Svenskt OS-silver idag!

Idag tog Sverige sin första OS-medalj för i år, och hur bra passade det inte att det var en ryttare? Sara Algotsson-Ostholt och hästen Wega gjorde en fantastisk insats! Först i dressyren tog de med sig 39.30 straffpoäng och gjorde därefter en strålande terrängritt utan vare sig hinderfel eller tidsfel. Idag red hon först en banhoppning felfritt och utan tidsfel och i finalen var hon felfri och det var sååå nära guldet, men Wega kom liite för nära sista oxern och rör i med framhovarna. Först låg bommen kvar men gungade sen av bakåt istället. Så fruktansvärt nära ett guld men OS-silver i fälttävlan är inte dåligt gjort!
Detta betyder dessutom väldigt mycket för svensk hästsport, och vi får förhoppningsvis mer plats i media nu!
STORT GRATTIS till Sara och Wega, det var en riktigt bra insats av er och nu förväntas fler OS-medaljer för de svenska ryttarna. Dressyren början på torsdag!

Lyckat pass!


Idag fick jag ännu ett lyckat pass på Ma Cherie! Hon går bara från klarhet till klarhet och nu när vi äntligen hittat en perfekt sadel för henne med total bogfrihet så känner man hennes riktiga gångarter till fullo, och jag säger bara; Vilken Häst! Wow alltså! Har nog aldrig suttit på en häst med så långa och höga steg i alla tre gångarterna! Och det är så grymt roligt! 
Idag var hon till och med lite pigg, så hon gick ju ganska snabbt. Hon blev piggare och mer villig att röra sig framåt i denna sadeln men hon lyssnar direkt när jag tar en halvhalt på henne. Pappa var med och filmade så jag fick titta på det sen med :D

Innan jag red lastade jag först ur 44 balar spån ur transporten, och åkte sen med Andy och hämtade ytterligare 32 stycken. Så vi har hämta hälften av alla balarna nu, 76 st. Imorgon ska vi då fortsätta :) 
Och imorgon hoppas jag på att få ett minst lika lyckat ridpass på min fina lilla stjärna! För det är hon verkligen, en lysande stjärna! <3

Juste ja!

Jag har hittat Toruns gamla häst, Chaplin! En tjej på min skola som är och jobbar i väderstad la ut en bild på honom. Först kopplade jag inte men i morse slog det mig, en gulbrun häst, som kan piruetter och seriebyten och som heter Chaplin, vad är oddsen liksom? Men nu vet vi var han är iaf! 

Fina Chaplin, e: Bernstein - Castello. 

Och det är faktiskt ingen annan än Nina Fox Stark som har honom just nu, uppe i Väderstad i Östergötland!

Äntligen!

I morse var jag nere och red lite på Mache. Vi provade en ny sadel till henne, hoppsadel. Vi hade ingenting på henne, inget under sadeln eller schabraket utan bara schabrak och sadel.
Hon rörde sig grymt bra i den här sadeln och det kändes att hon trivdes. Galoppen blev sju kilometer längre och traven var energisk och luftig. Även skritten blev längre.
Efter hela passet hade inte sadeln flyttat sig något. När jag tog av den fanns det inga märken på att den hade glidit på något håll utan pälsen låg perfekt längs med ryggen. ÄNTLIGEN! Nu har vi hittat en sadel somm ligger optimalt på henne, och det är jätteskönt!
Nu får jag rida i den till vidare iaf, det är en hoppsadel men det gör absolut ingenting för den är så mjuk och skön så jag sitter gärna i den! :P

Nu ska jag ner i tvättstugan igen och fixa med tvätten. Tvättdag idag!

Mina inspirationer i livet.

