Onsdag = sjuk :(

Fick va hemma idag igen, har hostat väldigt mycket inatt. Men det märks att det är i slutet nu, för då hostar man mer, för att få upp slemmet. Det är liksom det allt bygger på ;( 

I helgen är det hemmatävling och jag ska starta en klass på söndagen. Sen är det skoltävling nästa torsdag som går i en LB för Della :D

Dagen kommer spenderas framför datorn igen, med filmtittande och sånt. Tråk med andra ord.

Hatar att va sjuk!

Gud vad jag verkligen hatar att va sjuk. Jag hatar att va hemma från skolan, jag hatar att bara sitta och glo och inte kunna göra något. Jag är dessutom helt jävla ensam hemma så det blir ju väldigt mycket bättre -.-' 
Jessica ska kanske komma sen iaf och prata lite! Känner att det behövs. Men det är bara kanske ;)

Annars har jag inget annat att göra i dag. Har riktigt dötråkigt. Kul va? :D haha.
Filmtips tas emot gladeligen btw! Är ganska torrt på den fronten, konstigt nog. 


Hemma från årsmötet.

Har precis kommit hem från årsmötet på anläggningen. Det höll på i 1,5 h och vi fick ganska mycket bestämt och så :)
Innan mötet var jag ute och gick med Mache. Gick hem till mig och hälsade på och det var SKITläskigt x) haha!
Jag har också hostat halvt ihjäl mig ikväll så jag blir nog illa tvungen att va hemma imorgon :( Första dagen på terminen som jag är borta! :o Obegripligt. 

Så nu ska jag snart sova. Får se om jag kanske slänger igång en sleden film och glor på innan eller hur jag gör. Det märker vi!

Göteborg Horse Show 2012!

Igår klockan 04.30 ringde min klocka och jag gick faktiskt upp direkt! Kände mig ovanligt frisk och taggad att åka iväg! 
När klockan var 05.45 körde vi från Åsljunga till Ängelholm där bussen skulle gå 06.35. Ungefär kvart över var vi där, så i god tid iaf :) Jag, däremot, var grymt pissenödig och där var inte öppet på varken Shell eller McDonalds, jag trodde på fullt allvar att jag skulle avlida. 
Bussen kom iaf och vi var bara några få på den. Tror vi var 8 st som hoppade på i Ängelholm och sen var där typ två pers på den sedan innan förutom lärarna. 
Bussen stannade också i Laholm och hämtade två stycken, sen satt vi och tittade på solsidan hela vägen upp till Göteborg x) Haha, hade den jävla låten på huvudet sen hela dan! 
08.44 landade vi i Göteborg, och det första jag och Rebecca letade upp var en toalett! Hade då suttit i nästan tre timmar och varit pissenödig, KAN NI TÄNKA ER?! Haha! från 6 till kvart i nio x) Varje lite grop eller skillnad i vägen kändes ska ni tro ;) :P 
Första klassen var sen en 145 Speed hoppning. Några svenskan var med, ingen som placerade sig (tror jag?) hehe :) Köpte mitt pannband sen emellan klasserna och sen gick vi upp och kollade när det var tävling med fjordingar. Haha skitkul att se faktiskt! 
Sen var det agility och gud vad hundarna var taggade! Och de hade grymt rolig hoppstil några av dem haha! Men de var jätteduktiga, de små djuren :) 

Eftermiddagen bestod av två klasser, Young Rider finalen 145 hoppning och Rolex FEI World Cup, som Marco Kutscher vann. När Roffe red med Casall var hela arenan helt knäpptyst, men tyvärr blev det ett nedslag på hinder 10 :( Synd, men ändå duktigt jobbat! Det var bara 5 till omhoppning så det var nog en ganska tekniskt svår bana :)
Dagen var väldigt trevlig, väldigt mycket roligt folk omkring mig! Hade verkligen superkul och jag hoppas det blir likadant nästa år! :D


Idag har vi kompledigt, så det är inte skola förrän imorgon. Däremot vet jag inte än om jag ska gå imorgon, hostar som en tok idag. Men jag ska försöka bli frisk för min egen skull! 
Ska ner till anläggningen senare och prova pannbandet på Mache samt gå på årsmötet ikväll :) Egentligen så skulle Mache behöva röra lite på sig också men det får vi väl se om det händer :) Är ju fortfarande inte helt frisk ;)

Lista

Första hästen du red? Någon häst på ridskolan där min syster red när jag var ett :)

Första hästen du hoppade med? Jasmine!

Första favorithästen? Ibiza, d-ponny sto, e: Rolökke Swallow - Värends Pedro. Underbar!

Första tävlingen? Della år 2008, en LD (som dessutom var sänkt 5 cm-.-)

Första egena ponnyn? Ingen :P

Första egna stora hästen? Ingen :P

Första hingsten du red? - O, det var en kompis till min syster, två hingstar fick jag rida den dagen. Zigge, ett arabiskt fullblod och den andra hette typ Amarillo eller något, kommer inte helt ihåg. Amerikansk travare var han iaf då :)

Värsta hästen du ridit? På vilket sätt undrar man då? Mest krävande hästen är nog Fashion.

Värsta ritten? Ingen aning..

Värsta avtrillningen/avkastningen? Hajen i skogen, jag bröt armen då. Två veckor innan terminslut och sommarlov -.-'

Största hästen du suttit på? Chamaro, 177.

Minsta hästen du ridit? Tummen, tror han va max 90 cm hög, om ens så hög.

Favorit b-ponny? Pia!

Favorit c-ponny? Della!

Favorit d- ponny? Cheval måste jag nog säga :) Så underbart fin ponny!

Favoritsadel? I hopp har jag inte suttit i en skönare sadel än John Whitakers. Dressyr är nog Toruns Kieffer och till vardag så var det Jacks, alltså en Jacson Santa Cruz ;)

Favorittäcke? Maches innetäcke, det röda, eller mitt bruna ulltäcke :)

Favorit schabrak? Schockemöhle

Pullar- eller engelsk nosgrimma? Pullar, gillar inte engelsk.

Benskydd eller benlindor? Beror på sammanhanget, men lindor ger bättre stöd

Skor eller barfota? Skor

Lång eller kort man? Kort

Ljus eller mörk fux? Mörk, de ljusa är så vanliga, sålänge de inte är guldfux :)

Ljus eller mörk brun? ljus

Svart eller vit? Båda är riktigt fina, men svart ligger närmare hjärtat :)

Bred eller smal bläs? Smal, inte för mycket vitt i huvudet ;)

Stjärn eller bläs? Bläs

Med eller utan strumpor? Med

Syntet- eller lädersadel? Läder!!!

Hopp eller dressyrsadel? Det beror helt och hållet på vad man ska rida. Hoppning i dressyrsadel = urk! Dressyr i hoppsadel = funkar, men helst inte.

Hoppning eller dressyr? Båda


Scandinavium imorgon!

Lördag idag vilket betyder att det är Scandinavium morgon! Jag kommer hoppa på i Ängelholm med Rebecca istället för på knutan för det var tydligen enklare att ta sig till McDonalds i Ängelholm än till knutan, och det går fortare :) älskling kör mig och kommer dessutom och hämtar mig imorgon kväll! Världens bästa! <3 han har dessutom köpt hem dricka (pepsi) och choklad till imorgon på bussen :) till mitt försvar så visste jag inget förrän han kom hem med det ;)

Idag har jag inte gjort något vettigt alls, jag åkte till åsljunga sent igår kväll lite sådär spontant. Har inte hostat överdrivet mycket i natt heller, har bara varit uppe på toa några gånger men det blir ju så när man dricker litervis med vatten under dagen ;)

Känns fortfarande ganska tomt utan Goliat, jag har visserligen inte träffat varken Danne eller Torun men man märker det på krille. Han har ridit mycket på Goliat när han var liten så de stod varandra också ganska nära. Känns ändå ganska ofattbart.


Vila i frid Goliat.

Jag må kanske inte känt honom så länge som de flesta gjort men han var en del av familjen Hallström och ännu mer, en del av Daniel. Att förlora en så fin liten vän efter ett helt liv tillsammans (ja de kände varandra i hela Gogos liv) kan inte vara lätt. Mina tankar går ut till Daniel och familjen, Goliat är och förblir en stor del av världen.
Goliat blev 25 år. Han köptes till Daniel som föl, han blev hans doppresent. Låt oss minnas honom sen den busiga lilla superponny som han var ända till slutet, och kämpade envist i två dygn mot en envis kolik. Tyvärr så var koliken envisare.
Så vila i frid lilla vännen, och må änglarna vara med dig över till andra sidan. Nu får du springa fritt på trapalanda.


Hostmedicin är inge gott.

Men det är nödvändigt vid dessa tillfällena, eftersom jag i princip inte har något röst kvar. Känns juh lagom okej x) En halstablett och sen har jag röst igen ett tag :P Tror däremot att jag ska vila rösten, så kanske jag har någon på söndag :)

Idag har jag då sett tre filmer: Breaking Dawn, Confessions of a teenage drama queen och Puss in Boots. Jag såg nämligen att där ska komma en till film och mästerkatten, då med tre små miseungar. Men en scen i Puss in boots, jag höll på att dö. Så jävla söt, där puss kommer fram bakom ett skynke som liten och sätter sig med sina stora ögon och säger: "Mjau." Så grrrryyymt söt :')
Jag har däremot dåligt med filmförslag, har sett typ alla filmer som jag vill se, men om ni har något filmförslag, vilken genre som helst (förutom skräck, är inte så bra med dem) så bara kom med dem :) Jag är helt öppen! ;)

Nu ska jag forsätta med mig läkningsprocess och hoppas att jag blir frisk fortare detta året!

Varför nu?

Jag har börjat få symptom och så för akut bronkit, alltså luftrörskatarr, igen. Jag stället mig själv frågan; varför just nu? Varför två dagar innan årets största event?! Ibland förundras jag över min tajming. Men, sen och andra sidan kunde jag vara en hel vecka i skolan förra året med det så en dag på Scandinavium lär nog inte förändra något. Jo kanske till och med att jag mår bättre :) Jag får bara ladda upp med värktabletter, halstabletter och massor av dricka! 

Inatt, när jag vaknade för andra gången tog jag telefonen och sökte på just luftrörskatarr. Alla symptomen stämde perfa, jag har ont i halsen, ont i muskler och leder, 1,2 grader över normaltemp och hostar med en torr rethosta. Och det känns likadant som det gjort de sneaste två åren. Det stod också att jag skulle dricka i mängder för att hjälpa till att hosta upp slemmet, och så skulle det gå över av sig själv efter en vecka eller två -.-' kul ju! Bara att vänta ut det och hosta sig halvt ihjäl. Jag trodde det skulle gå att lösa om man fick antibiotika eller penicillin men det gjorde det bara om det gått vidare till lunginflammation eller så.

