Fantastiska Fashion är inte alltid så fantastisk. Typ.

Idag var det egentligen inte meningen att jag skulle rida men det blev så ändå. Jag red Fashion och hon var inte fullt så fantastisk idag som i förra veckan, hon blev inte ordentligt igenom riden igår liksom :/
I början var hon ganska fin, iaf i skritten. Men så fort jag började trava så gick hon emot skänkeln och vad riktigt sur och vrång. Så när jag gav henne en för kraftig skänkel så sparkade hon. När hon hade skjutit mig ur sadeln och gjort så att jag tappat stigbyglarna 4 ggr så blev jag arg och sa till henne på skarpen. Sen när jag red så varje gång jag petade henne med spöt så sparkade hon, och när hon sparkade så petade jag henne med spöt. När hon sedan hållt på och sparka och så ett par ggr så slutade hon för hon fattade att det inte var lönt. Fattade galopp och red ganska länge så, här bar hon sig själv jättefint och sedan vände jag igenom volten och gjorde ett byte på mitten. Hon är fortfarande lite stel i vänsterbogen men är mycket finare än för några veckor sen när hon inte reds så mke. N'är jag ridit igenom i galoppen så travade jag igen och gjorde lite skänkelvikningar och öppnor. Nu bar hon sig själv helt, jag höll knappt i tyglarna och ändå så gick hon rätt. Men innan hon släppte, fyfan vilket helvete jag hade. 8 av 10 sparkar höll jag på att flyga i backen! Vissa gånger sparkade hon dessutom rättså högt så jag blev ganska sur på henne. Så hon har verkligen dåliga dagar hon med, men hon blir bättre juh mer man rider henne. Hon är lite konstig på det sättet ^^,
Här är en bild på Perstorp, eller utanför, där jag bor. Den är tagen bara en vecka sen ;)


Kram Linnea

Julskyltningsritt.

Ja idag höll vi vår årliga tomteritt ner till Julskyltningen i Perstorp. Vi var lite sena och red inte ner förrän klockan var 3 typ :P Men innan dess han jag göra så mycket mer.
Jag sjöng allra först i kyrkan på en gudstjänst. Gjorde en god gärning, Aase ville det så :) Gick jättebra, förvånansvärt bra faktiskt. Väldigt många kom fram sen och sa att det var fint, så vi får väl tro på det ^^,
Sen fick vi stressa hem till Perstorp och jag fick packa ihop grejorna snabbt. Gick sedan hem till pappa och hämtade lite mer där, och stressade sen ner till ridskolan för att träna med Romero. Han var ovanligt lydig, nästan för lydig så jag fick faktiskt skänkla till honom ibland :P Vi hoppade som högst en meter, räcke då :) Men han var jättefin och han hoppade jättefina språng så :)
Ja, sen skyndade jag in i stallet och fixade Fashion. På med alla sakerna och broddade. Hon skulle tvungen sätta ner hoven just när jag hade gängverktyget i så hon bröt den så jag kunde bara ha en brodd på den hoven -.-' Grrrr.. 
Ja, gick in i ridhuset med henne iaf :P Mamma kom så vi kunde klä på mig och henne, så jag satt upp och satte kjolen runt mig. Sen tog jag västen, jackan och sen överdelen på klädseln. Mamma hjälpte mig att sätta på strumporna också utanpå skorna :) Det blev jättevarmt och skönt! Jag tror jag var den enda som INTE klagade på att jag frös, för ovanlighetens skull :P 
Iaf, vi red ner till byn och det var in i helvete var alla bilarna glodde på vägen ner :P De höll fan på att köra av vägen xD haha! Det var en man vid utfarten från ica som klappade och sa att det var mycket uppskattat. Och skit vad alla på torget tittade på oss ! Vi red först ett varv runt torget och sen upp till tågstationen och runt, hälsade på Robert där haha! Sen red vi ett till varv runt torget och ställde sedan upp utanför kommunhuset. Och där var massor av folk som fottade och filmade och allt x) Där stod vi i typ 10 min eller en kvart innan vi skrittade hemåt igen. Red torggatan ner och träffade Jonte vid oderljungavägen :P Skrittade sen förbi jeansdam hem :) 
Red Fashion lite när vi kom tillbaka, hon var rätt bra i början men sen gick Missy ut och då stod hon på stället och sparkade och bockade vart annat, så jag fick svänga henne som fan och så. Jag blev inte rädd eller ngt, men arg. Sen skänklade jag fram henne igen så hon gick där hon skulle. Skrittade sen av och tog in henne i stallet. Fixade allt och sen gick jag in i klubbis och bytade om igen. Gick hem med mamma lite senare och sen var den dagen slut :P Här är en bild från julskyltningen på mig och Fashion :D
Fashion

Kram Linnea

Skumboll. Igen.

Fashion är inte normal. Hon är inte alls sur längre när man rider, hon går inte emot skänkel och hon är pigg på ett positivt sätt. Vad har hänt?
Ja, det kan man ängsligen fråga sig. Men jag tror det är en så simpel orsak som regelbunden ridning. Innan hade Torun inte tid att rida henne varje dag, så hon stod 5 av 7 dagar. Nu går hon 6 av 7 dagar. Hon är fortfarande en riktig bitch i boxen men så fort man kommer upp på ryggen så är hon jättefin. Hon skrittar på bra, hon till och med TAKTAR! Det var som Torun sa: Så här pigg har hon aldrig varit, I Hela Sitt Liv! Det känns också väldigt bra, när det är jag som sitter på :)
Dagens lektion var likadan som gårdagens så jag bara finslipade henne lite. Men hon var så sjukt fin! I högervarvet trampade hon på som sören och böjde sig skitsnyggt. I vänstervarvet börjar hon till och med böja sig :o I slutet av lektionen var hon en helt annan häst än den jag började rida för några månader sen. Hon låg på som in i i bettet och var sjukt snygg att titta på. I skritten gick hon nästan i passage så pigg hon var. I traven sög hon tag i bettet och varje långsida tryckte hon på i en så snygg trav. Dessutom var hon såååå elastisk i ryggen så jag behövde bara sitta där och följa med. Det är såå synd att jag inte lyckas få det filmat nu när hon är så bra. Torun sa att man riktigt ser på henne hur pigg och glad hon är och hur mke hon ligger i. Det var så mysigt att rida henne, båda idag och igår. Man tror inte att det är samma gamla Fashion. Torun tycker jag ska starta en LB:1 i helgen. Om jag hinner hem. Jag måste juh rida fram ett tag med :P Men hon är så sjukt fin, ni ska bara veta vilken underbar känsla det är att sitta på en så bra häst när det går bra! Det är som godis för en godisberoende.
I morgon ska jag till väla direkt efter skolan, så jag vet inte om jag hinner rida. På lördag ska jag först till hbg på öppet hus, och därefter hem igen, kanske rida på programridningen, och på kvällen bär det av till hässleholm på bio! Sedan på söndag så ska jag sjunga i kyrkan klockan 11, rida romero vid halv ett - ett tiden och rida ner till byn på Fashion vid halv tre tiden. Fullt upp i helgen med andra ord! :D


Kram Linnea

Fantastiska Fashion.

