så. Hon sa att jag ligger på ett starkt C på provdelen, B-C på muntligt och B-C på lektionerna. Jag är däremot inte nöjd, konstigt nog, eftersom ett C motsvarar ett VG, som jag hade varit helt okej med innan. Men proven är lite speciella och sista uppgiften brukar alltid vara en fördjupningsuppgift där man ska kunna se ett samband och förhållande mellan vissa saker. Det värsta jag vet är att sitta lääänge med prov, och sista uppgiften brukar vara längst = ta längst tid. Så det får kanske bli en ändring på det, om jag vill nå de högre betygen.

Efter lunch hade vi engelska, enkel lektion. Gött. Sen slutade vi, bussen var inne på knutan 14.11 (!) så vi kunde gå ner till tåget och var där 13 x) Haha. Sen kom vi hela vägen till bjuv innan det blev lediga platser, så det var ganska segt :/ Men när jag kom hem cyklade jag inom Netto och köpte lite energi till pluggkvällen som kommer vara ikväll. Det blåser som F A N ute, t.o.m så toalettvattnet försvinner ner i den? :S Awkward..
Nu ska jag plugga djursjukvård! :)

Överpigg häst!

Idag var Mache allt annat än lugn. Tror hon galopperade 20 varv på lina innan jag satt upp och ändå taktade och steppade hon när jag skulle skritta henne. Däremot stod hon helt stilla när jag satt upp, så på den punkten går det framåt! 
Som sagt var hon super spänd, så jag fick rida inne. Sen fick jag först skritta henne på en minivolt runt pallen för att hon skulle släppa i nacken, och när hon gjorde det så skrittade jag ut på spåret. Vid varje bokstav lade jag en volt på mellan 10m och 5m i diameter. Vid vissa ställen, till exempel vid dörren fick jag rida några varv innan hon slappnade av. Mellan volterna ställde jag inåt i påbörjad öppna. Hon kan juh inte det än men hon börjar så smått förstå vad jag menar :) 
Efter allt skrittarbete, som nog tog 25 min sammanlagt, så blev det en helt annan kvalité på traven. Hon blev väldigt lösgjord av skritten så hon var elastisk och mjuk. Däremot har hon en tendens att hänga kvar i tygeln ibland, så man får lyfta upp henne och sen släppa snabbt för att hon ska komma upp. Det är bra att hon går där nere naturligt, men liiite mer upp får hon komma snart ;) Men hon är juh trots allt unghäst fortfarande :)
Galoppen var super idag, även fast hon även där blir lite väl låg. Den första galoppfattningen var att dö för, hon rullade in i galoppen direkt när jag gav hjälpen utan att hon slog upp huvudet eller att öka traven. Så himla fin var hon!

Innan ridningen mockade jag ur boxen som sagt. 8 kärror blev där och sen in med två nya spånbalar :)

I am titanium!

Tisdag idag och jag har precis kommit hem från skolan. Fick skjuts hem av Carin så var hemma ca 15.25 istället för 16.10, så grymt! 

Igår blev faktiskt en slappedag. Det fick bli lite "mys" i soffan med först Heartland och därefter 2 and a half men. Sen somnade jag nästan i soffan så jag gick och la mig. Vaknade dock när Krille kom hem typ tio över tolv :)
I vilket fall, jag ska snart byta om och sen sticka ner till pållen i den strålande solen! Jag ska tömma hennes box, så det kommer väl ta sin lilla tid ;) Sen ska jag komma på vad jag ska göra med henne, om jag bara longerar idag eller vad jag gör :) Tror det blir longering eller tömkörning. Får se! Nu ska jag iaf bara äta och sen sticka så ciao!

Ändrade planer!

Ojoj vad ändrade planerna blev när man kom hem och hamnade i soffan! Min kropp strejkar från all sorts fysiskt arbete resten av denna dagen iaf.
Ryggen är inte bra alltså, vet inte riktigt va jag ska göra åt det :/ men jag måste nog lyssna på kroppen denna gången när den säger stopp, för det kan bara bli värre om man inte gör det.


Slutat tidigt.