Så min dag kommer se ut ungefär såhär: Film, dricka, vila, duscha. Roliiigt!



Nattblogg.

Blir en liten snabb blogg från telefonen såhär på sena kvällen. Tänkte bara uppdatera er lite :)
Jag gick som sagt och la mig i badet. 1 h och 40 min senare så var jag mycket bättre! :) värmen från vattnet gjorde mycket för mina ömma muskler och leder :) borde nog försöka göra det oftare.
Efter satte jag igång ratatouille och låg och kollade på den. Blev så himla hungrig dock, så mycket god mat! Även fast den är animerad ;) började också sakna skolan, med all den goda maten som finns där. Man märker verkligen skillnaden från när man inte är där :P

Nu är jag visserligen hungrig igen, men jag har redan borstat tänderna och orkar inte gå upp igen, så magen får helt enkelt vänta till imorgon :) be för att jag får sova i natt, trots min hosta.
Imorgon blir det kanske ridning, beroende på hur jag mår :) men annars måste Mache röra på sig på något sätt! Kanske ska sätta upp en löshoppningbana och kolla av henne :) hmm..


Arg chey.

Just nu är jag något arg på mig själv och min kropp. Ingenting fungerar som det ska och värken kommer överallt. Det börjar i vristerna, vadmusklerna, knäna, lårmusklerna, höfterna, röven, magen, lungorna, axlarna, ryggen, armarna, händerna, och slutar i huvudet. Alltså allt, precis ALLT är kaos just nu. Har fetaste rethostan också, orkar knappt röra mig ur sängen, hjärtmusklen krampar, precis allt är fel. 
Gå och lägga sig i nån jävla håla hade inte varit helt fel, om det inte varit så jävla kallt. Vill bara försvinna från denna jävla värk, pallar snart inte mer. Denna satans ryggen tar kol på mig, den gör mig trött, den gör mig stel och det gör ont för varje steg jag tar. Fan alltså. Det som gör mest ont är att jag inte vet vad jag kan göra åt skiten. Äckliga muskelknutor, bara försvinn!

Ursäkta, kände bara för att skriva av mig, har bara så grymt jävla ont nuförtiden.

Så, näe, nu lägger jag mig i ett varmt satans bad och sen ska jag bara glo på film resten av denna kvällen. FML.

Jobbigt värre.

Åh, hoppar över ridningen för en dag och man kan inte röra sig. Hopplöst! Andra får träningsvärk av att rida, jag får träningsvärk av att inte rida :( Inte okej alltså.

Pallrade iaf mig upp i morse och skulle gå ner till stallet. Jo, sure banana, världens översvämning i bäcken = ingen stig till mig. Mitt andra alternativ: Också översvämmat, vilket gjorde att jag fick gå tillbaka upp till vägen, en bit bort och sen in i skogen där och på så sätt kunna gå på en av våra ridstigar, över en stenbro och in i Missys och Fashions hage, där jag sen fick gå igenom för att kunna komma upp till stallet. Alla hagarna runt om bäcken är alltså översvämmade. Vi kan iaf inte klaga på att där är för lite näring i gräset där nere! Det blir naturligt vattnat utav bäcken ;)

Jag och mamma lyckades iaf hitta ett par gummistövlar var så vi kunde gå ut med hästarna, de fick sen ta sig bort till gräset (för det fanns faktiskt mellan sjöarna) och våra hästar blir iaf vana vid vatten :)
Missy hade däremot ingen respekt what so ever, så jag fick mota bort henne när hon höll på att gå över mig i stallgången och tar emot med båda händerna = AAAAJ i fingret. 
Mache däremot var jättesnäll, bara steppade lite bredvid mig, men jag förstår inte hur folk kan ha svårt att leda henne, hon som är så okomplicerad :) Går som en hund med löst grimskaft och hur snällt som helst. 

Efter skulle jag bara rycka klart Dellas man, gick halvbra, hon blev ju lite tokig på mig. Men det blev iaf tillräckligt bra, hoppas jag iaf, för det är ingen enkel uppgift :P Fick lite ont i handen där också. Men det gick! 
Mockade därefter hos Mache och strödde in helt nytt strö, så hon får mysigt när hon kommer in senare :) Sköljde ur vattenspannen, rensade krubban från hö och la in insläppshö till henne. Jag la även hennes täcke i tvättmaskinen, för att sen byta till torktumlaren och nu är det rent och fluffigt igen :) Tänkte passa på att tvätta upp hennes täcken nu när hon har använt de nästan klart för sen ska de in i skåpet, tills hon behöver dem nästa gång :P Så jag ska snart ner igen och byta från tvättmaskin till torktumlare och sätta igång en till tvättmaskin innan jag ska torka dem :) Det går nämligen in två maskiner i en tumlare ;) 

Nu har jag också duktigt ont i fingret, det gör ont upp i axeln. Jobbigt värre! Men det är bara att suck it up, jag kan juh inte sitta och göra ingenting, för då klättrar jag på väggarna snart (a)

Ouch!

Var nere i stallet idag efter att jag och Krille varit och hämtat en pall spån. Skulle mocka hos Mache och sätter henne i gången, Tuna stod framme i gången så jag fick sätta henne där bak. Ska gå och hämta grepen, tar tag i Tunas ena lina och ska lyfta undan den och hästkraken hugger mig i vänstra ringfingret! :@ Rakt över leden också, så hela leden svullnade upp på en halv minut. Blev också början till blå, så har nog fått en rejäl blödning inne i leden :( 

= Ingen ridning för mig de närmsta dagarna :(


You're my heart. <3


When I look in your eyes
There's something I just can't describe
To get to a moment like this
Some people wait all of their life
I always thought in the end
To love just meant to get hurt
But sometimes you've just gotta feel
And that's how you know it's real

'Cause there are times I just look at the cover
And there are times when I wanna read what's inside
And then there are times when it feels like I wrote every line
It's like that with you

I used to say it won't last
As soon as the promise was made
And here I am, moving too fast
But I ain't no longer afraid
'Cause somehow you just made me feel
And that's why I know it's real

'Cause there are times when I can't find the answeres
And there are times when I wonder what life's about
And times when I feel like I finally figured it out

It's like that with you
Baby you know that it's true
Do you feel it too
The beat of my pounding heart
I bet it's shining through
When I'm with you

'Cause there are times I just look at the cover
And there are times when I wanna read what's inside
And then there are times when it feels like I wrote every line
'Cause there are times when I can't find the answeres
And there are times when I wonder what life's about
And times when I feel like I finally figured it out
It's like that with you
It's like that with you

But sometimes the way that I feel can't be put into words
It's like that with you


Och en till ;)

Och här är en till lite film :)



Filmer @ Greta

Här är filmer på Greta :) 




Fråga mig inte varöf mina skänklar åker bak i galoppen, för det vet jag inte x) Men det kändes inte som de gjorde det, och där var ingen som sa något så :) Se och njut! haha :)



Greta.

Var på skolan i förmiddes och red. Skulle egentligen ridit Harald men han hade gått kurs igår, så han var jättetrött i sina ben :) Då fick jag istället Greta! 

Greta var en rätt mysig häst, lite seg i början och fuskade med formen. Hon vände liksom bara in näsan i bogen och gick där utan att arbeta. Så fokusen låg såklart på att få henne fram för skänkeln och fram till bettet. Red därför väldigt mycket tempoväxlingar och övergångar och med tiden tog hon stöd i bettet och jag kände hur ryggverksamheten kom igång. 
Vänster bog ville hon inte heller hålla inne så red ganska mycket för att få henne mjuk i den sidan, skänkelvikningar, ställde utåt på volterna i höger varv och ställde mycket inåt med ytterstöd i vänster varv. Bytte även varv ofta för att få henne mjuk. När allt detta fungerade så var hon en ängel att rida :) Jättefin, mjuk och höll stödet superbra utan att bli tung. Man kunde i princip bara sitta :) Vägen dit däremot var lite jobbig, men hon gjorde som man sa åt henne att göra utan att dumma sig :) 
Mamma filmade och fotade lite efter. Så ni iaf kan se hur hon ser ut :)


Filmerna kommer senare :) Jag lägger upp några stycken, inte alla ;)

Kanske dags att sova?

Klockan är 23.47 och jag ska upp tidigt imorgon och fodra hästar, för att sedan åka till skolan och rida. Det är kanske dags att sova nu? :P 

Jag har iaf städat och dammsugat hela huset nu, fick nån jäkla städmani såhär på kvällen. När jag väl börjar slutar jag inte förrän det är rent överallt ;) haha!

Men men, ska nog faktiskt försöka sova nu. Nu kan jag iaf sova med gott samvete :) 



Dagens vill ha!

Ååååh, vad jag vill ha dessa ridbyxorna!! Så himla snygga och stilrena till hopptävlingar iaf :)


Dessa kommer från HV Polo, och därav är priset mindre roligt, 1499:- går de på! 
Någon som vet om de är värda det? 

/Linnea

What doesn't kill you makes you stronger.

Jaop, Tisdag idag! Vaknade sju i morse, utan anledning och somnade sent igår. Mycket tankar i huvudet, blev nästan yr x) Jag somnade iaf igen och vaknade sen 9 igen. Gick upp och duschade, fixade mig och gick därefter till min syster. Sen gick vi ner till byn och fikade lite på Casa Café! Riktigt goda semlor, båda två ville ha en till (a) Haha!

Efter gick jag ner till stallet, mockade hos Mache, Della och Nike (hade tid över) och skurade vattenspann samt krubba och saltstenshållare hos Mache. Så nu är de rena och fina igen! :) 
Nu ska jag snart ner till anläggningen för Melizzas mamma ska hämta mig där :) Sen ska jag åka till dem och rycka lite manar ;) 
Har också anmält till årets första tävling! 4 mars på hemmaplan, en LB :) Väljer bort en LB och rider istället henne på skoltävlingen också :) 

Nu ska jag iaf göra vid mig och gå ner! 

/Linnea

Hatar snö och kan inte sova!