Dagens ritt var så bra! Fashion lyssnade på minska vink och det var så underbart!
Redan från början var hon bra. Hon var pigg och framåt på lösa tyglar, hon hade trots allt inte gått på tre dagar :P Och när jag kortade tyglarna så var hon inte alls tjurig och gick emot. I början av traven var hon lite tjurig men det släppte efter bara några varv. Vi kunde byta varv och så utan att hon tjurade. Helt underbart!
Hon är fortfarande lite stel och emot i vänsterbogen, hon vill gärna gå på en tre meters volt ist för en 10 meter i vänster varv x) Och i höger vill hon helst gå på 20 m volt och inte på 10 xd Men hon är mycket bättre efter alla lösgörande övningar vi har gjort med Torun och jag har lärt mig att hålla igen på vänstertygeln, jag är rätt kass på det x) I dagens galopp var hon så mjuk och fin. Visst, hon var pigg men det var på ett positivt sätt. Jag kunde släppa tygeln och bara hålla med ena handen och hon gick ändå i form och så. Hon var så mysig idag! 
När vi sedan la ner hästarna i lägre form så gick hon med nosen nästan i marken, så elastisk var hon i ryggen. Hon var verkligen en underbaring idag och det fick hon verkligen veta sen :D Så på lördag blir det KANSKE tävling, beror på om jag hinner till hbg också, för sen ska jag på bio i hlm på kvällen :D 
Efter att jag satt Fashion i boxen och bytat skor i klubbis så var Danne schysst och skjusade mig hem :) Så nu har jag duschat, jag ska bara käka och sedan blir det lite facebook och därefter sova!

Kram Linnea

Skogsrunda.

Dagens ridpass blev en runda i skogen med Marika och Tuna. Det var längesen jag red ut, senast var nog uteritten till boalt ;o Dagens häst blev, självklart, Fashion :)
Vi möttes i stallet vid två och gjorde i ordning våra hästar. Vi red väl ut vid 3-halv 4 tiden , skulle jag tro. Första delen av ritten blev bara skritt för dt var så sablans halt på stigarna där alla löven låg. Det blev glasgata där nästan. Hästarna ville inte gå igenom den första bäcken så vi fick rida förbi till nästa bäck. Där travade Fashion glatt över, för hon tror inte att det finns en annan väg runt x) Kom ut på linjevägen och svängde upp mot "soptippen" Och därefter mot galoppbacken. De har sågat ner alla träden!!!! Där är inga kvar! Fashion blev helt förvirrad när hon gick där ;O Jag blev ganska sur faktiskt. 
Kom ut vid Oderljungavägen iaf och red in mot Källstorp. Och därefter svängde upp mot spjutseröd. Här travade vi och galopperade hela sträckan för här var det bra väg. 2 km lång är den vägen ca. Därefter skrittade vi en bit längs Spjutserödsvägen och sen in i uggleskogen. Här travade vi lite, höll till höger hela tiden och kom snart ut till Spjutserödsvägen igen. Här gick vi rakt över och red hemåt igen. Skrittade mesta delen, för Tuna drog som satan i båda traven och galoppen. Samma väg tillbaka och vi kom tillbaka vid ca 5. Satte Fashion i boxen lite, med dubbla täcken, hon va ganska blöt :P Gick in i klubbis ett tag, frös ganska rejält om fötter och händer x) Gick sedan ut till stallet igen och mockade hos Fashion. Tog typ halvtimme kanske. Sen kom Daniel och ville ha hjälp. Så jag hjälpte honom med Chamaro och Loppan och longerade dem. Och därefter cyklade jag hem :)
Fashion förra hösten , skulle jag tro :)


Kram Linnea

Dressyrlektion.

Dagens dressyrlektion gick ut på att vi skulle lära oss att få en riktigt ridkänsla, gå in i trans och finna harmoni mellan häst och ryttare. Dagens häst blev Fashion :)
Ja, Och Fashion är juh inte världens lättaste att hitta harmoni med. Jag satt iaf med still med handen och stilla med skänklarna och red noggranna vägar som vi skulle. Vi red i skritt och trav mest och red först skänkelvikning från c till b och öppna resten av den långsidan, mellan b och f, och sedan ökade vi på andra långsidan. Gick jättebra och Fashion var hela tiden med på noterna. Jag höll sträckta tyglar, så gott det gick, för hon släpper hela tiden bettet i början innan man får henne att plocka upp det och hålla i det själv. Ja, efter ett tag så sa Torun att det var jättebra där, att det är bättre att få igång bakbenen på henne än att hon går i fin form och kröker på nacken. Men det kom också efter ett tag. Ja, vi galopperade lite på volterna i båda varven. Jag red hela tiden lugnt med stilla hand och stilla skänkel. Jag fick mycket kommentarer om min sits, att den var jättebra idag och i slutet av lektionen hade Fashion släppte helt utan ngt bråk. Torun sa att hon var jättefin och att man riktigt såg hur mke harmoni som fanns mellan häst och ryttare när det gällde oss. Fashion gick snyggt med höga bakben, hög och krökt nacken och elastisk rygg och jag satt med helt stilla hand, helt stilla skänklar och med huvudet och blicken uppe och bröstkorg och mage fram, så dagens lektion var mycket lyckad.
Men det var precis som Torun sa. Vem som helst kan sitta i ett hörn och säga när en häst går bra, och den går snyggt på tygeln och rakt på linjen. Det kan till och med en dator avgöra med dagens teknik. Men att skapa ryttarkänsla och harmoni mellan häst och ryttare är riktigt svårt och det är bara riktigt duktiga tränare som kan det. Dagens ridpass var ett bevis på att Torun är en riktigt duktig tränare. Att skapa ryttarkänsla mellan en ryttare som är perfektionist, allt ska va helt perfekt från början till slut och en häst som har mer humör än en tjej med pms, som är stallets drottning, lyder ingen annan än sig själv, är en svår uppgift och Torun lyckades med det. Jag har verkligen hittat rätt tränare! Och det är jag glad för! :D
Här är Fashion och Torun i somras, också ett mycket fint par :)

Ganska maffig va? ;)

Kram Linnea

La Fortuna Fayenza.

Är namnet på hästen jag red idag. Tuna kallas hon :) Isabellstoet jag har pratat om ni vet ^^, Ja, det blir iaf inte någon lugn stund någon gång på den hästen :o :P
Först var det inte alls meningen att jag skulle till stallet. Jag hade planerat att se Inception som jag så länge velat se. Men så ringer mamma och frågar om jag inte kan rida Tuna på vuxenlektionen för Marika kunde inte komma och Sandra skulle rida Missy samtidigt. Så jag fick offra min film och cykla ner till stallet. Bytte om och gick ut i stallet, gjorde iordning henne, satte på benskydd, boots, sadel, brösta och träns. Jag har sett det att sadeln glider bak om jag inte har bröstan så jag får ha den nu. ^^, Iaf, Hon lyssnade inte mycket i början så jag gjorde halvhalt på halvhalt på halvhalt och sen lyssnade hon liite bättre. Sen bad jag om att få galoppera ensam, vlket jag fick. Ibörjan bara rusade hon, jag fick verkligen ingen kontakt. Sen satte jag mig ner djupare och sa Prrto! Och då lyssnade hon, gick ner i form igen och galopperade lugnt och sansat och det var allmänt bra. Galopperade ett varv så bra sen saktade jag av till trav. Lät de andra galoppera vänstervarvet sen fick jag galoppera. Detta varvet gick inte alls bra så jag fick galoppera henne på en minimal volt och böja henne som satan för att hon skulle bli lös i sidan -.-'
Iaf. Travade av henne sen och då var hon jätteavslappnad och rund sen skrittade vi av och tog in dem i stallet. Av med alla grejorna, på med täcket och sen in med henne i boxen :) In i klubbis igen och byta om igen, sen cyklade jag hem :) Och slut på den historien ^^, Det var som jag sa igår, Torun sa att hon hoppade jättefint och bra, Jag bara: Ja, men sen att få stopp på henne är en annan historia! x)
Här är en bild på lillepållen :)

Hela filmen finns att se på mina facebook. Sök på Linnea Hovander Lindquist :)

Kram Linnea

Tisdag + Onsdag.