Detta är mina största inspirationer i mitt liv:

Torun Hallström - Min tränare och tränings- och tävlingspedagog sedan fyra år tillbaka. Utan henne hade jag INTE varit där jag är idag, Torun har stöttat mig igenom fyra år både på tävling och träning och hjälpt mig så mycket man bara kan hjälpa en person. Samtidigt som hon peppar mig varje dag så daltar hon inte med mig på sätt som många andra gör. Envis som jag är, Kan jag (speciellt med Della) bestämma mig för att det absolut inte fungerar en dag, och till en början säger hon "Det gör det visst, kom igen nu!" men säger tillslut "Nej nej, skit i det då" så man själv förstår vad man säger. Och det är oftast det som är vändpunkten då ;)
Torun är en väldigt pedagogisk människa, på alla sätt och vis. Hon säger alltid vad som är rätt och fel, men inte på ett elakt sätt. Hon kan också konsten att säga vad som är bra, och vad som inte är det. Många människor sägar bara det dåliga och berömmer aldrig, och det är en konst att kunna göra det. När saker och ting är fel, säger hon det. När man gör rätt berömmer hon istället mycket. Mycket av det bra och lagom av det dåliga. Det är en balans som Torun håller bra! Och jag tror inte jag är ensam när jag säger det.
Torun är också en ärlig person och dessutom fruktansvärt rolig att umgås med, då hon nästan är lite "ungdomlig" vid hjärtat och skämtar om saker som många andra vuxna aldrig skulle skämta om. Samtidigt är hon mogen och skulle aldrig vara elak med vilje :) Att hon också är min "svärmor" gör en del, eftersom jag kan prata med henne om allt och hon har alltid svar på mina frågor och tankar. Med hennes över 40 år långa kunskap av hästar och hur de ska röra sig, kan man komma hur långt som helst.


Christofer Hallström - Min fina pojkvän och samtidigt bästa vän.
Krille är en envis människa och ger sig aldrig, förrän motsatsen är bevisad. Allra helst med ord som han själv kan se ;) Han är det bästa som hänt mig och jag älskar honom more than words can say, så att säga. Han lyssnar alltid när jag pratar med honom, och tar aldrig parti, varken för eller emot mig. Och även fast hans svar oftast är "Det löser sig nog snart ska du se" med en tillhörande kram, så finns han iallafall där. Det är något som man alltid eftersträvar som människa, en annan individ att dela sina tankar med. Och jag är oerhört glad att jag han honom!
Just nu är faktiskt dessa två de största inspirationer, samtidigt som jag har många små. Min pappa är en till exempel. Han är alltid snabb på att berömma mig (visserligen, det är hans jobb) men aldrig för sen för att skälla på mig när jag behöver det. Och det behövs för att man ska hålla sina fötter på jorden. Jag blir alltid glad när jag träffar honom för att han utstrålar sådan glädje, nästan som Smilla och jag behöver aldrig vara rädd för att han ska stjäla min energi. Han är dessutom väldigt glad för att hjälpa mig i stallet så mycket han kan, och följer nästan alltid med på tävlingar. Och det vet jag att det är en lyx när man dessutom rider på ridskola. Det finns få föräldrar, speciellt pappor, som är så intresserade i barnens intresse, iallafall när det handlar som hästar. Det är jag väldigt glad över att ha. Och det finns nog ingen annan person i min närhet som blir SÅ glad som pappa blir när jag blir placerad på en tävling eller efter en lyckad träning. Det är något som kommer följa med mig resten av livet.

Fyra hästar idag.