Ännu mer snö har fallit från himlen över Perstorp hittills! man kunde ju hoppats att den typ slog ihjäl sig istället och bara försvann -.-' 
Det är värsta stormen ute, vinden hörs långa vägar och snön faller som bara den. Detta betyder att det typ kommer va hur mycket snö som helst imorgon igen -.-' Som Stoffe innan:
S - Har du sett snön? :o
J - Nej?
S - Det har kommit typ 4 cm sen pappa gick och la sig!
J - Allvar?
S - Ja! Det kommer juh va typ, 5 meter imorgon! :o

hrrm, hrrm, tror inte det va ;)

Ja, klockan slår 1 om typ ½ minut, och jag kan inte sova. Kanske skulle kollat på film eller något, men pallar inte vänta på att den ska ladda. Vi får väl se hur det blir :) btw! Min katt krafsar på min dörr och vill in, men det, serru, får hon inte! Mohahaha ;)

/Linnea

6 dagar till Scandinavium!

6 dagar innan vi intar Scandinavium och Göteborg Horse Show med skolan! :D:D

Har varit i stallet hela dagen, från halv tolv till 8! Red lite på Calorie efter Josse, roligt att hoppa upp och känna på henne igen :) Hon var väldigt fin! 

Della fick sig sen en dressyrträning och hon var bara så pigg! Hon ville bara springa hela tiden och det gick inte att få henne att arbeta ordentligt i traven. Därför blev det mycket galopp och övergångar, tempoväxlingar, öppnor och skänkelvikningar för att använda upp hennes energi på bästa sätt. Torun coatchade mig igenom det och hon var superfin sen. Gjorde jättefina enkla byten på mitten, nästan LA mässiga :') Jag bestämde mig också för att hoppa henne på skoltävlingen istället för Fashion, eftersom Fashion kräver en speciell framridning som jag nog inte kommer kunna uträtta där inne :) Då får Della gå istället, så blir det lite mer kontrollerat ;) 

Imorgon ska jag rida Mache innan hon ska ut i hagen, sen ska jag rycka klart Dellas man, fixa stallet innan jag ska till Melizza och rycka deras hästars manar :) 
På onsdag ska jag och mamma in till skolan igen! Hör och häpna, jag åker självmant in till en skola PÅ ETT LOV! Haha men jag ska rida Harald och mamma ska filma och även få träffa honom :) Han är bara världens goaste häst :* Jag sa det till mamma "du kommer vara glad resten av dagen efter mötet med Harald, han är bara så go!" haha (a) 

Nu ska jag nog snart iaf krypa till sängs, för jag är ganska tung i huvudet nu :) Fått jättemycket frisk luft idag nämligen ;) 

/Linnea

Ai se eu te pego!

Vaknat nu! Klockan är kvart över 10 drygt och jag vaknade för ca en halvtimme sen :) äntligen har kroppen fattat att det är lov! haha :) 

Sitter iaf just nu i bara underkläder och väntar på att jag ska ner till stallet. Ska fota Josse när hon rider, och sen ska jag faktiskt be henne fota mig när jag rider ;) Tänkte isåfall försöka rida lite på utebanan om den töat upp så det går att rida där igen :) Iaf i ena halvan ;) 
Eller så tar jag med henne ut i skogen och ber henne hålla Mache så jag kan fota ^^ haha!

Annars har jag inget inplanerat förrän på onsdag då jag ska till skolan och rida :) Ska prata med Melizza också om en dag jag ska rycka deras hästars manar ;)

Och btw! Iag är det 6 dagar tills vi intar Scandinavium!

/Linnea

2 superdagar!

Igår var jag i stallet och hjälpte till på islandstävlingen som var där. Stod i cafeterian och fick använda min snabba huvudräkning när de betalade med 500 lappar hela tiden :P 

Mache var superfin när jag red efter tävlingen! Det låg två bommar ihop i mitten av ridhuset och jag red över den som vanligt i trav och på volt i galopp. Sen provade jag också att byta varv i galoppen över bommen, gav henne galoppombyteskänkel och hon bytade till andra galoppen med ett skutt över bommarna! :D Så söt :) 

Idag hoppade vi lite, först en grind och hon hoppade direkt även om det blev ett konstigt skutt :P Sen hoppade hon också en serie, två studs, ett språng och två studs till :) 
Oxern blev sen också bra, hon hoppar så grymt bra! Josse hjälpte mig att höja till 80 cm och det hoppade hon som om det vore 1 m :P haha knashäst! 
Men två superbra dagar har det varit, sov hos älskling igår och mös. 

Imorgon ska jag fota en vän när hon rider och sen ska jag hitta på något med Mache, typ promenera en runda i skogen eller något om det går :) Hon har gått två dagar bra nu så får hitta på något annat nu :) Hade varit awesome om man kunde ridit ut men där är så mycket is, så jag vågar inte det ;( 
Men men, ska snart sova nu så vi hörs väl imorgon :) Filmen på Mache finns på min facebook, där jag heter Linnea Sofi Hovander Lindquist :)

/Linnea

Formellt klädd.

Btw, dagens outfit är lite formell faktiskt ;)


Tävlingsfunktionär!

Jaha och så var jag tävlingsfunktionär idag igen :) har stått i cafeterian sedan 08.20 i morse och klockan är nu 15:07. Jag ska hem sen, byta kläder och sen ner senare och rida :)
Man börjar bli lite smått trött nu, jag har sovit 7 h i natt och nästan alla betalar med 500-lappar vid små summor så det har varit väldigt mycket huvudräkning :P jag vet inte hur länge det håller på, men hoppas det är slut snart så jag kan gå ut och mocka. Ändå bra att ha hästen på samma anläggning ^^

Idag ska Mache ridas igen, får se om jag orkar rida någon annan också. Harboe skulle behöva det. Men vi får se! :)
Får se vad jag hittar på ikväll. Jag vill se det sista avsnittet av once upon a time för den serien är så bra! <3

/Linnea


You don't know what you've got until you say goodbye.

Japp, jag red som sagt Pia på en av dressyrlektionerna. Hon var ganska stel, tog bettet, stack iväg, sprang ifrån arbetet och ville inte alls samarbeta. Det blev alltså ganska mycket skritt. Hon fick inte trava förrän hon gick bra i skritten och om hon försökte sticka igen så blev det skritt igen. Efter halva lektionen upptäckte jag en liten spänning i höger bog och hals, så jag skrittade runt en pall och bara böjde, utan att släppa ut ytterbogen och efter några varv så släppte hon ner halsen och skrittade normalt igen utan hast :) Efter det var hon hundra gånger lättare att rida, jag kunde sitta tillbaka henne och hon var ändå fint i form! :) Fina lilla ponnyn, man önskar att hon va typ 25 cm högre :')

Mache fick sig en promenad i ridhuset, jag var för trött för att rida och visste ändå att jag skulle rida en till. Dessutom hade hon fortfarande lite träningsvärk efter intervallträningen, så då släppte iaf det idag :)

Fashion skulle sen hoppa lite. Framridningen gick sådär, fick stå på ett ställe och bara snurra henne ett par gånger i båda varven för att hon skulle släppa efter lite. Hon hoppade däremot SUPER och var mycket lättare att hålla ihop nu. Torun sa att jag måste våga rida på henne ändå, fastän hon är sur och vrång. Hon får helt enkelt inte vinna. Man är däremot lite rädd för att kräva så mycket av henne, hon blir så arg då :/ 
Men, hoppträningen gick iaf asbra, så är ändå nöjd med dagen! :)

Nu är jag däremot gaaanska trött om vi säger så. Nu ska jag bara skriva en sak och skicka iväg sen ska jag hålla kväll! :)

/Linnea

Shit alltså, skrattretande!

Skolan idag har faktiskt varit riktigt chill, hade svenska första timmen då jag skrev mitt miniprojekt nästan helt klart, bara lite kvar nu! Satt i matan för stämningen i klassrummet är för jävla dålig.
Samhälle sen och vi hade ett typ av prov, genom att ha en frågesport. Det handlade om demokrati så det var ganska enkelt faktiskt, eftersom vi hade ett feteprov i politik i nian.
Efter det var det engelska och jag fortsatte på mitt svenskarbete för min engelska var klar. Sen hade vi lunch och jag tog därefter bussen till knutan. Så nu sitter jag här på tågperrongen och skriver dubbla bokstäver för mina händer fryser x) haha kaoozz! Ser ni? :)
I vilket fall som, ska åka med tåget 13:17 och är hemma 14.03, därefter ska jag nog fixa lite hemma och sen ner och rida :D hade hade!

/Linnea

Btw, you're pathetic.


Försenat tåg!

Mitt tåg är försenat med 3 min till Perstorp, vilket betyder att om de inte skyndar sig som fan till Helsingborg så får jag springa till bussen idag igen -.-' jag har nämligen bara 4 minuter till godo ;)
Idag är det sista dagen innan lovet och det är en kort dag. Slutar 12, hemma 14 :) ska sen hem och sova ett tag innan jag ska ner till stallet och rida Pia :D haha b-ponnypower idag igen :P

/Linnea


STORT sockerbehov!

Jag har känt ett stort sockerbehov idag, eller överhuvudtaget något att äta :O Mer än vanligt då alltså ;) Haha! Har gått här hemma nu, ätit mat, ätit godis, ätit köttbullar (?) och ändå vill jag ha mer :P Knasboll #1 är jag! 
Har iaf skrivit klart bokrecensionen till engelskan nu och lyckades använda 1048 ord ;o trodde inte jag skulle komma över 800 ^^
Ska faktiskt ta och sova nu. Skolan kallar igen imorgon innan det blir lov! Tar ut en dator direkt och sen ska jag jobba med mitt svenska projekt eftersom det ska lämnas in imorgon någon gång under dagen :o Kaoz! 
Men men, nu ska jag iaf sova! 

/Linnea

Word(s).

Pratar du bakom min rygg, betyder det att jag kommit längre än du.
Kommenterar du mitt liv, betyder det att mitt liv är mer spännande än ditt.
Har du tid att leta efter mina misstag, betyder det att du har för lite att göra.
Fortsätt med det du, så lever jag livet under tiden.

/Linnea

No words can describe your behavior.

