Greta.

Var på skolan i förmiddes och red. Skulle egentligen ridit Harald men han hade gått kurs igår, så han var jättetrött i sina ben :) Då fick jag istället Greta! 

Greta var en rätt mysig häst, lite seg i början och fuskade med formen. Hon vände liksom bara in näsan i bogen och gick där utan att arbeta. Så fokusen låg såklart på att få henne fram för skänkeln och fram till bettet. Red därför väldigt mycket tempoväxlingar och övergångar och med tiden tog hon stöd i bettet och jag kände hur ryggverksamheten kom igång. 
Vänster bog ville hon inte heller hålla inne så red ganska mycket för att få henne mjuk i den sidan, skänkelvikningar, ställde utåt på volterna i höger varv och ställde mycket inåt med ytterstöd i vänster varv. Bytte även varv ofta för att få henne mjuk. När allt detta fungerade så var hon en ängel att rida :) Jättefin, mjuk och höll stödet superbra utan att bli tung. Man kunde i princip bara sitta :) Vägen dit däremot var lite jobbig, men hon gjorde som man sa åt henne att göra utan att dumma sig :) 
Mamma filmade och fotade lite efter. Så ni iaf kan se hur hon ser ut :)


Filmerna kommer senare :) Jag lägger upp några stycken, inte alla ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0