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Men det är så väldigt mycket roligare att ha det än att ha ingenting att göra. 
Dagen började då med att jag åkte med Krille ner till ridskolan när han skulle till bygget vid 9 tiden. Där åt vi lite till att börja med, sen skulle ridläger"barnen" rida program. Detta var alltså ett vuxenridläger men eftersom det är ridläger så var de barn för en helg! Iaf för mig och Josse ;) 
Jag fick iaf skriva kritiker till alla ryttarna. De red programmen två gånger var, och allihop höjde sig den andra gången, efter lite coachning från Torun. En del av dem red programmet för första gången så de var mycket duktiga allihop. 
Efter lunch sen så red jag Della lite. Hon har haft en liten välförtjänt vila i en vecka nu då hon bara gått i hagen, så hon var ju såklart lite stel i början. Jag skrittade och travade åttvolter då för att få henne mjuk och smidig och sen avancerade jag genom att göra en skänkelvikning istället får att rida raka linjer på mitten :) Hon blev iaf super sen! Stort plus för galoppen, då hon jobbade riktigt bra, jag kunde samla ihop henne på yttersidan och öka och minska volten jättebra. Red också lite intervallträning, red på i en friskt tempo på långsidorna och plockade upp henne, samlade ihop henne på kortsidorna. Ökningarna gjorde jag endast genom att sitta till och rida fram henne med sätet, och samlingarna gjorde jag genom att lyfta upp henne lite på yttersidan och sitta tillbaka henne istället. 
Hela passet red jag utan sporrar, däremot med spö, men hon lyssnade ändå super! Det märktes att hon behövde den vilan hon fick och efter passet hade hon skummat mellan bakbenen och vid juvret, men var knappt svettig på halsen, så hennes energi låg på helt rätt ställe idag! Kändes verkligen jättebra :)) 

Nästa häst blev då Ma Cherie ganska direkt efter. Jag hade nämligen bara två timmar tills Olivia skulle komma med Cindy. 
Mache var alltså vääääldigt tittig idag, och gick och glodde på precis ALLT. Tillslut däremot, när jag snällt försökt få henne att sluta glo genom att ställa ifrån och trycka henne emot, så blev jag faktiskt arg på henne. Red henne bara framåt, ställde överdivet mycket och när hon sket i skänkeln la jag till spöt, och efter ett tag så slutade hon. Bara fjanterier alltså, för det spelade ingen roll hur länge jag än gick där förbi så glodde hon lika mycket varje gång. 
Även hon släppte igenom i galoppen idag och fick väldigt bra galoppkvalité. Då var däremot jag dödstrött efter att ha fått förekomma henne och rida henne så pass mycket framåt, så jag skrittade av efter galoppen :) 
När jag precis hunnit sätta in henne så kom Olivia och Pia med Cindy. 

Idag hade jag och Torun bestämt i förväg att hon skulle titta lite på Cindy när jag red. Innan Torun kom så red jag lite själv och vi konstaterade att hennes sadel glider. Ingen fara dock, det gör det på många unghästar :) Iaf, så när vi dragit tillbaka sadeln så fick Cindy mycket bättre kliv i både skritt och trav! Hon gjorde också svävande ökningar i traven, och vilade riktigt bra i luften! Det var faktiskt en ganska häftig känsla :) 
När Torun kom sen så red jag lite för henne. Då var också Cindy lite trött, men hon jobbade faktiskt på bra ändå. Allt som allt så gick det bra, och det var en bra känsla att kunna visa henne för Torun med. Det hjälper oss mycket :) 

Chamaro blev sista hästen, om man nu kan kalla det ridtur :P Han skulle tillbaka till sommarhagen så jag skrittade dit honom bara. Skoskav i röven fick jag dock! 

Nu har jag hunnit med allt det samt att städa upp här hemma, diska, duscha och tvätta badrummet. Imorgon ska jag ner igen till stallet vid 9 tiden typ, passa på att rida Mache innan jag ska hem och tvätta kl tolv :)

OS-invigning strax!

Nu är det snart dags för OS -invigning med vår bästa Rolf-Göran Bengtsson som fanbärare! Detta är bara för bra, men med tanke hur mycket han åstadkommit så; OS-silvermedaljör, EM-vinnare, Jerringpristagare, Världsrankinglisttoppare och däremellan otaligt många medaljer och rosetter på internationella tävlingar runt om i världen, med 5 olika hästar. Rolf-Göran Bengtsson är och förblir sin generations bästa hoppryttare och det är honom vi tackar för all publicitet som ridsporten får i dagens Sverige.