Skolan idag var ganska chill. Först en föreläsning på djursjukhuset i ca 2,5 h. Paus på mitten med världens godaste cacao creme oboy! Love it <3
Efter tog jag, Fanny och Rebecca 1:an till dalhem och tog oss sedan en promenad därifrån till skolan :) faktiskt ganska skönt, det var soligt och mysigt och inte allt för kallt, och mina höfter gjorde inte ont! Tror att all denna ridningen och styrketräningen äntligen börjar få rätt på dem :) äntligen!
Korvstroganoff och ris var det idag och vi var på skolan redan 5 i tolv så vi slapp kön :) efter det hade vi JVS och jag började skriva min bokrapport, är däremot inte klar än ;)
Vi fick också reda på vilka hästar vi ska ha nästa period och jag fick som jag ville! Jag fick fortsätta med Haraldis en omgång till :'D
Mitt under lektionen fick jag först ett samtal från älskling och ett litet sms som värmde något så in i, det gjorde verkligen hela dagen roligare :)

Och btw, innan har dagens humör/mående varit förkyld, huvudvärk, spänningar i ryggen och därav inte heller kunnat andas. Alltså ganska kasst. :(
Nu är jag iaf snart i Perstorp och idag hinner jag faktiskt inte rida, jag måste skriva klart både en bokrecension på engelskan och ett miniprojekt om dressyr till svenskan :/ alltså inget stall för mig idag! Det gör ändå inget, Mache har nog ändå träningsvärk idag ;)

/Linnea


Della + Mache, finisar!

Dellas hoppträning idag gick riktigt bra, hon var så jäkla fin på framridningen speciellt. Vid ett tillfälle ville hon påbörja piruett och hade nog gjort det om jag inte gett hennes framåthjälpen :) Jag tog nämligen ett upplyftande tygeltag i yttertyglen samtidigt som jag tryckte till med ytterskänkeln och jag kände bara hur hela hästen satte sig i bakdelen, lyfte sig fram och började trampa ^^ haha! 
Hoppade iaf först på volt med fyra hinder och därefter en slalomserie med tre hinder :) Sen satte vi ihop båda övningarna och gud vad kul det var! Della gick som tåget och svängde på en femöring, så jäkla bra är hon alltså! <3

Efter det tog jag ut Mache direkt och red henne. Red henne på hela spåret idag för där var bara Angelica också och hon brydde sig inte om var jag var :P Hon fick sig iaf ett riktigt igenomkörarpass, med intervallträning i galoppen. Ökade längs långsidorna, sen samlade upp henne och red en volt på kortsidan därefter ökning igen. Hon var jättefin och lydde superbra! Red också ganska mycket enkla byten med trav på mitten och det gjorde hon också super. Hon är så duktig, lilla hästen! Och det förvånar mig faktiskt hur mycket hon förstår, för det är få av de mer utbildade hästarna som gör det så bra som hon. Rullar över i galopp och går lugnt ner igen, utan att springa iväg :') Så fin är hon just nu alltså! <3

Alltså har jag ridit tre superfina hästar idag och det har med det varit en asbra dag! Däremot är jag grymt trött, så jag ska sova nu (a) Klockan är 19.48 ;P Haha! 

/Linnea

Svar på läsarfråga




Hej! För det första, tack för att du läser och ställer frågor när du undrar och för att du gillar min header, det värmer! :) 
Sen till din fråga; Nja, jo eller nej, alltså, det bästa med att rida många hästar under samma period är att man lär sig olika tekniker och ridsätt eftersom ingen häst rids likadant som den andra :) Det gör att man utvecklas mer som ryttare om man tar chanser att rida olika hästar och därigenom utvecklar sina ridkunskaper. Visst, det finns de dagar då jag väljer bort någon häst, just för att man kanske inte orkar med den just då. Men då kan man istället välja in andra sätt som longering, tömkörning eller bara en promenad. Alla har bra och dåliga dagar och dagar man är piggare eller tröttare än den andra, och man får ju såklart välja att rida hästarna som tröttar ut en som minst, om man nu är trött eller så. Då kan man istället jobba de från marken, eftersom det arbetet också är extremt nyttigt. 
Det som också är bra med att variera hästarna, är att jag för det mesta rider unghästridning nu eftersom Mache inte kommit så långt i sin utveckling. Vissa dagar kan jag hålla med om att jag känner att jag tappar eller har tappat min ordnarie ridning då, så att säga, och då är det bra att kunna hoppa upp på en mer utbildad häst och rida lite svårare skolor och rörelser, utifrån den hästens utbildningsskala så klart ;) Men man måste känna att man faktiskt kan mer än vad man rider på unghästen ibland, för att kunna lära denne så mycket som möjligt. 
Jag tycker det är ett bra erbjudande du fått, och jag tycker absolut du ska ta det. Det måste ju såklart kännas bra för dig och så så att du inte känner att du tagit vatten över huvudet, utan du kan liksom i lugn och ro ta hand om båda hästarna. Sen beror det på hur mycket storhästen ska tävlas, och hur mycket du rider ponnyn, allt ska ju klaffa :) Om du tycker själv att det verkar vara en bra idé så kan du juh iaf prova och se om det fungerar, annars får du ju säga att det inte gör det, om det nu inte fungerar. Och kom ihåg att det faktiskt inte gör något om hästen får en extra vilodag, det gör den inget illa ;)

(Oj, det blev ett långt svar också, men jag hoppas du fick svar på din fråga :) )

/Linnea

Hatar dötid.

Japp har slutat nu och sitter på donken på knutan helt forever alone. Har typ 20 min dötid nu innan tåget går och har inget att göra och ingen att prata med ;( haha kasst!

Ridningen i morse gick sådär, Harald var väldigt pigg och piggare blev han av bommarna. Jag fick galoppera honom typ 5 varv innan han lugnade ner sig och kunde slappna av :P
Markarbetet gick ändå bra efter det, han höll att krocka med väggen en gång för han drog järnet efter ett litet hinder och sen ville han till vänster och jag ville till höger, så det blev nästan en krasch där. Men jag hittade iaf en fin rytm i honom efter det och Ann var ändå nöjd med vår insats :) därför gick det sådär, dåligt i början men bättre och bättre, precis som det ska va ;) allt ska inte falla på plats direkt, då är det inte kul att rida ju ;)
Efter det hade vi matte och mitt i allt kommer Gunnar och säger att jag har hö på mössan, haha chill lärare ;)

Ja tåget kommer in om cirkus tre minuter så jag får väl gå ner om jag ska ha någon plats :)

/Linnea


If people are trying to bring you down, it only means that you're above them.

Ja det blev en lugn hemmakväll igår, jag skulle egentligen ridit Mache men det blev för sent. Jag bakade en kladdkaka när jag kom hem nämligen och den va inte klar förrän vid 6 tiden och då skulle jag inte hunnit rida henne. Så därför stannade jag hemma en dag och tog det bara lugnt, kollade på once upon a time och åt min kladdkaka. Haha en rolig sak var att pappa faktiskt tyckte om denna, han brukar inte tycka om sånt. Han säger själv att anda kladdkakor landar som en betongklump i magen och det gjorde inte denna :D tror jag är världsbäst ^^ haha!
Ja som sagt tittade jag på once upon a time, nästa avsnitt att se är nummer 11, och de senaste avsnitten är grymt bra alltså! Gillar dom asmycke (a) dessutom kan jag liksom diskutera det med många eftersom många ser det :)

Just nu sitter jag på tåget till skolan, är i Klippan så vi har inte kommit så speciellt långt. Ändå känns det som det när man väl åker dit för det är den längsta sträckan. Nån gång har jag suttit i min egna värld och tänkt "åh, nu har vi åkt långt, snart framme" och så säger de i högtalarna "nästa Klippan, Klippan." man bara "well that was way off -.-' " haha :)
När jag sen kommer till skolan iaf så ska jag rida Haraldi :D finaste lilla hästapållen på skolan :* jag gillar Harald, märks det? ;) haha!
Sen är det också kort dag idag, så vi slutar efter lunch :D hem och rida della eller Fashion då, vem det nu blir :)
hade hade iaf!

/Linnea


Bilder @ Ma Cherie


Maches fina lindor kom från Equiline :D

Ha lite överseende med hennes form ibland, hon är fortfarande ung ;)


/Linnea

Blogg från skolan.

Japp, sitter just nu i skolan och bloggar, kom hit med den tidiga bussen så jag skulle hinna lite av mitt engelskaarbete. (Har däremot inte hunnit något än..) 
Blogg strejkade från mig igår så jag hann inte lägga några bilder. Den bara särade sig och sa att det inte gick :P haha! Jag lyckades iaf lägga upp fyra bilder så ni kan ju få dem sålänge :) Ska lägga upp resten när jag kommer hem i eftermiddag :)
Nu ska jag iaf fortsätta, sen ska jag ha elevråd och därefter börjar dagen. Svenska först, därefter engelska, lunch, hästkunskap och sen slutar jag :) Ciao!


/Linnea

I wish this moment was ours to own it, and that it would never leave.

Red Mache på utebanan idag. Fin som fan var hon och luvan hjälpte väldigt mycket faktiskt. Hon blev betydligt lugnare och reagerade inte på små ljud längre. Får försöka ha tag på en svart luva som jag kan ha till vardags, för jag har bara en vit (a) Och en rosa, men hon passar inte i rosa ;)
Red mest bara för att kolla av henne, och det gick super. Lite studsig och pigg i högergaloppen bara, men annars var hon jättefin! :) Mamma fotade också, men det hann bli ganska mörkt så det är inte världens bästa bilder. Det får ni tåla! Jag lägger upp dem i ett annat inlägg senare :) Ska bara fixa till dem lite ;)

Imorgon är det skola igen och jag har fet beslutsångest över vilket tåg jag ska ta. Eftersom de förmodligen inte är i tid imorgon heller så kommer jag missa mitt elevråd om jag missar bussen. Funderar därför starkt på att ta 07.21 istället för 07.53, bara för att försäkra mig om att jag är i tid. Det känns bäst ;) 

Nu ska jag iaf snart sova. Ska hänga tvätten bara ;) 

/Linnea


Du vet mycket väl vad du gjort mot mig.

Får jag säga det igen? Harald är världens underbaraste och finaste häst! Så j ä v l a fin idag, han var så avslappnad och mjuk och jag kunde sitta tillbaka honom med sätet och även öka. Ann var riktigt nöjd med honom och mig (a) haha!
Vi red iaf en övning i slutet av lektionen (det var det som gjorde att han blev så fin) där vi skulle lägga en volt vid m, därefter länga stegen till e, volt igen och sen länga stegen igen till f och sen volt igen. Han var väldigt stressad och ville bara springa i början men slappnade av så jävla fint sen :') bästa ridpasset hittills, men fyfan vad jag vill ha den hästen alltså! :o lilla Haraldi :*

Efter mentortid, lunch (med världens godaste hallonmousse till efterrätt) och matte så tog vi bussen hem. Sen väntade jag och Ida tillsammans med Alexandra på knutan för hon skulle köpa biljett och sånt, så vi missade tåget. Stod sen och babblade med lite trevligt folk på donken, innan vi gick ner till tåget.
Alla tågen har varit sena idag också men inte detta änsålänge! Det är nästan i perfekt tid :)
När jag kommer hem blir det att äta något, sen stallet och rida Mache :) får kanske lina henne lite innan eftersom hon vilat i helgen. Jag ska också prova och se om en sak hjälper mot hennes rädsla för ljud. :)
Hade!

