HTC-lekande..

Det är vad vi sysslat med halva eftermiddagen x) Jag, mamma och Daniel har lekt med våra HTCer och Simon kommer med sin mobbade iPhone :P Haha, vi hittade dessutom röststyrning på sms, som bara kunde ta engelska ord x) Men den censurerade också typ fucking och sånt haha!
Jaja, där satt vi i säker mer än två timmar :P Efterblivna till max :D Men men, det är vi :)
Danne bara "King Daniel rules he's awesome, oh yeah" och skickade det till mig -.-' xd
Hann inte göra något med Ma Cherie idag faktiskt, bara ha henne ut i gången i fem minuter innan lektionen slutade så stallet fylldes med hästar. Så hon fick vila helt och hållet idag.
Danne skjutsade mig hem sen :P Lika roligt varje gång ^^





Allergi?

Vad är det som kebabpizza, kladdkaka, bananpaj, kärleksmums och kokos har gemensamt?
Inte en aning. Jag vet bara att jag blir riktigt dålig efter att ha ätit något sånt. Får hjärtklappning, kallsvettas och blir helt yr. Men jag kan äta vanligt bröd, dricka vanlig mjölk och blir inte dåligt av annat (vad jag vet)
Jag blev iaf hemskickad från skolan, blev helt utslagen efter EN kärleksmums. CP? Jaa!
Usch. Tvi. Blä. Precis när jag blivit frisk också. Skiiiiit kul.






Supertrött.

Just nu pratar jag med Mius i telefon, ska hälsa till alla er från henne :p Vi pratar om lite allt möjligt onödigt skit x)

Precis hemkommen från stallet. Ridit två hästar och borstat en. Orkar inte skriva i detalj, så sjukt trött. Tuna gick superbra och samlade sig mycket bra i galoppen. hon va lite överladdad först och bockade lite när en transport kom x) Men sen när jag red igenom henne och travade henne i åttor så samlade hon jättefint i bakbenen sen :')
Chamaro var också duktig. Jag red honom med musik i öronen och fick fram väldigt mycket takt i honom. Också mycket galopparbete, längde och kortade honom mycket fram och tillbaka. Sen tog vi ett par språng efter som belöning :)
Ma Cherie fick borstas idag för det blev för sent att ta ut henne. Så hon fick sig en igenomborstning och sedan täcke på och in i boxen igen. Smorde in hennes skav också.
Gick hem sen.
Danne var i stallet också idag. Fett överladdad. Han har legat hemma nu sedan torsdags tror jag och kom första ggn idag. Han var på världens bushumör, men det är inte så konstigt :p

Nu måste jag sova om jag ska orka upp imorgon. Var fett trött idag i skolan så ja, klarar inte riktigt av det. Imorgon får jag nog en liten vilodag iaf från ridningen :P Marika kommer så hon rider Tuna, sen kommer NOG Daniel, och KANSKE rider. Man vet aldrig med honom. Ma Cherie ska iaf ut imorgon!
Så vi hörs imorgon!
Hade hade




Chamaro - Nästa OShäst?

Kryddade lite där men ändå :P
Häst: Chamaro
Outfit: Svarta benskydd, ljusbrunt schabrak
Humör: Lite busig i början men skärpte sig sen
Pass: Så JÄVLA fin asså! Innan lektionen började red jag fram honom i en lite lägre form än vanligt, och bara travade lite längs långsidorna, snett igenom och lite så utan att kräva något. Gjorde det i tio minuter sen var han framriden i alla musklerna.
När sedan lektionen började kunde jag plocka upp honom i en högre form och då var han så fin! Han lydde min minsta vink och gjorde superfina skänkelvikningar. Torun blev helt imponerad, hon sa att han var i tävlingsform när han gick i den höga formen :D
Sen när ganska stor del av lektionen gått så började han hänga sig i handen och samlade sig inte lika bra. Bara så ni vet så är det ganska tungt att hålla över 800 kilo häst i handen ;o Sen sa Torun att jag skulle rida av honom istället för han blir bara värre när han får mjölksyra i benen och man ska sluta när det går som bäst, inte pressa för långt. Så jag släppte ner honom och när han fick komma ner var han så in i helvete elastisk och mjuk i ryggen så han sköt mig ur sadeln i varje travsteg ;o Han sökte sig också hela vägen ner i marken.
När jag sen skrittade av honom så orkade han nästan inte ta ett steg till. Så han jobbade på SÅ bra hela tiden och när jag sen släppte ner honom så fick han sin belöning :))

Senare, när allt var fixat med honom så gick jag in i klubbis och provade jeans. De flesta passade jättebra och satt super på mig, så jag ska prata med Sandrus, om hon inte läser detta då, och diskutera pris (a)

Ma Cherie fick komma ut idag efter dressyrträningarna. Jag ledde in henne tills mamma stängt överallt och täckt för speglen. Sen släppte jag henne så hon fick busa av sig lite. Och det var juh bara såååå roligt! Jag bara gick lite i mitten så sprang hon och busade runt mig, sen kom hon när hon kände sig klar. Då knäppte jag fast linan och longerade henne lite, alla tre gångarterna, eller ja liiiiite galopp, men inte så enkelt att longera med en dressyrpisk x)
Hon var iaf jätteduktig och sprang snällt runt mig, travade när jag sa "trava" och smackade lite. Och när jag sa "Skritta!" så saktade hon av till skritt. Hon lydde mig hela tiden och när jag sa "Stanna, kom" så gjorde hon halt och kom in till mig i mitten :D Hon är så duktig, min lilla prinsessa! ♥
Torun tittade hela tiden och hon sa också att hon blivit superduktig! Och när Andy såg henne så sa han att mycket hängde på omsorgen och hanteringen i stallet, och den är vi juh bra på :D
Man blir så glad när det går på rätt håll, visst, det kommer att komma svackor men vad vore livet utan lite utmaning? :D Just nu njuter jag bara av situationen :)





Svaren :)

Först vill jag tacka för alla frågor! Det är faktiskt kul att så många ville delta :D
Så här kommer svaren!

är det helt sant att jag är bäst i världen? :D
Min kemibok håller iaf med, jag tror faktiskt fler gör det också ;)

Om du hade fått välja tre valfria hästar att rida, vilka hade du velat typ en/två kändis-häst och sen lite random du kanske känner? hehe :D
Hm.. Om jag fick välja två kända hästar jag jag nog valt Ninja la Silla och Briar (a)
En häst som jag typ känner skulle faktiskt vara Sandras Maja :)

vad hade du gjorde om du såg en blågris bara flyga förbi dig snabbt som fan? :D
Förmodligen sagt "Å-kej?" eller någto liknande, sen fortsatt med det jag håll på med x)

Varför är jag så himla awesome? :D

Det kan du bara svara på själv ;)

Vad fick du för betyg? :)

I skolan? Det sämsta hittills; 2 G, 13 VG och 1 MVG (1 IG i IDH) :)

Och vad är ditt mål när det gäller musikkarriären? :D

Jag ska söka till Idol detta året och hoppas på det bästa, så får vi se hur långt det går :) Annars har jag inte så mycket planer utan små spelningar om någon frågar mig.

Varför dör illrar? :O

En iller är ett vilt litet djur som bor i skogen. Det finns numera både rävar och vargar som jagar illrar. De som är vilda blir oftast uppätna eller påkörda av bilar då de tvunget ska ut och springa på vägarna i mörkret.
Tama illrar dör oftast av sjukdom eller av ålder. Sjukdomar kan komma precis hur som helst och kan vara svåra att bota på så små djur. Att de dör av ålder är helt naturligt.

trivs du i din klass?
Ja, det gör jag faktiskt, förvånansvärt bra. Vi har bara gått i samma klass sedan i 7an eftersom vi splittrades både från femman till sexan och från sexan till sjuan. Då det var nivåindelning trodde nog de flesta av oss att alla andra runt om oss var MVG barn, eftersom vi kom i "snabbklassen". Det visade sig sen att trots vårt stora antal och höga krav(ni skulle bara veta) så kommer vi faktiskt riktigt bra överens med varandra. Jag tror till och med att vår klass är den som har bäst sammanhållning av niorna. Jag har gått i många klasser som slagits ihop och splittrats, men jag har nog aldrig mått så bra i en klass som jag gör nu. :)

Följer du med mig hem i veckan ?<33

Ja, Mia, jag tror jag kan följa med imorgon :P

Hur bra tycker du att du rider från 1-10 ?
Hm.. jag är så dålig på att säga något snällt om mig själv, väldigt duktig på att nedvärdera mig själv. Men jag skulle hoppas på att jag är minst en sjua? kanske till och med en åtta? Jag vet inte.

Vad är din största rädsla inom häst ?? :)
Min största rädsla.. Hm.. Jag är inte så speciellt rädd för att trilla av, så det är inget problem. Jag tror min största rädsla är att gå omkull så både häst och ryttare skadar sig :/

Varför är Mia så retarderad? :D
Och vad satsar du mest på ridningen eller musiken? :))

Två flugor i en smäll eller vad säger man ;)
Mia är inte speciellt retarderad, iaf inte värre än personen som ställde frågan. :P
Jag satsar mest på ridning, då jag tror jag har större chans att komma längre där. Musiken kommer alltid ligga varmt och nära hjärtat men ridningen ÄR typ mitt hjärta så vad ska man göra? Ger man upp hjärtat, ger man upp livet. :)


Hoppas ni blev nöjda med svaren! Kul med så pass många frågor :D
Får nog snart ha en till frågestund :) Tills dess är det helt okej att fråga mig, antingen här, på FB eller på bdb :)





Min vackra telefon <3


Så ser den ut nu. Vi ska lämna in den, no worries.

Jag har redan fått in en massa frågor till frågestunden men än är den inte över. Ställ er fråga HÄR om ni vill delta :) Svaren kmr imorgon!





Frågestund!

Vi provar :)
Ställ vilken fråga som helst, hur knäppt det än låter, så ska jag svara här på bloggen i ett enskilt inlägg imorgon. Jag ska svara ärligt, och utifrån vad jag tycker.
Så varsågoda att ställa frågor, ni kan vara anonyma eller skriva era namn, I don't care :P
Så SKRIV SKRIV SKRIV!!!! :D:D:D





Frågestund?

Jag funderar på att ha en liten frågestund där ni får ställa precis vilken fråga som helst, något ni undrar eller klurar över. Jag kommer isf svara så ärligt jag kan och så bra som möjligt.
Ska jag eller ska jag inte?

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader.



Har precis sett den. Riktigt bra faktiskt, inte långtråkig alls. Annars brukar jag hålla på och kolla hur långt det gått på filmen men gjorde inte det en enda gång på denna filmen :)
Betyg: 10 av 10

Har ni sett den? Vad tyckte ni?





Ponnyakuten.

Har precis kollat igenom missade avsnitt av ponnyakuten. Lika roligt varje gång att sitta och se felen de gör och vela göra vid det, fast inte kunna x) Tror jag har sett 6 avsnitt nu :P
Jessie kom innan. Och hon har suttit här också och tittat. Och gnällt och käkat upp mitt godis :P Haha.
Idag ska jag inte göra annat än vila. Ska duscha ikväll också. Mer blire inte! Kan inte göra så mke mer. Vet inte vad som händer med Ma Cherie idag, kanske kan be mamma och Daniel ta ut henne om han ska dit och om hon ska dit framförallt. Annars får hon väl vila idag också. =/ Inte bra men men, what to do? Är man sjuk så är man..
Hm.. Måste leta upp något att hissa. Eller dissa. Kanske kan dissa Jonte också så folk inte tror att jag gillar han. Brukar bli misstrodd annars, så jewla irriterande -.-
Men men, vi ser väl vad som händer och fötter!

Hade hade



Sjuk =/

Jaoo, får vara hemma idag. Riktigt svinont i huvudet, haft det sen igår morse. Ändå red jag två hästar igår, dumbass..
Skulle haft historieprov idag på morgonen, men det får jag väl göra en annan dag.
Inget stall heller idag, mamma sa det i morse. Får försöka få Danne att ta ut Ma Cherie, så hon kommer ut idag.
Och eftersom jag inte har något bättre för mig, tänkte jag ladda upp lite bilder som jag är mest nöjd med. Alltså som jag fotat ;)

Hingsten Espresso e: Black Coffee - Martini

Falsterbo

Nyckelpiiiiga!

Svante Johansson hoppar över hinderstödet ;)

Athena :)

Athena :)

Kieran Karey, vinnaren i Falsterbo Hunting 2010.

Anna Hassö - Clover, Falsterbo hunting 2010.

Tobbe Larsson, Falsterbo 2010.

Regndroppar på ett löv :)

Systersonen Axel Filip Henrik Lindqvist :))

Sandra Nilsson - Maja Gräddnos, dressyrallsvenskan i Viarp 2010.