Idag var vår mattelärare borta så vi fick sluta 12, så jäkla skönt! Mer tid hemma åt hästarna :) funderar på om jag skulle ta Della på en promenad innan lektionerna för hon har nog lite träningsvärk idag :)
Idag SKA jag rida Mache också. Hon brukar vila på helgerna faktiskt, mest för att då har jag annat i stallet som måste fixa, dessutom lite hemma och sen gör vi oftast saker på helgerna. Och dessutom rider jag Della på helgen. Då får Mache vila :) men, nu är det så att hon har vilat sedan i torsdags tror jag, så idag måste hon gå :)

I morse red jag Hissen! Hans riktiga namn är His Royal Highness och är lite av skolans stolthet. Ska jag vara ärlig blev jag ganska förvånad, måste jag säga! Jag förväntade mig att han skulle hoppa till för minsta lilla och samtidigt vara seg så man fick driva i varje steg. Detta var däremot felaktigt, det räckte med en ordentlig skänkel, sen gick han framåt. Man fick ju upprepa det sen med jämna mellanrum men annars var han framme.
Idag skulle vi också rida lite på bommar, Hissen är bomrädd x) tur jag ridit Cheval innan för det var han också. Men det gick bra, även där förväntade jag mig en större reaktion men han bara tittade lite sen gick han över bara man bad om det :) duktig pålle!
Det var iaf ett mysigt pass, han var jättemysig att rida. Gångarterna satt som en smäck och formen var super. Lite läskigt är det dock när det knäcker i benen på honom ;)

Jag sitter på tåget hem nu så jag får blogga mer senare :) ciao!


Nyinlärd övning; diagonal sluta!

Idag har det varit söndag, en skön dag även fast jag fick ganska lite gjort. Det har iaf varit varmt och skönt och det är alltid positivt!

Ikväll tränade jag med Della för Torun, tillsammans med Sandra och Maja. Eftersom bådas mål och strävan är LA:1 till hemmatävlingen och därefter LA:P1 så var det enklast att träna tillsammans. 
Della var ganska tråkig i början, stel i nacken och med dålig bjudning. Okej, tänkte jag, då leker vi fram bjudningen. Så innan träningen skrittade jag ner till den stora banan och red lite uppför banken, lite på stora ytor, utan att kräva in henne. Men bara banken hjälpte henne att släppa ut sin energi, jag skrittade mot den men några meter innan började hon takta och hoppade sen upp, med god energi. Efter det fattade jag galopp och galopperade henne ett varv i fältsits runt hela banan i båda varven, innan jag kunde ta vara på bjudningen och energin som kom fram.
I början av träningen sen var hon väldigt pigg och springig och dagens övningar och arbete handlade om samling. Tusentals halvhalter för att få henne mer i bakbenen och mindre i bettet, så hon kunde vila på steget. En stund senare, efter Toruns råd och guidning var hon lösgjord, samlad och vilade mer på steget än i början. 
Första övningen var skolan öppna längs långsidan med tre volter på varje långsida, med öppnor emellan. Sen gjorde vi en bakdelsvändning i skritt för att byta varv. När båda varven var gjorda bytade vi till skolan sluta med tre volter på långsidorna. Detta gjordes också i båda varven. 
Galoppen sen gjorde vi öppnor och två volter istället på långsidorna, och Della var mjuk, tillbaka men med god energi fram till bettet. Och efter det började vi med diagonal sluta. Detta var mycket svårare än vad vi trodde, det så ju så sablans lätt ut när grand prix-ryttarna gör det! Men Della förstod väldigt bra och gick snällt på diagonalen i sluta :) Däremot blev hon ganska trött i benen efter ett tag, det var ju en ny övning för henne så det är klart det var jobbigt. Därför skrittade vi lite efter den övningen :) 
Det sista vi gjorde var att rida på volt med tagen bakdel i alla tre gångarterna. Det gick också bra, även fast Della blev ganska trött efter ett tag. Hon började slå med huvudet, både uppåt och neråt och även fast hon galopperade på så märkte man tydligt att hon fick mjölksyra i benen. Så när det var klart travade vi av dem och sen skrittade jag runt anläggningen innan jag tog in henne.