/Linnea


Snön kom, punktligheten försvann.

Jag citerar Avard i rubriken.
Tåget var tre min försenat till Perstorp och nu är vi ännu mer försenade, vi får väl se om jag hinner till bussen sen, det är dock ingen brådska, det går ju en till.

Igår gjorde jag inte så mycket, ryckte maches man, och det tog sin lilla tid. Jag vet inte hur hon lyckas men hon får Canelly att se ut som en ängel. Haha! Gjorde hela manen utom de sista centimetrarna uppe vid öronen, hon började bli lite irriterad på mig då ;) men fin blev hon iaf! Det blir även väldigt mycket lättare att knoppa henne nu. Det gick bra ett tag när jag berömde henne för varje ryck, men sen började det komma fler och fler människor och hästar in i stallet och då blir hon lite orolig.

På kvällen såg jag sen så ska det låta, och fyfan vad roliga de var. De fyra galenskaparna tävlade emot varandra och de sjöng nästan bara låtar från filmen :P och dessutom hade de världens bästa (eller kanske sämsta) förklaringar :)

Måndag är det iaf nu och jag sitter på tåget. Däremot är det ett nytt tåg, och dessutom möter vi olika tåg som ska från Malmö till Stockholm för de håller på att bygga om på Eslövsbanan. Så vi mötte precis ett X2000 haha! Ovanligt med såna tåg på denna banan :)
Ja, lämnar Bjuv nu så är inne om en kart ungefär :) sen blir det dressyr på finaste Harald!

/Linnea


Have you ever tried and smile and hide your pain, even though you know you're really not okay? I have.

Tävling hemma igår! Jag red inte själv, men jag fotade några av ekipagen, bland annat en från skolan och en av mina lärare. Jenny Aspeholm, blev 6:a i 1.10 och fick en annan placering i 1m men kommer inte ihåg vilken, är min lärare i Hästkunskap :)
Ett par avfallningar var där också, bland annat en på framhoppningen. Annars har det inte varit så mycket, underlaget är grymt bra att rida på nu så inga har gått omkull iaf :D Eller jo, en gick omkull, och om han vill säga det får han göra det ;) 
De jag fotade var Malin Olofsson, Mathilda Ljungberg, Felicia Olsson, Felix Bader, Jenny Aspeholm och Mattias Andersson. Dessutom någon bild på Jenny Arvidsson :)
Jag stod även som banfunktionär i 1m och halva 1.10 nästan. Mina höfter höll på att dö sen, jag kunde i princip inte gå. Så jag fick avrbyta det :/

Hem sen och till Åsljunga med Krille. Sen tillbaka till Perstorp på morgonen och nu är jag hemma igen :) Håller på att installera PH och ska duscha, sen ska jag ner till tävlingarna igen och va i cafeterian resten av dagen :)
Ja, och det snöar ute. Hata snö, finns inget värre -.-'

Skola imorgon också förövrigt och rida på finaste Harald igen! <3

/Linnea

Fredag!

Ja, idag har det juh faktiskt varit fredag igen och då slutar jag juh tolv. Åkte med bussen in, tror ni inte att bussen är i tid just den dagen då jag inte ska med tåget direkt?! Jodå! 
Jag gick iaf med Laholmarna ner och väntade på deras tåg och jag stressade inte ens, men det tåget som går till åstorp var fortfarande inne. Så jäkla irriterande -.-' Iaf så gick jag bort på det andra spåret sen när deras tåg kommit. 

Somnade till på tåget hem, men väcktes i Åstorp av ett sms (tack för det!) och sen vågade jag inte somna om igen, för då hade jag nog sovit förbi Perstorp (a) När jag kom hem sen så la jag mig i soffan och märkte att jag va astrött, så jag gick in i sängen och tjoff, sen sov jag i två timmar. Ähähähä (a) 
Gick ner till stallet sen och mockade lite hos Mache, samt strödde. Sen hjälpte jag till och friserade Missys hovar, hovskägg och öron inför morgondagen :) 

Imorgon är det tävling hemma, och jag har redan sett på startlistorna att ganska många jag känner ska dit, så det får bli kameran med och fota lite! Dock så fotar jag bara de jag känner eller vet vem de är ;)

Just nu kollar jag på Once upon a time, de avsnitt som jag missat. Sen är det juh så med mig att jag alltid kollar i förväg för jag orkar inte vänta (a) Haha, som med Merlin till exempel, kollade fyra säsonger innan den andra hade slutat i Sverige, och det var de som jag börjat se ;) haha!
Men nu ska jag iaf fortsätta, de håller på att ladda nu liksom (a) :D

/Linnea

Tågblogg

Bloggar från tåget idag, sitter just nu med Jonteboi, Fia och Belinda och babblar. Jag hoppas bara att vårt tåg är i tid till Helsingborg så jag inte missar bussen :P

Hann inte blogga igår efter Mache för jag kom hem precis till once upon à time och sen gick jag och sov direkt efter :)
Mache var iaf för jäkla fjantig, hon letar efter faror att bli rädd för och hoppar för minsta lilla. Så det enda man kan gör nu är bara att rida henne framåt. Så det blev ett ganska speedat pass iaf i traven.
Vänstergaloppen är fortfarande jättefin, högergaloppen måste vi jobba på :)

På väg till skolan nu, är i Åstorp nu. Två-tre minuter sena för tillfället, så nu får de köra på! ;)

/Linnea


Being the way that you are is enough.

Jaop, kom hem iaf! Dock en halvtimme senare, och arg blev jag idag igen. Men sen tänkte jag på elefanten från föreläsningen och då blev jag på lite bättre humör ^^ Och ännu bättre blev det när jag kom på att jag har godis här hemma så nu är jag glad igen! 

Ska ner till stallet nu, tänkte jag. Rida Mache lite, sen ska jag hem igen och titta på Once upon a time och kränga godis. Imorgon är det fredag!! Herregud vad fort veckorna går, och i helgen är det hemmatävling :) Får väl se hur många som jag känner som kommer ;) 

Just nu sitter jag och dunkar Domino i högtalarna och känner mig awesome haha! Jessie J har sån kaxig attityd så man blir glad :D haha! 
Btw, Jag tycker om Harald (a) :)

/Linnea

Jag hatar mitt liv ibland.

Bussen var fan sen idag igen, vilket resulterade i att jag missade mitt tåg idag IGEN! Jag hatar mitt liv ibland.

Hoppträningen idag. Jag säger bara: Harald är min drömhäst! Fyfan vad fin han är, helt sjukt faktiskt. Han går så grymt fint och idag var det verkligen super! Han brukar liksom slå ner bommar och så, och han slog bara ner en för att han kom lite nära. Sista språnget blev så bra för han var i så pass bra balans så han bytade galopp efter hindret, vilket han aldrig annars gör och han har inte lärt sig det än. Men han var så avslappnad och i balans så det blev så :') älskar den häst alltså!

Sen på jvsen hade vi en asrolig föreläsning om droger. Så grymt kul var han som höll den, verkligen inte en tråkig person. Det brukar va det liksom annars, men det var mest skratt i matsalen då. Ungefär lika bra som Behrang Miri i Perstorp. Om inte bättre.

Så nu sitter iaf jag, Fanny och Ida på knutan och glor, verkligen skitkul. Jag fick iaf låna pengar till en McFlurry av Ida så lite bättre blev det ändå :)
Snart hem och rida och sen blir det Once Upon à Time ikväll! :)

/Linnea


Della - Superponnyn!

Red Della på lektionen idag, som jag sa att jag skulle. Hon var verkligen superponny idag! Det räckte med att jag började korta upp tyglarna, en skänkel och en smackning och sen var hon tjoff i form och det på lösa tyglar x)
När vi sen skulle börja hoppa så varje gång vi kom mot hinderna så släppte hon bettet och hoppade framåt med huvudet på sne, jag lovar, jag gjorde INGENTING. Men hon var så pigg på att hoppa så hon ville bara framåt :P 
Hon var fin som sören iaf! Mycket fräsch och fin i kroppen, ska bli så roligt att tävla henne i år :) 

C kom sen och hade med sig 1,5 kg godis (!) Jag lovar att jag inte trodde att han skulle ta med så mycket x) Han körde dock hem för tio min sen ungefär, så jag ska snart sova. Ska bli så skönt att äntligen lägga sig i sängen och ta det lugnt igen. Varje natt är en dröm! Haha :P 
Imorgon blir det hoppträning med Haraldis :) Hoppas att Ida-Maria har hunnit rida honom idag, annars får vi nog lina honom imorgon. Annars blir det liksom först klippning och sen en vilodag! :o MASSOR med energi i den lilla hästen då :P 
Just nu sitter jag och lyssnar på Tröjan du hatar, så kär i den låten alltså. Man blir glad på något sätt, bara för att den är så kaxig :D Hahah!

Min lilla godispåse (a)


/Linnea



FML med stora bokstäver.

Jag har en sjuk jävla huvudvärk, minsta lilla rörelse så går det en blixt genom huvudet. Det gör så grymt ont så jag hade helst bara somnat nu. Somnade nästan i matsalen efter maten, det är inte okej alltså.

Tömkörningen i morse gick sådär, hade Dustin. Gillar inte honom på något sätt, han är så jäkla lömsk. Man kan liksom inte slappna av en sekund med honom.
Annars gick stallarbetet snabbt och smidigt idag, mockade Califanos box och vägde två fyrakilospåsar åt honom på en kvart ;) Harald vilade idag, sålänge inte Ida-Maria hinner rida honom i eftermiddag. Annars får vi nog lina honom innan morgondagens hoppträning, eftersom han blev klippt igår och då är han så jävla pigg imorgon annars x)

Sitter iaf på bussen nu, jag var helt ensam från ridhuset tills precis då det hoppade på tre pers. Lite awkward hade det varit annars.
Allvarligt talat vet jag faktiskt inte vad jag ska göra när jag kommer hem. Huvudvärkstablett är prio 1 iaf sen ska jag också rida. Sen ska jag fan sova, fyfan vad trött jag va i morse! Känner att jag måste sova ut innan imorgon för då är det också en lång dag i skolan. Slutar typ halv tre. Haha! Lång dag..
Vi hörs, vi ses, i dina drömmar! ;)

/Linnea


Hata fullmåne.