Felicia Olsson - Doneska - Lina Hahne, Hemmatävling Perstorp 2011.

Geting :P

Droppe :)

Blomma :)

Maja Gräddnos, dressyrallsvenskan 2010.

Och det var bara en bråkdel av alla bilder som jag fotat :)




Svar på läsarfråga

En fråga som jag gärna vill att du tar upp på bloggen, är inte jätte hästkunnig, men undrar om bettet inte är lite stort till hästen du rider här på bilden? :)

Svar: Hästen som jag rider är lite lurig av sig. Hon spänner ihop munnen när man står i stallet men slappnar av när man rider. Så när man står i stallet passar bettet perfekt fast det ser stort ut när man rider :) Det är inte heller min häst så jag kan inte påverka så mycket. Men nu när du nämnde det så ser det faktiskt lite stort ut. Jag ska kolla upp det snarast möjligt! :)




Ridpass #1 + 2 - Chamaro + Tuna

Häst: Chamaro
Outfit: Svarta benskydd, fårskinnspadd och ljusbrunt schabrak
Humör: Lite loj, piggnade till senare
Pass: I skritten tränade vi väldigt mycket halter, han kränger alltid in bakdelen i halten åt höger så jag tränade mycket på att få honom rak. Tillslut var han helt rak när jag gjorde halt :)
Traven var lite ojämn i början och även här krängde han in bakdelen och ut bogen, så höll extremmycket på yttertygeln så han rätade upp sig. Och även när han slutade att kränga med hela kroppen och gick rakt så slutade ojämnheterna i traven och den flöt på som den skulle.
När jag först fattade galopp så kickade han, så jag fick ryta åt honom och skälla lite på han. Sen skulle jag göra en ny fattning, då galopperade han två språng och kickade igen så jag svängde honom för allt vad jag var värd in på en minivolt så han höll på att trilla så överumplad han blev. Väl på volten kickade jag honom och smackade för att få honom att fatta att man INTE gör så! Sen red jag ut på den vanliga volten och fattade galopp och då gick jag snällt. Jag vann! :D
Simon fick hoppa upp och skritta honom lite sen, jag var trött och hade en jävla huvudvärk. Han provade också att trava några steg, men kunde inte riktigt hänga med så han fick skritta. Sen kom Mius och provade honom med och hon tyckte han va superkul :)
In med honom ut med nästa häst :)

Häst: La Fortuna Fayenza
Outfit: Marinblått schabrak, matchande lindor, fårskinnspadd och svart ländtäcke.
Humör: Pigg och glad, framåt men inte het
Pass: Skritten idag var väldigt bra och hon var lyhörd från första början. Gjorde halter, öppnor, skänkelvikningar och olika vägar.
Traven var superfin! Lugn och sansad men låg ändå på utan att ta bettet och sticka. Mycket ytterskänkel här, för att stabilisera upp henne, hon blir som en orm annars. Red ihop henne och stämde av många ggr, så hon fick bakbenen under sig och jobbade igenom i ryggen.
Galoppen var också jättefin, hon var liiite pigg i vänstervarvet så gjorde massvis med övergångar mellan trav och galopp så hon lugnade sig lite. Sen gjorde jag hundratals halvhalter och sa "woooow" "prro" och så för att hon skulle lyssna på mig. Efter ett tag var hon jättefint ihop och krängde inte in bakdelen eller ut bogen, och gick i ett lugnt, kontrollerat tempo. Nöjd med henne! :)

Bild från i fredes, men hon var lika fin idag! :)

Båda hästarna var jättefina, men jag fick jobba för att komma dit. Skönt! Hatar att ha hästar som bara går bra, man måste ha lite problem ibland så man lär sig att lösa dem på bästa sätt, utan att varken jag eller hästen drabbas av det. Det är det som ridningen går ut på :)
Nu ska jag försöka hitta ngt att äta, ta en huvudvärkstablett och duscha sen ska jag sova! :)




Put your troubles aside and start living.

Så var det söndag igen. Jag plockade bort skyddet för navlen i morse istället för igår kväll, ville inte sova utan det.
För övrigt har jag sovit 12 timmar, lite drygt. Riktigt skönt faktiskt. Har inte sovit så länge på hur länge som helst! Sköööönt!
Idag blire stallet igen. Om där är ngn som vill hjälpa mig så tar jag nog ut Ma Cherie igen. Mamma är på konsert i Oderljunga så hon kan inte :/ Ska kolla med Danne om han kommer idag, kanske kan be honom då. Fast jag vill ta ut henne själv, bara han hänger med :P
Jaop. Jag har redan lagt i en maskin tvätt. Får passa på de helgerna jag är hos pappa för mamma tvättar så sällan eftersom vi bor i lägenhet. Då äre bra att ha ett hem till där det finns tvättmaskin! :)
Hm.. Jag ska också plugga till mitt historieprov senare, gör nog det i stallet. Har lättare att koncentera mig där, konstigt nog :P

Så vi hörs senare! Jag tänkte faktiskt bege mig neråt stallet nu. Måste ladda min telefon och jag glömde min laddare där igår x) Oopsys! 
Hade hade!






Well, it might be for the best.

Usch. Klockan är 20 över elva, jag är FETT trött. Jag tror jag somnar snart. 
Näe, man kanske ska gå och lägga sig så man orkar med morgondagen också. Måste göra mke, plugga historia, ta ut hästen, hem till Emma och hämta tvål till navlen. Det drar emot sängen nu asså. 
Vi höres imorrn!
Hade hade






Ny design!

Vad tycks? :D

I can see us living together on top, we living like we hit the jackpot.

Gick ner till stallet idag vid typ kvart i 6. Kom hem precis: 21.05 :P Det tar tid, mitt intresse :P 
Iaf. Gick först ut i stallet för att longera Chamaro. Plockade ut alla grejorna: Longergjord, inspänningstyglar, minischabrak, lindor, paddar, träns och longerlina. Sen kom mamma: Kan vi inte ta ut Ma Cherie först, nu när det väl är ljust? (så jävla ljust var det dock inte när jag väl kom ut med henne) Jovisst, det kan vi väl. Så in i klubbis oh hämtade hjälm, ryktlåda och spöt. Har spöt för att tillrättavisa henne, inget annat. Bara för att klargöra då :P 
Ut med pållen i gången. Jag älskar verkligen henne, för trots att det finns mat i boxen så går hon snällt med mig ut i gången :') Fällde lite hår till henne, hon är inte riktigt lika pälsig nu som när hon kom :P Tränsade sen när jag va klar och gick ut. Hon va väldigt pigg och framåt men inte dragig. Hon stannade när jag bad henne och gick fram igen när hon fick signal till det. In i ridhuset, som lät knasigt av temperaturskillnaderna under dagen så hon blev lite för pigg där inne. Sen har hon inte varit ute på en vecka, kan också ha en bidragande orsak :P Så jag beslutade lite snabbt att vi skulle släppa henne helt istället så hon fick busa av sig. Och jävlar i havet vad hon sprang! Så kul det var! Sen kom hon snällt efter ett tag och ställde sig vid oss så jag knäppte fast linan igen och gick med henne. Gjorde halter, igångsättningar och volter åt alla håll. Gjorde också knasiga vägar och hon följde mig snällt. Sen ville hon trava så jag släppte bara efter lite på linan tills hon travade på en volt runt mig = Vår första longering! Sen när hon travat ett par varv så sa jag "Stanna! Kom" och då stannade hon, vände mot mig och gick hela vägen in till mig :') Sen provade jag att springa lite med henne ett par sträckor i ridhuset och det gick också jättebra, hon stannade snällt och vände när jag bad henne :) Så vi tog in henne sen igen, tyckte det räckte för idag!

Chamaro fick sig en annan longeringsteknik idag. Istället för en inspänningstygel på yttersidan och longerlinan på insidan, satte jag två inspänningstyglar, en i varje bettring, ner mellan frambenen och fäste den i gjorde under magen. Han tyckte den va knasig i början men när han fattade att det släppte efter när han sänkte huvudet så gick det jättebra och man såg hela ryggen och halsen arbetade som de skulle :) Han va också duktig och han blev lite trött faktiskt. Han låg ner och åt när jag skulle hämta honom så jag tog honom från både sängen och maten :( Stackars hästen :'( :P Lite kinkig är han allt!
Men jag bad honom att trava på i ett ganska friskt tempo så han inte skulle korta ihop bakbenen och när vi var klara drog han benen i spånet så det blev stor remsor x) Trött blev han :P Men det va lite konstigt också :)

Nu är det Earth Hour! Vilket betyder att hela huset är släckt, men vi har datorerna och tven igång :) Lite rulebreakers får man va ibland faktiskt!

Imorgon ska jag nog ta ut Ma Cherie igen. Om inte Danne kommer tänkte jag kolla om jag får rida Chamaro, eller så longerar vi igen på samma sätt :)
Vi hörs!
Hade hade!






Väla - Navelpiercing!

Jaoo, nu är det gjort :D Min lilla piercing sitter i navlen på mig nu :D Sjukt kul! Bara väntat på det i hundra år! xD

Det blev ändå lite shopping idag.
Sqin Jeans, H&M, 399:-
Marinblå kofta, H&M, 99:-
Örhängen, Glitter, 64.50:-
iPhone 4 fodral(till Simon), teknikmagasinet, 74.50:-
Där pratade jag också med han och kollade om man kunde fixa min mobil på ngt sätt. Och det kunde man! Men man fick lämna in den och det skulle kunna tas på hemförsäkringen. Så jävla skönt. Tänkte lägga upp en bild här ikväll, så ni kan se hur den ser ut. Den är inte vacker, om man säger så ;)
Navelpiercingen gick jättebra, gjorde knappt ont! Han var dessutom supertrevlig och väldigt pratglad, piercaren, så man blev inte nervös. Jag blev bara förväntansfull :) Jessie, å andra sidan, blev helt galen! xd
Sen körde vi upp om Örkelljunga på vägen hem och inom Gotteboet, så nu har jag godis för en hel vecka xD

Nu har jag precis ätit lite, tänkte gå ner till stallet nu och longera Chamaro lite, för Danne är fortfarande dålig ;( Hoppas han blir kry snart! 

Så vi hörs senare! Tänkte longera ute tror jag, tänkte be mamma fota litegrann :D 
Hade hade!




Bildbomd @ Tuna :D

Här är lite bilder från dagens ritt. Jag sitter dåligt som fan på vissa, men hästen är fin iaf! :D





























Dagens Outfit :)


Tycker det är rätt skillat att kunna ha cob-träns och ponny-ländtäcke på en storhäst x)

Komentera gärna! :D
Hade hade, posshaj!






Who do you think you are, running 'round leaving scars?

Dressyrlektion idag!
Häst: La Fortuna Fayenza
Outfit: Svart schabrak med röd och vit passpoal, svarta lindor & svart ländtäcke.
Humör: Pigg och glad, lite dragig men, helt okej :)
Pass: Bara lite allmän dressyrträning idag, skänkelvikningar längs långsidorna, öppnor, volter, öka/minska volten och sånt lätt. Men Tuna slingrade sig rättså mke, Som en orm typ :) Fick rida i ett ganska lågt tempo för att hon skulle hitta balansen och inte gå på dubbla spår. Efter ett tag var hon super fin i alla gångarterna och även när vi ökade. När vi sen red av var hon också jättefin och trampade så mycket under sig. Mamma fotade lite efter lektionen utomhus och hon håller på att skicka bilderna till mig och de är snart klara :D De kommer i ett annat inlägg :)
Jag tyckte hon var sjukt fin iaf! Här är ett litet smakprov, oredigerat och jävligt, men det får ni överleva ;D

Tunisen :) Bara jag som tycker hon är fett snygg i svart?! ;o

Bilderna kommer snart! :D





Jar of Hearts.

Jag bara älskar den låten! ;o Sök på den; Jar of hearts - Christina Perri, så jävla underbar asså!

För övrigt har jag precis kommit hem från skolan. Eller ja, vi kom typ för timme sen, lite mer. Jessica är nervös inför imorgon. Intresseklubben antecknar. typ.
Vi ska liksom in och pierca navlen då, båda två och hon har piercat sig innan, det har inte jag. Vem bord vara nervös? Inte Jessie iaf O.o ( KÄFTEN !! / JESSIE )
Snart bär det av till stallet. Jag ska kolla med Torun om jag kanske kan rida Della ett kort dressyrpass innan lektionerna. Det är liksom bestämt nu att jag ska rida henne på tävlingen den 9 april :) en LC:2 blir det, lätt och vi kan det utantill, både hästen och jag. Får se hur det går denna gången :)
Så vi får se vad som händer. Klockan fem är det dressyrlektion, vet ännu inte vem jag ska rida, missy kanske? Äh, det märker vi :)
Men men, vi ses ikväll! Hade hade
Posshaj!