Ja, eftersom jag fick väldigt lite tid över igår får jag skriva om min ritt på Chamaro idag istället. Det kommer också lite om dagens hoppträning. :)
Tisdag: Idag var det inte ens meningen att jag skulle ner till stallet över huvud taget. Jag hade ett arbete i svenska att göra klart och dessutom kemiprov. När mamma sedan ringde och sa att Chamaro behövde ridas innan Tobbe skulle rida och Daniel inte skulle komma så hade jag liksom inget val. Jag var iaf trött som sören när jag kom ner och undrade egentligen hur jag skulle orka. Men jag cyklade iaf ner. Det första jag fick göra var att åka med Andy ner till konsum för att Bettan var sjuk. Hon hade hållt på sedan fyra, klockan var då strax över 6. Sen när vi kom tillbaka till anläggningen hjälpte jag Sandra att blanda ättika, socker och ljummet vatten. Ja, och sen skulle vi då få ner det i Bettan. Det var ingen lätt procedur om man säger så. Vi växlade mellan att ge henne och longera. Hon var verkligen inte bra för det hjälpte inte. Jag fick hålla hennes huvud uppåt när Sandra sprutade in det i munnen på henne. Bettan flemade och tuggade fradga och blev inte bättre. De andra gick iaf och longerade utan mig sen, jag var tvungen att göra iordning Chamme. Det gjorde jag och gick ut på stallplanen. Kortade stigläderna, spände och satt upp. Skrittade upp till ridhuset och så. Lektionen gick väl lite sisådär, jag var inte nöjd. Han flyttade in bakdelen hela tiden, trots att jag höll om på både ytterskänkel och yttertygel. När jag red in honom på en volt så flyttade han sig i en skänkelvikning och när jag ställde honom inåt så tappade han ytterbogen igen och puttade in bakdelen -.-' Så jag var lite irriterad sen, för det var svinkallt, jag var trött som fan, hungrig som in i jävla helvete och hästen ville inte samarbeta. Usch, tvi, fy, blä på den kvällen. Jag cyklade hem sen iaf. Idiotförklarade den idioten som skapat kyla och svor. Jag blir helt paralyzerad när jag fryser, har jag då lågt blodsocker samtidigt så blir det inte mycket bättre. Veterinären fick iaf komma till lilla Bettan och fick spola ur magen med slangar genom näsborrarna :(
Onsdag: Ja, cyklade ner till stallet vid 3 tiden. Anlände och bytte skor i Klubbis. Ut i stallet och ut med Tuna i gången. Borstade och så och satte på benskydd. Hade en speciell hoppsadel på henne och fick även ha brösta för annars glider den bakåt, hon har inte mycket sadelläge :P
Tog ut henne i ridhuset iaf och skrittade fram. Kortade tyglarna och red fram. Hon var lite stressad men det värsta kom i galoppen. Jag kunde inte göra varken skänkelvikningar, öppnor eller ökningar, jag fick bara lägga volter. Men det gick tillslut. När vi sen började hoppa så stack hon med mig ett antal gånger. Varje gång gjorde jag som jag lärt mig för länge sen, rid in i väggen. Så jag styrde henne rakt in i en hörna och där stannade hon juh så klart för ingen är så dum så de springer rakt in i väggen x) Tillslut fattade hon att hon skulle LYSSNA på mig och då slutar hon rusa så extremt. Sen hoppade vi trippelbarr och svinrygg. När jag kom på svinryggen i vänster varv när vi hade höjt det lite till typ 70-80 så gjorde jag två volter för att hon skulle lyssna och när jag precis skulle gå ut ur den andra volten gjorde jag en halvhalt och hon tog den jättebra och gick i lugn sansad galopp mot det, hoppade genom ryggen och landade superbra. Att hon sen drog iväg efter är en annan sak, jag var bara nöjd med att hon lyssnade på min lilla halvhalt innan :) Travade av hästarna sen ett tag och tog in dem i stallet. Tuna var jättetrött :P Hon var ganska svettig i huvudet och på halsen samt under sadeln :) Så hon fick ha ett svettäcke på sig och in i boxen. Bytte sedan skor igen och hjälpte mamma kicka igång moppen. Jag äger på det btw ;) Har lyckats få igång två mopeder som inte varken mamma, pappa eller någon av brorsorna klarat ;)
Sen satte jag mig i klubbis ett tag och snackade med Mia, Busig och Ida. Efter ett tag kom Tobbe och Krille. De skulle äta så de satt där ett tag, sen ringde mamma och sa att de var där så jag gick ut och la schabraken i bilen och hjälpte pappa hänga upp cykeln. Hem och äta, duscha och har även tvättat mina skor så nu är de vita igen :)

Kram Linnea

Hemmatävling.

Ja, Fashion startade juh, för första gången idag. Det gick väldigt bra, för att vara första gången :D Men vi börjar om från början :)
Klockan ringde 5 imorse. Jag låg faktiskt och latade mig till kvart över innan jag gick upp och åt frukost. Packade sen ner alla sakerna i en kasse och cyklade ner till stallet. Låste upp i klubbis, öppnar dörren *PIPIPIPIPIPIPIP* Oh, no! Inte larmet ;o Sprang till larmdosan och knappade in koden. Tystnad. Underbart ! (y'
Ut i stallet sen och började ge foder. Fashion fick först. Gick ut igen till höbalen, konstaterade att jag inte kunde ta mer utan att välta den, och den vägde säkert typ 100 kg kanske? Jag bara, shit, hur fan ska det gå? Så jag började trycka på den, det rubbade sig inte. Sen fick jag göra som jag får göra när jag rider Chamaro. Jag får göra mig tyngre än vad jag är. Så jag gjorde det och den välte fanimej! Jag bara Yeah! Jag är skillad! :D
Fodrade klart och så, fixade lite med Fashions sadel, putsade av det sista och så. Cyklade hem och hämtade mina pepsi. Ner igen och bytade om. Tog god tid på mig. Orkade inte stressa x) Ut i stallet, tog med alla sakerna ut. Tog ut Fashion i gången, av med täcket, borstade henne noga. Flätade ut svansen och borstade den och manen också. På med benskydden, schabrak, sadel, ländtäcke och sedan bytade jag om själv. Träns på och gick ut. Spände ett par hål på sadelgjorden och skrittade två varv runt anläggningen innan jag gick in på framridningen. Travade fram lite, hon kändes väldigt fin, men var också väldigt spänd pga all uppståndelse. Så galopperade henne också, gjorde byten och så, för att få igenom henne i sidorna. Böjde och ställde och när jag sen bröt av till trav igen så var hon skitfin! Verkligen jättefin! Hoppade sen krysset ett par ggr i båda varven och hon var jättefin även här. Hoppade mycket genom ryggen och landade i rätt galopp och liknande. Blev sen inkallad till framhoppningen så jacka och ländtäcke = av! Travade henne lite där inne, väntade tills någon sänkte räcket och började hoppa fram, hon kändes jättefin. Hoppade räcket tre ggr, 70/80/90 och Oxern 2 ggr 70/90 :) Sen var det min tur. Gick in på banan och skrittade runder. Fashion var helt paralyserad. "Vafan, detta är mitt ridhus! Det ska inte se ut så!" Hon blev helförvirrad. Travade runder lite innan min start, fattade galopp och red mot starten. Hoppade fint på 1:an men var lite loj kände jag. Jag tryckte dock inte, till min förfäran att hon skulle stanna. Hon gör det ibland x) Kom lite nära på 2:an, nedslag. Kom i korsgalopp mot 3:an och rev den också. Vafan, lyft nu, tänkte jag. Men icke, hon rev fyran med. Då, mellan fyran och femman tryckte jag till henne, hon försökte även slingra sig från femman, men nej! Red fram henne med sätet och tjoff så var vi över, felfritt. Red mot sexan, det hoppade hon också felfritt. Runt halva ridhuset och på 7:an. Hon hoppade ungefär 30cm över högsta bommen x) Kan den hästen hoppa eller kan hon?! Så jag var mycket nöjd med henne, det var juh trots allt hennes första start, första gången hon ens var inne på en riktig tävlingsbana på en riktig tävling. 
Men då när hon rev första gången, kände jag att hon blev väldigt besviken på sig själv för hon tappade lite energi. Hon kände nog så "Nej jag klarar inte det, det går inte" och så rev hon mer. När jag då kickade till henne lite som sa "du klarar det hur bra som helst" , fick hon tillbaks sitt självförtroende och hoppade tusen gånger bättre. Så jag tror hon behöver mycket stöd från ryttaren när man ska hoppa för att stärka hennes självförtroende. 
Efter ritten skrittade jag av henne runt anläggningen och tog in henne i stallet så hon fick äta lite mer. Gick sedan och bytte om, och satte mig i cafeterian i fem minuter, lite paus. Pratade med Torun om ritten och så, sen gick jag ner på banan. Sen stod jag där hela resten av dagen. Typ från halv 10-10 ngt till typ halv 6 -.-' Flyttade hinderstöd. La upp nedslagna bommar. Hämtade bommar från vagnarna. Flyttade på hinkar fyllda med cement. Nu har jag ganska ont i min rygg, kan jag säga. Och efter allt var klart på banan, hade jag BARA 6 boxar att mocka i stallet. Så jag satte igång. När jag var klar, ringde jag pappa, och plockade sen ihop alla sakerna. Gick ut till mamma och tillsammans gick vi upp och hämtade VÅR skottkärra som de hade snott till tävlingen O.o Sen kom pappa och hämtade mig, och jag kom hem och lade alla bilderna på datan. Nu är nästan alla redigerade, gjorde bara föreningsryttares bilder klara idag och ska ladda upp dem på facebook imorgon :) Nu försöker jag få Emil att säga en bra film, annars ska jag snart sova ^^, Imorgon har jag sovmorgon ! (y) For once.. x)
Bild på Fashion, tagen från filmen x)

