Dressyr!

Idag red vi dressyrlektionen utomhus i paddocken och det var sååå skönt! Det var mycket liv och rörelse men hästarna är rätt vana vid det, ridskolehästar juh ;)
Häst: Miss Saigon (Missy)
Outfit: Mörkblå schabrak, mörkblåa benlindor
Humör: Pigg och glad, arbetsvillig :)
Pass: Dagens pass gick ut på mycket lösgörande arbete och att få hästarna mjuka i sidorna och att släppa i bogen. Så vi red mycket på volt, hela lektionen gick på volt i princip.
Första övningen var bara att ställa och böja i båda varven. Missy var lite spänd i båda varven men släppte så småningom i bogen. Andra övningen var skänkelvikning på volt, att flytta ut bakdelen. Här var hon jättefin, tappade takten ibland men annars mycket fin!
Tredje var sen framdelsvändning. Hon var mycket fin här, lyssnade jättebra och vi fick bra beröm av Torun. Jag fastnade i innerhanden en gång så hon blev fast och backade istället ett steg = fel! Men sen gick det bra igen.
Tredje övningen var att trava dem på volten, ställda och böjda och samtidigt öka och minska volten. Eftersom vi kommit så långt i vår grupp så gjorde vi det i båda galopp och trav. Missy var jättefin hela tiden och släppte som sören i bogen.
Sista övningen för dagen var trav och galopp i åttvolt med skänkelvikning på mitten. I traven var Missy superfin, jobbade jättebra utan att hänga sig i handen. Hon brukar göra det, hänga sig i handen alltså, men jag har en liten strategi för att få henne att undvika det. Jag tar och släpper små tygeltag hela tiden, för att få henne i lite högre form och för att få henne att bära sig själv, samtidigt som hon bjuder i bettet igenom hela kroppen.
Sen i galoppen var hon jättefin, fattade först vänster, vände in i en skänkelvikning och när jag kom sen till hörnan tog jag en halvhalt, Missy tog ett travsteg och fattade sen andra galoppen direkt, i en mjuk och fin fattning. Inte sån hoppig som hon brukar i höger.
Därefter galopperade vi ett varv i paddocken i fältsits och med lite friare men ändå taktmässig galopp. Ingen rush utan en kontrollerad men bra galopp :)

Jag är supernöjd med passet, man känner sig så bra när man rider på Missy, för där ser man verkligen hur bra man kan rida. Man kan liksom göra alla övningar utan att hästen surar eller sparkar eller stannar. Det är liksom en helt underbar känsla.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0