RUA

Usch, det märks att man inte spelar Robot Unicorn Attack på ett tag, är lite ringrostig x) Innan fick jag typ alltid över 30000 på en runda och mitt highscore är 111.000. Nu fick jag 33000 xD
Men ni borde verkligen prova att spela det, Det är juh bara så kul :D






Hiss - Min vän Jonte :D


Haha, bara för att :p
Jonte, eller Jonathan Andersson som han heter, är en klasskompis till mig som gått i samma klass sedan 7an och det är väl ungefär så länge jag kännt honom. Han är en riktigt rolig människa som kommer med de mest oförutsägbara kommentarer och citat alltid :p
Jonte är också lite av klassens pajjas. Oftast är han på bra humör och får nog alla att skratta, förutom personen han dissar för tillfället. :P
Lilla Jonte, som alltid har varit liten, är fan inte liten längre ;o Men han kommer alltid vara lilla Jonte i mina ögon :P
Jonte i Nian:


Till vänster där, Nerka till höger :)
Oxå Lilla Jonte:


Och Jonte! Kommentera så jag vet att du varit här ;P




Hiss - Brunt läder.



Brunt läder. Det är många som skriver om brunt läder just nu, och det är väl mest dressyrryttare som "klagar" på brunt läder.
Själv hissar jag brunt läder!
Jag tycker att det passar superbra på t.ex. svarta hästar och vita hästar. Inte så många bruna hästar passar i brunt läder, och det är isåfall bara mörkbrun hästar. Men på svarta hästar är juh brunt läder bara SÅ snyggt!


T.ex. detta tränset. Jag har ett i svart till Romero, jag tycker det är jättesnyggt verkligen. Det är inte för mycket detaljer, inte för mycket bling. Alldeles lagom och enkelt träns som kan vara så stilrent ändå. Att det är brunt är bara ett plus :p Tänk er detta på Ma Cherie, så fint!
Bruna sadlar också till exempel:

Det är också jättesnyggt på svarta hästar. Och vita för den delen. Och många dressyrryttare säger att brunt läder inte är snyggt alls, men t.ex. Minna Telde använder brunt läder på Don Charly? Jag tog dessa bilderna på falsterbo för två år sen (2009)


Så vrf skulle inte dressyrryttare också kunna ha brunt läder och sticka ut lite i mängden? Dock bara mina åsikter ;)

Har ni sett Ma Cheries grimma btw?
->
Hon är svart och passar svinbra i brunt :)
Förhoppningsvis kommer hon få ha det i framtiden också :)


HISS
på brunt läder! :D




Hiss & Diss

Tänkte börja med Hiss och Diss idag!
Lite gallring ska det allt bli ;D








Besöksrekord!

Idag har jag haft besöksrekord på bloggen :D Så roligt, verkligen! Kul att så många tittar in här då och då och får mig att fortsätta att blogga :D

Ge mig lite förslag på vad jag kan skriva om, skulle varit riktigt kul :D






Fredag imorrn!

Jaao, imorrn äre fredag igen :) Gud vad veckorna går snabbt egentligen. Nästan skrämmande ;o
Jag har iaf precis kommit hem från min syster. Jag har fotat Axel lite men han ville inte sitta still (konstigt, han är 1 år) så det blev inte så många bilder. Jag tänkte iaf försöka sticka ner till stallet så fort som möjligt idag och fixa Ma Cherie för att senare kunna komma hem och iaf börja på bilderna. Jag lär nog inte hinna allt, men en del iaf :) De ska fixas ganska mycket liksom :)
Så jag ska snart sticka igen, tänkte bara slänga upp ett litet blogginlägg innan mest för det är roligt :)
Vi hörs ikväll!
Hade hade, posshaj!




Bilderna från hoppträningen

Bilderna från igår! Lite halvdisigt väder, så de blev lite suddiga, men det får ni leva med! :)





















Åsikter by Ingrid Skoog om Gramantygel.

Ingrid Skoog, en halva av dressyrmupparna, lade upp detta inlägg igår om hennes åsikter om Gramantyglar. Jag håller helt med henne, och när ni läser texten förstår ni nog.
Så här skrev Ingrid:
"De flesta som använder gramantygel gör det just för att de inte kan rida sin häst i form och tar då till denna hjälptygel. Gramantygeln fästs antingen i sadelgjorden mellan hästens framben eller vid sidorna och löper sedan genom bettringen till ryttarens hans. Genom att ta i gramanen blir hästen tvingad att böja på nacken, självklart beror detta på styrkan i ryttarens hand.

Hästen går inte ärligt på tygeln genom att bli nedtvingad i form med en gramantygel utan böjer bara på nacken och släpper ryggen. Formen och bärigheten ska komma genom bakbensaktivitet samt arbete genom ryggen. Att börja med att tvinga ned hästen i form genom tvång och fixera sig vid huvudets position istället för rygg och bakben är i helt fel ände. Formen kommer bakifrån och fram, inte tvärtom.

Dock kan gramanen vara till hjälp vid väldigt felridna hästar. Många använder den när de korrigeringsrider felarbetade hästar som satt muskler på helt fel ställen. Gramanen kan då hjälpa hästen att använda sin kropp på ett funktionellt sätt och underlätta arbetet för ryttaren.

Själv är jag emot graman och skulle inte ta till ett sådant fusk som jag endast tycker gör mer skada än nytta. Jag vill hellre att hästen ska komma ärligt fram till handen genom god ridning, inte genom att jag tvingar ner den och drar ihop den. Jag ser hellre att hästen springer runt som en stjärnkikare än att ta på den en graman.

Jag gissar på att det finns lika många åsikter angåendet detta som med allt annat. Vad tycker ni om gramantygeln? Ni som använder den, varför?"

Vad tycker ni? Jag håller fullständigt med henne, gramantygel är bara fusk för att man själv är för lat och inte har tillräckligt med tålamod för att rida hästen i korrekt form.
Jag säger som Ingrid, jag skulle inte sätta på en häst gramantygel. Jag tycker det är bara att sätt att komma undan den riktiga ridningen, hästen blir kort i steget, den tappar all gnista i ridningen och blir istället rädd för att bli nertvingad så när man sen tar bort gramanen tar hästen varje chans i världen att komma undan den obekväma formen som kan göra att de får spänningar i rygg och hals.
Är det värt det, bara för att hästen ska kröka på nacken?
I think not.

Besök gärna Dressyrmupparnas blogg, de skriver väldigt intressanta och roliga inlägg att läsa. Dessutom lägger de upp tusentals fina bilder och man får följa deras ridning dag för dag :) Klicka HÄR för att komma till Dressyrmupparna




Hopplektion.

Red hopplektion idag :)
Häst: Cordelia
Humör: lite seg, blev piggare när jag väckte henne, aktiverade henne.
Outfit: Svart ländtäcke, grönt schabrak med detljer i gult, rött och blått, eskadron framskydd.
Pass: Framridningen var Della väldigt seg och jag fick skänkla många ggr för att hon skulle öka takten. Jag fick väcka henne lite, smacka igång henne upp till trav och ner till skritt igen och sen mana på henne så tills hon lyssnade för skänklen. Hon slog sig fri ett par ggr också, men lite ytterskänkel så gjorde det susen :)
Hoppningen gick också bra, hon vart väldigt pigg här och drog iväg lite så jag fastnade i handen = stopp. Men så fort jag lättade i handen så hoppade hon superbra! Sen när vi skulle hoppa en speciellt svår övning där man kommer snett på tre hinder och hoppade dem typ slalom så kom jag lite för snävt på första hindret + ingen ytterskänkel = Stopp och tjoff! Så stod jag på marken. Men jag landade snyggt på fötterna iaf! :D Jag fick inte speciellt ont, jag var bara noga med att inte fastna i stigbygeln så jag skakade av mig den lite snabbt i fallet :P
Upp igen och när vi sen hoppade gick det superbra! Hon hoppade svinbra och flög lätt över, bara jag hade ytterskänkeln om henne :') Mamma fotade och filmade lite, så tänkte visa det sen, men måste bara photoshopa bilderna först, sen lägger jag upp dem i ett annat inlägg. Här har ni iaf en gammal bild på mig och Dellis, när jag red henne för två sommrar sen :)






Tävling hos Sara Carlsson


Jag är med och tävlar om ett par sporrar och ett par stigbyglar hos Carlssonpataket.blogg.se i samarbete med www.chevalridsport.se

Första gången, får se hur det går ;)

Stressigt

Idag hade vi först historia, sen franska (Jag höll på att somna, jag gör alltid det på fransklektionerna) och sen svenska. Ännu tråkigare. Direkt ner till fysik och sen mat. God mat idag faktiskt! Eller ja, jag har bestämt mig för att äta lite nyttigare så jag åt hela två portioner (!) med potatis och fisk i gräddad spenat eller vad det var :P Det är inte för att jag ska gå ner i vikt utan för att nyttigare mat också kan hjälpa att gå upp i vikt. Tror jag iaf :)
Sen hade vi engelska och därefter sista delen nationella i Kemi :S Labben. Bra gick det iaf, men jag vet inte.. Hoppas det gick lika bra som det kändes :S
Sen mentortid och sen hem.
Och nu sitter jag här och lyssnar i mina nya hörlurar, så jävla bra är dom! Fan, mina gamla är typ som mobillurar i jämnförelse med dessa :o Tack Jonte :D Har dock inte betalt dem än, men på fredag ska jag :) Ska försöka få mamma att föra över 100 kr i förskott till mig, så får hon dem på lördan ist, antingen genom navelpiercingen eller ngt :) Ganska smart faktiskt!

The new headphones ♥ Snodde bilden från Jontes bdb (a)

Nu ska jag försöka hitta ngt att äta, inte lätt hos mig :p Och fort får det gå, för sen ska jag ner till stallet och rida. Dellis blir det idag igen! Mamma ska filma/fota så bered er på massvis med bilder :D Förhoppningsvis (a)
Men men, nu ska jag dra! Hade hade, posshaj!




Stallet.

Var i stallet senare idag. Borstade igenom Ma Cherie ordentligt och fick henne att fälla mycket päls. Sen tittade jag sista delen på mammas lektion och sen satt vi i klubbis och associerade runt bland mat x) Kul vare och vi var ganska hungriga om man säger så. Vi började på att Danne skulle göra ägg och slutade på marängsviss, och då hade vi gått igenom ALLT mellan himmel och jord som gick att äta.
Danne körde oss hem sen, så snällt av honom vare!

Nu ska jag sova och sova tills morgondagen anländer. Simon fyller 18 så det blir väl upp tidigt och sjunga :P Jag måste verkligen sova nu alltså.
Så vi hörs imorgon!
Hade hade!
Posshaj!



08:43

Klockan är just det nu. I detta ögonblick. Får se vad den är när jag skrivit klart. :)