Detta var en väldigt rolig träning, för man fick lära sig lite nytt på hästryggen. Det är alltid roligt när man lär sig något nytt och känner att man förstår. Dessutom kände jag att Della och jag tog ett stort steg framåt i dressyren, för det har stått still där ett tag. Nu är hon i så fräsch och fin form, så nu kan man börja göra lite mer på henne och det är väldigt kul :) 

Imorgon ska jag rida Hissen, äntligen, i skolan! :D Men nu måste jag sova, för nu är jag minsjäl trött! :)

Friday friday, gotta get down on friday.

Fredag idag, yesbox! Dock har jag grymt ont i handen och ena knät för jag trillade igår när jag fick springa till tåget (a) Hehe, så det blev ingen mer ridning igår när jag kom hem. Så får vi se hur jag kan rida idag, om jag kan det x) 

Idag är det iaf fredag. Kvällen vet jag inte vad det kommer bjuda på, jag är så sjukt trött så det lär väl bli typ filmtittande, lite god mat, fint sällskap och sen sova. Inga jourer i helgen så det kommer bli en lugn helg. 
Just nu har jag svenska och vi ska skriva tal. Jag vet inte vad jag ska skriva om! Det ska vara relationer, men jag vet inte vad jag ska skriva om! Måste verkligen komma på något.

Men men, slutar tidigt idag, hemma två! Krille slutar också två så vi är nog hemma nästan samtidigt idag :) 


Hoppträning

Hopptränade i morse med Harald och det gick superduperbra! Ann var jättenöjd, hon tyckte jag skötte honom super (a) Han var så fin, var inte i en enda bom. Power Line slog ner men inte Harald! :D 

Ja, uppdateringen är väl sisådär just nu, och anledningen är att jag helt enkelt inte har tid. Jag ska försöka bli bättre! Men just nu håller krille på att flytta så det enda internetet som han har i sin lägenhet är mobilt, så det är världens sämsta täckning. Det kommer snart 24Mbits Wifi igen så då kan jag uppdatera mer :) 

Ma Cherie är superfin också. Hon löshoppade lite häromdagen, inte på riktigt så det var utan linor och så. Men hindret höjdes iaf till 1.15 nu och hon var typ 35 cm över x) haha, hon hoppar iaf grymt bra med riktigt bra teknik! Hon kan nog bli en duktig liten hopphäst, hon behöver bara miljötränas lite mer :) 
Vi har också bestämt att Della och jag ska träna LA:1 nu fram till hemmatävlingen, sen ska hon gå LB:1 LA:1 på hemmatävlingen nästa månad! 

Ma Cherie har också förresten "startat" sin första programridning och hon gick som en klocka på banan, nästan lite för loj, hon brydde sig inte ett skit om domarbord eller dressyrstaket! 65% gick hon på iaf och det tycker jag är grymt bra för att vara första gången!

Vi fick dessutom nya hästar i morse och nu ska jag äntligen få rida min älskade Hissen! Så i fyra veckor framåt kommer jag rida Hissen, en stor svart valack med asbra gång och hög hingstnacke, med en rund stjärn i pannan :) Supervacker häst, men han är lite rädd av sig :P Så får vi se om han lyckas ta över favoritplatsen från Harald, även om Harald kommer ligga väldigt nära hjärtat :) 

Nu ska jag iaf fortsätta, jag hoppas jag får mer tid till uppdatering i framtiden ;)

Give me wings so I can fly.

Tjoho, nu var det ett tag den jag bloggade igen! Ärligt talat finner jag ingen inspiration, varken här eller med ridningen och då är det bättre att vänta tills man har något vettigt att skriva. Jag har försökt hitta förslag på åsiktsinlägg men finner ingenting där heller, så det är lite torrt just nu.

Trots min bloggtorka så rullar livet på i vanlig ordning. Mache växer så det knakar nu när våren börjar komma, de växer mest på sommaren ju men hon är lite sen så hon har växt 3 cm nu :D det är lite mer än ett år sen hon kom, då var hon 152, nu är hon 157! Tjaa, runt 160 blir hon nock allt ;)
Mache är dessutom grymmefin att rida för tillfället, hon har dessutom börjat öka på traven och länga utan att rulla över i galopp, sålänge man är försiktig och inte så hastig i hjälperna. Men att öka successivt funkar bra för henne, det bästa är att så fort man slutar driva och sätter sig normalt går hon direkt över i vanlig trav. Hennes framben börjar ta form och skjutas fram och bakbenen har alltid varit bra ;) det känns väldigt bra inför dressyrtävlingen hemma i april!