Cindys pass idag

Idag var det ju väldigt varmt väder att rida i. Inte gjorde det Cindy något för hon jobbade på snällt :) Hon var väldigt fin och lyssnade bra! Mitt i passet gjorde jag halt för att prata lite med Olivia och då ställde hon sig och kissade. Efter det gick hon ännu bättre!
Dagens fokus låg på att få henne att bära sig själv, och inte lita så mycket på ryttarens hand. Därför gjorde jag strykande tygel som Torun lärt mig. Både i trav och galopp. I vänster varv ville hon springa ifrån arbetet lite när jag släppte efter på tygeln så där fick hon jobba i extra kort trav, bara för att hon skulle bära sig själv. Detta gick super! Hon förstod övningen direkt och välvde halsen väldigt bra. Däremot tyckte hon att jag var lite orättvis när jag bad henne att både bära sig och att länga steget, även fast hon försökte.
Galoppen var också bra idag, lite trött bara, i slutet av passet ju. Så lite trött i rygg och bakben var hon allt då :)
Jag är iaf nöjd med passet, för hon jobbade på tappert trots att vädret var jobbigt! :)

Stark sol idag!

På de tre timmarna jag var i Bälinge idag så var solen väldigt stark. Jag har bränt mig på benen, axlarna och bringan, däremot inte så det gör ont utan bara så det är rött :) Sen vet jag juh inte hur det blir ikväll ;)
Lite senare ska jag rida Cindy, vid halv sju tiden. Vi kan ju hoppas att det har svalnat lite då, men där brukar vara mer skugga i paddocken också då. Jag får väl ha heltäckande kläder på mig eller något :P Eller iaf långarmad tröja, ridbyxorna är ju alltid långa :)
Och det bästa med att jag har hämtat mina glasögon är att jag kan rida i solglasögonen nu och samtidigt se! :D

Nu ska jag kolla på en film och bara chilla, är lite trött efter morgonen :)

Ännu en sommardag!

Idag ska det enligt vädret bli ännu en underbar sommardag!
Jag ska åka till bälinge snart med min syster och mamma och Axel så klart. Axel vill bada lite :P

Igår var jag förresten på Hbgfestivalen ju. Skulle kolla på Loreen, och förutom att hon var 25 min sen så var hon bra. Euphoria tog priset för kvällen, och den var också sist. Sen fick jag och Emma springa till tåget för att hinna med det, och alla som varit där vet hur enkelt det är att springa genom ett knökafullt Helsingborg ;) Det gick bra dock, vi kom med med 7 min till godo. Bussen från Åstorp däremot blev full innan vi kom med :( Som tur var tog nästa buss på fler människor än tillåtet så där hann vi med :)
Nu ska jag iaf äta upp min frukost och sen åka, så hejsvej! :)

Helsingborgsfestivalen!

Ikväll blir det en tripp till Helsingborg och kolla på Loreen med syster. Så jag ska ta bussen från Perstorp 19.32 och sen kommer vi hem 00.20 inatt :)
Just nu har jag alltså bara dötid innan jag ska till stationen i en timme typ ;/ Är nämligen redan klar :)


30+ i skuggan

Japp, nu känns det som sommar. Jag har precis kommit hem från pappa, efter att ha legat där i solen i en timme, lite mer :) Skönt, men varmt.
Nu väntar jag bara på att krille ska skicka när vi ska äta. Ikväll ska jag till Helsingborgsfestivalen och kolla på Loreen med min syster :)

Sooligt!