Jag vet inte riktigt vad man skulle kunna ta upp i detta blogginlägg. Jag ville skriva om något meningsfullt och något sm ligger mig varmt om hjärtat. Men eftersom jag inte kommer på något sådär poff, pang, boom, så får det blir ngt random. Vi kan väl egentligen börja med att presentera mig och mina tankar :) Har inte gjort det känns det som.
Ja, mitt namn är då Linnea Hovander Lindquist. Jag lade till Hovander i början av detta året. Jag är 16 år och jag kommer från min hemort i norra Skåne, Perstorp, där jag bott sedan jag föddes. Ända sedan jag var 1 år gammal har jag tyckt om djur. Inte speciellt hästar faktiskt, fast jag var 1 år första gången jag satt på en häst. Min syster hade en kompis också som hade hästar och där fick jag också rida när jag blivit lite äldre. Så man kan väl inte precis säga att jag är uppvuxen med hästar, eller haft någon som helst kontakt med dem överhuvudtaget. Ska jag vara ärlig så tyckte jag inte alls om hästar när jag var liten. Istället älskade jag musik. Jag har alltid älskat musik, och det ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Under hela fostertiden sjöng min mamma i kör, vilket resulterade i att jag var med på alla övningar och konserter i magen. När jag sen kom ut var jag tre veckor gammal på min första konsert.
När jag sedan blev 1½ år började jag på dagis. Där träffade jag de första andra barnen i min ålder, och många av dem känner jag än idag. Till exempel mötte jag Sebastian Uhre, Filip Hansson, Maria Olsson, Maria Waldt och Emil Borg. Och det är bara få av dem. Men när dagisfröknarna kom fram till mamma och frågade om jag var flerspråkig, alltså hade ett ursprung i ett annat land också, så trodde mamma att de drev med henne. När sanningen sen lades på bordet berättade de att jag stått på soffan på dagis och sjungit "My Heart Will Go On" med Celine Dion på nästintill perfekt engelska. Då var jag två år. Om ni inte tror mig så fråga gärna mamma, hon såg det.
Dagiset har jag många minnen från, minnen som jag fortfarande ser och kommer ihåg. Men det var inte förrän jag gick i andra klass som jag började rida. En kompis till mig då, Louise Andersson, tog med mig till stallet en dag och jag var livrädd. Alltså riktigt rädd. I andra spiltan stod dock en häst med så underbara ögon så jag smälte inombords och blev helt varm. Ibiza, var namnet och ca ett år senare blev jag andraskötare på henne. Hon kom att bli en stor del i mitt liv. Alltid när jag var ledsen sökte jag mig till henne och satt i boxen i timmar. Hon blev sedan tyvärr sparkad i hagen och vi var nära att förlora henne. Jag var så rädd, så rädd för att förlora henne, och i några veckor var läget väldigt kritiskt.
Hon klarade sig. Men hon blev aldrig riktigt återställd. Hon fick skada på skada på skada. Ingenting vi gjorde hjälpte. Så fort vi skulle börja rida igång henne igen blev hon blockhalt. Behandling på behandling, och vi provade igen. Samma sak hände då. Då beslutade ägaren att hon skulle få föl istället. Hon var en fantastisk hopphäst och var 9 år när detta hände, så det kändes inte så lönt att ta bort henne heller. Hon mådde inte dåligt precis, hon fick gå i en stor hage utan att bli riden och bara chilla. Så det blev föl istället. Hon var liksom toppstammad och new forest så det blev betäckning istället.
När Ibiza sen visade sig oridbar, började jag söka mig mer och mer till Johannas häst Jasmine. Ett svart halvblodssto med bläs och vita bakkotor. (Känner ni igen er?) Hon var vändpunkten för min ridning. Egentligen var det inte meningen att hon skulle ridas på lektion utan bara tävlas. Men när Jasse rullade fast i boxen och vred ryggen och fick skador i båda bakbenen så kunde hon inte längre hoppas. Iaf inte högre än 90cm och hon kunde inte göra svåra skolor i dressyr (Och med svåra för henne menar jag skänkelvikning, öppnor etc) Det resulterade i ridlektioner. Jag var det som red henne mest, jag red henne även på helger och på en hoppträning för Johanna. Jag tror att jag var en av de få som lyckades följa med i hennes språng.
I ca ett års tid red jag Jasse så och jag föll mer och mer för henne. Och speciellt för Storhäst. Jag har alltid tyckt om att rida stora hästar, trots att jag är så liten som jag är. Och Jasse var, kan man säga, en trappa om en ponny hade varit ett trappsteg. Jasse är inte så speciellt hög, 165 ca. MEn eftersom jag var 11-12 år var hon ganska hög för mig. När sedan Lis-Beth slutade på ridskolan hängde jag med henne. Under hela sexan åkte jag buss hem till dem tre ggr i veckan tillsammans med en kompis, Evelina Åhlen, och där har jag hundratals olika minnen.
Som ni kanske förstår så höll inte detta i längden. I slutet av sexan var det mycket i skolan, eftersom rektorn beslutat att våra klasser, som splittrats från femman till sexan, skulle splittras IGEN. Jag fick inte tiden att åka upp till Bälinge. Ett simpelt sms förstörde allt. Jag kände mig inte längre välkommen, kan man säga.
Så i två veckor efter skolavslutningar gjorde jag nästan inget annat är sörjde Jasse och Ibiza. De var mina änglar och jag hade lämnat dem, det fanns ingenting som kunde få mig på bättre humör. Jag spenderade istället dagarna med att agilityträna min hund, som älskade att hoppa och gjorde det bra.
Till slut gick det inte längre. Jag sökte mig till ridskolan igen, där den nya arrendatorn var. Jag vet egentligen inte vad det var som fick mig att börja där. Jag fick börja rida in en shettis, kanske var det. Stor var jag, eller egentligen lång, men jag vägde nästan ingenting så det gick ändå. Sommaren 2008 gick jag från den shettisen, till större och större hästar och tillslut satt jag på New Fashions rygg. New Fashion som nästan ingen anna hade suttit upp på innan, henne fick jag rida på en sväng i ridhuset. Och kul var det. Jag hade aldrig suttit på en häst med så mycket gång.
Den sommaren red jag också Missy jättemke. Tränade för Torun och Andreas, kändes väldigt bra. Någon gång hörde jag lite halvt att Torun sa "De passar så bra ihop, hon borde köpa henne!" för det var då hon var tillsalu. Ni kan juh tänka er att jag växte några centimeter då.
I slutet av sommaren tränade jag speciellt med en speciell ponny, Cordelia, och när augusti kom anmälde vi oss till vår första tävling, en LD på hemmaplan, som dessutom var 5 cm lägre. Jag var riktigt glad den dagen när jag kom hem med min första rosett från min första riktiga tävling.
Bara några veckor efter red jag min andra tävling, en tävling som jag sent kommer glömma. Allsvenskan div 2 2008. Min första LC, min första LC+5 och mina första LB hinder på samma dag. Och dessutom min första omhoppning. Vårt lag vann den omgången. Jag fick näst snabbaste tiden hos c-ponnyer, snabbaste fick Angelica Bjerle med Romero. Ser ni hur allting hänger ihop nu? :)
Åren gick och jag tränade med Della mer och mer och våren 2009 startade vi vår första LA:1 i dressyr på en träningstävling. Jag tror vi fick 57% eller ngt sånt, men kul var det.
Hösten 2009 gav jag upp Della. Jag kände att jag inte kunde lära mer av henne och sökte istället en annan sköthäst. Men jag klarade inte av att ens se ngn annan rida henne så jag var mindre och mindre i stallet på ridskolan. Istället var jag hos Angelica, där jag i mars började rida Jack. Honom red jag fram till sommaren, i 6 månader innan han såldes. Under tiden som jag red honom hann jag mogna rättså rejält inom både ridning och hästskötsel. Det var strikta regler som gällde hon Angelica, lite press får man ta :P
När Jack såldes sökte jag mig till ridskolan på nytt, där jag också träffade och upptäckte Chamaro på nytt. Fotade gjorde jag, och det var mest det Torun bad mig om i början, att jag skulle fota på ridläger. Sen gjorde jag det mest på egen begäran. Och de flesta bilderna blev faktiskt uppskattade :)
Hösten 2010 började jag rida regelbundet på ridskolan igen. Och bara fyra veckor efter att Jack blev såld så kom han tillbaka. Det var då jag började träna mer för Torun med honom och vi tävlade för första gången 3 oktober. Efter den tävlingen slutade jag rida Jack igen. Skolan tog för mycket tid och dessutom hade jag både Chamaro och fler hästar som jag red på ridskolan. Vid jul red jag 6 olika hästar i veckan, och oftast flera dagar. Jag spenderade första halvan av jullovet hemma i sängen för jag blev sjuk och blev verkligen inte frisk. Sen åkte jag ner till stallet en dag och red Fashion ett lätt pass och plötsligt mådde jag tusen ggr bättre. Där kan man se hur mke hästar kan läka.
När 2011 började började jag också tävla mer och mer på Romero. Vi lämnade inte en enda tävling utan en rosett och det har vi inte gjort hittills. Förhoppningsvis blir det fler.
Jag har alltid vetat mitt mål. Jag vet att det är dit jag vill komma och jag ger inte upp förrän jag är där. Men för att komma dit tänker jag inte försumma varken hästar, tränare eller vänner, för vad har man då när man når toppen? Pengar? Lycka? Är det egentligen lycka utan vänner och rätt personer omkring sig. En häst ska inte behöva lida för att man vill komma fram fort i livet. Den gör allt den kan och är alltid till lags. Kan de inte prestera mer, då presterar den inte heller mer.
Jag har också alltid haft konstiga förmågor, som till exempel att se alla mina minnen i bilder och filmer. Jag kan kolla på filmer inne i huvudet på mig, om jag sett den två ggr eller mer. En annan förmåga jag har är att när jag träffar en ny människa kan jag titta dem rakt i ögonen och se vad de är för personer, om de är kalla eller om de är varma. Vad de är innerst inne. Jag har också förmågan att titta folk i ögonen utan att vika av blicken och fråga dem om ngt verkligen är sant. Det är förstås svårare om personen i fråga tittar bort, vissa har inte den styrkan att fortsätta.
Nu vill jag inte tro att jag skryter. Det gör jag inte, eller jag försöker iaf inte att skryat för att få uppmärksamhet. Det är sån här jag är, live it or leave it. Jag är inte någon utmärkande person, eller det tror jag iaf inte. Jag har inga flashiga kläder, varken till vardags eller till ridningen. Jag rider inte på ett sätt, jag ändrar mig från häst till häst så man kan inte känna igen mig på det sättet. Jag har inte jättemycket resurser, jag tävlar inte höga klasser, jag tävlar inte på världens finaste häst eller världens snyggaste eller största. Det gör jag inte. Hästarna som jag rider, de flesta iaf, är inte startklara i nån gren så vrf börja innan hästen är klar. Det förstör dem bara.
Jag rider inte bäst i världen heller, jag vet många som rider bättre. Men jag rider ändå säkert tio olika hästar och ingen häst är den andra lik. Man lär sig att anpassa sig efter hästens bästa när man rider många olika hästar som måste ridas olika. Och man lär sig extremt mycket av att rida andras hästar.
De flesta hästarna som jag rider frågar jag aldrig själv om jag får rida. Det brukar vara ägaren själv som frågar mig, de enstaka ggr som jag frågat har det varit om de lagt upp frågan för mig.
Fortfarande skryter jag inte, jag hara folk som skryter och skulle aldrig göra det själv. Jag har ocksåvarit i en period dock, där jag trodde att jag var bättre än alla andra och jag red bäst, en sådan period går vi alla igenom. Men som sagt mognade jag mycket när jag red Jack så jag vet bättre nu.
Mer kommer jag inte på, det är väl det mesta ni behöver veta om mig. Har ni en fråga eller något så bara kommentera :)
Förresten, klockan är 14:12 nu, men nu har jag varit i skolan också :P




I'm still good.

Måndag idag igen.. Inte kul alls. Förutom mattelektionen "Råjter" HAHAHAHA! xD Så jävla kul hade vi, Jonte och Danny var dessutom på helt övertrött humör så de var asflummiga xD
Efter skolan gick jag hem till mig först och hämtade min laddare, och sen till Mia. Där käkade vi bananpaj och stack sen till stallet.
I stallet gjorde jag verkligen inte mycket. Eller jo, egentligen gjorde jag det. Jag skrev alla understrykingar ifrån boken i anteckningsboken om Andra världskriget. 24 sidors understykningar, på 17 sidor anteckningar!! Jobbigt som sören, ont i handen fick jag med -.-'
Efter, vid typ 7 (lägg märke till att jag kom vid ca 4, alltså tre timmar (!) satt jag med den jävla historian) så gick jag ut till Ma Cherie och ryktade henne. Hon fick bara en rykt idag eftersom hon var så duktig igår :') Har ni sett filmen förresten? Kolla den, den finns på min Youtubechannel HÄR :D

Danne skjutsade oss hem. Det känns som om det börjar bli mitt allmänna sistacitat, liksom "Danne körde oss hem" för det händer nästan varje dag ;D Haha! Näe, han borde nästan få betalt för så många ggr han kört oss =/ Men han gör det nog lite på egen vilja också :)

Nu ska jag iaf käka klart, sen duscha håret och sen sova. Fett trött!
Hade hade!



Videon!

Här är Chammes och Ma Cherie löshoppning :D





Wanessa.

Glömde att ni kanske ville ha lite bilder på Wanessa. Lånade lite bilder av Angelica, hoppas det går bra :)







En riktig liten sötnos är hon :)




Wanessa + löshoppning.