Det var fullmåne inatt, nu vet jag varför jag är så trött. Tror jag har vaknat omedvetet lite hela natten, så jag var så grymt trött i morse.

Idag är det iaf onsdag och kort dag, skönt! Senare ska jag hem och hoppa lite, tänkte faktiskt be om att få ha Della denna veckan :) privatlektionen på fredag ger mer än vad onsdagslektionen gör på Fashion :)

Blev ett litet snabbt blogginlägg på tåget, vi landar i hbg nu. Hörs mer sen!

/Linnea


Get back ASAP.

Asså, jag är kär i den låten :') Get back (ASAP) - Alexandra Stan, så näjs låt ;)

Var precis nere och red lite på Mache. Som vanligt så var allt läskigt, till och med en av ponnyerna som var där! Hon blev så rädd en gång för henne så hon kastade sig åt sidan nästan rakt in i en annan ponny. Hopplös. Men jag fick henne iaf helt igenom, för hon var såååå fin i vänstergaloppen sen, lugn, utan att hoppa framåt, i lång galopp fast höjd rygg och gick i uppförsbacke. Så mysig känsla! 
Fick lite kommentarer om att hon var så fin och hon hade så bra gång. Verkligen jättekul, många tittar ner på henne för att hon är liten och tycker att hon inte är något, men den här människan såg hur stora gångarter hon hade för sin storlek. Hon har liksom väldigt mycket gång för sin storlek. 
Idag blev även galoppfattningarna bättre, i vänstervarvet var de helt perfekta i princip, hon bara rullade in i galoppen mjukt och smidigt. I höger studsar hon fortfarande lite, får jobba på det ;) 

Efter ridturen så gick jag hem och nu sitter jag här. Ska äta lite och snart kommer även C på ett snabbt besök. Jag tror faktiskt att jag ljuger om jag säger att jag ska sova sen, för det gör jag inte ändå. Jag säger i princip alltid att jag ska sova, men det är sällan jag håller det ;) haha!

Dålig mobilbild, men månen är ganska stark ikväll om man säger så! Lyste upp hela hemvägen :)

/Linnea

Det är fakta!

Hittade en bild idag på Frida Stuhrs instagram, och personligen instämmer jag på alla ord :)

Alla som känner mig, alltså som verkligen känner mig, tror jag också instämmer. Jag har nämligen extremt gröna ögon, och det stämmer till punkt och pricka på mig.

Skolan idag var ganska chill, mycket skratt som vanligt. Det blev nog mest på lunchen, innan hästkunskapen. Fyfan, deär kunde man verkligen inte hålla sig från skratt. Philip och Daniella i trean mobbade varandra lite om vi säger så ;)
D - Jag har inte tagit Philips sadelgjord, nej inte alls *Gömde den i Vantens täcke* 
Senare
P - ELLA, HAR DU TAGIT MIN SADELGJORD?! 
D - Nej, jag tog en annan (a)
P - Meeen! *går ut och får syn på den* DU HAR JU DEN!! 
Hahaha, vi fick oss verkligen ett par goda skratt den halvtimmen x) 
På hästkunskapen sen så friserade jag och Rebecca fem hästar; Celine, Misa, Dubai, Gunvald och Power Line. Efter det hade vi lagom ont i fingrarna efter allt manryckande x) 

Juste, fick 60 av 60 rätt på dagens glosor, så fick en stjärna till! Sen gjorde jag två av de gamla gloslistorna och fick två fel på sammanlagt 160 glosor. Grymt. ;) Hahaha!

Nu ska jag iaf byta om, sen blir det stallet och rida lite på Machis :) 

/Linnea

I believe the junkfood tastes so good because it's bad for you.

Alltså, I completely älskar den låten, Affirmation utan Savage Garden. Texten är bara så grym, men så svår att leva efter x) haha!
Ja, jag somnade inte förrän typ halv elva igår, jag fick gå upp igen och äta för man kan inte sova på fastande mage! Så jag gick upp och åt två portioner risotto till (a) Ähähä..

Idag är det tisdag, newsflash liksom. Jag har sovmorgon, så det gjorde ju inte något egentligen. Jag är iaf hela klar, klockan är 10 över 7 och mitt tåg går 53. Tycker det är skönare att inte stressa på morgonen, för är det något som kan förstöra en hel dag så är det stress på morgonen. Det fick jag juh bekräftelse på när jag försov mig (a) Haha.
Idag har jag iaf elevråd först, därefter svenska och sen engelska. Lunch efter det och sen har vi hästkunskap! Undrar vad vi ska göra idag O.o Efter det slutar vi iaf :)

Idag ska jag nog försöka rida lite när jag kommer hem, kommer hem fyra så det blir hem direkt och sen stallet. Vet dock inte vad jag ska hitta på. Nog bara vanlig ridning, eftersom hon knappt kan gå något annat förrän hon är ur sin trots ;) 
Mer kan jag inte säga just nu, mer än att det börjar ljusna lite ute. Skönt! Vet inte temperaturen, har inte kollat än faktiskt. Vågar inte ;) 

/Linnea


Totalt utslagen katt, on the floor.

Måste bara visa.
Kahlua är lite speciell..


Ma Cherie i ett nötskal.

Mache är inte riktigt den skarpaste kniven i lådan. Jag skulle ta ut och fotografera henne lite i paddocken, men hade ingen med mig så jag fick hålla själv. Håller löst i grimskaftet och Mache får syn på något bakom sig, drar bort huvudet = grimskaftet glider ur min hand. Det hamnar då runt hennes framben, så hon blir rädd för det och börjar backa. När grimskaftet då följer med henne (ganska självklart, det satt ju fast) så blir hon rädd för det, typ liknande dethär: " WROAAAAAAAAAAAAAAAH EN OOOOOORM!" typ. Så hon springer iväg, som tur var var vi inne i paddocken, så jag sprang och stängde grinden först. Hon har inte riktigt kommit på det än att grinden är det första stället man sticker till när man blir rädd för något. Praktiskt tycker jag.
I vilket fall som, så sprang hon ner i nedersta hörnan och stannade där. Då kom ju plötsligt "ormen" tillbaka framför henne, vilket gjorde att hon blev rädd på nytt och började backa. "Ormen" följde fortfarande efter men nu framför henne, och hon backade och backade och backade och den följde hennes alla steg. Sen kommer jag fram till henne, tog tag i grimskaftet och visade henne det. Då var det inga problem -.-' knashäst! :P

Här är iaf en av bilderna, tycker hon är ganska söt faktiskt ;) 

Jao, älskling var precis här och hälsade på. Han hann inte massera idag utan får göra det imorgon istället. Masserade bara in lite arnika på de värsta ställena så kanske jag överlever imorgon. Jag tvivlar på det dock. 
Imorgon är det iaf skola igen, känner att en förkylning håller på att lägga sig över mig, men det är inget som hindrar mig från att vara i skolan ändå :) Tisdag imorgon också så sovmorgon till 6 har jag iaf :D Haha! 
Nu ska jag nog leta upp en filmis och glo på :) Eller iaf en halv ;) 

/Linnea

On my way home.

Sitter just nu på tåget igen, denna gången på väg mot Perstorp. Ida och Alexandra sitter här också, får inte glömma det ;)
Bussen var sen idag igen så jag missade mitt tåg hem, dessutom var den helt proppfull så det fanns inte en chans att jag skulle hinna med det. Bussen kom in till knutan 17 ändå så kändes liksom lönt att stressa.
Gick iaf upp på donken och köpte en dricka för jag va sjukt törstig. Sen gick vi ner till tågen.

Ridpasset idag gick över förväntan måste jag säga. Harald var ganska pigg och stressad i början, kröp ihop och så men under tiden som ridlektionen pågick så blev det bättre. Han bockade i nästan varje galoppfattning förutom de två sista där han släppte i ryggen så han välvde upp hela ryggen i fattningen och galopperade sen ledigt och avslappnat och inte alls stressat. Riktigt skönt att sitta på måste jag säga.
Efter det skulle vi bara rida av dem och då räckte det med att jag bytte sittben för att han skulle sakta av haha! Det brukar ta en långsida att få stopp på honom annars x)

Efter det var det bara klassråd och sen matte. Matten som vi har nu är geometri, det som är så jäkla lätt! Ett till enkelt kapitel efter algebra, detta är ju kul faktiskt :D haha!
Bussen till knutan var rätt kul idag igen, helt underbart med rätt och roligt sällskap! :)

/Linnea


Me hate trains.

Japp, jag hatar tåg. Vi är ca 10 min sena nu, pga signalfel på Ramlösa station. Vi skulle liksom varit inne på knutan för fem min sen och vi stannar på Ramlösa typ nu.

Måndag idag förövrigt. Fick skjuts till stationen idag för pappa var hemma, han halkade igår på jobbet och fick redigt ont i ryggen så han fick va hemma idag ;(
När jag kommer till skolan ska vi va i stallet direkt och jag ska rida Haraldi :* söde pållen!

/Linnea


War Horse.

Åh, jag tror jag dör. Fyfan vad bra den var! Såg nyss War horse och jag säger bara Oh My God. Längesen jag såg en så bra krigsfilm.
Detta är definitivt en stor rekommendation från min sida, den är ett måste att se!  


Nu ska jag iaf sova! Upp tidigt till skola imorgon :)

/Linnea

What you give is what you get returned.

Jaop, älskling har nästan precis åkt hem, han va över i Perstorp och skjutsade Torun, och under tiden som hon hade sina lektioner så var han hos mig. Han tryckte lite på min rygg och konstaterade att jag behöver massage, och det fort. Vid en punkt gjorde det så ont så tårarna bara rann. Me hate it. 

Snart ska jag äta lite mat, pappa lagar korv och mackaroner. Sen ska jag duscha, och sen blir det film tills jag ska sova! War Horse blir det, får se om den är så grym som alla säger ;)


Oh right, jag har skaffat instagram, Linneahlindquist is my name ;)

/Linnea

Satans rygg!

Fick gå hem från stallet direkt igen efter utsläppet, har så grymt ont i ryggen nu. Alla dessa muskelknutorna gör mig halvt paralyserad ibland. Men så är det att va ryttare, vi får ta mycket stryk! 
Nästan alla hästarna kom ut iaf, vissa skulle ridas så de fick stå inne. Även en ponny som är lite oren, men annars är alla hästarna ute nu. Dock så tror jag att de hellre hade varit inne, så kallt som det var i natt och i morse.