Hon hoppar faktiskt riktigt bra :)

Kram Linnea

This is my life.

"Nya" Edward Maya låten. Fett jävla bra. Tyckte inte det i början, men lyssnat på den mer nu så :)
Red Chamaro idag på lektionen, gick väl sådär. Han hade inte blivit riden på två dagar så det var liksom 30 m bromssträcka, knappt nudda med skänkeln så flög han iväg, väldigt bra när det är dressyr x) Kändes inte alls bra, bara i vänster varv när han flöt på i bra trav. Men han hängde sig som fan och det är jävlar i det inte enkelt att hålla uppe 700kg häst i händerna. Så jag fick mitt styrketräningspass där x) Torun sa iaf att jag hade bra sits (y) Och en gång i traven samlade han ihop sina bakben utan att korta steget så extremt som han brukar. Han brukar få ponnysteg när man inte rider framåt, speciellt i öppna i höger varv. Galoppen gick bara bra i höger varv, vänstergaloppen bara sköt han iväg som skjuten ur en kanon och det var fan inte enkelt att hålla ihop honom nån gång. Högergaloppen däremot, han fattade jättebra, höll ihop sig bra och gjorde fina flyttningar så den är jag nöjd med. Ja, avtravning och därefter skritta. Fick ta in honom för det visade sig att han inte skulle gå förrän 7. Så han fick komma in och vila i en timme typ :) 
Efter lektionen började jag fixa Fashion. Tvättade henne och hovarna, klippte manen under grimman/nackstycket på tränset, tvättade svansen, flätade svansen( eller ja, josse gjorde det), smorde hovarna, lindade benen, bytte täcke och sen kom Torun och ryckte manen på henne så nu ser hon ordentlig ut ^^, Helt fantastiskt (y) Satte sedan in henne i boxen så hon kunde äta. Städade i stallgången efter mig, tog hennes träns och gick in i klubbis. Plockade ihop mina saker och cyklade hem. Plockade isär tränset och hängde det på elementet, lättare att putsa ett varmt träns. Hämtade sakerna och åt lite. Började sen med tränset. Tog ca timme och självklart är jag kolsvart om händerna efter x) fixade även skorna + chapsen så nu är allt fixat inför morgondagen. Nu är det bara att hoppas att inte Fashion legat i det värsta skiten i hennes box :P Börjar rida klockan halv 9 imorgon så, fashion ska fodras 6. Jag ska upp 5. Nu ska jag sova! Ha det!
Här är en av mina favoritbilden från allsvenskan, starring Frida Ahlberg och Trippan :)

Självklart är det jag som fotat ;)

Kram Linnea

From Miami To Ibiza

Inte riktigt kanske, mer från tandläkarn till stallet. ^^
Hopptränade med Fashion idag direkt efter skolan. I början var hon jätte positiv och framåt och hoppade jättefint. Hon hoppade t.o.m 90 cm i trav! Höjde banan till 90 cm och hoppade. Efter ett tag slutade hon bjuda och började stanna. Rappade henne med spöt en gång, för att hon ska veta vem det är som bestämmer. Sen fick jag hoppa oxern sänkt för att skulle börja bjuda igen så det skulle flyta på. Fick hålla på ganska länge, men sen bjöd hon igen. Hoppade en annan bana och sista språnget blev jättebra, så jag red av henne sen och skrittade ett varv runt anläggningen. In med henne i stallet och gick sen hem. Fixade lite hemma, åt och så, sen redigerade jag 97 bilder ;o Alla finns på facebook ;)
Här är en av dem jag redigerade:


Kram Linnea

Bling-bling.

Köpte nytt bling igår juh. Idag blev de satta på sina ställen :)
Efter skolan idag gick jag hem till mamma och hämtade mitt schabrak. När klockan närmade sig tre gick jag hem till pappa och kom dit typ 10 över 3. Bytte kläder, glömde faktiskt att äta men gick ner till stallet. Fick många bra bilder på hösten idag, många droppar ^^, En speciellt bra bild var på ett spindelnät som var fullt av vattendroppar, så vackert :'o
Kom till stallet ca 20 i 4. Mamma hade borstat klart Fashion så jag satte på benskydden, sadel + träns och tog ut henne på stallbacken. Spände sadelgjorden ett par hår och satt upp. red in i ridhuset och skrittade fram. Travade henne sen ett tag, men fick galoppera nästan direkt. Hon släpper helt enkelt inte i någon annan gångart än galopp :/ Så galopperade henne först längs långsidan och ökade henne, plockade sen ihop henne och red på volt osv. Sen var hon jättemjuk och fin. Jag fick börja med hoppövningen såklart! Skulle rida en ganska snäv sväng in på ett kryss, därefter höger runt krysset och på ett räcke, därefter vänster och på krysset igen. Fashion fattade INTE att vi skulle svänga snävt och för ytterskänkeln så hon bara svepte med svansen tills vi hade hoppat räcket och svängde mot krysset igen, då jävlaride sparkade hon högre än hon gjort någon gång med mig. Så jag stannade henne dirr och parerade henne. Sen sparkade hon inte på hela lektionen :D Fick brottas med henne dock en gång när vi hade ridit linjer ett tag och sen skulle svänga snävt igen, då blev hon lite arg så hon höll på att springa in i väggen -.-' Haha x)
Efter lektionen åkte jag hem. När jag kom in så hämtade jag grejorna och började blinga :) Blingade hela schabraket på kanten, bild härunder. Och sen frågade Emma om jag kunde gå med henne till Ica för hon ville ha godis :P Och det gjorde jag. Jag gick med Enzo så jag satt utanför och väntade på Emma. Haha, när jag satte mig ner så hoppade Enzo upp bredvid mig och gick sen och satte sig i knät :') Han är för söt. Sen satt han där tills Emma och Axel kom igen ^^, 
Hem igen till Emma, lämna Enzo och sedan gå hem till pappa. Blingade kavajen när jag kom hem, så nu är det klart :D Vet inte mer jag kan blinga.. ^^,
Nu har jag duschat och ätit och håller på att ladda upp filmer på Facebook på hoppträningen :) dessa är officiella och kan ses av alla, sök på Linnea Hovander Lindquist och bli gärna vän :D
Blingat schabrak:

Blev det bra?

Kram Linnea

Written in the stars..