Kom ner till stallet idag vid 10 i tre. Strax efter kom Angelica och Anette med Wanessa. Så red först Ange lite innan jag fick hoppa upp. Jag tyckte hon var rolig att rida, hon var extremt känslig i munnen, så det gällde att inte fastna i tygeltagen. I början gick det inte bra typ, jag tränade mycket i skritt på halter och på att få henne att lyda mig, och när det funkade relativt bra så jag började trava. I början i traven var hon spänd och ville inte riktigt slappna av men jag försökte allt jag kunde, gjorde halvhalter och övergångar och sen i vänster varv så gjorde jag en halvhalt och hon samlade sig riktigt fint och jag kände att ryggen kom upp betydligt mer, hon fick finare, slätare rörelser och rörde sig avslappnat. Det var en riktigt fin känsla för det var precis det jag strävade efter :)
Galoppen blev det ganska mycket arbete i. Först ville hon bara springa iväg men istället för att ta tag i henne och bli hård i handen så tog jag vartannat tygeltag i höger, vartannat i vänster och efter ett tag gick det också bra. Hon ville mest sticka med huvudet i luften men när jag lättade lite på yttertygeln och tog i inner så släppte hon ner huvudet och gick där hon skulle. Vänstergaloppen var ännu bättre, där samlade hon sig till och med lite :)
Jag är iaf nöjd med passet och det verkade Wanessa också vara för när jag sen travade och skrittade av så sökte hon sig framåt neråt på rätt sätt :) Så jag skrittade henne ett par varv i ridhuset innan vi tog ut henne till transporten. Sen pratade jag lite med Ange och sa att jag gärna rider henne fler ggr om hon inte skulle orka med henne nån dag :)

Sen var det löshoppning på schemat. Chamaro var först ut och han bockade, sparkade och busade runder ganska rejält i ridhuset ett tag. Han var superbusig och jag tror han behövde det :P
Han hoppade inte så högt idag, bara 1.35 men han blev trött fort för det är ganska varmt i ridhuset nu. Han skulle behöva ut i skogen och konditionsträna. Bara sträcka ut, i lägre form, ett par kilometer.
Min lilla älskling fick också komma ut idag på löshoppningsbanan och hon var SUPERDUKTIG!!!!! Hon fattade direkt vad hon skulle göra och hoppade till och med 70 cm, hon har såååå fin hoppteknik också, så nu ser man verkligen vem som är pappan till henne :D Tänkte försöka lägga ihop en lite film sen, får se hur den blir :P Isf hamnar den på min Youtube Channel HÄR

Danne var helknäpp sen när han skjutsade hem mig, han är helt annorlunda när inte mamma eller ngn annan är med :p Tänker inte berätta mer om det, men ni kan juh alltid gissa :P Haha!




Söndag igen..

Idag är det söndag igen :( Såå tråkigt. Men vi får göra det bästa av den!
I eftermiddag ska jag rida Wanessa, Angelicas ena sto. Hon är så söt, hoppas hon är lika fin att rida som jag tror :)
Senare ska Daniel och jag ta upp Ma Cherie och få henne att trava över bommar i lilla ridhuset, där löshoppningsbanan står uppe. Bara så att hon lär sig att springa runt oss och inte in i bandet :)
Sen kanske det blir ngt ridpass, kanske Fashion idag igen. Kanske Calorie, får se vad jag orkar och får :p

Nu ska jag iaf duscha och sen torka håret, sminka mig och gå ner till stallet! :)




Calorie

Andra ridpasset för idag
Häst: Calorie
Outfit: Marinblåt schabrak med vit passpoal, vita framskydd, vita lindor bak.
Humör: Pigg, lyssnade dåligt men blev bättre
Pass: Red mycket halter och övergångar detta ridpasset och bytte varv ofta. Stabiliserade upp henne väldigt mycket på yttersidan så hon inte skulle flyta ut. Galoppen var jättefin idag, höll lite väl hårt i henne först men när jag slappnade av så gjorde hon också det och spårade rätt. Högergaloppen är fan inte lätt alltså, den är så jävla ryckig Nöjde mig ändå med bara en halvtimme.


Kelade med Ma Cherie sen. Lite roligt faktiskt. När hon stod hemma kunde man nästan inte närma sig henne utan att hon kastade sig bakåt och ännu värre var det när man väl kramade henne om halsen. Idag när jag gjorde det så stod hon helt stilla och nosade på mig i ryggen :') Så jädrans söt alltså :) Sen när jag går förbi så följer hon mig inne i boxen, och när jag sätter fram huvudet mot gallret och gör sånt 'pussljud' så kommer hon och lägger mulen mot mig :')♥ Det är ganska skönt att man kan kela med henne hur mke som helst, det var en sådan häst jag ville ha ♥





Väla + Ikea + ridning.

I morse, kl 08:48, åkte jag och mammi till Hbg och Väla. Där skulle vi bara handla ett par skor, men det blev lite mer :P Invisible shield till min telefon, ett par jeans, ett linne och skorna :P Sen gick vi bort till Ikea och åt lite, fläskytterfilé med pommes, bearnaisesås och ratatouille. Supergott, verkligen!
Emma skickade och sa att de var på Max vid Ikea så när vi handlat lite, jag hade lyckats förälska mig i en soffa som verkligen inte såg skön ut men som var SÅÅÅ skön, så gick vi bort till Max och pratade med dem lite. Så tänkte vi att vi kunde åka med Emma och Henke till Klippan för att de skulle till lj-hed så slapp vi åka hela vägen med tåg och buss. Så vi kom till Klippan 20 över 1 tror jag och tåget skulle gå prick... Mamma ringde till Danne och frågade när han skulle till Perstorp och då sa han att han skulle köra typ nu, så han kom in om och hämtade oss i Klippan :P Så vi slapp faktiskt åka hela vägen till Perstorp med tåg :D Så skönt, för tåg är så långtråkigt ;o

Väl framme bytte vi brandvarnare i Klubbis och Danne bytade om innan vi gjorde iordning Chamaro. Sen bytade jag om och mamma och jag hämtade Missy och Fashion i hagen. De ville först inte komma, men sen ville de det ändå.
Fashion fick sig ett litet dressyr/powerpass på ca 30 min idag. Red mycket volter, rakstäckor, skänkelvikningar och övergångar i alla tre gångarterna. Fokuserade också mycket på galoppfattningar i vänstervarvet så hon skulle fatta direkt, för hon kan va lite kinkig i det varvet. Det gick bra tillslut och sen gjorde jag två till skänkelvikningar på diagonalen i båda varven innan jag travade av henne, och lade ner henne. Matingalen var också på idag och den accepterade hon efter ett tag, innan dess bara dansade hon med frambenen och skulle försöka slå av sig den :))♥

Let's make this last forever.

Dressyrlektion idag!
Häst: Miss Saigon
Outfit: Grått schabrak, fårskinnspadd, gråa benlindor.
Humör:
Som vanligt, pigg och glad :)
Pass: Superbra ridpass. Kom lite djupare in i hennes träning och den ridningen hon kräver. Hon var lyhörd och lyssnade på min minsta vink, om det så var ett upplyftande tygeltag eller en förflyttning av höften. Jättefin var hon :')
Träningen gick ut mycket på halter, halvhalter och övergångar och hur man skulle tajma hästen och hjälperna på bästa sätt. Tyckte det gick riktigt bra faktiskt. Mamma filmade lite också så har lite filmer, får se som jag giter lägga upp dem. Isf hamnar de på min youtubekanal som du hittar HÄR :)



Orättvis och suddig bild, men den får duga :P


Ma Cherie fick också komma ut idag. Först borstade jag igenom henne och sen tränsade jag. Hon börjar bli bättre och bättre på tränsningen nu! Innan slängde hon sig bakåt så fort man la grimman runt halsen och det var liksom bara att backa med henne så hon förstod att det inte var lönt. Men idag stod hon helt still medans jag tränsade. Hon tar snällt bettet och står sedan lugnt när man spänner remmarna :) Skööönt! Kanske kommer en trotsperiod med det också men för tillfället är det bra :)
Hon var dock inte såå duktig i ridhuset idag :/ Hon ville inte trava, backade och stegrade sig lite lätt. Efter ett tag bet hon Danne i tummen också så hon har nog börjat förstå hur mycket styrka hon egentligen har nu. Danne sa det med att de är oftast snälla i början och går dit man ska och så sen kommer de till en svacka där de inte gör ngt man vill alls, slänger sig och stegrar, inkräktar på förarens bubbla, vilket absolut inte får hända. Hon håller också på att slå med huvudet. Hon använder inte benen så mycket med hon slår huvudet rakt i bröstet på Danne när han ska stanna henne, gör hon så med mig så knockar hon mig. :/ Men vi tar oss igenom det, precis som allt annat :D

Pratade med mamma om en sak idag också och jag hoppas verkligen att det blir så, för det hade varit såååå kul! Hoppas Hoppas Hoppas!

Nu ska jag inte göra mycket mer än att typ gå och duscha och sen sova för jag ska till tåget imorgon bitti kl 08:48 in till Helsingborg! Bara för att jag älskar den stan :D Nej, men jag och mammi ska till väla och köpa skor till mig ;)

Hade hade!





Pony Time!

Idag red jag ponny på ridskolan för första gången på hur länge som helst! Superkul vare faktiskt :D
Häst: Cordelia
Humör: Pigg och glad, framåt och inte sur.
Outfit: Grönt schabrak, eskadronskydd fram, stübbensadel + sadelpadd
Pass: Ja, framridningen gick super, hon var låg och gick jättefint. Jag kunde dessutom känna att jag hade en häst i handen :D
Hoppningen var sen en massa linjer, första en serie med två hinder 21 meter emellan. Sen vare ett räcke i en hörna och sen ett dubbelt sockerbitsräcke en bit bort. Della var jätteduktig, lyssnade superbra och var ihop och blev inte flack. Jag hade henne mellan skänkel och tygel och när sockerbitsräcket var 1 m högt så hoppade hon superbra genom ryggen med ett runt fint språng.
Lyckat ridpass! :D

Sen var vi i klubbis ett tag, vi försökte lära oss RSprogrammet i datorn, funkade inte x) Vi gjorde precis allt vi kunde för att lära oss det, inte funkade det för det :P

Efter ett tag gick jag ut till Ma Cherie och gav henne en ordentlig borstning. Hon fick vila lite idag för Torun var sjuk så Danne fick hålla hennes lektioner istället. Och dessutom var det hoppträning i stora ridhuset så vi kunde inte va ngnstans. Jag vill helst inte ha henne ute i paddocken heller, eftersom hon inte är van vid att vara där. Så hon fick vila från ledningen idag, istället fick hon en borstning och täcket på sig.
När Danne sen var klar med lektionen gjorde jag iordning Chamme, och precis när jag skulle tränsa så kom han efter omklädningen. Superbra timing där ;D
Danne red sen. Chamaro är inne i en riktig trotsperiod så första halvan av ridpasset var det krig mellan dem.
Sen fick Simon skritta av Chamme och jag trodde nästan att jag skulle få en Daniel i knät, men han va snäll idag så det blev tvärtom ist :P

Skjuts hem idag igen, Jaddå!! ;D

Imorgon blir det lund med skolan. Fett funny ;D




Bad Update

Usch ja, jag har haft så fullt upp om dagarna nu så jag brukar inte komma hem förrän sent på kvällen och då är det nästan sängen direkt. Nu tar jag mig lite tid. Tänkte visa lite bilder på Ma Cheries kropp nu, hon är juh bara så fin! Jag gillar verkligen hennes former och hennes gångarter. De är så runda och höga så man blir nästan blind av att se på dem :') ♥
Idag var hon dessutom ute på utebanan för första gången. Lite läskigt var det allt men hon följde Danne som en svans, så hon var superduktig ändå. Hon var dessutom jätteduktig och förstod när Danne manade henne runt på en volt att hon skulle springa fastän hon inte var hos honom så att säga :)
Hon har dessutom blivit lite snuvig, vilket de flesta unghästar blir när man flyttar dem till ett nytt ställe med helt nya hästar och dessutom börjar hantera dem, så nu blir det att tvätta näsan varje dag. Gjorde det idag och det gick super! Snäll som ett lamm är hon att hanskas med :)♥
Här är min fina prinsessa när jag hade henne ute själv häromdagen :)













Felaktig uppställning, jag vet, men man ser iaf hur hon ser ut :) Och hon utvecklas för varje dag som går ♥

Men nu ska jag sova, hade hade!




This is radio hardcore.

Idag hade jag sovmorgon. Äntligen! Har inte sovit ordentligt sedan lovet för tre veckor sen. Knappt ens då x)
Vid två tiden kom halva familjen och så åt vi tårta :) Jag fyllde jue år i torsdags ^^ Gott vare!
Sen fick jag skjuts ner till stallet, väl där pratade vi med Torun och lite så. Sen fick vi reda på att Danne inte mådde bäst idag så han skulle inte komma förrän till kvällsfodringen. Så vi tog ut Ma Cherie i ridhuset ett tag, gick med henne, tränade halter, volter och att hon skulle följa mig, sen släppte vi henne. Fin var hon :) ♥
När vi sen kom in med henne igen så la jag på ett fleecetäcke så hon skulle torka. Sen gick vi in i klubbis och väntade på Danne. När de sen kom så gick vi ut i stallet och pratade för att sen gå vidare in i klubbis igen och prata x) Han åt också. Klantarslet, som hade varit så bakfull i morse att han knappt visste vad han hette. Näe, nu ska vi va snälla mot lilla Daniel :)

Kvällfodring ikv. Tog kanske... 30 min kanske? Ganska bra, faktiskt, när man är två som vet exakt vad man ska göras och som vill komma hem så fort som möjligt.
Fick sedan skjuts hem till mamma. Haha, Danne trodde jag var sur idag igen baraför att jag har slått vad om att jag kan vara snäll x) Så han trodde att jag va sur eller "nere" men det var jag verkligen inte, jag var bara inte dum ^^
Han brottade dock ner mig på golvet igen -.- Men iofs, han la mig snällt på en höbal så det jämnar väl sig.