Igår hann jag inte skriva något blogginlägg. Saorry!! :)
Jag åkte iaf hem till min pappa igår och solade. Låg bara i en timme, för att inte bränna mig. Jag blev en nyans mörkare iaf! Haha, men jag märkte direkt för att jag vågade gå ut sen utan att behöva skämmas över hur vit jag var :P
Idag ska jag nog faktiskt hem till pappa ett tag till och lägga mig. Tänkte bara äta frukost först :)

Ikväll ska jag rida Cindy, och sen ska jag hem och duscha och så sen åka till Helsingborg med Emma och kolla Loreen! :D 

Gästbloggat

Idag blev jag gästen på Olivias och Sofies blogg efter att jag gjort deras header! Kul! :) 
Mycket mer har inte hänt idag, jag har bara gjort ingenting och därefter inget mer. Så roligt är mitt liv haha :P 
Jag tänkte snart pallra mig ner till stallet, kanske rida Mache om där är någon. Igår lyckades jag tajma perfekt :) 
Här är iaf deras header:


Klicka på bilden för att komma till bloggen :)

No one will ever be more beautiful..

Than my barefoot cinderella ♥

Ett ridpass i paddocken och en skrittrunda i skogen.

Idag har det varit underbart väder! Inte för att jag var ute i det, förrän vid 6 tiden hehe. Jag cyklade iaf ner till stallet då och red på Ma Cherie lite. Kände att jag behövde rensa tankarna lite.
Ridpasset gick bra, hon var inte tung alls idag eller så. Men jag red inte så länge, för sen skrittade vi, jag, Anna, Malin och Matilda ut en runda i skogen. En helmysig runda och Mache skötte sig perfa. Det var lite läskigt dock vid bron när hon hörde Fashions klampande hovar bakom sig :P Men allt gick bra och Mache var väldigt duktig! Med tanke på att hon bara gått över den bron med mig på ryggen en gång innan så var hon superduktig!

Nu skulle jag vilja ha filmtips. Allra helst fantasy eller så, jag bara älskar såna övernatuliga grejer! :D

Mache i sitt fina DM-schabrak! 


Måste bara berätta!

Dagens ridpass var ett av de bästa på Ma Cherie!
I början var hon lite okoncentrerad, som vanligt men slappnade tillslut av och började arbeta. Traven var fin, taktfast och lugn. Hon blev tung efter ett tag, men det var bar att släppa efter så slutade hon, och självklart driva framåt. När jag sen fattade galopp, det var då hela alltet förändrades! Vid ett tillfälle kickade jag till henne med skänkeln och jag kände hela hon lyftes i framdelen och satte under sig. En känsla jag inte känt på henne någon gång innan! Även fast hon gick i sin låga form så var hon absolut inte framtung eller i nerförsbacke.
I andra galoppen gick hon likadant en gång, samlade ihop hela sig och lyfte upp mig. Det var helt magiskt, och även fast jag stod i fältsits kunde jag verkligen känna hela ryggen arbeta.
När jag sen travade av henne arbetade hon så mycket att sadeln kom i fatt mig när jag red lätt och skulle sätta mig ner. Absolut inte i otakt, men den lyftes upp av henne så fint :')

Efter alltihop skrittade jag henne ett varv runt anläggningen. Josse följde med med Loppan så hon skulle känna sig trygg ändå :) Hon har nämligen inte skrittade där så många gånger med mig på ryggen.

Imorgon ska jag ner igen och jag hoppas på ett få samma känsla som idag!

Soligt och varmt!

Idag är det faktiskt riktigt trevligt väder emellanåt! Ibland regnar det några droppar men för det mesta skiner solen :)

Men med sol kommer också trötta hästar. Cindy var lite matt idag. Inte för att det gjorde något, hon hade ändå väldigt bra takt och lugn i traven. Hon sprang liksom inte utan hon sviktade och var lugn i gången. Så stort plus på traven idag!
Galoppen däremot, där var hon som sagt lite matt och loj. Hon vill först inte fatta galopp i höger, och dog lite efteråt. Men i vänster, där får hon också plus, för hon fattade galoppen direkt, utan att slå upp huvudet och utan att springa in i den. Hon tog skänkeln direkt och slog sig inte fri eller kastade bog, så är väldigt nöjd med den sidan!