Dagens stall blev ganska kortvarigt, bara sådär 3 timmar kanske ^^, Mycket kan hända inom tre timmar ändå ;)
Jag gick ner vid halv 7 för att prova sakerna på Fashion. Allt passade! :D Helt underbart (y) Iaf. Hon blev skitsnygg i det. Därefter gick jag bort till Chamaro och Daniel, som höll på att göra iordning honom inför lektionen. Chamaro bet mig i fingret :( Och Danne slog mig med pisken så jag tror jag har ett rött streck på baksidan av mitt lår nu :( xD Han är lite våldsam :P 
Ja, lektionen började. Chamaro såg verkligen jättefin ut, han travade taktfast med längre steg utan att va för lång :) Snyggepållen! 
Ja, i slutet frös jag nästan röven av mig. Mina leder låste sig och jag kom ingenstans, jag satt på ett hinder :( Danne kom efter ett tag och drog upp mig på fötter, ont som fan hade jag i lederna. Han tgo tag i mig och riste mig ;o Sen gjorde vi någon övning, höll varandra inne vid armbågarna typ i jackan och sköt händerna fram och tillbaka parallellt (stavas?) I början gjorde jag inget utan bara höngde med, han bara "kom igen nu ta i!" Jag bara "Nu jävlar" Sen jävlar gjorde jag det fortare än han hängde med nästan. Sen stod vi och pratade jättelänge, genom hela Tobbes lektion ;o Haha x)
Gick ner till klubbis och visade Torun grejorna och hon sa att det var snyggt ;) Pratade sen ett tag igen innan vi gick hem och då var klockan halv 10. Klockan är nu kvart över och jag ska äta, försöka få igång folk på fb, så de vill prata med mig och sen ska jag snart soova Imorgon är det hoppträning. Sista innan tävlingen, nervöööst ;D
Juste ja, Stort Grattis till Evelina som blir 15 år idag! :D
Bild på jättehästen och jag =)

Och här är Fashion nya saker :)

Vad tycks? ;)

Kram Linnea

Om jag hade lite kraft att ge dig.

Den låten är bara så bra. Riktiga namnet är Vals för satan(Din vän pessimisten) med Kent. Riktigt bra text. Men nu till verkligheten. Eller nåt.
Stallet idag fick bli en kortis. Jag gick ner strax efter 6 på kvällen. Kom dit vid ca 18:35 så jag borstade av Chamaro lite mer, mamma hade gjort det mesta. Bad henne göra det liksom (y) Borstade sen av Benskydden och satte dem på benen. Väntade sen till klockan blev ca 18:50. Pratade med Niklas ganska mke under tiden som Stella gjorde iordning Harboe i boxen bredvid. Sadlade iaf och tränsade och sen kom Daniel. Och det första han säger är "Fan, jag trodde inte du skulle hinna" Men Hah, för det gjorde jag!
Gick ut med honom, kollade skorna och så, sen kom Danne och satt upp och red iväg. Jag gick in i klubbis och satte mig och läste på Svenska -.-' Prov imorgon, yippiyay! Eller inte. Mamma körde till Netto sålänge och köpte dricka och mat. Josse kom efter ett tag och vi satt och pratade ett tag innan vi gick ut till stallet. Träffade Cornelia Hurtig Kokko som ska börja rida tror jag. Chamaro hade också kommit in så Danne borstade och jag la på täcket efter. Skulle sen släppa in han i boxen som jag brukar, men det gick inte som det brukar gå -.-' Han stannade först hos Goliat och sen stannade han för där var mat på golvet -.-' Haha, så jag fick leda bort honom :P 
Strax efter det fick jag skjuts hem av Daniel, ovanligt va? x) 
Här kommer en lite söt bild på Chamaro innan Danne skulle rida :)


Kram Linnea

Dressyrallsvenskan div. 2 omg. 2 2010!

Resultatet av dagens tävling blev följande:
LB:1 Della kändes fin på framridningen, slog sig fri en gång i en avsaktning från galopp, inget mer. Kändes sjukt fin även när vi kom in på banan. Fick fin kritik. Det blev en miss i ökade skritten, hon tog ett par travsteg där för jag gick på henne lite väl mke. Sen blev det en miss i galoppfattningen i vänstervarv, hon slog sig fri och fattade inte. Men jag hörde Toruns röst i huvudet "Is i magen, Is i magen!" Så jag tog det lugnt, plockade i tyglarna och fick ner henne igen och fattade en bra galopp ur det. Det var det enda, trots de två missarna fick jag 64.41%! Helnöjd faktiskt.
LC:2 Tog ut lite grann för tidigt så hon hann tröttna innan vi kom in på banan. Men jag lyckades väcka henne precis innan så hon var pigg och framåt när vi väl red upp. Kändes inte som det blev några större missar, ojämn uppställning i halten annars kändes hon fin. Tappade energin ngt i slutet av ökade traven kände jag men domaren såg inget. Hon sa "Bra Steglängd" :o Första gången vi fått det ! Annars brukar vi få "För lite längning" x) Sen kände jag att sista halten också blev lite sne annars var det bra. Fick 64.64% i den klassen!
När jag kom ut ifrån banan dock så märkte jag varför hon hade gått och tryckt emot skänkel. Hon sökte sig in i hörnet till det djupaste spånet och kissade :) Söta ponnyn var kissnödig under hela ritten, stackarn, inte konstigt att hon gick och tryckte emot skänkeln :) Jag är iaf jäätte nöjd!
Laget blev tvåa! Kommer nog tyvärr inte vidare till final ändå, vi fick samma placeringspoäng som Båstads ridklubb men vi tror att de fick mer på "Visa häst vid hand" Förra gången och det kan vara det som avgör vem det blir :( Iaf. Perstorps Dressyrlag Div 2 2010 har presterat det bästa de har kunnat, med tre orutinerade hästar i dressyr och ett par ryttare som bara startat typ tre gånger i Dressyr (i mitt fall två). Så jag tycker faktiskt att vi har varit riktigt duktiga dessa två tävlingar att kunna komma trea första omgången och tvåa andra omgången, det är jävligt bra!
Baraför att Perstorps dressyrtjejer äger ut alla med marginal ;D Super bra kämpat tjejer! Nästa år kommer vi igen :D
Denna bilden lägger jag bara in för att jag gillar den skarpt ;)


Kram Linnea

This afternoon.

Ja, inte bara en låt utan också det som detta inlägget kommer innehålla ;)
Vaknade vid 10 idag. Åt frukost och satt vid datan lite. Fick sedan ngt ryck och började städa rummet. Städade helt och håller och möblerade därefter om här inne också. Blev ganska bra. Har fortfarande mke grejor för detta lilla rummet. Vill helst bara ha sängen och datan och sen hyllor uppsatta på väggarna ist för alla dessa golvburna hyllor. Men nu är det rent iaf. 
Tog sedan hunden på en promenad, gick ner till stallet en runda. Smilla blev väldigt förtjust i Danne. Dels för att han inte bara stod rak lång och hälsade med handen utan han satte sig ner på huk så han kom i hennes nivå, det är väldigt omtyckt och dels för att han pratade med henne :P 
Gick därefter hem och lämnade henne bara och gick sedan ner igen och fixade iordning Della. Tog ut henne i ridhuset och skrittade fram henne. Torun skulle rida henne lite efter hon hade tränat Daniel så jag gick med henne under tiden. När Torun sen hoppade upp så var Della sååå stel i vänsterbogen så hon skrittade runt runt runt en liten pall för att få henne att släppa, det gick till sist och Torun skrittade, travade och galoppade henne lite. Hon krökte riktigt på bakbenen, har inte sett henne göra så innan. Jag vet inte om hon gör det med mig =/ Men ja, jag fick hoppa upp lite sen och känna på henne och hon var mycket bättre! (y) Travade skänkelvikningar, volter och åttor och galopperade henne på volter och åttor, sen la jag ner henne, travade och skrittade sen av. Torun sa att hon fick en jävla 90? vet ej vad det är men ändå. Hon sa dock att så fick inte hon henne så, det värmde :)
Tog in henne i stallet. Borstade av henne, la på henne ett täcke under tiden som jag borstade svansen. Delade upp manen och knoppade henne. Borstade av hovarna och bakbenen med vatten. Tvättade hennes vita bakkotor och smörjde hovarna med hovfett. Ska göra det imorgon igen när jag satt henne i gången ;) Lindade och la på ett annat täcke, tog hem och tvättade det andra, och satte henne i boxen. Kontrollerade att allt var iordning och gick in i klubbis. Ringde pappa och bad han hämta mig, vilket han gjorde (y) Åt direkt när jag kom hem, och kollade dessutom på dansbandskampen. Willez var faktiskt ganska bra, men Donnez glänste ut dem totalt! Deras "förklipp" var dock roligast. Fotbollsplanen, priceless. Jag såg ett par jag kände :P Haha!
Nu har jag skrivit en vägbeskrivning till imorgon och en checklista. Jag tror jag lyckats få med allt! Imorgon blir det tävling :D Igen ^^,
Här är en bild på mig och Della när vi hoppade 1 m förra sommaren ;)


Kram Linnea

Bra dag!