Men nuså, ska jag snart sova. Inte för att jag är trött men jag behöver det :P
Hade hade!




ERIC SAADE!

Är ju bara såååååå grym!
Så jävla bra är han asså, finns inga ord :D


Idag har det varit träningstävling, lite snabbreslutat: 90cm 4 + 4 fel (två rundor) 1m 12 fel 
Jag har dessutom vatt med Kent hela dagen och det var su sjukt kul att träffas igen :D Han får alltid upp humöret på mig :D Lång har han blivit dock :/ Jag är fan kortare än alla nu! ;'o
Men kul som fan var det sen när han äntligen vågade öppna sig lite mer, vågade prata typ :P Haha! 
Imorgon ska vi löshoppa Ma Cherie :) Jag ska beordra mamma att ta med kameran :)

Nu ska jag iaf sova, fett trött är jag. Dessutom ska jag ha sovmorgon imorgon ;D Har inte haft sovmorgon sedan lovet ;o :(

Så nu ska jag tvätta bort smink, sen ska jag sova! Vi hörs och syns! :)





I tear my heart open, just to fail.

Idag var det en kort skoldag, 11.25 slutade vi och sista lektionen kollade vi bara på film. Fett bra film ändå, Save Private Ryan hetter den, Rädda Menige Ryan på svenska. 
Pappa hämtade mig och Jessica och körde oss till stallet. Egentligen skulle jag ut till Ange men det blev inställt, så vi får ta det nån annan dag ist.
Väl där kollade vi på The Happening, och den är asbra. Skitkonstig och ingen mening men asbra ändå ;o
Satt hos mamma ett tag sen i cafeterian och pratade. Sen gick jag ner och bytte kläder, gick ut i stallet och tog ut Fashion.
Häst: New Fashion
Outfit: Svarta lindor, vitt schabrak
Humör: Halvglad, lite emot, men absolut inte negativ.
Pass: Helt okej, red bara mest igenom henne ett dressyrpass inför tävlingen imorgon. Hon var jättefin i galoppen och efter den släppte allt. Jättefin var hon sen. Sen skrittade jag ett varv runt anläggningen och tog in henne innan jag gick över till nästa häst.
Häst: Miss Saigon
Outfit: Vita eskadronskydd fram, vita lindor bak, brunt schabrak.
Humör: Pigg och glad
Pass: Superfin var hon och det syntes sa Torun. bra kritik hela tiden, känns skönt! Hon trängde dock mig i väggen en gång så jag hade bara halva kraften i höger benet, om inte mindre, resten av passet :/

Sen pausade vi ett par timmar. Pratade och åt lite och så i cafeterian. Sen gick vi ner i stallet, Danne skulle rida och Ma Cherie skulle skötas. Jag fick faktiskt lov att linda Chamaro idag för Danne. Han behöver det ibland för att få bort sina svullnader i benen. Sen gick han ut, jag stannade.
Tog ut Twister i gången, av med täcket, gick alldeles utmärkt. Borsta igenom hela henna ordenligt, hämtade sen en sax och klippte hennes öronhår och håret under hakan så man inte fastnar i det när man hanterar henne. Sen klippte jag hoskägget på frambenen ochså och kronranden. Men jag tror att det är lättare med en ryckkniv. Vi får se :)
La sen på ett annat täcke, som också passade och som hon kan ha på nätterna när hon inte är svettig. Satte sen in henne i boxen igen och väntade tills Danne kom tillbaka. När han väl gjorde det så bytade jag från grimma till träns och sen bytade vi häst så tog Danne ut henne och jag tog av lindorna på Chamaro. Släppte sen in han i boxen, rullade ihop lindorna, tog in sadeln och lindorna i sadelkammaren. Danne kom tillbaka och släppte in henne i boxen igen, sen blötte vi betfor och släckte, stängde och låste. 
In i klubbis igen, bytade om och fick sedan skjuts hem av Danne. 

Imorgon blir det körkortskurs kl 9 på morgonen till 12 så tar tåget 8.10 och kommer hem 12.48. Sen direkt ner till stallet och träningshoppa Fashion 90/100 :)
Så nu ska jag bara tvätta bort sminket och sedan sova!
Hade hade!

Jag vill inte mer, jag orkar inte, jag vill bara härifrån!




Knashäst?

Idag, eller egentligen redan igår, så jag att Twisters virvel hade "kommit bak" i flanken på något konstigt sätt? Det var när hon sprungit och sträckt ut sig som den typ "halkat bak" eller så :s 
Idag när jag tog av täcket så var fortfarande virvlen i flanken :D Jag tror det kan vara att hon har krupit ihop så mycket hittills utav osäkerhet och på så sätt har virvlen åkt fram. Men nu har hon liksom växt både på höjden, på bredden och på längden sedan hon kom så vi är på väg åt rätt håll :D
Idag fick hon också komma upp i lilla ridhuset en runda. Lite komplikationer blev det för det är juh en helt annan dörr :P Men in kom hon iaf och väl inne så gick Danne med henne och hon var jätteduktig. Följde hans minsta move och stannade när han stannade och så och sen gjorde hon likadant utan longerlina. Därefter fick hon springa lite lös, kul var det! Danne la också ut två bommar, en på varje långsida och Twister brydde sig knappt om dem. Hon skrittade över den ena första gången och andra travade hon helt naturligt över, så hon är inte bomrädd precis.
Sen fångade jag henne och gick lite med henne så hon fick bli avskrittad lite. Gjorde också lite tempoväxlingar så hon skulle lyssna på mig med och det gick jättebra. Sen tog Danne in henne igen för hon kan juh faktiskt få för sig att hoppa och skutta eller springa över en. Inte för att hon gjorde något men :p


In med henne, på med täcket, va med tränset, in i boxen och in i klubbis och byta om. Eller ja, byta jacka iaf :p
Sen fick vi skjuts hem av Torun för Danne hade jobbebilen med sig.

Nu ska jag tvätta mig i fejset och sen sova. Känner att jag håller på att bli sjuk = Inte OK! Jag har iofs hostat sedan jullovet men nu får det gärna ge sig. Jävla rethosta.
Jag ska dessutom ta en bild på henne imorgon så ni får se förändringen med virvlen :P 
Imorgon ska jag dessutom prova rida Wanessa, Angelicas ena pålle :) Wish me luck!





I ain't going no where.

Idag har jag ridit hopplektion och dessutom haft Ma Cherie i ridhuset, eller ja, Danne hade henne i ridhuset :P
Men tillbaka till ridlektionen.
Häst: New Fashion
Humör: Glad, pigg och framåt (!)
Outfit: Vitt schabrak, ljusbrun flatback hoppsadel, catago pro skydd fram.
Pass: Fashion var jättepigg idag, kan också vara för att hon inte gått på några dagar :P Men jag fick longera henne lite innan och då sprang hon av sig lite. Men hon löd mig bättre idag. Kan också vara för att jag fick överhanden redan från början när jag skulle ta ut henne ur boxen. Redan då vann jag över henne så hon var jättesnäll att hantera sen, svepte nästan inte alls med svansen eller slog med benen.
Ja sen när jag satt upp lyssnade hon direkt och gick fram bara jag lättade på tygeln lite. När vi sen började hoppa så bockade hon en gång efter ett hinder men inte så mycket, det var mest ett glädjeskutt :P
Hoppade bana idag, eftersom det är träningstävling på lördag i hoppning.

Fashion debuterade på 1 m idag :) Hon har inte hoppat en hel bana innan utan bara enstaka hinder på 1 m :)
Jättefin var hon! Vi hoppade först fram på små hinder och sen höjde vi efterhand som de andra skulle hoppa. Sen när det var 90 hoppade vi första gången och det gick jättebra! Sen var det 1 m också, vi fick ett nedslag men hon kom lite nära på ett räcke och var lite låg i framänden, annars hoppade hon allt annat super! Så jävla fin alltså :D
Så på lördag blir det definitivt 90/100 på tävlingen, hon är så positiv nu :) Men då ska jag rida ihop henne lite mer och få upp henne från bogen så kommer det gå galant! :)

Ma Cherie fick sig en ordentlig borstning idag och sen lyfte jag alla fyra benen. Allt gick super och sen kom Danne in med Chamme och då tränsade jag henne och så, så vi kunde ta ut henne. Ut i ridhuset kom vi, fortare än i förrgår för hon gick hela vägen utan att stanna en enda gång idag :D
Väl inne tränade Danne halter, igångsättningar och trav innan vi släppte henne helt och fy jävla vad hon flög iväg! Hon var jättefin och hon har bara så bra trav ;o Hon har bra galopp också men traven, åh, man liksom föds på nytt på ngt sätt när man ser den :')

Nya frisyren, bara jag som tycker hon ser mer ut som en häst nu? :)♥
Danne skjutsade oss hem sen och eftersom det är halt ute lekte han lite, med lite handbromssvängar och bromsade tvärt så han kasade och gasade så bilen slirade. Och när man sa att han va sjuk i huvudet sa han bara "Det är såå kul! :D" haha :p

Men nu ska jag faktiskt ta tag i mitt liv och inte sitta här längre :P Imorgon fyller jag år! Wiie :D




Been here all along.

Ja, gud vad mycket jag har fått gjort idag!
Först skolan till 13.30, och Jessie följde sen med mig hem och hjälpte mig att städa lite här. Här är ganska mycket mög. När hela lägenheten är städad nu så ska jag göra ett rullande jourschema till hemmet också så det håller sig städat. Och följs det inte så dras både internetkabeln och antennkabeln till både dator och tv. Sen kan vi juh se hur roligt det blir ^^ Jag är en riktig djävul xD
Vid tre ungefär gick vi ner till Cafét med mamma, där vi mötte Stefan Fransén från Norra Skåne. Så fikade vi med honom, och han har sjukt roliga ögon för de är två olika färger xD Alltså, det ena ögat är blått och det andra är brunt :p
Sen hem igen vid fyra tiden och fortsätta städa, nu hade vi dessutom Simon med oss. Städade i typ två timmar till, nu är badrum/toalett helt klart. Hallen och stora rummet är snart klart. Bara köket och de enskilda sovrummen kvar.
Vid ungefär kvart över 6 gick vi ner till stallet. Väl där bytade jag jacka och laddade min mobil. Ut i stallet och mockade hos Missy.
Twister fick bara en enkel hantering idag. Jag borstade henne i boxen lite bara :p Hon var gjort så mycket nytt nu de senaste dagarna så jag tyckte hon förtjänar lite paus ibland, bara så det inte blir overload i hjärnan och kortslutning :P Så jag kelade lite med henne och borstade henne inne i boxen. Pälsen börjar bli riktigt fin nu, glansig och lätt att borsta :) Så går det när man borstar ordentligt varje dag :)
Sen märkte jag att ingen kom och red Missy så jag gick upp och frågade Torun om jag fick rida henne lite. Och det fick jag :)
Häst: Miss Saigon
Humör: Pigg och glad, lite stel
Outfit: Brunt schabrak, fårskinnspadd, bruna lindor bak, bruna läderskydd inr. dressyr fram.
Pass: Ja, Missy var lite stel idag. Så jag red mycket som vi lärt oss på lektionen i fredags. Framdelsvändningar, skänkelvikning på volt, överböjd, öppnor och vanliga skänkelvikningar. Sen red jag och mycket åttvolt i både trav och galopp varav i galoppen gjorde jag ett enkelt byte på mitten. Jättefin blev hon! Sviktade ordentligt i ryggen och trampade högt och långt fram med bakbenen sen! Och fick lite rundare gång i både trav och galopp. Superfin var hon verkligen, t.o.m Mamma såg skillnad på henne! ;o
Så jag måste faktisk säga att jag är jättenöjd med dagens ridpass :)

Efter ridturen borstade jag av henne snabbt och stretchade henne både fram och bak. Det vill verkligen inte släppa i bakbenen när jag stretchar dem bakåt. Hon är verkligen jättebegränsad där, det bara stretar emot. Men hon slappnade av fortare idag fram iaf. Gjorde fyra övningar, sen tyckte jag det räckte så på med ett fleecetäcke, för hon var svettig sedan ritten, och in i boxen med henne.
Bytte om snabbt och sedan kom Torun igen och skjutsade oss hem, jättesnällt!