Jag ska iaf ner lite senare, rida Mache och kanske Della med. Hon behöver ridas igenom tror jag. Snart tävling ju! Tänkte faktiskt låta hemmatävlingen i mars bli årets första tävling, om jag inte hinner få licens innan anmälningstiden till Åsbo går ut. 
Men nu ska jag försöka hitta en söt film att kolla på, vila ryggen och bara slappa lite, denna fina söndag. De må va kallt ute, men vädret blev ganska fint nu när solen tittade fram bakom molnen :) 


/Linnea

Kom aldrig mer tillbaka, äckliga vinter!

Har precis kommit hem igen frånstallet efter morgonfodringen. Det tog ca 1,5 h (!) för ensilaget var fruset och gick knappt att få loss från balen. 
I vilket fall som helst, så lyckades vi iaf få hö till alla, havre till alla och sen fick vi dessutom slå hål i 2,5 cm tjock is hos hästarna i utestallet. Usch och tvi vad jag inte vill ha vinter längre! Jag har sen och andra sidan aldrig velat ha vintern heller, jag är mer en sommarmänniska ;) Men, det är iaf skönt att det börjar bli ljusare om dagarna, man får tillbaka lite hopp då om att sommaren faktiskt kommer detta året också. 

Nu ska jag bara tina upp igen, kanske äta något och därefter ska jag ner igen och släppa ut alla också. Sen ska vi köra in balen till kvälljouren, löst. Det kan juh ta ett tag. 150 kilo rundbal som ska in ;) Får hoppas att den tinar lite då ;)

/Linnea

Melodifestivalen 2012!

Haha ska jag va ärlig? Några låtar var bra, några var urkassa! Dead by April var lätt bäst, därefter var Loreen bäst. Så 1:an och 2:an (enligt mig) gick vidare, bra smak jag har ellehur? ;) Haha! 
Torsten Flinck däremot, vafan var det för skämt? Barfota, ser nerdrogad ut och liknar Frankensteins monster. Ni vet, han med fyrkantigt huvud och konstigt ögon. Tog ett tag för mig att lista ut det, men sen slog det mig "frankensteins monster!". Delade meningar var det iaf, men han var juh inte bra. I hans låt sjunger han "Jag reser mig igen" men det var som jag sa till Mr Andersson, han kunde lika gärna stanna nere. 

Imorgon är det stalljour 7 på morgonen så nu ska jag sova! :) Godnatt!

/Linnea

Jag går i dagar i tröjan du hatar.

Haha, hörde den låten först idag pga ett låttips av Mattias xD Lite efter men ändå ;)

Var nere i stallet innan och skulle rida. Hade hoppats på att få lite bilder i paddocken men det hann bli mörkt så de blev inte superbra. 
Mache var iaf väldigt taktfast idag. Även väldigt pigg, men eftersom hon listat ut att jag linar henne innan för att hon inte ska va pigg när jag sen hoppar upp så är hon inte pigg på linan längre så det är inte lönt att longera henne. Inte bra med så intelligenta hästar! 
Egentligen tänkte jag bara lekt med henne idag igen, men när vi körde förbi hagen innan idag såg hon ut som om hon va trött på livet ungefär för hon har inte blivit riden på några dagar. Hon är en liten arbetsmyra, blir pigg av att ridas och slö av att stå still x) Som jag då ;) Ändå mysigt med en sån häst. 
Jag och mamma kom underfund med att hon har definitivt växt sen i somras. Och gud vad fina bilder vi kommer få i sommar, så snygg som hon är i kroppen och formen nu! Hon har rest sig betydligt med och funnit sin balans, så hon är superstadig att rida på, stadigare än de äldre hästarna faktiskt! Det enda vi behöver jobba med är galoppfattningarna, jag lyckas för det mesta att fastna i tygeltagen (Innan har jag släppt dem i stället i fattningar så vi är iaf mitt emellan nu) och när jag då fattar galoppen så hoppar hon in i galoppen. Jag kan också bli fast när vi galopperar, mer för att jag inte vill att hon ska bli tung i handen, och då händer det att hon börjar hoppa. Som tur är så gör hon det, och det är då jag vet att jag måste ändra min hand, så hon hjälper mig lite även hon. Avsaktningarna är hur bra som helst, hon går ner i en mer samlad galopp och övergår därefter till en helt korrekt arbetstrav så hon har blivit super på det hållet iaf! 
Hon bä sig också fruktansvärt bra för att vara så lite riden, jag kan liksom sitta ner, och sitta tillbaka henne när jag vill, för hon lyssnar väldigt mycket på vikthjälperna. Detta är väldigt skönt, för då slipper man använda händerna i framtiden. 
Jag tror faktiskt att jag även ska försöka få tag i ett hackamore så hon kan lära sig att bli riden på det också. Det är alltid bra tillexempel om man bara ska skritta en dag eller så, så slipper hon ha bett i munnen :) 

Imorgon har jag morgonjour, och jag är redan trött. Klockan är liksom halv 8? O.o Men jag tror det är kylan, jag hatar kyla av alla sorter och älskar värme. Vem gör inte det liksom? Jag vill bara ha sommar så man kan sola och slappa i varmt väder med musik i öronen! 

/Linnea

I believe the grass is no more greener on the other side.

Helgen började med halsont. Men jag ska till skolan på måndag, så pappa handlade hem fem örter, te och ett par andra halstabletter som jag ska blanda i varm mjölk vid behov. Dessutom ska jag dricka väldigt mycket, eftersom vatten hjälper mer än något annat. Får bli en liten snabb helgkur, så får vi väl se om jag får luftrörskatarr detta året med. Det hade inte varit så trevligt ;( 


Nu ska jag iaf kolla på Upp och sen ska jag ner till stallet och rida :) 

/Linnea

Hela huset sover.

Ja, förutom jag då förstås. Jag vaknar alltid tidigt på helgerna också vare sig jag ska upp eller inte. Rätt störigt faktiskt fast man är juh pigg resten av dagen sen. 

Hann aldrig blogga igår efter stallet, så jag får göra det nu istället. Igår gjorde jag samma saker med Mache fast jag släppte henne lite också. Hon var dock inte pigg på att springa? O.o Haha, sen gick jag upp på läktaren samtidigt som hon va lös, och om jag gör det lite varje gång så kommer hon nog snart att förstå att det inte är farligt. 

Mache exteriört. Dåligt bild dock men ändå ;)

Efter henne fick jag en liten spontan hoppträning på Fashion, mest för att kolla var hon var. Torun hjälpte mig också igenom framridningen så hon blev finare. Hon ställde sig en gång, direkt efter att hon sparkat igen men jag föll inte. Hon kan ju bara försöka ;) haha!
Sen hoppade vi bara ett räcke som senare blev till en oxer, 1m hamnade oxern på så hon klarar ju lätt en bana på skolan på 90 cm. Men hon hoppar så jävla mycket över och så mycket genom ryggen så det känns som om man flyger i en hel evighet x)
Etfer träningen kom Krille. Han ville att jag skulle följa med ner till den nyöppnade restaurangen uppe vid 21:an, så det gjorde jag. Åt god mat tillsammans med Krille, Andy och Torun och sen åkte vi hem till mig. Och sen somnade vi rätt tidigt faktiskt, båda två var grymt trötta x) Annars skulle Krille bara stannat ett tag och sen kört hem men såhär blev det istället! :)

Idag vaknade jag ca halv nio. Roligt att vakna tidigt den enda dagen som man faktiskt kan ha sovmorgon i veckan. Men det är väl egentligen en sorts sovmorgon eftersom jag annars går upp 5. 
Idag ska jag nog försöka rida lite på Ma Cherie. Så får vi väl hoppas att hon inte är dampig x) Hon borde inte va det, men man vet aldrig med henne ;) 
Annars händer nog inte så mycket idag. Har morgonjour imorgon så kan inte göra något ikväll heller ;/ Smällar man får ta!

/Linnea

You blocked me on facebook, and now you're going to die.

Det får vara dagens låt, så jävla awesome alltså! Väldigt speciell, så inte många gillar den. Ska jag va ärlig gillade inte jag den heller speciellt mycket när Krille visade den, men jag lärde mig med tiden att gilla den ;) Hahah, grym är den.

Ja, som sagt så efter tåget åkte vi till ridvaruhuset och mycket riktigt var jackan kvar! Så det fick blir den, 700 kr kostade den på 30% rea så inte helt fel heller ;)

Jag gillar den massor :D Hähähäh (a)

Jag tittade igenom gamla bilder och kom underfund med att jag vill ha SOMMAR nu! När man kan va i stallet i shorts och t-shirt och sola och bada och allt annat! När man kan rida i typ piké och fota fina bilder. När man kan gå ut i skogen och fota fina bilder med hästapållen. Och när man bara kan va. Så underbart! 
Hittade en gammal bild från 2010, Jack's första träning för Torun och jag kommer ihåg att han var så grymt fin att rida på då ♥

Fina Jack, du är enormt saknad! <3

Btw, min ena lärare kommer hit på hemmatävlingen den 11-12, Jenny. Kul att se faktiskt :) 

/Linnea

Slutat

Japp, slutade för en timme och 45 min sen typ. Skönt på fredagar faktiskt ^^
Det var fläskpannkaka i skolan idag, halvgott var det typ. Varmt som fan iaf! Satt och pratade med några tvåor om ghost ship, skitäcklig film måste jag säga, men den är definitivt värd att se! Är man rädd för kryssningar ska man dock inte se den ;) haha!

Tog tåget sen 13:17 med Jonteboi och Fadia. Jag och Jonte gjorde solkatter med telefonerna mot Fadia. Hon bara "hur gör man det?!" haha, så visade jag, och sen när hon lyckades skicka en solkatter på mig så sa hon "hah, där fick jag dig allt!" haha, knas x)

Tåget är iaf snart i Klippan, sen när jag kommer till Perstorp så kommer pappi och hämtar mig på stationen och så kör vi till Ridvaruhuset och köpa jackan, om den finns kvar! Hoppas verkligen att den är det. Annars tror jag att jag dör lite halvt. Behöver verkligen en till jacka ;(

Lämnar iaf Klippan nu, så är snart hemma! Ska rida senare ikväll med sen får vi se vad kvällen har att bjuda på! ;)

/Linnea


Snabblogg

Får bli ett litet snabbt blogginlägg såhär på morgonkvisten, eller vad man nu säger. Tvisten är det kanske? Iaf! Klockan är snart slagen 7 och jag ska alldeles strax åka iväg ner till tåget. Det är -13,5, närmare -14 ute så pappa kör mig idag! Vill inte tänka tanken på hur kallt det skulle varit annars :o 

Idag är en kort dag, fredag vet ni ;) Så jag börjar med samhälle, därefter svenska och sen har vi engelska och så slutar vi efter lunch. Ganska chill dag också med andra ord. 
När jag kommer hem ska vi bort och köpa min jacka för vi hann inte igår. Pappa kom hem halv 6 och de stängde 6 ;) Får hoppas att den är kvar! Isåfall så blir jag ASglad.