Ja, Dagen har varit nästintill perfekt, ingen dag kan väl egentligen va det. Men ändå ;)
Jag vaknade kvart i 12 men gick inte upp förrän vid halv 1 tiden. Åt frukost och bytade om sedan för att sticka till stallet. Kom till stallet och det första jag gör är att hamna i en fajt med Krille x) Eller ja "fajt" han knuffade runder mig som han gör med Daniel men den enda skillnaden är att Daniel väger 97 kg, jag väger 52 så jag flög liiiite lättare x) Tobbe räddade mig dock, genom att säga " Ta det lugnt med henne, hon är bara en tandpetare så hon går sönder rätt lätt" Schysst!! xD
Satt där ett tag och pratade strunt, Torun hade en elev med sig och skulle ha det hela dagen så hon var också där. Louise Cato om någon undrar. Sen väntade jag medans Cornelia åt och gick sedan ut i stallet. Fixade Fashion helt och hållet. Borstade igenom man och svans också och hela hon glänste. Lindade henne med vita lindor och satte hennes bruna schabrak på henne. Hon blev jättefin ;) Och sen nyputsat träns ovanpå det :D Helt perfekt. Red fram henne lite innan lektionen så hon iaf skulle släppa lite och det gjorde hon, men hon gick bättre sen när vi hade ridit öppnor, skänkelvikningar, serpentinbågar och ökningar så gick hon jättebra. I galoppen gick hon också jättebra. Bättre än väntat så att säga. Kändes jättebra och var reglerbar, mjuk och lite som den gummiboll hon blir efter ett tag. I början känns det som om man sitter på en vandrande sten som sen blir ett studsande gummiboll. Men hon var jättefin iaf.
Hoppade till nästa häst. Michelle "Jerry" var snäll nog att ta in Fashion åt mig, tack för det! Della var redan iordning så Det var bara att hoppa upp. Hon var inte så bra idag. I början var hon fin och så men hon trycker sig fortfarande emot vänsterskänkeln något så extremt så man får kramp i benet för att kunna hålla ut henne =/ Känns inte så positivt till tävlingen på söndag. Torun får hoppa upp imorgon och se om vi kan göra något åt henne. Men hon känns verkligen hemsk att sitta på när det är så och även om det ser bra ut, för det gjorde det tydligen enligt Torun, så känns det inte bra och det är huvudsaken egentligen, för då kan jag inte se mallig och så ut på tävlingen. =/ 
Ja, var på släktträff direkt efter. Fick duscha och göra vid mig i stallet och sen åkte vi till Lj-hed. Stoffe körde ^^, 
En bit in på kvällen kom Heléne. Dialog:
H - Var är Simon?
Vi - Hemma. Han sitter och nördar vid datorn -.-'
H - Jaha.. Ska vi slå ner han?!
Vi - Hahahah, ja typ x)
H - Hälsa han sen att om han inte kommer nästa gång så slår jag ner han ;)
När vi sen kom hem till Perstorp igen så la bilen av precis på uppfarten? Ja, halvvägs upp dessutom -.-' Ja, Jag och Stoffe gick in sålänge. Mamma kom sen och sa att om det var generatorn som pajjat så har vi ingen bil till på söndag. Och vad tror ni pajjade? Jo, generatorn! Så vi måste få tag i en bil ganska så kvickt till på söndag! ;o Men jag och mamma ska försöka 'fria' till Danne och Krille och kanske få någon av dem att låna ut sin bil eller att köra :) 

Kram Linnea

Dressyr - Gymkana - Hoppning

Dressyrträning med Della, Gymkana på Goldie och därefter hoppning på Fashion. Hetsig dag? Ja, det vill säga nej :P
Jag tränade dressyr med Della halv 12 typ. Gick ganska bra, hon tog inte vänsterskänkel i början för hon är såååå spänd i vänsterbogen. Men jga lyckades få ut den tillslut. Gjorde jättefina galoppfattningar och avsaktningar och när passet nästan var över började det faktiskt svikta i henne.
Efter det tittade vi på Wrong Turn 3. Fett jävla äckliga är de filmerna ;o Alltid. Jaja, Sen skulle de andra rida gymkana, jag orkade först inte men när jag kom upp till ridhuset senare så var det två personer som bara klagade så jag och Anette Lantz fick hoppa in i det ena laget. Vi kämpade på bra, men vi vann inte x)
Ja, sen satt vi i klubbis lite till och tittade på Alvin och gänget. Sen gick jag hem ett tag och duschade håret, samt åt lite grann och sen gick jag ner igen. In i klubbis och hämta lite saker och sen ut till Fashion. Borstade henne och så och sadlade och tränsade. Gick ut och skrittade runt anläggningen. Gick sedan in i stora och red fram lite, sen gick jag upp i lilla. Ja, vi red fram och så sen började vi hoppa. Hoppade först linjer som igår och sen bana. Började med banan på 60 cm och höjde därefter till 70 och sen 80-90 till mig. Första gången jag hoppade den på den höjde så rev Fashion tre av fyra bommar. Hon var inte med på att det var höjt, men andra gången gick det mycket bar, hon hoppade felfritt och snyggt överallt. Helt underbart! Känns bra inför tävlingen :)
Tog in henne efter för hennes ryttare kom aldrig. Så jag tog in henne och fixade henne efter. Tog sedan hennes träns och gick in i klubbis. Delade det och började putsa det. Det behövdes! Jag blev helsvart om min ena hand så det tog nästan en timme att rengöra det ;o men det blev bra ;) Sen bad jag Cornelia byta träns och det gjorde hon så hon kom glatt tillbaks med Chamaros träns. Fixade hans också, åt Danne. Danne behöver inte göra ngt sånt längre men han är iaf tacksam till det :) Awesome ;D
Ja, efter ett tag kom Mamma, Danne, Josse och Michelle. Hehe, vi är lite störda x) Det bara är så! ;D Vi mobbades runder och som vanligt var det jag som var det värsta mobboffret, jävla Danne :( xD Nej men det är faktiskt riktigt roligt ;D Thihi ^^,
Ja, putsade klart hans träns och gick ut med det, släckte, stängde och larmade och sen körde vi därifrån :)

Kram Linnea

We are who we are.