Nu har jag precis duschat och ska bland ny foundation. Imorgon blir det snabbt hem till Mia, om jag inte frågar henne om hon kan ta med sina grejor till skolan och så kan vi gå direkt ner, för vi hinner dåligt imorgon. Jag ska rida Fashion och hon måste rastas ordentligt innan jag sitter upp för hon har inte gått på en vecka typ ;/
Men nu ska jag sova! Eller ja, först bland foundation :p


Varje gång jag ser dig exploderar det nånting inom mig. Det räcker att du ler mot mig så kapitulerar jag. ♥



Oh na na..

Ma Cherie var superduktig idag igen! Vi friserade henne lite så hon var lite finare och ryckte nog av hälften av manen ;o Men snygg blev hon iaf :)
Sen tränsade jag henne, gick en runda i stallet och tränsade av henne igen. Och släppte in henne i boxen. Sen tittade vi lite när Danne tränade, det såg bra ut! Mycket bra faktiskt! Och sen fick han för sig att vi skulle ta ut Twister igen, men denna gången i ridhuset.
Så tillbaka till stallet och tränsa henne, det gick inte fullt så bra, men det var i boxen och dessutom var jag ensam. Men det gick. Och så gick vi ut. Danne ledde henne, hon tyckte det var lite läskigt faktiskt att gå ute i mörkret. In i ridhuset kom hon iaf, efter många om och men :)
Vi kunde dock inte göra mer än att leda runt henne lite, för där var en ryttare där inne redan. Så efter 20 min promenad där inne gick vi tillbaka till stallet och där var hon superduktig :)
Nu ser hon iaf lite ordentlig ut med klippt man och pannlugg :P Även om hon har tjock päls ^^


Men nu ska jag faktiskt snart sova, ska bara tvätta mitt hår, sen blir det sängen faktiskt! :)



Don't say that it's impossible.

Ja, precis kommit hem från skolan, tänkte va lite snabb och ladda telefonen i en typ en halvtimme. Och även försöka få Danne att hämta mig här (a) Wish me luck! x)

Ja, stallet snart då. Tänkte fixa med Twister. Tränsa henne igen, lägga på ett täcke och lite sånt. Ha henne i gången. Får se om Danne hinner fixa lite med henne också kanske :)

Har knarkat Just A Dream hela dan förresten. Helt underbar låt!





30 starter.

Ja, trettio starter var det idag på den regionala tävlingen. Nästan alla kategorier i alla klasser var ihopslagna och det tog två timmar innan tävlingen var över. Sen plockade vi snabbt bort banan och var klara halv 12.
Jag gick sen in i klubbis och la mig ett tag och sov. Jag var svintrött för jag hade nästan inte sovit ngt alls på natten. Och inte igår natt heller ;/ Så jag sov typ från kvart i 12 till 14 kanske? Sen kom Danne och väckte mig genom att dra undan kudden för mig -.- Schysst! Jag gick dock inte upp då, utan jag bara plockade upp kudden från golvet och fortsatte halvsova. Han kom senare igen och sa att vi skulle ta ut Twister för det var därför han var där. Jag bara "Är det? :O" Haha.
Ja, vi skulle tagit ut henne direkt men det stod fullt av hästar i gången så det blev lite fördröjt. Sen fick Danne fixa med vagnarna till traktorn för alla var inte inne i förrådet. Sen strulade traktorn. Allt blev väldigt fördröjt. Sen gick vi upp på möte också så då blev ännu mer fördröjt. Sen äntligen gick vi ner till stallet och tog ut henne i gången. Hon slet sig en gång i gången och drog nästan isönder grimman. Men sen hade vi henne lös istället och vi provade även bett på henne. Hon var lite skeptisk i början, speciellt när Danne stoppade sitt finger i käften på henne :P
Vi tränsade också för första gången, det gick förvånansvärt bra. Tränset passade också henne, det som jag valt ut då :)
Vi fick ta hjälp av Loppan för att komma till ridhuset. Sen gick jag lite med Loppan inne i ridhuset och efter ett tag bad Danne mig gå ut så han kunde släppa henne. Undertiden gick jag med Loppan utanför ridhuset och sen kom han ut med Twister :) Mamma hade filmat henne så jag kunde se sen, och ja, hon har riktigt bra trav! :D
Hjälpte sen till att lägga på ett täcke på henne, också för första gången. Det gick bra, hon blev lite rädd men det blir alla unghästar när man provat ngt första gången :P
Sen longerade Danne och red, och Chamaro var riktigt fin i slutet :)


Nu ska jag äta ngt, sen ska jag sova faktiskt!
Hade hade




Jag siktar mot toppen, så långt jag kan nå.

Pratade precis med en väldigt god och saknad vän. Det var ganska kul, har typ inte pratat sedan i somras typ ;o Vi bestämde oss för att vi var tvungna att träffas någon helg och nästa helg kommer han kanske hit :D

Nu tänkte jag faktiskt sova lite, för jag ska upp tidigt imorgon och vara funktionär på tävlingen. Sen ska jag också hålla Athena, Amanda Lovéns häst, under en bangång för att Amanda ska kunna gå banan. Vad gör man inte för sina vänner ? :)

Jag känner faktiskt för att rida imorgon. Vet ej vem men just nu vill jag rida Fashion ;o Brukar jag aldrig vela. Får se om jag har samma känslor imorgon och isf tänkte jag fråga Torun om det är ok :)

Men men, nu ska jag sova!
Hade hade






Efter tävlingen..

vilade jag lite. Sen fixade vi i stallet, Twister fick komma ut och få sig en ordentlig igenomborstning för hon hade rullat sig i piss -.-' Sen gick jag lite fram och tillbaka med henne i gången som vi brukar. Gjorde även halter men hon lyssnade inte så bra på det så varje gång hon fortsatte att gå stannade jag henne och backade några steg innan vi provade igen. Slutade sen när det gick som bäst. Hon ville dock inte in i boxen igen x)

Slickepotten :* ♥

Eftersom jag endast sov dryga 4 h inatt tänkte jag försöka sova lite nu faktiskt. CP-trött är jag. Konstigt nog presterar jag som bäst på tävlingar när jag inte sovit så bra^^

Ikväll blir det väl film och godis. Gott!!




3:e placering!




Vi blev trea i andra klassen idag, en LC+5 :D Filmlänk kommer :)

Till första klassen var han jättefin på framridningen. Gjorde mycket övergångar, halvhalter och bytte varv ofta för att få honom att lyssna och mjuk i sidorna. På framhoppningen var han halvt okontrollerbar x) Sen på banan var han jättefin! Fick ett stopp på tvåan men jag red för dåligt i svängen och fastade i handen = Aldrig i livet, säger Romero. Så ett stopp men sen hoppade han resten av banan jättefint med runda fina språng så jag är supernöjd ändå. Jag visste juh om det redan när han stoppade att det var mitt fel så jag klappade om honom efter och skrittade ett varv runt anläggningen och ner till transporten.
Framridningen till andra klassen var ungefär likadan, jag skrittade länge och även mycket på asfalt innan jag red in i paddocken och travade fram lite. Sen red vi in på framhoppningen. Nu var han mycket lydigare och lyssnade på en halvhalt direkt. Superfin, kändes jättebra inför ritten. Och ritten gick super. Jättefin och lyssnade jättebra på mina hjälper. Omhoppningen var inte någon riktig Romerohoppningen men den funkade :) Långa sträckor är inte Romeros höjdpunkt men fort gick det. Vi lade oss trea och det var endast en start efter mig som dessutom fick fyra fel, men hon hade nog inte kunnat gå fortare ändå ^^, Trea blev vi! :)

Man får en sån fet adrenalinkick av att hopptävla Romero, för han är så exklusiv. Han kan liksom gå från noll till max på en tiondels sekund och det är en helt underbar känsla :') ♥




Minnen <3

Haha, vet ni vad jag gör? Jag minns.
Nej men jag tävlade mycket runt om i norra Skåne innan på talangjakter. Då sjöng jag oftast Linda Bengtzings låtar, tyckte de var bäst "för mig" så att säga, för där är power i dem och gör att jag inte står stilla på scenen. Jag kunde inte det då liksom. Jag förlorade all energi såg det ut som när jag sjöng ballader. Därför sjöng jag hennes låtar, de är som sagt "svängiga" :p
Ikväll, eller inatt, sitter jag och lyssnar på de låtarna jag sjöng och minns varenda liten sekund av det. Jag har ett så fantastiskt fotominne, så jag kommer ihåg allt i detalj. Vad jag hade på mig, vad jag gjorde på scenen, vilka ansikten jag såg och alla mina konkurrenter. Jag kommer ihåg hur många som kom fram till mig efter och jag hade till och med en liten fanclub i Perstorp x) Och det var inte bara min familj och mina vänner utan det var också Simons kompisar bland annat.
Låtarna jag sjöng var Alla Flickor och Jag Ljuger Så Bra, tror att många kommer ihåg mig x) Jag var 9 år första gången jag uppträdde tror jag :P Jag vann dessutom Småstjärnorna i Prp 2006, och fick en hög pokal som har sin hedersplats i mitten på min prishylla :')
Tror faktiskt inte det är någon som kan förstå vilken otrolig känsla jag får när jag går upp på scenen. Allt riktas mot mig, lampor, blickar, mikrofoner. Det är helt underbart. Syster gråter och mamma nästan.
Och nu när jag tänker på det, så kommer jag ihåg att min syster Emma var verkligen med mig överallt på ALLA talangjakter. Hade hon något bokat den dagen så avbokade hon det för att kunna följa med mig. Varje gång jag sjöng och varje gång jag kom ner från scenen var hennes ögon fyllda av tårar och slängde sig om halsen på mig direkt. Och hon var nästan mer engagerad i tävlingarna än vad jag var. ^.^ Jag glömmer aldrig hembygdsgården i Hässleholm, när jag skulle bli presenterad skrek Emma högt och länge. Och när konfrencieren frågade mig: "Är det din syster eller?" "Ja" "Hon är ditt största fan va?" "hehe, ja.." och Emma flinade. 12 år gammal och charmar Lotta Engberg totalt.
Varenda litet ögonblick kommer jag ihåg. Ibland är det en super fördel att ha fotografiskt minne. Man glömmer liksom bort saker och människor framförallt som alltid funnits där och som alltid stöttat en. Och när man sen tänker tillbaka och kommer ihåg får man istället dåligt samvete. Jag älskar dig syster, har alltid gjort, kommer alltid göra! ♥

Gud vad jag saknar talangjakterna..

Tävlingsoutfit 5/3 2011



*Rött hoppschabrak ponny
*Svart ländtäcke
*Bruna Eskadron benskydd
*Matingal med platta
*Pessoasadel
*Swing hjälm
*Svart kavaj
*Claridge House träns med swarowski, pullarnos ist för aachen.

Nu taggar vi!

Shopping (för en gångs skull)

Jag var inne i Helsingborg idag juh. Solen sken!


Skulle köpt en ledtygel till Twister men de som fanns på Hööks var så fruktansvärt fula! För det första hade de ingen ögla i änden, det vill jag ha. För det andra så typ på mitten var det en ful, billig koppling typ. Asså det såg ut som om man hade lagt två läderremmar omlott och satt en nit igenom och lite sömmar :S Superful verkligen, skulle nästan fotat det. För det tredje var den mellan 2,5-3 cm bred = för brett för mina händer. Kanske inte för Daniels men ändå.. Ändå jag som ska promenera med henne.
Så det blev lite annan shopping istället! Vi lyckades hitta ett ländtäcke på rea som var halva priset. Och sen köpte vi torrtvätt till Twister.
Därefter åkte vi in till centrum igen och köpte lite kläder, lite smink, lite annat onödigt :P
Sen tog vi tåget hem igen halv fyra! ^^
Dagens shopping:

*Ländtäcke; svart med silver kant, regntätt. 114:- (halva priset)
*Vitt linne från H&M, 49.50:-
*Vit BH från Lindex, 99:-
*Hårklämmor från Glitter, 20:-
*Foundation från H&M, den funkar för mig, 49.50:- x 2
*Minimascara från H&M, ngt mamma hittade ^^, 9.90:-
*Tjockare strumpor från Maxi, baraför det är så jävla mysigt nu på vintern! 39.90:- st
*Torrtvätt (inte med på bild) från Hööks, ?:- x)
Jag är inte så dyr i drift faktiskt, inte som många andra hästtjejer som ska ha det allra bästa. Jag tänker faktiskt på min familjs ekonomi :)




Unique!