Men men, nu ska jag sticka igen, får se om jag hinner blogga något under dagen, annars blir det i eftermiddag :)

/Linnea

Sent stall + once upon a time

Det blev ett ganska sent stall idag. Kom dit strax efter sju, och skulle va hemma till åtta så det fick bli en liten snabb promenering med Mache i ridhuset. Jag gick med henne lite, sen gick vi och extratittade på alla olika saker där inne. Sandra va där med Maja samtidigt så hon hade lite ländtäcken hängandes på väggen. Dessa var läskiga först men jag gick bara rakt fram till dem och lät henne kolla själv. Hon litar iaf på mig för jag kan gå över allt och hon går efter :)
Jag gjorde även lite koll på hur bra hon följer mig. Så jag gjorde plötsliga halter, svängar och sprang, allt med helt löst grimskaft. Mache följde efter som en svans och jag fick väldigt bra respons.
Därefter gick jag och ställde mig på pallen och skulle få henne att stå bredvid mig. I början sprang hon bara runt mig men tillslut stod hon på helt rätt ställe stilla och jag kunde lätt klappa henne på ryggen utan att hon gick i väg igen. Hon har ju lite svårt för när jag står över henne ;)
Efter allt gick hon helt avslappnat med löst grimskaft och sänkt huvud. Ställde henne vid pallen igen, la armen över halsen och vilade med kinden mellan öronen. Så kunde man INTE göra när hon kom om vi säger så ;)

Jag tycker det är så mysigt att hon litar på mig så pass mycket att hon går fram till allt och inte springer iväg. Och att jag får stå och hänga på henne utan att hon går iväg eller slår upp huvudet. Det är liksom prio 1 när jag hanterar en häst. Litar dom inte på en från marken kan man ju glömma att de litar på en från ryggen.

Jo, Sandra var ju där med Maja. Asså. Fan att hon ska säljas till sommaren alltså, hon är grymt fin och jag hade så gärna velat ha henne! Tycker faktiskt att Sandra ska skatta sig väldigt lycklig som har en så pass fin ponny i sitt stall, och som dessutom bara är 8 år. Gillar henne supermycket.. Fina Maja gräddnos!
En roligare sak är att hennes mamma står på min skola ;) haha!

Imorgon är det fredag! Och i helgen har jag nog jour någon av dagarna, ska kolla det så jag håller koll ;) men men! Nu ska jag sova så jag kommer upp imorgon! ;)

/Linnea


För kallt alltså!

I morse när jag cyklade till tåget var det -13 ute!!! Det är för kallt alltså, och sen fartvinden på det. Så grymt kallt alltså. 
Hade sen föreläsning på djursjukhuset i två h ungefär, därefter gick vi bort till skvadronsgatan och tog 1:an till knutan. Fanny ville tvunget ha pringles, så jag köpte pringles till henne som jag ska få pengar för imorgon x) Haha! Bussen gick 11.48 och vi va där typ en halvtimme innan bussen gick. 
På bussen sen så hade Fanny värsta skuldkänslor och sa typ "Varför stoppade ni mig inte?!" hela tiden, för att hon ätit pringles. Hahah, vi har allt bra kul i vår klass! 

Lunch sen och därefter JVS. Jag gjorde mina glosor, stavade fel på dolphins och vad arg jag blev på mig själv! :@ Haha, världens sämsta stavfel också, jag skrev dolphines -.-' FAIL! Annars hade jag alla rätt som vanligt ;) haha!
Sen gjorde jag lite på mitt arbete till engelskan. Haha Ida frågade Anders hur långt man skulle skriva typ, han bara "tjaa.. två sidor kanske" Jag bara "WHAT?!" och stirrar på honom. Han bara stirrar tillbaka och sen "Hej! :)" haha så jävla gött med chilla lärare ;D 
Efter på bussen vare ganska kul faktiskt. Melinda bara "Näe, Linnea, nu har jag fått nog av dina fasoner!" på skoj då :P Haha, tvåorna är bara för jävla awesome! 

Väl hemma i Perstorp så var det fortfarande kallt. Ibland önskar man nästan att man var lite pensionär, så man hade med sig ett sånt luddiga sadelöverdrag till cykeln i väskan eller nått, för den är verkligen inte skön att sitta på när den stått ute i 10 minus en hel dag. Att sitta på den i fyra kilometer är inte najs. 
Får se sen när pappa kommer hem, om vi hinner köra till ridvaruhuset och köpa jackan. Hoppas det! Och jag hoppas verkligen att den finns kvar! ;)

Mache får longeras idag, kommer jobba ganska mycket från marken ett litet tag. Kylan gör att mina leder gör ondare än vanligt och jag har grymt ont i hela kroppen. Dessutom är hon lite i en trotsperiod så hon måste få reda på vem som bestämmer igen. :)

/Linnea

Älskar!

Hatar att denna inte finns på spotify. 



We The Kings ft. Demi Lovato - We'll be a dream in my ♥

/Linnea

<3

Before I fall too fast
Kiss me quick, but make it last
So I can see how badly this will hurt me
When you say goodbye
Keep it sweet, keep it slow
Let the future pass and don't let go
But tonight I could fall too soon
Under this beautiful moonlight

But you're so hypnotizing
You've got me laughing while I sing
You've got me smiling in my sleep
And I can see this unraveling
Your love is where I'm falling
But please don't catch me

See this heart won't settle down
Like a child running scared from a clown
I'm terrified of what you do
My stomach screams just when I look at you
Run far away so I can breathe
Even though you're far from suffocating me
I can't set my hopes too high
'Cause every hello ends with a goodbye

But you're so hypnotizing
You've got me laughing while I sing
You've got me smiling in my sleep
And I can see this unraveling
Your love is where I'm falling
But please don't catch me

So now you see why I'm scared
I can open up my heart without a care
But here I go, it's what I feel
And for the first time in my life
I know it's real

But you're so hypnotizing
You've got me laughing while I sing
You've got me smiling in my sleep
And I can see this unraveling
Your love is where I'm falling
So please don't catch me

If this is love please don't break me
I'm giving up, so just catch me




/Linnea

Mr bring me down, you like bring down, don't ya?

Var nere och tränade med Fashion precis. Vi hade många olika övningar idag, som vi sen satte ihop till en lydnadsbana. Fashion var som vanligt idag. Alltså seg för skänkeln, pigg annars men så fort man la till skänkeln så backade hon av. 
Efter ett tag hade jag stått still tillfälligt och skulle sätta igång henne igen, ger henne lös tygel och en skänkel "nähä, jag tänker inte gå framåt" "GÅ nu med dig!" "näää!" Gav henne då en kraftig skänkel, hon börjar långsamt skritta framåt samtidigt som hon svänger bak huvudet och glor på mig. Då fick hon sig ett spörapp på baken och så TJOFF! så flög bakbenen i luften -.-' Men hon lärde sig iaf, för sen gick hon framåt igen ;)

Orkade faktiskt inte rida Mache, har så grymt ont i hela kroppen. Min högra tricepsmuskler är dessutom spänd konstant, så jag kan knappt skära isönder min pirog -.-' Arnika kanske? 

Imorgon blir det djursjukhuset i tre timmar på förmiddan, sen blir det JVS hela eftermiddagen. 

/Linnea

Hey I heard you are a wild one.

Hästarna idag var helknas! Harald gjorde caprioler och bockade i nästan varje galoppfattning. Även när jag ridit honom ett tag och galopperat några varv så kunde jag sakta av och fatta ny och då gjorde han likadant. Och P.L va också pigg som fan så han fick några flipp han med.
Däremot så fick jag beröm för att jag lyckades få Harald riktigt fin i galoppen flera ggr, han sänkte nacken och slappnade av lite mer. Fina häst! Gillar honom något extremt.
Efter hade vi matte och jag gjorde klart min inlämningsuppgift. Sen satt vi mest bara och pratade med Sara, en från nian som var på besök. Jag lyckades på något konstigt vänster bli skitpigg under den timmen, så sen när vi gick in i klassrummet igen vände jag mig om igen till laxen och sa "Alexandra, nu är det dags igen! O.O" hon bara "åh nej! :o" haha konstig humor vi har x)
Mat sen, chili con carne med baguetter och ris. Och det var gott även idag, men eftersom vi skulle med bussen så hann jag bara äta en portion :(
Tog bussen sen 24 och fick sitta på knutan till 13:17 då tåget gick.
Men nu sitter jag iaf på tåget, vi är i hyllstofta, mellan Perstorp och Klippan. Så nu ska jag ner till stallet och träna med Fashion först och sen hitta på något med Ma Cherie. Tror det får blir allmän ridning framöver och inte träna något speciellt. Eftersom hon ändå inte kommer lära sig något nu när hon är i sin trotsperiod. Så det får blir lite skritt, trav och galopp och bara övergångar helt enkelt :)

/Linnea


Right here, right now.

Just nu sitter jag bara och tidfördriver tiden, bland annat med att skriva blogginlägg. Ska snart åka till tåget. Pappa kom hem typ halv fyra inatt men hade lagt en lapp på köksbänken här hemma och skrev att jag skulle väcka honom innan jag skulle åka, så kunde han köra. Det var nämligen -7 då.
Nu är det -9 (!) och pappa var precis uppe, så han kör mig! Snällt som in i måste jag säga, för det hade varit fruktansvärt kallt att cykla i detta vädret. 

Dagen idag kommer bestå av stallarbete, ridning och därefter har vi matte, sen slutar vi. Så skönt att sluta tolv två dagar i veckan, även fast vi egentligen inte gör det. Naturbrukskursen kan inte påbörjar förrän det blir ljusare och varmare ute. Så på ett sätt är det väl bra med kylan! Fast näe, jag har hellre naturbruk i varmare väder än slutar tidigt med minusgrader. 

Väl hemma sen ska jag direkt till stallet, hjälpa till med insläppet och sen ska jag träna med Fashion. 
Men men, vi hörs senare då iaf! :) 

/Linnea

RSS 2.0