Efteråt vattnade jag alla hagarna i stallet och stängde det. Ifall jag inte ska ner senare. Jag får se om där är någon som vill rida med mig :)

Lördag igen.

Det känns ungefär som om veckorna bara flyter iväg, det är snart augusti och sen är nästa stopp skolan. Jag längtar dit på ett sätt, för jag vill åka på min praktik så snart som möjligt, Samtidigt så längtar jag inte efter att spendera en och en halv timme i buss, både dit och hem :/ Jäkla banarbete!
Samtidigt vill jag inte åka ifrån min älskade pojkvän, men båda har kommit överens om att det bara kommer stärka vårt förhållande :)

Idag ska jag rida Cindy. Sen ska jag också försöka motionera Mache lite på något sätt, vi får väl se hur det blir :)

Läskigt moment..

Idag var ingen bra stalldag at all! En ryttare trillade av på sin sista uppvisning på ridlägret. Loppan attackerade en annan häst på väg ut i hagen, och det värsta av allt; en ponny fick en penicillinchock.
Han behandlades för hosta, och allting gick bra, det märktes ju dock att han inte ville, men vilken häst som inte är van vid det vill det liksom. Så vi pratade lugnande med honom och tog sen ut sprutan. Och när det var färdigt klappade vi honom på halsen jättemycket och plötsligt börjar han luta sig bakåt (så som de gör när de får till exempel fång och tappar balansen) så vi skyndade oss ut och stängde dörren och han for runt i boxen, krampade och ryckte i nacken och halsen. Jag blev inte ens rädd, jag bara kommer ihåg att jag tänkte "Nu trillar han snart ihop och dör" och accepterade det faktum.
Men han återhämtade sig igen, och kunde släppas ut i hagen. Men just det ögonblicket där man såg att något fel och att han sen kastade sig runt i boxen. Det fanns ingenting man kunde göra heller, så om han hade trillat ihop så hade han gjort det. Det enda vi kunde göra var att hålla oss undan. Efteråt såg vi också att han hade svettats kring sticket, ungefär lika mycket som om man ridit ett hårt pass i dressyr, och inte ens då blir han så svettig. Jag bara nuddade det med fingret och blev genomblöt. Det var precis som om man precis hade hällt vatten på ett 8 cm i diameter stort område :S

Man får se det positivt, han är återhämtad och det stod även om det på en hemsida, de brukar oftast återhämta sig efter en halvtimme, men i vissa fall dör de efter ett par minuter. Han mår iaf bra nu och det känns skönt! :)

Mache fick faktiskt en välförtjänt vila idag, hon har gått mycket denna veckan och det var bra för henne nu :) Så hinner hon bygga lite muskler :)

Ändrade planer

Igår blev det lite ändrade planer när det gäller Mache!
Ridlägerbarnen hade hoppat en liten bana inne i lilla ridhuset för att träna sig på vägar och att hoppa flera hinder i följd. Sen lät vi banan stå kvar, och jag bestämde istället lite snabbt att Mache skulle få hoppa!

Det var ett tungt pass, Mache var lagom pigg men det här med hoppning kräver lite andra muskler, så hon var ju lite ringrostig. Däremot hoppade hon HÖGT över det första hindret haha. Iaf, hon blev snabbt trött och jag hoppade alltså inte så länge, hon ska ju fortfarande tycka det är roligt att hoppa och inte att det är jobbigt. Men hon var jätteduktig och sträckte ut sig ordentligt på ena sidan som var liite fel avstånd för hennes galopp, men hon slog inte ner en enda bom! Duktig polle :))
Idag får hon få sig ett litet enkelt pass, skritt och trav eller något, mest för att få bort träningsvärken som hon förmodligen fick :) Hon var så trött att hon inte ens orkade svara Loppan när hon gnäggade på henne i hagen. Då är hon trött! :)

Idag är det också sista dagen för barnen, sen är det inte ridläger förrän nästa helg, då det är vuxenridläger. Så vi hörs väl senare! På onsdag ska jag förhoppningsvis till Liseberg med Krille, Emma och Henke :)

Trött Torsdag!