Twister fick komma ut i gången idag igen :) Hon stod i linorna medans jag mockade så borstade Mia så länge. Jätteduktig är hon. Sen ledde jag henne fram och tillbaka i gången två gånger. Provade även att stanna henne och sen smacka igång henne medans jag stod vid det korrekta stället: bogen. Hon gick lydigt fram, stannade, gick fram igen och vände med löst grimskaft :D Superglad är jag. Jag ska träna med halter med henne, nu när hon förstått att en smackning är framåt så måste hon lära sig att "prto" är stopp. Även om jag inte tar henne i grimskaftet. Det går framåt!
Tänkte också visa en bild på hennes virvel på magen. Tror inte man förstår om man inte visar :P

Ser ni här att virveln sitter ca 20 cm längre fran en flanken? Där är ganska mycket päls men jag tror ni ser ändå. Men det finns ingen virvel i flanken?
"Min" häst är unik!



Dressyr!

Idag red vi dressyrlektionen utomhus i paddocken och det var sååå skönt! Det var mycket liv och rörelse men hästarna är rätt vana vid det, ridskolehästar juh ;)
Häst: Miss Saigon (Missy)
Outfit: Mörkblå schabrak, mörkblåa benlindor
Humör: Pigg och glad, arbetsvillig :)
Pass: Dagens pass gick ut på mycket lösgörande arbete och att få hästarna mjuka i sidorna och att släppa i bogen. Så vi red mycket på volt, hela lektionen gick på volt i princip.
Första övningen var bara att ställa och böja i båda varven. Missy var lite spänd i båda varven men släppte så småningom i bogen. Andra övningen var skänkelvikning på volt, att flytta ut bakdelen. Här var hon jättefin, tappade takten ibland men annars mycket fin!
Tredje var sen framdelsvändning. Hon var mycket fin här, lyssnade jättebra och vi fick bra beröm av Torun. Jag fastnade i innerhanden en gång så hon blev fast och backade istället ett steg = fel! Men sen gick det bra igen.
Tredje övningen var att trava dem på volten, ställda och böjda och samtidigt öka och minska volten. Eftersom vi kommit så långt i vår grupp så gjorde vi det i båda galopp och trav. Missy var jättefin hela tiden och släppte som sören i bogen.
Sista övningen för dagen var trav och galopp i åttvolt med skänkelvikning på mitten. I traven var Missy superfin, jobbade jättebra utan att hänga sig i handen. Hon brukar göra det, hänga sig i handen alltså, men jag har en liten strategi för att få henne att undvika det. Jag tar och släpper små tygeltag hela tiden, för att få henne i lite högre form och för att få henne att bära sig själv, samtidigt som hon bjuder i bettet igenom hela kroppen.
Sen i galoppen var hon jättefin, fattade först vänster, vände in i en skänkelvikning och när jag kom sen till hörnan tog jag en halvhalt, Missy tog ett travsteg och fattade sen andra galoppen direkt, i en mjuk och fin fattning. Inte sån hoppig som hon brukar i höger.
Därefter galopperade vi ett varv i paddocken i fältsits och med lite friare men ändå taktmässig galopp. Ingen rush utan en kontrollerad men bra galopp :)

Jag är supernöjd med passet, man känner sig så bra när man rider på Missy, för där ser man verkligen hur bra man kan rida. Man kan liksom göra alla övningar utan att hästen surar eller sparkar eller stannar. Det är liksom en helt underbar känsla.




Inget släpp :(

Ja, det blev inget släpp idag för Danne skulle rida Chamaro och innan dess hjälpte han mig mycket med min telefon. Så nu har jag typ hur mycket appar som helst och kan mer om den nu :D Det är bra när någon man känner har haft den länge för då kan man få mycket hjälp.
Men Twister fick stå i gången ensam idag, med linorna! Det gick jättebra, hon gick framåt och bakåt och kände att det spände men hon brydde sig inte! :D Så nu kan jag äntligen börja hantera henne i gången ordentligt medans mamma mockar :)
Borstade igenom henne, hon börjar bli fin i pälsen nu, den låååånga vinterpälsen börjar få lite glans :D
Fotade lite på vuxenlektionen sen. Chamaro var dum men Danne har juh faktiskt något att sätta emot x) Sen var han fin igen :)
Pratade med Danne sen och så om Twisters träning. Vi ska sätta en dag när vi ska ta in henne i ridhuset. Men han ville vara med för min säkerhets skull och för hästens skull. För hon är unghäst, vill hon gå till höger så går hon till höger. Hon är liksom inte van vid att gå dit man leder henne. Så vi ska nog ta in henne i ridhuset nästa vecka :)
Hon börjar förstå att smackningar är framåt och "prrto" är stopp. Likaså att "Backa" är bakåt :)




Twister-ister i gången för första gången fastspänd :D





Första släppet.

Vet inte riktigt hur jag ska formulera det men vi ska nog släppa Twister i ridhuset för första gången idag :D Hoppas bara vi får ut henne ur boxen och ut ur stallet och sen att hon INTE sliter sig :P Danne får nog gå med henne x)

Skolan idag var lång men ändå kort för vi hade håla sista lektionen! :D Happyface på det.
Franska först och prov.. Gick väl lite halvbra, hoppas att det gick bättre än det kändes ;o
Sen slöjd. Absolut INGENTING att göra. Men fick iaf göra fler skyltar! (y) Men lite mer avancerade denna gången.
Ny bild tagen idag med min nya mobilis :D

Så stilren! Älskar den ♥







HTC Legend

Ja, nu har den kommit och jag är överlycklig! :D Den skulle dessutom bara laddas i tre timmar så jag laddade den i stallet undertiden som jag red och fixade hos Twister ^^
Ja Dagens ridpass gick inte alls bra. Eller ja halvt.
Häst: Chamaro
Outfit: Vitt schabrak, fårskinnspadd, vita catago pro-skydd fram, eskadron damasker bak
Humör: Pigg som in i j*vla helvete
Pass: Ja, det börjademedatt jag red som vanligt på framridningen. Jag var inte alls beredd på att Chamme skulle va pigg, för det är han typ aldrig och jag red honom senast i söndags och då var han verkligen inte pigg. Eller iaf inte överpigg. Men idag. När jag red fram så var han så sjukt fin, gick i relativt hög form och var pigg och framåt, men kändes inte så överdrivet då. Synd att jag inte fick bilder på honom för han var sjukt fin! Men i galoppen sen, bröt han av utan att jag gav hon tecken till det och när jag gav honom en ny galoppskänkel så sparkade han bakut så högt att spånet från hans bakhovar small i taket. Och han är inte lite, så när han gör det är man rätt högt upp i luften. Jag var helt oförberedd så jag bara "OH JÄVLAR i havet!!" och var typ 50% säker på att jag skulle åka av. Åter igen, inget litet fall.. Sen var han jättepigg och så när vi började hoppa så hoppade han bra och så, men när vi gjorde halt och skulle gå fram igen så tryckte jag lite lätt, eftersom jag visste att han skulle reagera. Så sparkade han igen direkt och försökte bocka, så jag drog upp huvudet på honom och då stegrade han sig och slog med frambenen ist :s helt jätteknasig var han. Så provade vi att longera honom och det gick inte heller, han sprang runt ett tag sen vände han sig demonstrativt 90 grader in MOT mig och fortsatte! Så jag fick snabbt samla ihop linan och flytta mig snabbt som fan och nästa varv stannade han igen emot mig och stegrade sig lite lätt ;O Han har ALDRIG gjort så innan, ALDRIG. Så jag vågade inte longera klart honom för att vara ärlig, och ingen annan heller. Danne kunde inte heller komma så jag fick gå in med honom. Torun ville egentligen inte det men jag sa det att jag sitter INTE upp på honom och går på honom när han är så här. "Han är så pass stor så jag kommer flyga som en vante ;o" sa jag. Jag vet faktiskt inte vad det var med honom. Han kanske är inne i en trotsperiod nu igen när han fått mer muskler.. Isf rider jag INTE honom på ett tag. För min egen och andras säkerhet ;)

Här kan ni se honom i förhållande till mig. Tänk också på att jag har stora flamsiga byxor och stor jacka på mig. Jag är 1.66m lång och väger runt 50kg. 
Sätta sig emot honom; 177cm i mkh och drygt 600-700 kg? Nej tack!


Twister fick komma ut i gången idag igen och bli ordentligt igenom borstad. Dessutom ledde jag henne fram och tillbaka i gången igen och spände fast den ena linan i ena sidan. Sen fick hon stå med den i typ fem minuter och jag gick framåt och bakåt med henne med den fastspänd. Hon reagerade inte så kraftigt på det. Positivt! :) Dessutom så bad jag mamma att ta av grimman i morse och när jag kom idag satte jag på den igen och det gick utmärkt. Sen brukar jag alltid röra henne vid huvudet och ansiktet för att hon ska vänja sig vid det. Så jag brukar ta med handen över ögonen och upp på öronen. Sen håller jag alltid handen på benet till exempel om jag borstar det. Lyfte inte hovarna idag men tänkte prova sätta henne i gången imorgon och lyfta upp både fram- och bakhovar :) Får se hur det går!







Fairytale.

Twister var duktig idag med! Hon gick med mig ut i gången, mot det andra stallet, vände, gick igenom hela stallgången, vände och gick tillbaka igen FLERA GÅNGER! Mamma mockade under tiden som jag gick och hon försökte sticka in i boxen en gång när hon blev rädd men jag vände henne direkt och fortsatte som vanligt :D
Jag ska in till Hööks på fredag och köpa en ledtygel till henne i läder för att inte bränna mina händer på grimskaft ifall hon får för sig att sticka. Och Danne tycker att det snart är dags för henne att komma ut lite utomhus för som det är nu håller hon på att flyga runder i boxen hela tiden. Hon har mer energi här än hemma i boalt för här är det någon som pysslar med henne och så så hon brukar få lite ryck i boxen ibland säger mamma xP
Borstade henne också idag :) Provade även att lyfta framhovarna i typ 10 sek per ben eller tills hon stod stilla med det. Hon försökte rycka till sig sitt högra ben men sen gick det bra.
Jag provade också att ta av henne grimman och sätta på den igen på "normalt" sätt så att säga. Jag knäppte alltså inte upp nackstycket :) Hon var jätteduktig idag igen och jag tycker hon är modig som vågar gå lugnt i stallgången trots att hästarna anfaller henne innanför gallret på båda sidor x)
Red inte någon idag. Torun undrade om jag ville rida Fashion men jag orkade inte :/ Ville hem istället när allt var packat och klart till Twister. Tittade lite på när Danne red Chamme och bytade sen om när jag borstat Twister. Såg också sen att Danne bara slängt in alla sina grejor i skåpet som han gör när han har bråttom. Så jag städade upp och organiserade det lite mer. Undrar vrf Danne inte blir förvånad när han hittar sina byxor upphängda, trots att han slängde dem på golvet senast han var där? Haha! Nutte då :P
HAHAH, btw, dagens dialog:
Danne - VAR ÄR MINA STIGBYGLAR?!
Vi - Vet inte *kollar* Loppan hade dem!
Danne - Vem hade tagit dem då, Susanne? Hm..
Vi hjälpte han att sätta fast dem igen, gick inte bra så han fick göra den själv.
Mia ringer:
Mia - Vad gör du?
Jag - Jag tittar på Danne som sätter tillbaka sina försvunna stigbyglar som han precis svurit över att någon tagit.
Mia - Naw, nutte!
Jag - .. HAHAHAHAHAHAHHAHA
Mamma - ?
Jag lägger på. Förklarar vad hon sa.
Mamma - HAHAHHHAHA
Danne - *Går hotfullt mot mig med hotfulla ögon, knuffar in mig i Chamaros box och stänger.
Jag - Och du tror verkligen inte att jag kan komma ut härifrån?
Danne - Nej, det är du för dum för!

HAHAHAHAHAHA!

Imorgon är det skolan, därefter Mius och sen stallet direkt och ridlektion! Men jag har inte bestämt mig för om jag ska ha Missy eller Chamaro.. Jag får väl bestämma mig imorgon! ^^
Men, ha det bra, så hörs vi! ;D




Rubrik.

Fantasifullt va? 

Skolan idag var snabb och bra, för det betyder snabbare till Twister :D Två första lektionerna var riktig slappa, asså vi gjorde typ inget xD Fett chill!
Sen hade vi engelska = film. Sen matte = Jobb, men inte så farligt! ^^
Lunch sen och därefter musik. I slutet är det så chill för man får gå när man vill. Haha, såg ni att det rimmade? Det gjorde inte jag förrän typ hundra år efter jag sa det. Så mycket tänker jag på vad jag säger! :P
Dagens fail:
Jag skulle skriva "60, 70, 80.." Men gick händelserna i förväg :P

Oops!

Nu ska jag käka, ladda upp lite skolbilder på fb och sen ska vi ner till stallet! Och med vi menar jag mig själv och Jessica :D





RSS 2.0