Jag hann inte skriva igår. Somnade redan 9 -.-' Men jag skriver om gårdagen nu istället :)
Ja, Jag vaknade 10. Stack till stallet vid 11. Tog ut Chamaro i gången och borstade honom, lindade, sadlade och tränsade. Ut på stallplanen och hoppa upp. Jag hoppade upp på ett lite roligt sätt som de flesta nog inte hade klarat. Jag hoppade upp halvt, och sjönk ner igen utan att röra marken och tryckte därefter mig upp i sadeln ^^, Starka benmuskler där ja ;D
Iaf, gick ut i ridhuset och skrittade fram. Jag skrittade först ett varv runt backen innan jag gick in men ändå :) Kom fram i trav efter ett tag och red lätt. Han var väääldigt ofokuserad i början? Konstigt.. Men iaf. Han blev finare och finare. Tillslut satte jag mig ner i sadeln ist, det är lättare på honom. Han fattade galopp jättefint och galopperade lugnt och samlat. Gjorde som jag brukar galopperade korta sträckor men längre än vanligt och han orkar mer och mer nu :) Galopperade i båda varven och travade sen öppnor längs långsidan och gjorde skänkelvikningar från medellinjen och ut. Sen kom Tobbe och Sandra, Tobbe ville rida först så det fick han. Han skrittade och travade lite, det var juh faktiskt bara femte gången han rider så :) Sandra hoppade upp sen. Hon blev ganska trött om man säger så x) Hon är inte van vid att hästen fattar galopp direkt heller så när han gjorde det, hon bara Oh shit! Vilken galopp! :O Hon tyckte om honom iaf :) De skrittade av honom i skogen sen, sandra på hästen och Tobbe bredvid :) 
Ja, efter det kände jag mig inte alls bra, hade skitont i halsmandlarna, så jag hoppade träningen med Della. Så vi tittade på film istället, The Happening ;o, Jag började asgarva ist för att bli rädd när den första personen tog livet av sig x) Ja, vi hann inte se på hela för vi skulle gå ut och fixa hästarna till lektionen. Jag fick fixa Fashion i boxen, så jag band upp henne och så. Tog ut henne i ridhuset vid kvart i för att hinna rida fram lite innan lektionen. Det var juh hopplektion så när vi hade värmt upp började vi hoppa linjer. Hoppade först en ganska vanlig svängd linje och därefter en rak linje med 21 m emellan tror jag? Därefter höjde vi hinderna efter tävlingsnivå. Så jag fick vänta till nästan sist. Sen höjde de till min nivå, 90cm, och Fashion hoppade jättebra, hon slog i lite bommar i början med det var nog innan hon fattade att det var höjt. Hoppade banan två gånger och andra gånge gick det mycket bättre, hon hoppar så jävla underbart bra nu så det är helt sjukt! Och det är all teknikhoppning som har gjort det! Efter det höjde de till 1 m också, Mia och calorie skulle hoppa. Ja, de stannde på oxern nån gång så hon är inte riktigt redo för 1 m. Jag frågade dock Torun om jag kunde hoppa ett hinder på 1 m och det fick jag. Och Torun valde såklart den största och bredaste oxern. Jag la upp ett ganska bra grundtempo och red emot det. Fashion samlade sig och bara flög över det med god marginal! Helt jävla fantastiskt! Få förstår hur det är att hoppa med henne, men trots att jag ställer mig upp så mycket jag kan och lägger fram handen nästan till öronen så ligger jag slickad längs hennes överlinje, så jävla mycket hoppar hon med ryggen! ;o Helt underbart! Travade av henne lite efter och väntade tills alla var klara. 
Ja efter det så skrittade jag och Mia av runt anläggningen och sedan tog jag in Fashion i stallet igen. Fixade henne helt och hållet och gav henne sen en godisbit för hon var så duktig :) Sen hade hon öronen framåt resten av kvällen ^^,
Ja, nu var jag ännu sämre så jag gick in i klubbis igen och väntade tills klockan blev 6. Då gick jag ut i stallet och gjorde iordning Tuna inför lektionen. Hon hade varit ute och sprungit så hon var Jätteskitig under magen och hon är kittlig där samtidigt så det var lite problematiskt. Tog ut henne i ridhuset och skrittade fram. Kortade sen tyglarna och kom fram i trav lite innan lektionen. Sen kom Josse och sa att Saga skulle ha Tuna? Och sen kom andy och sa samma sak? Jag bara va? Men, ja, jag fick snällt hoppa av henne och lämna över henne. Sen stack jag hem, dels för att jag inte mådde bra, men också för en annan sak som jag inte tänker ta upp här. Hade jag vetat att hon skulle gå lektion då så hade jag kunnat sticka hem efter min lektion men jaja. That's it. 

Kram Linnea

Min första lektion!

Haha, det kan juh låta lite roligt eftersom jag ridit på ridskola i snart 7 år, så borde jag väl redan haft min första lektion. Men vi börjar från början.
Ja, jag rida lektion idag klockan 1 så jag tänkte, hm.. Jag kanske kan rida Della innan, ni vet inför tävlingen på söndag. Så jag gick upp 10 och käka frukost. Drog sedan ner vid halv elva och gjorde iordning henne och gick in i stora ridhuset. Det var ganska tungt att rida där idag eftersom de djupharvat igår. Men ja, det gick iaf. Della var väääldigt ofokuserad i början innan jag fick igenom henne. Men när jag fick igenom henne så gick hon ganska bra. Jag fick ta bort stigbyglarna för de var bara ivägen x) Men ja, När jag väl hade fått henne på rätt spår så gick hon faktiskt rätt okej, gjorde fina galoppfattningar och avsaktningar. Men när jag bytade varv så vände allt igen, hon gick inte fram överhuvudtaget så varje gång jag gav henne en skänkel fick jag dutta henne med spöt för hon skulle gå fram. Och sen släppte hon bettet och slog upp huvudet. Men jag försökte att inte tappa humöret, red henne för innerskänkel, ställde, böjde, allt men inget fungerade. Tillslut slutade hon lyssna överhuvudtaget tills jag hotade med att hämta en halsförlängare, då lyssnade hon igen. Så jag fattade lite galopp där också sen red jag av henne. Måste träna med henne, helst varje dag i veckan för att hon ska gå bra på söndag.
Efter det kände jag att jag inte orkade fajtas med Fashion eller hålla ihop Chamaro så jag frågade Torun om jag fick rida Missy på lektionen. Det fick jag :) Gick jättebra, hon höll uppe sig själv lätt utan att hänga sig i bettet, kändes skitbra. Men såklart var det en person som blev jättearg, och var sur mot mig hela tiden sen. Torun skickade ett långt sms till personen för att försvara mig, och fick ett långt sms tillbaka med massa skuldkänslor. Känns också bra, för att Torun tog mitt parti i det tillfället, men hon är juh faktiskt trots allt Toruns häst och hon bestämmer vem som ska rida. Så det var faktiskt ganska barnsligt.
Efter det satte jag mig i klubbis lite och tittade klart på filmen tsm med småtjejerna. Gick sedan ut och mockade, eller ja, de mockade först sen tog jag Dellas och Fashions box innan "min" elev kom :D Jag blev liksom tillfrågad om jag kunde hålla en lektion klockan tre, och som tur var ver det en tjej jag kände. Ingen mindre än Putte Schülers dotter. Men det var Adam som kom med henne. Ja hon fick rida Patricia, hon red lite bommar och tränade lite på att styra på rätt vägar. Gick jättebra tyckte jag, och som tur var tyckte hon att det var kul :D Haha, pratade med Adam sen när Ellinor borstade Patricia och sa att det var tur att hon tyckte det var kul. Jag bara det är liksom min första lektion så ;) Han bara Jaha, jasså ;o Men det var juh bra :D Sen fick hon klappa lite på Bettan innan hon åkte hem. Och jag åkte också hem typ då, var tvungen att äta. Så jag stack hem och åt innan jag gick ner igen. Orkade inte ta cykeln så jag gick. Pratade med lite allt möjligt folk när jag kom. Satt och koppade av inne hos Chamaro ett tag och han var fast besluten att han skulle äta upp mig. Men varje gång han försökte bita så knäppte jag till han på mulen så tillslut förstod han att det inte lönade sig så han stod och sov med huvudet i famnen på mig med mulen vilandes på min mage :') <3
Gick in i klubbis lite sen och pratade med Daniel, busig, Josse och mamma. Vi mobbades omkring lite, sånt allmänt som vi brukar göra där nere, vi är lite störda x) Haha, dialog:
Danne - Varför ska man använda sånt man inte använder?
Jag - .. "Varöfr ska man använda sånt man inte använder?" Fattar du hur dumt det lät? Gjorde det inte det?
Mamma - Jo, det lät skumt. Varför ska man använda sånt man inte använder.. låter konstigt.
Danne - Men det sa jag inte, jag sa varför ska man använ.. Jo vänta så blir det juh..
Alla andra - ahahhaa pwnd!!!!
Danne - Men jag menar varför ska man göra reklam för något som man inte har, det var så jag menade!