Idag verkar det vara en trött dag, Krille är fortfarande hemma och sover fortfarande. Trött pojk! Inte så konstigt däremot när han jobbar från sju på morgonen till halv elva - elva tiden på dagarna. 
Idag ska jag iaf rida Mache lite. Torun ska också hoppa upp på henne och sen hjälpa mig efter så jag verkligen får rätt form på henne från början. Jag fick nämligen ett råd häromdagen om att jag skulle lyfta upp henne och det visade sig vara HELT fel. 
Sen får vi väl se om det blir någon mer häst efter det :) 

Imorgon är det fredag och sista dagen för ridlägerbarnen. Och på lördag ska jag rida Cindy igen :) Det är så kul att höra och se att ridningen faktiskt ger resultat och att hon funkar med Olivia också! Samt att både Olivia och Pia kan se att hon trivs och inte är stressad hela tiden :)

Tråkigt väder idag!

Tittade precis ut genom fönstret för att kolla vad det var för väder idag. Grått, blåsigt och allmänt tråkigt. :( Och eftersom jag har en tittig häst får jag rida inomhus idag. Vill inte gärna åka av ;)
Jessie är på väg hit, hoppas jag, haha, sen ska vi typ babbla lite och ta oss en promenad och babbla ännu mer :) Lite kvalitétstid med sina vänner är inte fel, däremot får jag inte tid så ofta till det! Mycket med hästarna och så :)

Förövrigt så är det inte mycket annat som händer idag. Imorgon ska jag rida Cindy igen, får vi se hur hon är nu :) Vi ska börja träna lite mer avancerat nu. Så vi får väl se! :)

Ny sadel!


Idag fick Masse prova den nya sadeln! Det är en Henri De Rivel dressyrsadel. Grymt skön! Och jag tyckte hon trivdes ganska bra i den. Hon var ju såklart lite stel efter vilan och det kändes att hon inte blivit riden på ett tag, men hon var ändå väldigt fin i slutet! Nu är det bara att fortsätta :D 
Jag fick också provat hela mitt DM-set, eller det ena iaf, de ljusa lindorna och schabraket. Jag har bruna lindor också till samma outfit :) Josse filmade lite, och efteråt tittade jag på dem med Torun, som sa att hon såg fin ut! Nu ska hon också bara lyftas upp i framänden så är hon snart tävlingsklar!
Imorgon blir det samma sak, ridning på henne. Nu får vi inte tappa detta igen!

Jo, Josse skulle filma, detta hittade jag på mobilen efter:
Söööd! 

Back to summer paradise.

Åh, ja, är det fler än jag som tycker att den svenska sommaren är för jävla tråkig?! Här har det den senaste veckan regnat, åskat, sen var solen framme ett tag och sen blev det mörkt igen. Just nu skiner faktiskt solen men inte så länge till skulle jag tro. 
Idag blir det väl stallet som vanligt. Torun är tillbaka!! :D:D Så nu kanske vi kan lösa problemet med Maches sadelproblem :) Nu ska jag iaf käka frukost och sen får vi ser vad denna dagen ger.

