Läskigt moment..

Idag var ingen bra stalldag at all! En ryttare trillade av på sin sista uppvisning på ridlägret. Loppan attackerade en annan häst på väg ut i hagen, och det värsta av allt; en ponny fick en penicillinchock.
Han behandlades för hosta, och allting gick bra, det märktes ju dock att han inte ville, men vilken häst som inte är van vid det vill det liksom. Så vi pratade lugnande med honom och tog sen ut sprutan. Och när det var färdigt klappade vi honom på halsen jättemycket och plötsligt börjar han luta sig bakåt (så som de gör när de får till exempel fång och tappar balansen) så vi skyndade oss ut och stängde dörren och han for runt i boxen, krampade och ryckte i nacken och halsen. Jag blev inte ens rädd, jag bara kommer ihåg att jag tänkte "Nu trillar han snart ihop och dör" och accepterade det faktum.
Men han återhämtade sig igen, och kunde släppas ut i hagen. Men just det ögonblicket där man såg att något fel och att han sen kastade sig runt i boxen. Det fanns ingenting man kunde göra heller, så om han hade trillat ihop så hade han gjort det. Det enda vi kunde göra var att hålla oss undan. Efteråt såg vi också att han hade svettats kring sticket, ungefär lika mycket som om man ridit ett hårt pass i dressyr, och inte ens då blir han så svettig. Jag bara nuddade det med fingret och blev genomblöt. Det var precis som om man precis hade hällt vatten på ett 8 cm i diameter stort område :S

Man får se det positivt, han är återhämtad och det stod även om det på en hemsida, de brukar oftast återhämta sig efter en halvtimme, men i vissa fall dör de efter ett par minuter. Han mår iaf bra nu och det känns skönt! :)

Mache fick faktiskt en välförtjänt vila idag, hon har gått mycket denna veckan och det var bra för henne nu :) Så hinner hon bygga lite muskler :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0