Jahhaaaa, men säg det då x)
Vi är som sagt lite störda. Ja, vi gick iaf ut och fixade Chamaro och tog ut honom i ridhuset. Eller ja, Danne hoppade upp vid stallet och red upp och jag gick in i klubbis, men där var det inte kul så jag gick också upp efter ett tag. Ja, de red, jag satt, Torun gapade och alla var allmänt glada. Fick skritta av Chamaro sen med Dannes tre nummer för stora svettiga hjälm och hans 6 hål för långa stigläder x) Är han lång eller är han?! Fick rida igenom Calorie sen också. Jag red så olagligt som bara var möjligt, med uppknäppt jacka, luva, halsduk, joggingskor utan klack. Det enda som fattades var att hjälmen skulle av, så var jag så dum som bara var möjligt. Ja, hon var ganska stel i början men jag red henne kring innerskänkeln och plockade i tygeln och tillslut gick hon i form. Skrittade och travade henne och galopperade lite, och sen gick hon skitfint :)
Tittade när Krille och Tobbe red sen. Det gick jättebra, Tobbe börjar bli riktigt duktig. Han hittar takten i traven direkt nu och rider lätt skit bra. Vi stod och pratade i mitten under tiden om allt mellan himmel och jord. Det gick ifrån Dannes hjälm som nu är signerad till folk man träffar på gatan till 400krs vanten som danne slängde bakom sargen. Hehe, jag envisades om att det var två där, så jag klättrade upp på läktaren, och ner bakom sargen. Hittade en vante, inte två =( Efter ett tag hör jag mamma: Var blev Linnea av? .. Hon har nog gett sig fan på att hitta Dannes vante! Precis då tittade jag upp och sa Här är jag! Jag hittade den! :D Sär, jag vet. Klättrade upp iaf och började slåss med den x) ehe, ja, Danne tog tag i min nacke och tryckte på den på vägen mot stallet, och förmodligen trodde han att det skulle göra ont. Jag bara "åh, det var ganska skönt!" Jag är så extremt spänd i nacken så det var faktiskt skönt, och han tryckte ganska hårt. Han bara du e fan störd! xD Ajja, nu ska vi INTE tala om Daniel då ;) :P
Iaf. Fick skjuts till NL sen av Andy, slapp gå hela vägen iaf ;)

Daniel och Chamaro på bild :)

Kram Linnea

Bara lite tankar.

Eftersom jag inte ridit idag tänkte jag skriva ett inlägg om mina tankar just för tillfället. Detta kan läsas av alla, även icke-hästmänniskor.

Helt ärligt, gud vad det finns falska människor här i världen. Människor som säger att de tänker på andra, men som egentligen bara är ego. Människor som inte vågar stå för vad de säger. Människor som snackar skit bakom din rygg. Detta finns överallt omkring oss, vart du än vänder dig så ser du falska leenden, falska ögon, falska bilder. När du som minst anar det hör du skitsnack som sagts bakom din rygg, förvrängts och ökats. Vad du än gör, så kommer det alltid att finnas skitsnack, vi människor lever på detta. Det var som i förra veckor när jag fick reda på att flera stycken gick runder och trodde att jag gillar Jonathan Andersson i min klass(9B) och Emil Borg i 9D. Det känns lite så halvt patetiskt, med tanke på att jag aldrig på något sätt har visat att jag har gillat dem?! Jag har aldrig antytt det eller sagt något om det, de bara antar att jag gillar dem för att jag pratar med dem. Men om jag nu skulle va kär i alla de jag pratar med, skulle jag lika väl kunnat vara kär i min bror, min mamma, Jessica, Josse, äh vafan, jag kan dra till med flera. Men att bara gå runder och säga sådant om mig? Lååågt, speciellt när de kommer från mina "vänner". Du vet, de falska människorna jag pratade om, de som sagt sådant är precis sådana människor. Falska, avundsjuka, patetiska.
En annan sak med. En del folk säger att de känner mig. De känner inte mig. De enda som vet mitt riktiga jag är Jessica Gianneschi, Josefin Karlsson och Torun Hallström. De är de enda som kan döma mig, för vem jag är för de är de enda som vet vem jag är. Jag säger inte att jag är svår att förstå, men jag är faktiskt väldigt blyg. Många tror inte det, men alltid i nytt sällskap så avaktar jag och väntar tills jag själv känner hur de nya människorna är. Då öppnar jag mig. Det folk inte förstår om mig är att jag är väldigt försiktig, blyg och tillbakadragen i nya sällskap. De flesta människor misstolkar mig ofta. Det händer flera gånger i månaden. Det är därför jag alltid använder smileys när jag skriver, för att jag hatar konflikter över allt annat. Det är det värsta som finns enligt mig och därför försöker jag alltid undvika dem. Jag är också väldigt lugn, överallt förutom i skolan. Där har jag en sorts image, jag vet inte vad för image men, det är väl den som de flesta stör sig på. Eller så är det för att jag har lätt för att prata med folk, jag vet inte. Men det är så sjukt störigt när vissa anklagar mig för saker som inte är sanna, saker som aldrig har hänt och saker som förmodligen aldrig kommer att hända eller saker som rör runt i mitt huvud. Som när jag fick reda på detta "rykte" i förra veckan, jag grubblade på det länge efter, jag gör det fortfarande. Jessie har försökt få mig på bättre tankar och det är jag tacksam för men frågorna vägrar försvinna ur mitt huvud. Vad är det jag gör som får dem att tro sånt? Vad är det jag gör? Frågor snurrar runt runt och kommer hela tiden i tankarna. Upprepas. Omvandlas. Ställs på olika sätt men med samma innebörd; vad gör jag för fel?! Är det mig det är fel på eller är det dem? Vad finns det som jag kan göra för att de inte ska tro det? Men, om vi nu låtsas att dessa rykten skulle vara sanna, vad är det för fel med det då? Det är väl mitt val eller ska jag låta mig styras av andras tycke och tankar hela mitt liv? Nu är det juh dock inte sant, men tänk om de skulle vatt det? Tänk vilken skada dessa tankar kunde gjort med mig då? Att bara antyda något sådant är otänkbart för mig. So what om jag hade tyckt om dem?! Vad har ni med det att göra egentligen? Det är juh inte precis som om ni har ensamrätt på alla killar i hela världen. Vissa tjejer tror verkligen att de äger sina vänner. Om de då blir ovänner och ovännen blir vän med någon annan, så har plötsligt den personen "stulit" henne/honom från henne/honom. Men man kan inte äga en annan person. Alla har sitt egna värde och det är ingen som bestämmer över det. Inte ens gud.
Sen, visst, okej, jag säger inte att jag är den mest perfekta personen i världen. Det är jag inte, verkligen inte, men jag vågar iaf säga något. Göra skillnad eller iaf försök till det. Det finns för få som vågar stå på egna ben, som alltid måste ha någon att luta sig mot. Men snälla, TA AV STÖDHJULEN NÅN GÅNG! Ni kan inte leva hela livet stödjandes på någon annan. Det funkar inte så, livet är inte en dans på rosor, det kommer inte alltid gå på ditt sätt, ibland kommer du att trilla. Och då kanske du inte har någon som hjälper dig upp igen. Du har två ben och ögon, use 'em.

Kommentera gärna, antingen här, fb eller bdb.

Kram Linnea

RSS 2.0