Uppdatering

Hej Hej!
Tänkte mest kika in för de få som faktiskt fortfarande läser här :) Skriver så ouppdaterat så jag förstår varför iaf.
En liten uppdatering i mitt liv!
Jag avslutade mitt första år på Helsingborgs Ridgymnasium med beskedet att jag ska åka till Tyskland på praktik i början av nästa läsår (!) och jag är mer än glad över detta besked! Det kommer bli under tre veckor, exakt när får jag red på när jag kommer till skolan igen i Augusti. Detta kommer dock även bli jobbigt eftersom jag är ifrån min älskade pojkvän i tre veckor. :(

På ridfronten så ligger just nu tävlandet i dvala, min senaste tävling var i juni (inte så länge sen men ändå) och då vann jag första klassen! Andra klassen var dock ett program som vi bara ridit hemma på träning och programridningar innan och jag hade alltså ganska liten chans att rida mot de som tävlar nationell nivå annars :) Men det gick ändå hyffsat, 56,8% första gången vi startar. Däremot behöver vi massor med mer träning och det är lite svårt att få nu under sommaren eftersom Della går de flesta ridlägerna. Men vi är snart igår igen!
Mache har också stått ett tag nu men har kommit igång igen! Förhoppningsvis kommer inget i vägen nu, så hon snart kan börja ridas igen :)

En nyhet är dock att jag börjat rida Olivia Wendels ponny Cinderella, eller Cindy som hon kallas. Hon ska vidareutbildas och ridas på kvalitétsbedömning i slutet av augusti i Åstorp. Jag har ridit henne fyra gånger nu tror jag och hon blir bättre och bättre för varje gång. Senaste gången var idag och hon var riktigt fin idag. Hon hade massvis med glöd och power idag, och hon sög till ordentligt i bettet. Skönt! Hon har också börjat våga ta stöd och går ganska säkert på plats nu. Dessutom blir hon mindre och mindre vinglig för varje gång hon går :) För övrigt en mycket fin ponny!

Nu vet ni iaf lite mer om vad som händer, nästa gång lär väl bli när jag inte har något att göra och inte kan hitta på något heller :)

Something tells me you know how to save me.

Tjiho! Ja, jag är väl halvt tillbaka igen. Jag har inte haft inspirationen till att blogga på senare tid eftersom jag inte har kvar mitt Photoshop, och jag vet inte var skivan blivit av. Riktigt tråkigt, jag känner nu hur mycket jag egentligen använde det. Dessutom är kameran sönder så det har inte blivit så många bilder på senare tiden. De bilder jag kunnat ta är med mobilen och det blir aldrig fullt bra med en mobil. 
Jag har ändå kommit på att jag inte har något att göra såhär på sommaren. Jo, jag rider fortfarande och sköter om Masse. Problemet är att Ma Cherie varit sjuk länge (hon är frisk nu) och jag har alltså inte ridit henne så mycket. Della går nu LA på tävling och vi tränar väldigt mycket samling när vi rider hemma, men såhär på sommaren är det mycket ridläger och eftersom Della är en exemplarisk ponny går hon i princip alla läger :) Jag har alltså inte mycket tid över att rida. 
Jag rider alltså hästar som behöver det, när de är bråkiga, busiga, jobbiga eller bara behöver ridas igenom. Och när jag inte gör det, eller hjälper på ridlägerna så är jag hemma och glor på datan, städar, slöar och är allmänt slö. Dessutom har jag precis varit sjuk i en vecka, och är nu i sluttampen, hostar bara. Därför blev Maches igångsättning uppbromsad igen. Bara lite tråkigt. Känns som om när jag är frisk och har tid så blir hon skadad eller sjuk. Inget stort, det kan va ett litet sår eller en svullnad eller något sånt. Inte förrän hon blev förkyld för någon vecka sen fick vi faktiskt ge henne en penicillinkur. Men när hon blir frisk så skadad jag mig eller blir sjuk. Det är oftast inte heller något stort men det känns som om man inte kommer någonstans. :( 

Nu ska jag iaf glo på så ska det låta. För roligt när Sverige tävlar mot Norge, alltså Robert Gustavsson och Shirley Clamp mot Alexander Rybak och Marie Andersen eller något sånt ;)

Work of art.

Come on let's write a song, a little poetry, take a photograph, let's make some memories. 
You can make it anything that you want it to be,
If you follow your heart, life is a work of art. 



RSS 2.0