Just nu sitter jag på bussen, vi är utanför nyvång och snart i Hyllinge. Ridning står på schemat, därefter har vi matte. Efter matten är det lunch och sen ska vi ha brandmomentet i naturbruket vilket betyder att vi slutar halv fyra idag. Har jag tur är jag hemma halv 5, har jag otur så är jag hemma 5 :( som tur är så har min fina pojkvän inget att göra idag och tänkte sticka till Perstorp och tvätta Mache vid lunchtid så hon är torr när jag kommer hem sen :) bästa pojkvännen <3


Fina häst!

Red Ma Cherie på utebanan idag, och älskling fotade :) Hon var väääldigt spänd i början och taktade framåt. Det blåste ju och där var andra hästar i den andra delen så det var juh super intressant. 
Efter väldigt många varv i skritt började hon så smått slappna av och komma ner i formen :) 
Traven var väldigt bra idag, så himla fin var hon! Ökade och samlade sig bättre än de flesta hästar i det stadiet :') 
Galoppen var helt okej, hon var lugn och avslappnad och drog inte. Det blev alltså ett lyckat ridpass och allt på bild! Så skönt nu när man kan börja rida ute igen :D

Bilderna är dock fortfarande i kameran och oredigerade så det får bli bilder imorgon istället :) 


:O :O

Det var ju nästan hemskt! Jag har nu missat två dagar igen på bloggen, illa! Men så blir det ibland :) 

Idag var jag på skolan med Della och tävlade. Della var dock lite otaggad och jag med för den delen. Det blev ett stopp på hinder nr 3, men jag bara klappade henne och red på det igen, sen hoppade hon hela banan felfritt. Duktig ponny ändå! :) 

Åkte sen hem och när allt var inplockat och så, då åkte jag och krille och åt och sen hem till mig och "vilade en stund". Alltså, vi åkte hem och sov i tre timmar -.-' haha, skulle bara vila i 30 min :) 
Mache fick vila :/ Jag hade inga ridbyxor med mig och så så jag kände inte att det skulle bli av. Imorgon ska jag däremot rida, definitivt! 

Nu ska jag iaf snart få massage igen av Älskling och sen ska vi sova! :) Eller, vi ska vänta på min jacka också men sen ska vi sova :) 

Fredag imorgon = kort dag! Skönt :)

Dålig uppdatering, jag vet!

Har inte haft varken tid eller ork att uppdatera de senaste dagarna. Tävlingen i helgen gick iaf bra! 3:e placering i den enda klassen jag red :D Duktig Della!

Mache har longerat igår, superfin var hon. Lite spänd i början men så fin när hon väl släppte. Hon måste verkligen bli longerad oftare så hon kommer igenom i sin kropp och speciellt nu på våren när alla vårkänslor kommer fram. 

Jag red ett misslyckat dressyrpass igår på Harald i skolan också, han var stark som vanligt och bara drog i princip. Men han slappnade av fint snabbare än vanligt igår så det får väl väga upp. 

Idag är jag hemma för jag mådde sugit igår. Imorgon ska jag dock till skolan för att då har vi två lektioner, varav den ena är stallarbete. Det borde jag överleva :)



Fredag igen!

Usch ja, har inte haft varken motivation eller ork att skriva inlägg nu när jag varit sjuk, så det har varit lite dött ett tag! Jag känner inte att ni vill läsa om när jag "ligger hemma och glor på film" hela dagarna ;)

Igår kväll åkte jag iaf ner till stallet. Jag kände inte att jag blev bättre eller sämre så jag tog ett litet pass på Mache. Men eftersom hästen inte varit ute i ridhuset på en vecka drygt så var den väldigt pigg :P skrittade väldigt länge för att få henne mjuk i sidorna och gav mig inte förrän hon släppte bettet. Sen travade jag korta sträckor för att få henne uppmärksam och tog sen ett varv i galopp i båda varven.

Idag är jag i skolan och sitter just nu och håller på med partier på samhället. Roligt! Nä. Men älskling hämtar mig efter skolan så ska vi till väla! :)


RSS 2.0